Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Roman176 napisał:

22 godziny temu, DTaras napisał:

ie śmiałem proponować ale... gdyby zamiast generować korki w CPK tak może to odrobinę rozpylić po kraju i rozbudować kilka centrów to modernizacja innej potrzebnej infrastruktury byłaby łatwiejsza?

a czytałeś ze to zabieg kosmetyczny na pare lat lotniska w gdańsku i wawie brak możliwości rozbudowy 

Modlin i brak możliwości? Niewiem. Rejon Gdańska to Dwa lotniska z czego Kossakowo z powodzeniem zrealizuje cargo. Tam jednak rządzi marynarka. A wiesz, że z Katowic lata w pip towarów i CPK będzie musiało to łyknąć?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

@nie właśnie nie rób z siebie kretyna 😉 bo chyba nie rozumiesz że odnoszę się do tego co znalazłem i co zostało napisane/przedstawione w mediach społecznościowych czyli do konkretnego tweeta czy tam mema na jaki można natrafić i komentarzy pod nim, a nie tego co podałeś 🤦

A Tobie już tam w odwłok zapiekło i podajesz mi inne źródło z innym kontekstem wypowiedzi do którego się nie odnoszę jeśli jest i nawet prawdziwe to niech sobie będzie 🥱  zrozumiałeś czy maść jednak potrzebna 😅

Masz jeszcze większy obrazek może teraz zobaczysz 9_9

Screenshot_20231120-205726_X.jpg.1710dc67f4318d06df9fe5331d733ef2.jpg

dalej robisz z siebie kretyna

ja ci napisałem co powiedział duda, podałem cytat; wiesz co to jest cytat?

a ty piszesz jakieś brednie wymyślone przez tuska i podajesz kłamstwa jako prawdy objawione, ale w sekcie już tak jest, co powie guru to jest święte i nikt nie ma odwagi zweryfikować czy to prawda

#donaldwaswydyma :D 

---------------------------------------

sławek jastrzębowski:
Adam Bodnar w TVN powiedział przed chwilą, że sędziowie awansowani po 2018 roku zostaną zdegradowani, ci którzy zostali sędziami przestaną nimi być, a uchwała Sejmu wystarczy do stwierdzenia, że sędziowie TK nie są sędziami, a wyroki wyrokami.

macie praworządność, jak bolszewicy

Edytowane przez nie
Opublikowano

A wiesz co to jest screen i tweet 🤭

Wyznawco Jarosława czy dalej nie rozumiesz że mam gdzieś co dokładnie on powiedział a tym bardziej co tam zacytowałeś 🥱🥱🥱 mądry zrozumiał do czego się odnoszę, a głupi jak to głupi dalej brnie w swoje... Tylko ciekawe skąd się wziął ten niby wymyślony tweet czy czasem na okładce tygodnika sieci nie pisało to samo tam gdzie Andrzej udzielił takiego ekskluzywnego wywiadu no ale wiadomo wszędzie wszyscy kłamią coś sobie wymyślają 🤭 zapewne Tusk też nakazał jaki mają dać tytuł 🤪

Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

sławek jastrzębowski:
Adam Bodnar w TVN powiedział przed chwilą, że sędziowie awansowani po 2018 roku zostaną zdegradowani, ci którzy zostali sędziami przestaną nimi być, a uchwała Sejmu wystarczy do stwierdzenia, że sędziowie TK nie są sędziami, a wyroki wyrokami.

I tak ma być. Może ktoś się w końcu zastanowi i dotrze do niego że działanie ma jednak skutki długofalowe i może w końcu obrócić sie przeciw autorowi. Oczywiście dotyczy to też tych co będą podejmować te działania.:lol:Choć one bardziej skutkiem niż przyczyną.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, nie napisał:

sławek jastrzębowski:

jeżeli Bonar tak powiedział to (za)****ć i Bodnara za (m.in) to samo za co zaebano PiS bo mamy tu destrukcję zasady trójpodziału władzy już bez rozpisywania się w chronologię eskalacji już jaki syf PO przegrywając  osiem lat temu w TK pozostawiła a dalej było już tylko gorzej
no może z tymi bolszewikami trochę przesadzasz bo przynajmniej (na razie) dają się odsunąć od włazy w wyborach i nie musimy jeszcze do nich strzelać ale jeśli obie te partie uznały zasadę - "teraz qwa my" to czas najwyższy j***ć cały POPiS i po doświadczeniach ostatnich trzech kadencji sejmowych to najlepiej żeby i ten parlament (taki jaki on nam wyszedł) się reformy sądownictwa nie czepiał bo będzie potrzebna już wtedy kolejny raz reforma ustroju całego państwa ale nie w parlamencie a na ulicach (o ile już nie jest z całym ryzykiem tego państwa rozwalenia)
Zarówno PiS jak i PO utraciły legitymizację do majstrowania przy sądownictwie
Właśnie powyższe jest tym

