Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja nie taki pazerny. 

I tak wynik ekonomiczny nie kiepski. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Palmusny napisał:

jop podobno juz import saletra 2200 przy aucie i mocznik po 2100 ... dobrze niech się d*pa im pali !

Wypowiedzi tego użytkownika należy ignorować, już nie pierwszy raz w tym temacie farmazony wypisuje. 

Dziś dostałem SMS z takimi cenami:

Mocznik 2790 netto

Saletrzak 2455 netto

Saletra 2855 netto

DAP 18-46 3990 netto

Edytowane przez misio3p
  • Thanks 1
Opublikowano
57 minut temu, Marl napisał:

Zamawiałeś? ile sam koszt wysyłki? Ile ton zamówiłeś? Bo do jednej tony to wysyłają kurierem. 300 zł wysyłka 1 tony?

Nie zamawiałem bo mi się nie śpieszy, a nóż jeszcze potanieje. Ale jak w okolicy nie stanieje to zamówię, dużo nie potrzebuje, a nie będę dymał parędziesiąt km po nawóz w normalniejszej cenie. Dwa big bagi po 500kg mocznika na paletę wchodzą. 280zl wysyłka. Dokładnie wychodzi 3240brutto na tą chwilę tona mocznika z przesyłką. 

Opublikowano
Przed chwilą, marijusz napisał:

Jasne jak dwa biegi ma paletę 80*120 wstawisz?nawet 100*120 się nie uda

Nie wiem, nie interere mnie to. Opcja dostawy db schenker ADR do 1000kg- 280zł. Mogą wysłać i dwie 🤣

Opublikowano (edytowane)

A i wagowo by przekraczało bo razem z 1025 kg by bylo

Ciekawe ile kosztuje utylizacja tony mocznika ,bo jak trend się utrzyma to w lipcu mogą za darmo rozdawać aby nie ponosić kosztów utylizacji😝

Edytowane przez marijusz
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, marijusz napisał:

Ciekawe ile kosztuje utylizacja tony mocznika ,bo jak trend się utrzyma to w lipcu mogą za darmo rozdawać aby nie ponosić kosztów utylizacji😝

Mądre głowy myślały nad tym. Przy dwóch bb i woreczku 30kg już opcja dostawy schenkerem znika 😉. Więc dwa bb powinny przejść. 

Opublikowano
14 minut temu, marijusz napisał:

Kupią ludzie ten nawóz, nie przesadzajcie, ze na wsi taka bieda... Pszenice sprzedażą po 1000 zł a mocznik kupią nawet po 1800zł/t.

Pisałem wczesniej, ze był niedaleko mnie na składzie   mocznik polski, 3300zł brutto, sprzedał się w pół dnia... 16 palet , mały worek na palecie.

Rolnictwo nigdy stabilne nie było, zawsze było ryzyko kursowe. 

2 tłuste lata zatarły w ludziach zdolności przewidywania, 

Nadszedł krach i juz... UA zasypała zbożem, ale na giełdach swiatowych tez spore spadki.

Gorszy bedzie 2023 r, skupujacy surowce rolne wtopili mnóstwo kasy, czesto z kredytów obrotowych.

Jak towaru nie sprzedażą przez żniwami to z czego kupią nastepny towar??

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, misio3p napisał:

Wypowiedzi tego użytkownika należy ignorować, już nie pierwszy raz w tym temacie farmazony wypisuje. 

Dziś dostałem SMS z takimi cenami:

Mocznik 2790 netto

Saletrzak 2455 netto

Saletra 2855 netto

DAP 18-46 3990 netto

Najlepiej tego osobnika zablokować bo już na początku grudnia pisał że jest mocznik poniżej 3tys 

Opublikowano
Dnia 1.02.2023 o 17:45, ViveN napisał:

Uśredniając i tak lepszy wynik niż u większości, ja kupiłem tylko auto soli po 2400zł i 2t mocznika na którym już jestem grubo w plecy ale mówi się trudno wszystkiego nie da sie zrobić idealnie.

Siarczan potasu - mówisz o tym z firmy Florovit czy jakoś tak w fioletowym worku?  Zadowolony jesteś z niego? Forma peletyzowana trochę irytująca przy wysiewie 

W jakim okresie najlepiej siać siarczan potasu pod porzeczki?

Opublikowano

na dzień dzisiejszy kupowanie saletry powyżej 1500 to szaleństwo

przecież za chwile ta cena ziarna może ybnąć w dół o 300

to co kupili  nawozu delikatnie posiać opryski zostawić na następny rok  , a ziarno trzymać jak już się nie zdążyło sprzedać jak było drogie

za niedługo czereśnie , młoda kapusta po co się denerwować

jeszcze w tym miesiącu komik z władkiem będą wódkę pić

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Marl napisał:

U mnie w TPI , jeden skład wystawił mocznik polski na olx za 3300 brutto. dziś zadzwoniłem i już wszystko wysprzedane :/ Ludzie jednak mają pieniądze :)

Pozostałe składy albo stare ceny i narzekanie, ze oszukali się w styczniu lub jeszcze nie wiedzą ceny bo wizieli na przechowanie nawóz, co ciekawe w styczniu mówili, że nikt nawozu nie chce dawać bez płatności natychmiastowej... 

pewnie dopłaty dostali. tak jak i ja dzisiaj 2 transze 177zł i 9 zł...

Opublikowano
10 minut temu, stach12 napisał:

jeszcze w tym miesiącu komik z władkiem będą wódkę pić

ponoć wczoraj ruski okrążyli Bachmut i zaczęli się świniobicie,

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Marl napisał:

Rolnictwo nigdy stabilne nie było, zawsze było ryzyko kursowe. 

2 tłuste lata zatarły w ludziach zdolności przewidywania, 

Nadszedł krach i juz... UA zasypała zbożem, ale na giełdach swiatowych tez spore spadki.

Gorszy bedzie 2023 r, skupujacy surowce rolne wtopili mnóstwo kasy, czesto z kredytów obrotowych.

Jak towaru nie sprzedażą przez żniwami to z czego kupią nastepny towar??

Dokładnie 👍 ale zaraz się zacznie się pisanie żes handlarz albo jak nie jeden tu pisał co go to obchodzi że handlarz stracił jak w tamtym roku zarobił.

Będziemy po żniwach 2023 dokładnie sprawdzać odbiorców żeby nie zrobili w bambuko

Opublikowano

O kurde aż takie obniżki 🤗 co to blak frajdej? 

Bardzo dobrze, jeszcze żeby Pan Bóg dał zimę z mrozem do połowy marca to już całkiem by im doopy wypaliło. Ja czekam jeszcze. Mam tylko 2t saletry zeszłorocznej

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, androproteam napisał:

Tego samego dnia jedziesz z mocznikiem? Stosowałeś już tak wcześniej? Jak efekty? 

Nie stosowałem wcześniej pierwszy rok mam tak zaplanowany więc efektami będę dzielić się po sezonie 😊

Szkoda że jest embargo na nawozy z phosagro. 😑 Bardzo ciekawą ofertę mają, szczególnie interesuje mnie płynny azot z fosforem 😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v