Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Nie dawno przed pomnikiem modlił się Morawiecki i Kaczyński , oczywiście policja pilnowała i poszło w eter , pomódlmy się i My , napewno nie zaszkodzi .

Edytowane przez marks50
  • Thanks 2
  • 0
Opublikowano

Przestancie wierzyc tym pisiorskim zlodziejom.Smiali sie z robakow a sami nas karmia zarobaczona pszenica od banderowcow.Wszystko beda obiecywac byle dotrwac do wyborow. Rozliczymy sie przy urnie.

• Like 1
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Elewar w żniwa kupi po 1400 zł brutto i może mi się uda sprzedać .

Tyłek wazeliną wysmaruj i pędź na Żoliborz, może dzięki temu będziesz otwierał listę tego skupu interwencyjnego.

• Like 1
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano

Dobre , w żniwa nie sprzedałem i jestem w plecy . Sprzedawałem od stycznia od 1270 netto do 1060 a teraz kaczor kupi po 1400😁podwójnie w plecy. Pomijam fakt ze ten jego skup to jakiś poroniony pomysł 

• Haha 1
  • 0
Opublikowano
1 minutę temu, masa24 napisał:

Dobre , w żniwa nie sprzedałem i jestem w plecy . Sprzedawałem od stycznia od 1270 netto do 1060 a teraz kaczor kupi po 1400😁podwójnie w plecy. Pomijam fakt ze ten jego skup to jakiś poroniony pomysł 

Nie martw sie.Ten skup to kolejny wspanialy pomysl jak elektrownia w Ostrolece.

• 0
Opublikowano
8 minut temu, Wicherek napisał:

Tutaj chłopi przesadzili  !

Akurat tutaj się z Tobą zgodzę, te komentarze w stronę policji były żałosne, to są tacy sami ludzi jak my, nie stoją tam z wyznawanych przekonań 

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Alanio2011 napisał:

Nie martw sie.Ten skup to kolejny wspanialy pomysl jak elektrownia w Ostrolece.

Jarek lubi komunę to GS-y wrócą, kolejne koryta dla partyjnych miernot, a Sasin będzie nadzorował skup.

Edytowane przez Marek1129
  • 0
Opublikowano
3 minuty temu, jajonasz napisał:

Akurat tutaj się z Tobą zgodzę, te komentarze w stronę policji były żałosne, to są tacy sami ludzi jak my, nie stoją tam z wyznawanych przekonań 

A żałosne nie jest jak pacyfikują bezbronnych ludzi ? Jak chcieli Mikołaja i podwyżki to dali radę odmówić pójścia do pracy. Jak by mieli rozkaz palowania to by robili to i też byś mówił że to nie ich wina ? 

Sami dajecie przyzwolenie na pomiatanie rolnikiem przez każdego a później da tego efekty . 

• Thanks 3
  • 0
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, tommy66692 napisał:

Listę to on otwiera ale  pensjonariuszy w ośrodku neurochirurgii w lubelskich abramowicach 

Coś taki zły , jeden z drugim , aż tak źle jest .

Czasy się zmieniają , było dobrze , teraz troszkę gorzej .

Edytowane przez galan99
  • 0
Opublikowano
22 minuty temu, Wicherek napisał:

Tutaj chłopi przesadzili  !

Nic nie przesadzili. Przez 2 lata pieprz...ej pandemi pokazali swoją mądrość nie raz. A w Hrubieszowie zachowują się jak firma ochroniarska. Więc tych kilka słów prawdy im nie zaszkodzi.

• Like 1
  • Thanks 2
  • 0
Opublikowano
31 minut temu, Alanio2011 napisał:

Przestancie wierzyc tym pisiorskim zlodziejom.Smiali sie z robakow a sami nas karmia zarobaczona pszenica od banderowcow.Wszystko beda obiecywac byle dotrwac do wyborow. Rozliczymy sie przy urnie.

Ludzie ich rozniosą wcześniej. Przecież z tego skupu nic nie będzie. Opróżnić magazynów na żniwa też nie zdążą. Gnać oszustów!!!! *****pis. I pod żadnym pozorem nie kończyć protestów, bo tylko o to chodzi. O kupienie czasu, bo doskonale wiedzą, że sytuacji ze zbożem nie poprawią, bo nie maja jak.

• Thanks 2
  • 0
Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Coś taki zły , jeden z drugim , aż tak źle jest .

Czasy się zmieniają , było dobrze , teraz troszkę gorzej .

Moze Tobie bylo dobrze, ja tego dobra nie zauwazylem.

• 0
Opublikowano
1 minutę temu, Damianek20 napisał:

Znajomy jest policjantem w Hrubieszowie sam obrabia kilka morgów po godzinach ale jak by dostał polecenie pacyfikacji strajku to by nawet się nie zastanawiał bo jest za to kasa . 

Też znam kilku co jak zakładają mundur to mózg w szafce zostawiają a niektórzy  zapominają że go w ogóle mieli.

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v