3 godziny temu, mirro napisał:

skutkiem

i dużo można by jeszcze a nawet trzeba bo te sq...syny tam w rządach i sądach mają się nas bać a nie my ich z prostej i nie podlegającej dyskusji zasady
- bo "nas" jest więcej i to jest już prawdziwy bolszewizm ale zdrowy bo "bolszewicy" się ucywilizowali i nie parają się władzą

i kolejna sprawa jak najbardziej wiążąca się z powyższym
"... po tym, jak został utworzony nowy Sejm, ten budżet powinien zostać złożony raz jeszcze - dodawał Hołownia."

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-holownia-o-morawieckim-mamy-do-czynienia-z-premierem-schrodi,nId,7162446

czyli mamy i tutaj do czynienia z kolejnym "terazkurwamyzmem" bo fakt kadencyjności praworobów nie oznacza kadencyjności prawa

budżet to se możecie znowelizować a nawet odrzucić ale w głosowaniu a nie decyzją marszałek se może ot tak bo tworzenie od nowa tylko dla tego że wybory to jest takie samo manipulowanie na kalendarzu jak te ponadkalendarzowe miesiące emerytalne, ponad.. nie wiem co-prawne "reasumpcje"....

świnie się zmieniły ale świństwa i kretynizmy te same

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Cytat

Gdzieś chyba na dniach było jak to Duda powiedział że Tusk nie będzie jego premierem.

9 godzin temu, Roki212 napisał:

nie rozumiesz że mam gdzieś co dokładnie on powiedział a tym bardziej co tam zacytowałeś

od razu widać wyrób tvn-owskiej propagandy

"Prawda już została ustalona, żadne fakty jej nie zmienią".

👏brawo lepiej nie mogłeś pokazać kim jesteś :D 

17 minut temu, dysydent napisał:

jeżeli Bonar tak powiedział to (za)****ć i Bodnara za (m.in) to samo za co zaebano PiS bo mamy tu destrukcję zasady trójpodziału władzy już bez rozpisywania się w chronologię eskalacji już jaki syf PO przegrywając  osiem lat temu w TK pozostawiła a dalej było już tylko gorzej
no może z tymi bolszewikami trochę przesadzasz bo przynajmniej (na razie) dają się odsunąć od włazy w wyborach i nie musimy jeszcze do nich strzelać ale jeśli obie te partie uznały zasadę - "teraz qwa my" to czas najwyższy j***ć cały POPiS i po doświadczeniach ostatnich trzech kadencji sejmowych to najlepiej żeby i ten parlament (taki jaki on nam wyszedł) się reformy sądownictwa nie czepiał bo będzie potrzebna już wtedy kolejny raz reforma ustroju całego państwa ale nie w parlamencie a na ulicach (o ile już nie jest z całym ryzykiem tego państwa rozwalenia)
Zarówno PiS jak i PO utraciły legitymizację do majstrowania przy sądownictwie
Właśnie powyższe jest tym

i dużo można by jeszcze a nawet trzeba bo te sq...syny tam w rządach i sądach mają się nas bać a nie my ich z prostej i nie podlegającej dyskusji zasady
- bo "nas" jest więcej i to jest już prawdziwy bolszewizm ale zdrowy bo "bolszewicy" nie parają się władzą

dobrze napisane, sądownictwo to jest państwo w państwie, to jest największa patologia w polsce, a bez sprawnego wymiaru sprawiedliwości nie może być sprawnego państwa

Opublikowano (edytowane)

a gó..o tam

1 godzinę temu, nie napisał:

dobrze napisane,

skoro można to tak zinteretować

że Polska nie ma tylko

1 godzinę temu, nie napisał:

