Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Rolniik122 napisał:

Pytanie do hodowców: Po ile liczycie gnojowice krowską za m3? Chodzi o cene samego towaru, bez paliwa i eksploatacji sprzętu.

Z rozwiezieniem brał 800 zł za 30tys litrów beczka

Opublikowano
1 godzinę temu, lukasz493 napisał:

Wieże że przysłali dopłatę do nawozów (zgadza się z tym 500 do ha i 250 do lak) lubelskie powiat chełmski

Widzę **

Jaki miałeś tytuł przelewu? 

Bo u mnie coś przyszło, nie wiem czy za zboże czy nawozy. Bo do nawozów też pełnych stawek nie dostanę i nie wiem w końcu...

Sól 60% 2950, taniej nie znalazłem, a trzeba siać. 

Saletrzak z ga po 1480 by oddał za 10t. Cholera wie co robić.

Opublikowano
Dnia 11.09.2023 o 13:05, tobago napisał:

Ja z rolnictwa już się chyba piąty rok wycofuje ale zawsze coś mnie zatrzymywało. Teraz ni chu.. 

Obsieje bez nawozów. Na placu zostało trochę azotu to rozsypie na wiosnę. Środki akurat się z magazynku wypryska i gaszę światło. 

Zabawa ta zaczęła za dużo kosztowac. 

Za rok napiszesz to samo?

Opublikowano (edytowane)

Sól potasowa 60% 2200 netto

fosforan amonu 12-52% 3200 netto

Chyba się skuszę bo cenowo przy moich dawkach wychodzi 340 zł oszczędności/ha w stosunku do oferowanych wieloskładników. Tylko te 2 przejazdy rozsiewaczem...

Wieloskładnikowe to najczęściej nie wiadomo co, nie wiadomo skąd. Polifoski niby dostepne ale brak na składzie i od 3 tygodni oczekują na dostawę. Przykładowo poli 7 2850 netto. W lipcu kupiłem ją za 2650.

Jedynie RSM32 mi się udało kupić w  na przyszły sezon w lipcu po 1290 netto. Trafiłem w najniższe ceny.

Lubelskie LOP.

Edytowane przez Alio
Opublikowano
pedro2 napisał:

Wieże że przysłali dopłatę do nawozów (zgadza się z tym 500 do ha i 250 do lak) lubelskie powiat chełmski

Widzę **

Jaki miałeś tytuł przelewu? 

Bo u mnie coś przyszło, nie wiem czy za zboże czy nawozy. Bo do nawozów też pełnych stawek nie dostanę i nie wiem w końcu...

Sól 60% 2950, taniej nie znalazłem, a trzeba siać. 

Saletrzak z ga po 1480 by oddał za 10t. Cholera wie co robić.

coś takiego tam jest końcówka tytułu przelewu : WRZ-23Nawozy 2023 kryzys wojenn y - pomoc publiczna pomoc dla pro

• Thanks 1
Opublikowano

A wystarczy zsumować różnicę z faktur pomiędzy zakupem i ceną ministerialną. I to podzielić na liczbę hektarów z wniosku.

Wyjdzie 500, dadzą 500 do ha, wyjdzie 378,  dadzą 378, wyjdzie 586, dadzą 500 do zbóż.

Opublikowano

pewnie jeszcze przed wyborami żebyś poczuł mobilizację do głosowania i pamiętał kto Ci tyle dał. Teraz kasa leje się tak szerokim strumieniem że aż nieprawdopodobne.

jajonasz napisał:

To Ci wyszło 713zł dopłaty do tony saletry, zasady były znane od początku, więc nie wiem co Ci przycięli 

Agrest napisał:

A wystarczy zsumować różnicę z faktur pomiędzy zakupem i ceną ministerialną. I to podzielić na liczbę hektarów z wniosku.

Wyjdzie 500, dadzą 500 do ha, wyjdzie 378,  dadzą 378, wyjdzie 586, dadzą 500 do zbóż.

Macie rację, sam sobie przycialem przez własne gapiostwo. Jak przedłużyli ten termin na faktury to miałem jeszcze jedna im dołożyć do wniosku i w końcu odpuściłem bo zalozylem, że to co im dalem to wystarczy. Bez liczenia i sprawdzania tych limitów i cen urzędowych.

Opublikowano

coś takiego tam jest końcówka tytułu przelewu : WRZ-23Nawozy 2023 kryzys wojenn y - pomoc publiczna pomoc dla pro

Znalazłem zapiski jak liczyłem sam ile wyjdzie i zgadza się, to nawozowe. 

KODP. KODKBP.LS.RDM BP.   .LS.RDM11-WRZ

takie kody u mnie 😁 jprdl weź rozszyfruj... nie można napisać choć jedno słowo "nawóz" 🤔

Opublikowano
7 minut temu, alfa napisał:

za***iście nawóz drogi prognoza pszenicy od kolegi że skupu poniżej 600 pługa w ziemię nie idzie wsadzić nic tylko gospodarzyć 

jak to brat mówi  chciałeś gleby to zapierda****

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, alfa napisał:

za***iście nawóz drogi prognoza pszenicy od kolegi że skupu poniżej 600 pługa w ziemię nie idzie wsadzić nic tylko gospodarzyć 

Jaki powiat , bo faktycznie jak tak masz to kiepsko to wróży na przyszłość

Opublikowano
23 godziny temu, Alio napisał:

Sól potasowa 60% 2200 netto

fosforan amonu 12-52% 3200 netto

Chyba się skuszę bo cenowo przy moich dawkach wychodzi 340 zł oszczędności/ha w stosunku do oferowanych wieloskładników. Tylko te 2 przejazdy rozsiewaczem...

Wieloskładnikowe to najczęściej nie wiadomo co, nie wiadomo skąd. Polifoski niby dostepne ale brak na składzie i od 3 tygodni oczekują na dostawę. Przykładowo poli 7 2850 netto. W lipcu kupiłem ją za 2650.

Jedynie RSM32 mi się udało kupić w  na przyszły sezon w lipcu po 1290 netto. Trafiłem w najniższe ceny.

Lubelskie LOP.

Z tym rsm-em to szampana bym jeszcze nie otwierał. Do sezonu jeszcze pół roku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v