Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, krilan06 napisał:

U mnie co roku szedł Kizeryt ok 100kg/ha, w tym roku Dobrocalc MgS 300kg/ha

Przy tej dawce Dobrocalc dostarczysz niecałe 10 kg czystej siarki, trochę Cię doradca z Agrochemu w jajo zrobił.

• Like 1
Opublikowano

ten "egipski " mocznik to podobno ruski 

tyle że przejechał przez jakieś "arabskie " kraje bo ue jakiś cła zawiesiła 

to samo amoniak podobno który ciągną nasze zakłady

stąd tani mocznik 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, krilan06 napisał:

Jaki kuźwa doradca?

Myślałem, że ktoś z Agrochemu Ci to doradził, bo oni tym handlują, pardon. ;)  W 100 kg kizerytu masz 20 kg siarki, w 300 kg Dobrocalc MgS 9,6 siarki. 

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
8 minut temu, krilan06 napisał:

U mnie co roku szedł Kizeryt ok 100kg/ha, w tym roku Dobrocalc MgS 300kg/ha

tyle że dolomit siejesz raz nakilka/kilkanaście lat i magnez full masz bo to się rozkłada dłuuugo  

Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał:

stąd tani mocznik 

Niech będzie i z Kambodży,po tym co mam zrobili w tym sezonie brać wszystko poza GA

• Like 6
  • Thanks 2
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Niech będzie i z Kambodży,po tym co mam zrobili w tym sezonie brać wszystko poza GA

Pis kiedyś przestanie rządzić, a GA zostanie... Rozumiem wkurzenie, sam jestem jednym z wydymanych, ale jak GA popadnie w kłopoty to może przyjść sezon, że też na tym stracimy.

• Like 3
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

No niestety trzeba trochę też oszczędzać, myślę że nic się nie stanie jak jeden rok zamiast kizerytu poszedł ten dobrocalc. Z resztą u mnie na wiosce mało kto słyszał o takim nawozie jak kizeryt a co dopiero mówić o stosowaniu

4 minuty temu, pawel885 napisał:

tyle że dolomit siejesz raz nakilka/kilkanaście lat i magnez full masz bo to się rozkłada dłuuugo  

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja biorę Polski 

Raczej wziąłeś 

1 minutę temu, JanKrzysztof napisał:

Pis kiedyś przestanie rządzić, a GA zostanie... Rozumiem wkurzenie, sam jestem jednym z wydymanych, ale jak GA popadnie w kłopoty to może przyjść sezon, że też na tym stracimy.

Masz rację. A powiedz w jaki inny sposób pokazać IM że to co zrobili to było k**estwo?

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, tommy66692 napisał:

I głosujesz na PiS 😁

Nie ale chyba mogę wybrać co chce 🤔

Przed chwilą, soltys48 napisał:

Raczej wziąłeś 

Masz rację. A powiedz w jaki inny sposób pokazać IM że to co zrobili to było k**estwo?

Jeszcze będę brał ,ale nie mocznik , przedstawiciele już sami dzwonią 🙂

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, soltys48 napisał:

Oni doskonale wiedzą co zrobili i co sądzą o nich rolnicy, internet przecież mają. Dla nich najważniejsze jest to, że wpadła łatwo zarobiona kasa i można przyznawać sobie wysokie premie. Zmieni się władza, zmienią się pionki na dyrektorskich stołkach, a dziś cieszą się chwilą.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
8 minut temu, krilan06 napisał:

No niestety trzeba trochę też oszczędzać, myślę że nic się nie stanie jak jeden rok zamiast kizerytu poszedł ten dobrocalc. Z resztą u mnie na wiosce mało kto słyszał o takim nawozie jak kizeryt a co dopiero mówić o stosowaniu

Ciekawy ten nawóz, tylko szkoda, że wapno to dolomit, a nie kreda. Pogłowie raczej słabo się nadaje.

Ile to kosztuje?

Opublikowano
49 minut temu, pawel885 napisał:

stąd tani mocznik 

Żeś odkrył Amerykę 🤣

Opublikowano

to jak już sie Sasin za to bierze.... 🙆‍♂️

nie chce ktoś pare ha kupić?

Opublikowano
13 minut temu, EppS napisał:

A co takiego zrobiła GA ?

Ty tak serio ??? Orlen też nic nie zrobił przez ostatni rok a już o 2-3 miesiącach z końcówki poprzedniego roku nawet wspominać się nie chce 

Widocznie niektórzy lubią być d... i jeszcze są z tego powodu zadowoleni. Co za czasy. Zero poszanowania samego siebie a o honorze to już trzeba zapomnieć. Wystarczy pomachać pieniążkami które najpierw nam zabrano i już niektórzy amnezję mają 

• Like 7
  • Thanks 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v