.....sprawnego wymiaru sprawiedliwości ......

bo chciałem udowodnić że jest gorzej - Polska ma upolitycznione sądownictwo i w miarę kolejnych ekip rządzących coraz bardziej a sama niesprawność jest tylko skutkiem kiedy sędzia musi nie tylko uwzględniać skutki uwarunkowania czysto prawne swych wyroków ale i polityczne bo mogą go/ją wywalić z roboty jak będzie osądzał (np sprawy obywatel vs państwo) z obawą komu z władz może się narazić. Politycy mają wręcz interes tworzyć niejednoznaczne prawo aby sędzia miał wybór dowolnego wyroku w dowolnej sprawie na który zawsze można wyszukać jakiś adekwatny przepis.
Nie dziwota że ustalanie komu nie może się narazić zajmuje więcej czasu niż samo rozpoznanie faktów/dowodów w sprawie i m. in i stąd tak długo te "przewody sądowe" trwają :P

nie lubię Marszałka Sawickiego z różnych powodów ale tu akurat zlecał bym Hołowni zapytać o radę Seniora zanim co chlapnie w mediach (ma Go przecież we własnej "szajce") bo nie lubieć nie znaczy nie szanować

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

tam w tym linku z Hołownią wyczytałem jeszcze jakoby dwudziesty czwarty grudnia miał być (kolejnym) dniem ustawowo wolnym od pracy.
ja jestem przeciw
ale to już dla tego że państwo tak samo jak nie powinno pracy nakazywać tak i zakazywać bo obie te opcje są i tak fikcją a jeszcze wiązanie tego z kalendarzem czysto religijnym dyskryminuje inne religie które mają przecież inne te kalendarze. Z kolei argumentowanie że owe dni wolne to tylko prawo do niepracowania z samej logiki wskazuje że w pozostałe jest jednak obowiązek a z jeszcze innego punktu widzenia można interpretować, że we wolne dni nie wolno zarabiać.

to tylko tak gwoli dowodów że tzw "prawo" państwowe jest dysfunkcyjną bzdurą już w samym założeniu i kierunek jest na coraz głębsze brnięcie w bzdurę niż z niej wychodzenie

ostatecznie akceptowalny byłby zapis ile tych wolnych dni  roku jest zaliczane do pełnego etatu zatrudnienia a to które to dni to już kwestie umów - nazwę - niższego szczebla

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

to wszystko budzetowkowe lewactwo .

gówno robić, nieźle żyć. 

stołków naustawiane począwszy nawet od gmin, talatajstwa wszelakiego. 

3 miliony pracowników budżetowych, im to lotto, mogą i 3 dni pracować, ale żeby prywaciaz robił 7,bo jakto knajpa zamknieta, kawiarnia, czy stacja paliw. 

fryzjer też żeby w sobotę po 15 zrobił, bo impreza, gdzie też sektor prywatny ich obsługuję. 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, HF86 napisał:

3 miliony pracowników budżetowych,

więcej bo pracownicy tzw spółek skarbu państwa to też pracownicy budżetowi przynajmniej w procencie proporcjonalnym do udziałów budżetu w tych spółkach
Ponadto profesje i zakłady dotowane to też częściowo tacy pracownicy zatem i rolnicy są takowymi a który w jakim procencie to już zależy jaki udział subwencji ma w swoich obrotach/dochodach

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jego pierwszym tatuażem był pentagram, ale bez związku z szatanem. Bo, jak wyjawił Marcin Józefaciuk, nowy poseł KO z Łodzi, jego wiara to neopoganizm. – Mocno czerpię z rytuałów dawnych zielarek i wiedźm, tzw. kobiet wiedzących, które kiedyś w każdej ze wsi były traktowane bardzo poważnie – tłumaczy Józefaciuk w rozmowie z Onetem. Z bóstw w naturze nowy poseł bardzo często zwraca się do bogów gór. – W tym lasu górskiego, zwierząt, dużych głazów i małych kamieni. Zawsze gdzieś przy sobie noszę kawałek jakiegoś kamienia, który mnie odpręża – mówi parlamentarzysta. Jest neopoganinem, a konkretnie wyznawcą wicca. Ta religia zakłada między innymi obecność dwóch głównych bóstw (energii) – kobiecego i męskiego – nowy poseł szanuje też pomniejsze bóstwa: dla przykładu duchy lasu oraz rzek, a część wyznawców wicca wierzy też w magię.

zamiast ciemnogrodu macie teraz oświecenie :D :D :D 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

ależ sama Przyroda, jej siła i piękno to że składa się z organizmów i systemów wysoce złożonych ale też i prymitywnych (żeby nie rzec - głupich) ;)

może tylko kwestia proporcji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nie napisał:

Prawda już została ustalona, żadne fakty jej nie zmienią".

