Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie jeżeli orlen przejmie GA to przed wyborami na pewno jeszcze znacząco obniża ceny nawozów, szczególnie NPK. Nawet jeżeli będzie musiało się to stać kosztem zysków ze sprzedaży to i tak obniża. Dlaczego? Po pierwsze i najważniejsze obajtki i inne oligarchy wiedzą że jak pis przegra to ciepłe posadki już mogą nie być takie ciepłe, więc będą narzędziem pisu do walki o wyborców i będzie to dotyczyło nie tylko nawozów. Po drugie mleko już się rozlało, wszyscy wiedzą o problemach finansowych GA i o negocjacjach z Orlenem, gdzie tak na prawdę temat jest pewnie ugadany. Dodatkowo zakłady wróciły do większej produkcji co przy niskich cenach gazu, może być zapowiedzią obniżek. 

Opublikowano
7 godzin temu, Mr_WW napisał:

Według mnie jeżeli orlen przejmie GA to przed wyborami na pewno jeszcze znacząco obniża ceny nawozów, szczególnie NPK. Nawet jeżeli będzie musiało się to stać kosztem zysków ze sprzedaży to i tak obniża. Dlaczego? Po pierwsze i najważniejsze obajtki i inne oligarchy wiedzą że jak pis przegra to ciepłe posadki już mogą nie być takie ciepłe, więc będą narzędziem pisu do walki o wyborców i będzie to dotyczyło nie tylko nawozów. Po drugie mleko już się rozlało, wszyscy wiedzą o problemach finansowych GA i o negocjacjach z Orlenem, gdzie tak na prawdę temat jest pewnie ugadany. Dodatkowo zakłady wróciły do większej produkcji co przy niskich cenach gazu, może być zapowiedzią obniżek. 

Ceny mogą obniżyć tylko towaru nie będzie. Było tak w tamtym roku. 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, przemek28_28 napisał:

A gdzie w tym czasie były takie ceny na nawozy????? Bo raczej x1.5 niektóre x2

Dokladnie miedzy 4 a 5 tys. Ale to oznacza ze skoro byly po 2  wg urzedu a kupione po 4.5 . To zwrot ewidentnie sie nalezy

• Like 2
Opublikowano
20 godzin temu, krzychu121 napisał:

Już zaczely się cuda. Baryłka w dół, dolar w dół a u don orleone w hurcie w górę. Cała Polska zostaje sponsorem przejęcia ga. 

Może to i dobrze🤔

Był byś szczęśliwy jakby teraz jaki Niemec albo Ukrainiec kupił GA? 

Dla mnie to powinni wziąć się za zarząd który jeszcze niedawno chwalili się ogromnymi zyskami a teraz kasy nie ma? To gdzie ona poszła do kur...y nędzy. 

1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Phi. To nie ma co składać, mam chyba 4t azotu kupione w tym okresie, a wszystko i tak taniej niż te ceny z tabelki. No saletrzak nieco drożej, ale 2t...

To gdzie Ty tak tanio wyrywał nawozy w tym okresie🤔?

Opublikowano
38 minut temu, przemek28_28 napisał:

A gdzie w tym czasie były takie ceny na nawozy????? Bo raczej x1.5 niektóre x2

No to chyba o to w tym chodzi żeby średnia cena była niższa niż ta za którą kupiłeś, co to za pytanie w ogóle 

• Like 2
Opublikowano
35 minut temu, GRZES1545 napisał:

Może to i dobrze🤔

Był byś szczęśliwy jakby teraz jaki Niemec albo Ukrainiec kupił GA? 

Dla mnie to powinni wziąć się za zarząd który jeszcze niedawno chwalili się ogromnymi zyskami a teraz kasy nie ma? To gdzie ona poszła do kur...y nędzy. 

To gdzie Ty tak tanio wyrywał nawozy w tym okresie🤔?

GA chyba prawie całość akcji ma skarb państwa w Orlenie to tylko 40 a reszta prywatna. To wychodzi jak Orlen kupi GA to tak jakby ponad połowę akcji GA sprywatyzować w prywatne ręce bez możliwości normalnej prywatyzacji.

Ja kupiłem importowany mocznik po 2450 netto pod koniec lutego gdzie polski był chyba grubo ponad 1000zl droższy. 

Siarczan amonu też wziąłem z importu i bardzo sobie chwalę oba nawozy. Bardzo grube granule i nic nie zbrylone. W tym roku też chyba kupię. Skład z okolic Białej Podlaskiej.

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, jajonasz napisał:

No to chyba o to w tym chodzi żeby średnia cena była niższa niż ta za którą kupiłeś, co to za pytanie w ogóle 

Chodziło mi o to, na podstawie czego wyliczyli tą średnią? Może to średnia cena nawozu po zejściu z produkcji w tym okresie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v