Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Co warto . Czy nie warto ?.

jebać na faszystów... 🤭

Opublikowano

Wogole to ja w te jego Niemcy średnio wierzę. Widziałem dwa zdjęcia co dodał, takie zdjęcia każdy sobie może wrzucić. Dla mnie to on się nie nadaje do roboty i to tylko na forum pozuje na światowca i mądrego. 

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, VonVegans napisał:

Do Niemców to się strzela 

Wy ?  a czym ?  kamyczkami z procy ??? 🤣🤣🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

W tym sezonie wielu by chciało 90 % zniszczeń na polu

Raczej nikt normalny tego nikomu nie życzy 2017 rok na Pomorzu zostały tys ha nie skoszone z powody ulew, 1000zł do ha uwazasz za sensowne odszkodowanie[raczej prywatnie nikt nie miał ubezpieczonego bo to była druga taka anomalia od 1981 r ]

Opublikowano
11 godzin temu, GRZES1545 napisał:

I co potem...chleb po 15zł? Rzepak mam ubezpieczony ale wolę coś nakosić niż liczyć na kataklizm, może jakoś ten rok wytrzymamy.

Tu większość twierdzi że z ukry wystarczy dla wszystkich , więc po co sie martwić, pół Polski ma mokro, średnia dobra wychodzi

Opublikowano
12 godzin temu, ws71 napisał:

Raczej nikt normalny tego nikomu nie życzy 2017 rok na Pomorzu zostały tys ha nie skoszone z powody ulew, 1000zł do ha uwazasz za sensowne odszkodowanie[raczej prywatnie nikt nie miał ubezpieczonego bo to była druga taka anomalia od 1981 r ]

Skąd wiesz czy nie miał. 

Opublikowano

Byli dzisiaj z generali na odwołaniu z przymrozków w rzepaku, wtedy oszacowali na 2-5% a dzisiaj 1-2. Przenoszę wszystkie ubezpieczenia od tych bałwanów. Jak oni tak to ja tak. A sporo mam ubezpieczone u nich

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano

Chlopaki jak dodac załącznik czyt. faktury skladajac ten wniosek o dopłate do sprzedanego zboża u mnie (pszenżyto) przez aplikacje? Mozna np zrobic telefonem zdjecie faktury i pozniej wrzucić je jako zalacznik do tej aplikacji? Dodam ze jakiegos sprzetu specjalistycznego nie posiadam.

Opublikowano
4 godziny temu, Tomek90 napisał:

Skąd wiesz czy nie miał. 

Pomorze i ubezpieczenie od podtopień[sensowne ubezpieczenie w tamtym czasie to był koszt ok 2tys/ha przy plonie 5t/ha] przewaznie to raczej od suszy dużo wieksze prawdopodobieństwo wystąpienia[ nie miał Godvalley 13 tys ha,Stokłosa tez kilka tys ha]

Opublikowano
3 godziny temu, Michal014d napisał:

Chlopaki jak dodac załącznik czyt. faktury skladajac ten wniosek o dopłate do sprzedanego zboża u mnie (pszenżyto) przez aplikacje? Mozna np zrobic telefonem zdjecie faktury i pozniej wrzucić je jako zalacznik do tej aplikacji? Dodam ze jakiegos sprzetu specjalistycznego nie posiadam.

Pytałem w arimr, to pani ładna mi powiedziała, że załącznik ma być czytelny i to ma im wystarczyć.

Opublikowano
4 godziny temu, XTRO napisał:

Byli dzisiaj z generali na odwołaniu z przymrozków w rzepaku, wtedy oszacowali na 2-5% a dzisiaj 1-2. Przenoszę wszystkie ubezpieczenia od tych bałwanów. Jak oni tak to ja tak. A sporo mam ubezpieczone u nich

U mnie było to 4 procent ( na pierwszym terminie 2). Generali zaczęło liczyć przymrozki na kwiatach w taki sposób jak się liczy grad, tylko że potem to mnożą razy 0.35. do tego nie chcą liczyć na bocznych pędach strat. W pierwszym terminie mi nie policzyli bocznych galezi, dopiero za drugim razem policzyli. Przechodząc do sedna: żebyś teraz w generali złapał 8 procent za przymrozki, to musiałbyś mieć realnie 24 procent strat. Mi się też to nie podoba. Całe życie miałem w Concordia i teraz generali. Chyba czas na zmiany

Opublikowano
4 godziny temu, XTRO napisał:

Ja od nowego sezonu tylko grad i ogień bo szkoda kasy i nerwów.

• Like 2
Opublikowano

https://dobrapogoda24.pl/artykul/lambert-przyniesie-nawalnice-w-polsce-bedzie-mezoskalowa-burza-mcs-zywiol-spowoduje-ulewy-wichury-i-gradobicia

Zaczyna się strasznie ludzi ,,gargamedonem ''. Ojciec czy dziadek opowiadał że kiedyś takie burze były że jak złapały ich na łąkach i nie mieli gdzie się schronić to powietrza nie mogli złapać i nikt nie płakał a teraz byle jaka burza. Kilka  drzew się złamie i przewróci na samochód, zaleje komuś piwnicę bo wszystko wybetonowane i ,,gargamedon ''. A zazwyczaj nic z tych burz nie wychodzi. 

Opublikowano
31 minut temu, Andpol napisał:

Ja od nowego sezonu tylko grad i ogień bo szkoda kasy i nerwów.

No ja rzepak chyba zacznę podobnie. Pszenice jednak warto od tego deszczu nawalnego i wichury. Jak Ci wyłoży pszenice to chociaż parę groszy wezmiesz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v