No naczelny działacz kółka różańcowego TVPiS ustalił 🤭😅 masz jakieś powiązania z Antonim? bo właśnie już taki jeden był co wszędzie swoją prawdę widział 🤭 jak pluli to deszcz nawet widział 🤭

🤦I nie cytuj słówek wyrwanych z kontekstu, nie bądź też tęczowy bo już i tak ci większe nie urosną nie będzie po czym się bardziej polizać 😝

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)

a w pi..u z samym forum,
zagapiłem się i przepuściłem dwie licytacje gdzie potrzebuję i jednej obudowy i jednej matrycy z tych akurat.. no szlag by to - zamiast pilnować aukcji "Hołowni mi się zchciało
https://allegro.pl/oferta/lenovo-thinkpad-x121e-2112327-14683433092

https://allegro.pl/oferta/lenovo-thinkpad-edge-e135-2112362-14683458240no ten choć działa to proc taka słabizna bo nie wiem czy yt w 480p uciągnie że tylko na matrycę i ew jakie ustrojstwo "embedded"  bebechy no ale za 32zl poszedł (z wysyłką lub nawet mniej bo każdy kolejny to tylko plus dychę) i to w czasie gdy ja przy kompie

no po dwie dychy dałbym bez szemrania  nawet i nieco więcej

może ja jednak powrócę do własnej obietnicy i coraz mniej do wcale tu będę zaglądał bo dzisiaj zamiast rozrywki ja akurat mam wqrw że aż ubaw .. z samego siebie
No nie tylko Tusk winien naszych niepowodzeń bo i Hołownia tyż ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 godzin temu, DTaras napisał:

Katowic lata w pip towarów i CPK będzie musiało to łyknąć?

wiesz ze z Krakowem brakuje im parę procent do osiągniecia maximum 

1 godzinę temu, dysydent napisał:

tam w tym linku z Hołownią wyczytałem jeszcze jakoby dwudziesty czwarty grudnia miał być (kolejnym) dniem ustawowo wolnym od pracy.
ja jestem przeciw
ale to już dla tego że państwo tak samo jak nie powinno pracy nakazywać tak i zakazywać bo obie te opcje są i tak fikcją a jeszcze wiązanie tego z kalendarzem czysto religijnym dyskryminuje inne religie które mają przecież inne te kalendarze. Z kolei argumentowanie że owe dni wolne to tylko prawo do niepracowania z samej logiki wskazuje że w pozostałe jest jednak obowiązek a z jeszcze innego punktu widzenia można interpretować, że we wolne dni nie wolno zarabiać.

Dalego wszyscy mają wolne oprócz nas katolicki kraju za***rdalaj a Czechy Niemcy i reszta wigilie świętem jest 

13 godzin temu, Roki212 napisał:

Wyznawco Jarosława czy dalej nie rozumiesz że mam gdzieś co dokładnie on powiedział a tym bardziej co tam zacytowałeś 🥱🥱🥱 mądry zrozumiał do czego się odnoszę, a głupi jak to głupi dalej brnie w swoje... Tylko ciekawe skąd się wziął ten niby wymyślony tweet czy czasem na okładce tygodnika sieci nie pisało to samo tam gdzie Andrzej udzielił takiego ekskluzywnego wywiadu no ale wiadomo wszędzie wszyscy kłamią coś sobie wymyślają 🤭 zapewne Tusk też nakazał jaki mają dać tytuł 🤪

gdybyś przeczytał cała wypowiedz jego to zobaczył byś kto głupio brnie 

Opublikowano

moje lenovo tez wypadalo by wymienic -co polecasz ? ,tylko do internetu, paperologii..

