Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, slawekz1975 napisał:

jprd 3760 saletrzak zyto po 900 placa mam szwagra w miescie i pyta po ch my to robimy przy tych cenach i ma racje seradele siac a nie zboze

Panowie przepraszam ja nie widziałem że mi się 3 klikła zamiast 2, saletrzak po 2760, jeszcze raz przepraszam nie widziałem tego wcześniej 

@damianos95 Kolego pomyłka miało być 2760 

Opublikowano
3 godziny temu, Jurniczek napisał:

Jeśli nie wiesz skąd ten (nie)nawóz to po jakiego uja piszesz Bierz Litwina? a później twierdzisz że to białoruski...a co najważniejsze ma dużo lepszą rozpuszczalność  (ciekawie czego) od tych pożal się boże polifosek??? (ciekawe jakich bo ja do Polskiej nie mam nic a do takiego litewskiego czy uj wie jakiego to mam wstręt bo się nadziałem kupując 24t nawozu co był śmieciem bez żadnego składu i to od znanej firmy.

Wyprosić to se możesz wiesz kogo!

Jaki narwany chłopaczek który nawet nie potrafi kulturalnej dyskusji prowadzić😄. Litwa korzysta ze złóż białoruskich jeśli chodzi o npk. Teraz jest to utrudnione ale mysle ze nadal tak jest. Po rozsypaniu polifoska dużo dłużej się rozpuszcza i jest w niej wykorzystywany fosforyt ze złóż w Afryce który ma wolniejsza przyswajalność. Jeśli  według ciebie nie można mieć dobrej opinii na temat importowanych nawozów bo się sfrajerzyles raz i kupiłeś z niepewnego źródła a teraz frajerzysz się drugi bo kupujesz droga polifoske i nie możesz nawet zdzierżyć ze ktoś kupuje taniej i lepszy nawoz. Nie mam czasu na dyskusje z toba bez sensu

Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

Z uwagi na krajowe sk***ysyństwo producentów nawozów polecam kupować zagraniczne nawozy .Niech sobie Kowalczyk w d*pę wsadzi tysiące ton nawozów i popcha ukraińskim patykiem żeby nie wystawały -zapłacę drożej ale sk***ysyny na mnie nie zarobią (oczywiście w pewnym przedziale cenowym ) Chętniej ruski kupię aby wspomóc Putina bo ta banda oszustów (wszystkie ugrupowania) nie zasługują aby do nich wpłynoł podatek od tych nawozów i do tego nawołuję innych 

Mnie też GA wyleczyła z patriotyzmu

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Jest, 2.9tys

Ultra 8 , musi być droższa, potrzebna na żniwa 

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, dzarjan8111 napisał:

Jaki narwany chłopaczek który nawet nie potrafi kulturalnej dyskusji prowadzić😄. Litwa korzysta ze złóż białoruskich jeśli chodzi o npk. Teraz jest to utrudnione ale mysle ze nadal tak jest. Po rozsypaniu polifoska dużo dłużej się rozpuszcza i jest w niej wykorzystywany fosforyt ze złóż w Afryce który ma wolniejsza przyswajalność. Jeśli  według ciebie nie można mieć dobrej opinii na temat importowanych nawozów bo się sfrajerzyles raz i kupiłeś z niepewnego źródła a teraz frajerzysz się drugi bo kupujesz droga polifoske i nie możesz nawet zdzierżyć ze ktoś kupuje taniej i lepszy nawoz. Nie mam czasu na dyskusje z toba bez sensu

Było przed chwilą w radiu. Chcą wprowadzić 100% embargo na potaż czy jak ta k**wa sie zwie z Białorusi do produkcji nawozów.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano

Drogo macie saletrę. U mnie kilkanaście dni temu była po 2700 zł. A wczoraj już po 2990 zł. 

Mocznik jakiś zagraniczny (niemiecki czy holenderski) sam nie wiedział... po 2690 i brak na składzie więc nic więcej nie wiem jaki. Ceny podobno cały czas się zmieniają.

