Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, pedro2 napisał:

Zaraz pokrzyczą ci co kupili w kwietniu i przedłużą termin. Npk prawie tak samo drogi jak na jesieni

Tylko to nic nieda, bo z tego co rozumiem, ma byc wyciagnieta srednia cena od maja do marca, wiec kupujac w kwietniu czy nawet w marcu i tak sie kupilo taniej niz ta srednia. Z tego wynika, ze doplate dostana tylko ci co kupili na duzej gorce. Z NPK ta sama sytuacja

Edytowane przez asus921
Opublikowano (edytowane)

Jest artykul na tpr że bez inhibitora się nie należy dopłata.  Jak zwykle aby dokuczyć chłopu. Skoro taki zły ten mocznik to czemu jest dopuszczony do sprzedaży? Banda głąbów i tyle 

Edytowane przez ubogiwladek
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, pedro2 napisał:

Zaraz pokrzyczą ci co kupili w kwietniu i przedłużą termin. Npk prawie tak samo drogi jak na jesieni

no bo sezon trwa, czemu jedni mają być faworyzowaniu bo kupili parę dni szybciej? jak cena taka sama, powonień być okres do 15 maja czyli końca sezonu nawozowego i dopłata powinna być potrącona o współczynnik korygujący średniej ceny z Fv.

dobrze że sypnąłem jednak ten npk pod oziminy.

Palic to można wszystkim, sam kaczor to przyznał xD 

23 godziny temu, zenmaniek napisał:

Ile trzeba odczekać po axialu żeby zrobić oprysk mocznikiem z siarczanem?

Mogłeś dodać do oprysku tak z 5%

Edytowane przez Tigon
  • Like 2
Opublikowano

A dlaczego bez inhibitora? Po co mają dopłacać do importów? Z resztą trzeba poczekać na ustalenie średniej ceny za okres 16 maja - 31 marca. Przypuszczam, ze ceny będą na tyle wysokie, że nawet jak ktoś kupił w marcu, to i tak nie dostanie. Jedynie ci, którzy kupili w szczycie cenowym, ale i tak max. 25 tysięcy pewnie. 

Opublikowano (edytowane)

Skąd to info że mocznik bez inhibilatora? Jak to sprawdzą skoro ja mam na fv napisane mocznik 46%? I pewnie wielu tak samo. Póki nie ma oficjalnie to tylko gdybanie. 

Edytowane przez Tigon
Opublikowano (edytowane)

Co to wam zmienia czy z inhibitorem czy bez jezeli ten import kupiliscie napewno ponizej 3tys, a srednia cena za mocznik pewnie wyjdzie blizej 4tys, bo bedzie napewno brany pod uwage nasz polski, ktory nawet teraz po obnizkach kosztuje pewnie z 3.2k ?

Ja kupuje po 2.6k, to wyjdzie, ze jeszcze bede musial im doplacic :)

Edytowane przez asus921
Opublikowano
4 minuty temu, Tigon napisał:

Skąd to info że mocznik bez inhibilatora? Jak to sprawdzą skoro ja mam na fv napisane mocznik 46%? I pewnie wielu tak samo. Póki nie ma oficjalnie to tylko gdybanie. 

Na fv mam że bez inhibitora

Opublikowano
1 minutę temu, asus921 napisał:

Co to wam zmienia czy z inhibilatorem czy bez jezeli ten import kupiliscie napewno ponizej 3tys, a srednia cena za mocznik pewnie wyjdzie blizej 4tys, bo bedzie napewno brany pod uwage nasz polski, ktory nawet teraz po obnizkach kosztuje pewnie z 3.2k ?

We wrześniu to i po 5 płaciliśmy 

• Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, Tigon napisał:

no bo sezon trwa, czemu jedni mają być faworyzowaniu bo kupili parę dni szybciej? jak cena taka sama, powonień być okres do 15 maja czyli końca sezonu nawozowego i dopłata powinna być potrącona o współczynnik korygujący średniej ceny z Fv.

Ototo 👍 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 22.04.2023 o 19:48, Ziel napisał:

A kto kupuje teraz nawozy jak nic poza qq sie nie nawozi

To po jaki uj ciągle latacie po zbożach z rozsiewaczami, niektórych to już widzę chyba z piąty raz od 1 marca, a zboże nic lepsze od tych co później siali.

• Thanks 2
Opublikowano
PawelWlkp napisał:

1 minutę temu, asus921 napisał:

Co to wam zmienia czy z inhibilatorem czy bez jezeli ten import kupiliscie napewno ponizej 3tys, a srednia cena za mocznik pewnie wyjdzie blizej 4tys, bo bedzie napewno brany pod uwage nasz polski, ktory nawet teraz po obnizkach kosztuje pewnie z 3.2k ?

We wrześniu to i po 5 płaciliśmy 

ja płaciłem w sierpniu po 4700 zł a na fakturze mam tylko nazwę mocznik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v