ja tez poszedlem na panstwowe-pelny luz.. prezesa to widzialem 1 raz 😂, zero kontroli, pelny luz -ludzie czesto liste obecnosci podpisuja za caly tydzien , praca zdalna, prawie polowa pracownikow do biura nie zaglada. w czasie pracu do sklepow wychodza.   zyc a nie umierac ..ciagle nowych zatrudniaja , tylko slabo placa..

pytalem czy w sadzie okregowym dla miasta k .i okolic juz ludzie sie zegnaja ze stanowiskami-jeszcze pelny luz.. po ostatniej zmianie wladzy ,imprezy pozegnalno-emerytalne byly co tydzien. 

w sadach do dzisa jest selekcja negatywna -prez wiele lat zero podwyzek, tylko ktos z malymi ambicjami albo umiejetnoscciami tam szedl do pracy,terz sie troche zmienilo. dali podwyzki. 

problem jest w procedurach,przepisachi ja na razie niewiele sie zmienilo

Opublikowano

Premier w końcu utworzy ten rząd czy nie bo dziś zapowiedział że za kilka dni poda skład? 🤔 Ale znów jakby nie  utworzył to po co by kłamał? 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Luki99 napisał:

rząd czy nie bo dziś zapowiedział że za kilka dni poda skład?

chyba pomyliłeś go z 

Probierz
Polski trener i piłkarz
poda skład 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
8 minut temu, Luki99 napisał:

Premier w końcu utworzy ten rząd czy nie bo dziś zapowiedział że za kilka dni poda skład? 🤔 Ale znów jakby nie  utworzył to po co by kłamał? 

a z tym to uj go wie. 

pobrali na listy nieraz stare urwy i kaczafi może ich delikatnie przekonać teczkami. polityka to jeden wielki burdel. 

Opublikowano

ale jest pełno młodych osranych. 

byli pasieni przez lata i myśleli że szczęście im sprzyja i podpisy różne składali i obietnice. tasiemki też pewnie niezłe w szafie leżą. 

Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał:

gdybyś przeczytał cała wypowiedz jego to zobaczył byś kto głupio brnie 

Ale czy nie jesteście dalej w stanie tego zrozumieć że to co pisałem i ten screen co wstawiłem czyli tego konkretnego tweeta miał na celu pokazanie co się w nim znajdowało jak i komentarza pod nim...  kolega wcześniej nawet wspomniał że i memy takie są z tym związane bo widział... 

Co mnie interesuje jaka jest dokładnie prawda😅🤦koło h*ja mnie to lata 🥱 ale znalazł się jakiś prawilniak co wstawił sobie cytat i chce za wszelką cenę coś udowodnić 🤭 a jak dostał odpowiedź że nawet jak i było tak jak pisze to mnie i tak to nie interesuje bo tego nie dochodzę... 🤦 nie rozumie też że komentuje to co jest zawarte w tym konkretnym tweecie a nie to czy jest zgodny z prawdą. Chce kogoś uświadomić niech sobie autora uświadomi 🤪

Opublikowano
14 minut temu, Roki212 napisał:

Ale czy nie jesteście dalej w stanie tego zrozumieć że to co pisałem i ten screen co wstawiłem czyli tego konkretnego tweeta miał na celu pokazanie co się w nim znajdowało jak i komentarza pod nim...  kolega wcześniej nawet wspomniał że i memy takie są z tym związane bo widział... 

tak bardzo cię hejterowski komentarz zainteresował ? to ja ci pomogę radio opozycji Tadzik 🇵🇱🇪🇺 #RadioRebeliant #ProjektNowaPolska

Zdjęcie

to tak jak by pod Kaczyńskim napisało tvp 

czy to fascynujące ? 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Roman176 napisał:

tak bardzo cię hejterowski komentarz zainteresował ?

No i to jeszcze jak 😉 i nie tylko mnie po ilości polubień nawet widać 🤭

A to co czasem pisze TVP też bardzo fascynujące szczególnie działa na poprawę humoru zawsze można się pośmiać 😉

Tak jak i przed chwilą konferencja naczelny kłaczek wykorzystał swój czas, dali komu innemu możliwość zadania pytania a ten mimo to dalej swoje szczeka dając głos bo on najważniejszy 🤣 jak tu się nie śmiać z takiego kogoś, nawet z innych redakcji mieli ubaw 

Edytowane przez Roki212
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v