Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Mateusz1q napisał:

Przyjdzie obszarnik i cię zje

Jeżeli pszenica w żniwa będzie 500 to prędzej obszarnik siądzie na tyłku.  W okolicach Siedlec słyszałem że saletra 1740 Polska. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, PAN88 napisał:

Jeżeli pszenica w żniwa będzie 500 to prędzej obszarnik siądzie na tyłku.  W okolicach Siedlec słyszałem że saletra 1740 Polska. 

Drogo  jak nie musisz kupować to czekaj

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 godzinę temu, kamil2509 napisał:

Nie wie ktoś kuedy nowy cennik agrochemu? Ja powoli zbieram sie do zakupu rsm ale różnica między saletra która można dostać za niecałe 1600 a rsm niecałe 1400 trochę Mała.  Mam nadzieję na jeszcze spadek rsm zwłaszcza że mocznik po 1600 dzisiaj słyszałem

Nie musi być wcale różnicy między saletra a rsm żeby go stosować. 

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Drogo  jak nie musisz kupować to czekaj

Ja mogę zasiać na jesieni pszenżyto a na wiosnę pyry łubin i grykę. Nic mnie z UE nie trzyma.  Wiesz zastanawiam się czy najtaniej z nawozami to nie będzie do wyborów 🤔 ale w tym kraju nic mnie już nie zdziwi

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, kanalia2 napisał:

więc co ???  dostaniesz za saletre 2000 zł a za plifoskę coś koło 2500 zł tylko gdyby były zeszłoroczne wartości miałbyś 1000 zł więcej. A przypominam ze cena gazu za  Tuska 60 za mwh  ( saletra 1200) teraz 40 za mwh ( matematycznie zatem saletra 800 zł nie więcej) Reasumując zamiast PIS sprzedać ci saletre za 800 zł sprzedał ci za 4300 zł wydymał cię raz teraz przyjoł średnią cene  zamiast 1236 przyjoł 2187zł   wydymał Cie drugi raz jeszcze gnoje o pomocy śmią mówić

Masz tu wykres cen gazu i znajdź mi tu te 60 za mwh za Tuska Kanalio🤣 https://pl.tradingeconomics.com/commodity/eu-natural-gas

7 godzin temu, DrVVall napisał:

Skąd ta cena gazu? Cena gazu na giełdzie w Amsterdamie przed połową 2021 nie przekraczała 30 euro.

Z Księżyca🤣 Między 2010 a 2015 rokiem cena gazu na giełdzie w Amsterdamie wahała się między 13 a 30 euro/MWh. https://pl.tradingeconomics.com/commodity/eu-natural-gas

Opublikowano
3 godziny temu, kamil2509 napisał:

Nie wie ktoś kuedy nowy cennik agrochemu? Ja powoli zbieram sie do zakupu rsm ale różnica między saletra która można dostać za niecałe 1600 a rsm niecałe 1400 trochę Mała.  Mam nadzieję na jeszcze spadek rsm zwłaszcza że mocznik po 1600 dzisiaj słyszałem

To jeśli mocznik w tej samej cenie co saletra , to nawet nie ma o czym pisać i się zastanawiać co kupić 

Opublikowano

Jakie macie oferty na wapno z Morawicy powiat LRA/LPA. Najniższa oferta 120netto.

Z firmą Agrotrzcina z Braniewa ktoś współpracuje? Jak opinie? Nie wiem skąd mają mój numer i wydzwaniają🤷

Opublikowano
kamil2509 napisał:

Gdzie po tyle mocznik sprzedają?

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

Nie wiesz jak 26S?

Może by dokupił mauzerów i w tym roku auto kupił.

Jak dobrze pamiętam chyba 1050 netto mi powiedział za 26 ale nie jestem pewien. Byłem zainteresowany bardziej 32. 

Jak coś dzwoń do stampolu i pytaj..

Opublikowano

Krzysiek tak.

5 godzin temu, PAN88 napisał:

Jak siądzie to pół biedy, gorzej jak zawiśnie 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Daro20 napisał:

Jakie macie oferty na wapno z Morawicy powiat LRA/LPA. Najniższa oferta 120netto.

Z firmą Agrotrzcina z Braniewa ktoś współpracuje? Jak opinie? Nie wiem skąd mają mój numer i wydzwaniają🤷

110 netto z celiny kopalnia obok

• Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, PAN88 napisał:

Taa obszarnik siądzie na tyłku, obszarnik to może więcej niż Ty. Ma większe możliwości i to daje przewagę, dla niego dokupić 5ha to jak  wyjść do  sklepu na większe zakupy. u mnie nawet teraz gdybym chciał sprzedać swoje 40 ha to do końca dnia było by pozamiatane.

Opublikowano
1 minutę temu, Michał88 napisał:

Taa obszarnik siądzie na tyłku, obszarnik to może więcej niż Ty. Ma większe możliwości i to daje przewagę, dla niego dokupić 5ha to jak  wyjść do  sklepu na większe zakupy. u mnie nawet teraz gdybym chciał sprzedać swoje 40 ha to do końca dnia było by pozamiatane.

To tylko trzeba się cieszyć. Masz jakiś majątek skumulowany w ziemi i masz możliwość spieniężyć i uderzyć w inny biznes lub godziwie żyć na starość. U mnie ciężko by było sprzedać, więc płacenie wielkich sum za ziemię mija się z celem. Do tego spore rozdrobnienie. 

Opublikowano

Nawet dodam że miałem propozycję na całe gospodarstwo jakoś z pół roku temu, niby trochę w śmiechu  ale i na poważnie. Wszystko całość z domem, zabudowaniami i maszynami... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v