Ma ktoś jakąś dobra zagraniczną alternatywę zamiast saletry?

KUJ-POM

Opublikowano
21 godzin temu, Karol0134 napisał:

jesteś pewny ? kolega wyżej pisał że dowieźli mu dwa mauzery RSM 32 

Może coś się u nich zmieniło. Jeszcze w zeszłym roku nie rozwozili. Najlepiej to do nich zadzwonić i zapytać 🙂

Opublikowano
maroko napisał:

Drogo macie saletrę. U mnie kilkanaście dni temu była po 2700 zł. A wczoraj już po 2990 zł. 

Mocznik jakiś zagraniczny (niemiecki czy holenderski) sam nie wiedział... po 2690 i brak na składzie więc nic więcej nie wiem jaki. Ceny podobno cały czas się zmieniają.

Ma ktoś jakąś dobra zagraniczną alternatywę zamiast saletry?

KUJ-POM

ampol merol mi sprzedał w piątek saletrę za 2686 Polska pulan 34,4. dzwoń do nich.

• Thanks 1
Opublikowano

Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów wie gdzie można kupić detaliczne ilość nawozów importowanych na pograniczu  Małopolski i Śląska. U nas też w zeszłym roku drożało z dnia na dzień a teraz potanieć jakoś nie chce. Serdecznie pozdrawiam. 

Opublikowano
2 godziny temu, PAN88 napisał:

A jak kupujesz nawóz rosyjski to ok. Ta cała wojna to pic na wodę i fotomontaż

Putin ta k**wa jest 100 razy lepszy niż ta nasze pachoły które nie wiedzą czego chcą  .Jedyny rozsądny w Europie jest Orban pilnuje swoich interesów zamiast grać bohatera po cichu a robi to co mu pasuje wbrew wielkim europejskim zachciankom (czy jest durny czy nie nie mnie oceniać ale jest skuteczny a liczy się skuteczność ) 

2 godziny temu, PAN88 napisał:

A jak kupujesz nawóz rosyjski to ok. Ta cała wojna to pic na wodę i fotomontaż

Chciałbym kupić a nie ma gdzie 

• Like 3
  • Haha 1
  • Confused 2
  • Sad 2
Opublikowano
3 godziny temu, krzysiek277 napisał:

Teraz zaliczą cie do peło jako człowiek Tuska i cyk w poniedziałek o 7 rano na tvp info "ruski człowieczyna"

"Człowiek Tuska wspiera reżim lokatora kremla" nowy nagłówek w tvp info😂

Opublikowano

Akurat się zastanawiałem skąd na polach ta woda -bo wozili mi humus z budowy i tłumaczę matołom jechać po śladach ciągnika bo znam pole a barany oczywiście na skróty bo jak 8x8 to myślą że wszędzie przejadą i mam nasrano na 40 ha jak kretowin bo każdy uj na swój strój a 14 aut i każdy musiał chociaż raz się utopić

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Nawozy czas start 😆

https://fb.watch/j3prPQ05vE/

później już wiedzieli że trzeba po śladach na miejsce 

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

Putin ta k**wa jest 100 razy lepszy niż ta nasze pachoły które nie wiedzą czego chcą  .Jedyny rozsądny w Europie jest Orban pilnuje swoich interesów zamiast grać bohatera po cichu a robi to co mu pasuje wbrew wielkim europejskim zachciankom (czy jest durny czy nie nie mnie oceniać ale jest skuteczny a liczy się skuteczność ) 

Chciałbym kupić a nie ma gdzie 

w rocznicę rozpoczęcia wojny na UK , ci NASI tak obchodzili rocznicę jakby to była nasza wojna w PL

podobne zjawisko występuje u niektórych rolników przy zakupie nawozów z GA

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, damianos95 napisał:

Jak spadnie to po połowie maja 

Yara ceny niższe, Węgry też. Gaz już poniżej 45. 

Przesłanki do obniżki coraz większe, ale to chyba życzenie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v