Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

46 minut temu, krilan06 napisał:

Był czas przywyknąć - tak jak piszesz nic nie dostaniesz

Podobnie z dopłatami do zbóż ktoś tanio sprzedał w grudniu , nic nie dostanie , teraz jak wcześniej o dzień pszenicę to 2200 zł a dzień po już 3025 zł . Tak czy inaczej za NPK płaciłem 2000 zł drożej niż cena referencyjna .

Przed 1 grudnia do zboża nic nie dostanie , od 1 kwietnia do nawozu nic nie dostanie .

Myślisz że ktoś dostanie te 3025 zł do ha? Według wyliczeń nie ma na to pieniędzy.

Opublikowano
6 godzin temu, Maniaks napisał:

Ktoś się orientuje czym różni się Polifoska 6 (6-20-30 i 7 SO3) od Polifoski 7 (7-18-28 i 12 SO3)? Ta pierwsze to ponad 3000 zł, a za drugą  2200 z groszami. Ta druga na workach tylko ma napis Polifoska i to zielone tło na dole. Doczepiona folia ze zwykłą kartką A4 ze składem właśnie 7-18-28. Nawóz kupiony z Polic.

Towar nie jest podrobiony. Miałem 7-kę kilka lat temu, kupiona legalnie u dystrybutora, też miała takie oznaczenie na worku, przypuszczam że to towar wschodni, a u nas przepakowywane lub pakowany bo przypłynął luzem.

Opublikowano

Skąd możesz wiedzieć że nie podrobiony?. Dziś nikomu się nie wierzy a tą kartką A4  z napisem 7-18-28 to można sobie podetrzeć tyłek. Podejrzewam że pod tym śmieciem na palecie będzie jeszcze nr tel. do polic.

Opublikowano
2 godziny temu, AdamKutno napisał:

Towar nie jest podrobiony. Miałem 7-kę kilka lat temu, kupiona legalnie u dystrybutora, też miała takie oznaczenie na worku, przypuszczam że to towar wschodni, a u nas przepakowywane lub pakowany bo przypłynął luzem.

I uważasz, że Police sprzedawałby towar z importu o 50 % taniej od swojego? Ja bym nie był taki naiwny.

Opublikowano

Nie jestem na tyle zainteresowany, żeby dzwonić do Polic. Jedyna informacja o tej 7 była w 2020, że azoty coś wypuściły,ale to nie była oficjalna strona azotów. W necie cisza a to o czymś świadczy. Za diabła nie uwierzę, że azoty wypuszczają swój produkt na opakowaniach bez napisów i informacji,a opatrzone jedynie w jakieś kartki A4

Opublikowano
9 godzin temu, Maniaks napisał:

Ktoś się orientuje czym różni się Polifoska 6 (6-20-30 i 7 SO3) od Polifoski 7 (7-18-28 i 12 SO3)? Ta pierwsze to ponad 3000 zł, a za drugą  2200 z groszami. Ta druga na workach tylko ma napis Polifoska i to zielone tło na dole. Doczepiona folia ze zwykłą kartką A4 ze składem właśnie 7-18-28. Nawóz kupiony z Polic.

Można wiedzieć jaka lokalizacja ? I 2200 to cena netto czy brutto ?

Opublikowano
51 minut temu, jacor73 napisał:

Nie jestem na tyle zainteresowany, żeby dzwonić do Polic. Jedyna informacja o tej 7 była w 2020, że azoty coś wypuściły,ale to nie była oficjalna strona azotów. W necie cisza a to o czymś świadczy. Za diabła nie uwierzę, że azoty wypuszczają swój produkt na opakowaniach bez napisów i informacji,a opatrzone jedynie w jakieś kartki A4

W pełni się zgadzam.

I jeszcze worek polifoski. Już pod konsekwencje finansowe dla firmy podchodzi.

Data , nr partii, i zmiany na worku jest?

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Wiewiórr napisał:

Można wiedzieć jaka lokalizacja ? I 2200 to cena netto czy brutto ?

Agro-efekt tym handluje. Województwo dolnośląskie. Cena oczywiście netto.

20 minut temu, Agrest napisał:

W pełni się zgadzam.

I jeszcze worek polifoski. Już pod konsekwencje finansowe dla firmy podchodzi.

Data , nr partii, i zmiany na worku jest?

No to mnie teraz Panowie trochę zmartwiliście. Wprawdzie towar już u mnie, ale jeszcze nie zapłacone. Zdziwiły mnie te worki i kartki. Nawet chciałem zawieźć nawóz na próbę do OSChR we Wrocławiu, ale dzisiaj świętowali chyba długi weekend, bo dodzwonić się nie mogłem.

Jutro pocykam foty i tu wrzucę dla potomnych i w poniedziałek dzwonię do Polic.

5 minut temu, AdamKutno napisał:

Panowie, ja to kiedyś brałem, chyba w 2020, dzwoniłem wówczas do Polic i potwierdzili, że to ich towar.

No to ciekawe co to za towar, jak normalna 6 jest w cenie ponad 3300 w dystrybucji, a ta po nieco ponad 2200.

Edytowane przez Maniaks
Opublikowano (edytowane)

zadzwoń do producenta i ci POTWIERDZI lub NIE

możesz sobie też zbadać ten nawóz, jeszcze sypać chyba nie musisz

My kiedyś kupiliśmy kizeryt w BB pakowany po 600 kg, worek biały bez logo, w środku kartka A4 w folii i jakaś plomba na zasadzie trytytki, miał być oryginalny K+S więc się wkurzyłam na sprzedawcę, telefon, przyciśnięty twierdził że to oryginał a jak nie pasuje to może zabrać, lokalny sprzedawca, zadzwoniłam do siedziby głównej K+S w Polsce i mi potwierdzili że to ich, wtedy mi to wystarczyło

z kolei mocznik z importu jak przychodził to był badany

Edytowane przez KarolaKarotka
Opublikowano
9 godzin temu, KarolaKarotka napisał:

zadzwoń do producenta i ci POTWIERDZI lub NIE

możesz sobie też zbadać ten nawóz, jeszcze sypać chyba nie musisz

My kiedyś kupiliśmy kizeryt w BB pakowany po 600 kg, worek biały bez logo, w środku kartka A4 w folii i jakaś plomba na zasadzie trytytki, miał być oryginalny K+S więc się wkurzyłam na sprzedawcę, telefon, przyciśnięty twierdził że to oryginał a jak nie pasuje to może zabrać, lokalny sprzedawca, zadzwoniłam do siedziby głównej K+S w Polsce i mi potwierdzili że to ich, wtedy mi to wystarczyło

z kolei mocznik z importu jak przychodził to był badany

Kizeryt masz albo pakowany w Niemczech albo przyjeżdża wagonami i workuja w Polsce. Konkretnie Zduny. Bardziej bym się obawiał że w tych bigbagach będzie brakować kg niż to że coś innego tam siedzi. 

Ktos się pytał w poprzednich postach jak jest traktowane kornkali do dopłat nawozowych. Otóż zaliczaja to do npk+s. Tak mi w poprzednim naborze zaliczyli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v