Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Ale na wszystko to na co się zgodzi? CO to jest to wszystko? Bo na razie na wszystko w ujni to Pinokio się zgadzał. A w PL mówił, ze nie będzie tego realizował. To jak to jest?

Widać na najważniejsze się nie zgadzał skoro zależało tak unii na zmianie.

Opublikowano (edytowane)

no z takimi "ekonomami" jak ... jakich mamy co bez renacjonalizacji nie potrafią obronić polskiego kapitału to dopiero zrozumiesz co znaczy

1 godzinę temu, jahooo napisał:

pachołek

a Tobie (chyba) nie muszę tłumaczyć dlaczego
za PiSu to ja dopiero poczułem się jako pachołek gdy mi wyszło że haraczy państwowych z naszych firm (pozarolniczych) musimy więcej oddać niż nam zostało zysku netto czego od ... o ho ho już nie pamiętam kiedy nie było. Szalę przegięło owe proporcjonlne 9% na "konowałów"
Obiecywali uproporcjonalnić ZUS a co zrobili? a no i uproporcjonalnili i pozostawili stare sztywne haracze niezależne od dochodu i jeszcze wyjęli spod odliczeń podstawy opodatkowania. To nawet oprychy z mafii jakiej haraczowej lepiej traktują swych.. swe ofiary... szkoda klawiatury
Tylko te wybory powstrzymały nas (przynajmniej na razie) przed ostateczną likwidacją jakichkolwiek gospodarczych związków z Polską bo czujemy sie tu już nie jako dojne krowy ale jako żywiciele śmiertelnie niebezpiecznego pasożyta który zagraża bezpośrednio życiu żywiciela który nie tylko mleko ale i krew zaczyna wysysać transfundując  swoich partyjnych protegowanych i żeby to w sektorze prywatnym to nie; bo w socjalistyczną państwową gospodarkę która dopiero co raz już ten kraj zniszczyła do totalnej ruiny.
A to co zrobił Orlen tuż przed wyborami tylko udowadnia że Polak nigdy nie zdoła ... szkoda klawiatury aby udowadniać parobkom że pod xujoym panem to i parobkmi nie będą a jakimiś kolejnymi jakiejś "neosolidarnościowymi" żulami w kolejnym "zakręcie historii"

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Desperado napisał:

Widać na najważniejsze się nie zgadzał skoro zależało tak unii na zmianie.

On się zgodził na wszystko podpisał  nawet że cześć kredytową będziemy spłacać a zrealizować tego na co się zgodził nie chce. Tusk musi zrobić to na co Morawiecki się zgodził i to co Morawiecki podpisał. Skoro pis uważał że to zagrożenie suwerenności Morawicki mógł poprosić o odstąpienie od kpo nic byśmy nie musieli robić ani spłacać.

Przypomnę to był ten szczyt po którym Orban z Morawieckim rano zrobili konferencje gdzie próbowali oszukać, że nie ma warunku kasa za praworządność po czym za kilka godzin okazało się, zę taki warunek podpisali i zgodzili się na to. Wstyd aby premier kraju tak kłamał publicznie i za parę godzin to kłamstwo było obalone.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

no z takimi "ekonomami" jak ... jakich mamy co bez renacjonalizacji nie potrafią obronić polskiego kapitału to dopiero zrozumiesz co znaczy

a Tobie (chyba) nie muszę tłumaczyć dlaczego
za PiSu to ja dopiero poczułem się jako pachołek gdy mi wyszło że haraczy państwowych z naszych firm (pozarolniczych) musimy więcej oddać niż nam zostało zysku netto czego od ... o ho ho już nie pamiętam kiedy nie było. Szalę przegięło owe proporcjonlne 9% na "konowałów"
Obiecywali uproporcjonalnić ZUS a co zrobili? a no i uproporcjonalnili i pozostawili stare sztywne haracze niezależne od dochodu i jeszcze wyjęli spod podstawy opodatkowania. To nawet oprychy z mafii jakiej haraczowej lepiej traktują swych.. swe ofiary... szkoda klawiatury
Tylko te wybory powstrzymały nas (przynajmniej na razie) przed ostateczną likwidacją jakichkolwiek gospodarczych związków z Polską bo czujemy sie tu już nie jako dojne krowy ale jako żywiciele śmiertelnie niebezpiecznego pasożyta który zagraża bezpośrednio życiu żywiciela który nie tylko mleko ale i krew zaczyna wysysać transfundując  swoich partyjnych protegowanych i żeby to w sektorze prywatnym to nie; bo w socjalistyczną państwową gospodarkę która dopiero co raz już ten kraj zniszczyła do totalnej ruiny.
A to co zrobił Orlen tuż przed wyborami tylko udowadnia że Polak nigdy nie zdoła ... szkoda klawiatury aby udowadniać parobkom że pod xujoym panem to i parobkmi nie będą a jakimiś olejnymi jakiejś "neosolidarnościowymi" żulami

i naiwnie liczysz, że jak przyjdzie KO to coś ciz tego haraczu odda ? buhahahahahaha

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

a czy ja kiedykolwiek napisałem tutaj że cieszy mnie wynik ostatnich wyborów że ... ?

nno takimi popisami to Ty niczyjego uznania i wiarygodności nie pozyskasz

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

On się zgodził na wszystko podpisał  nawet że cześć kredytową będziemy spłacać a zrealizować tego na co się zgodził nie chce. 

Ty się martw żeby ci teraz nie zgodzili się na weto, bo już żaden rząd nam potrzebny nie będzie, no może dla niepoznaki marionetkowy, jak w RWPG było, a decyzje w Moskwie.

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, jahooo napisał:

a każda próba choćby niewielkiej autonomii to "zamach na praworządność i demokrację" oraz powód do zakręcenia kurka z kasą

Na tyle ma się autonomię, na ile pozwalają umysły naszych polityków a szczególnie tych z MSZ.Mamy jełopów, to i autonomia jakaś nijaka. Poza tym jest jeszce kwestia priorytetów i celów stawianych sobie przy wychodzeniu z jakimś pomysłem. PiS wszystko podciągał pod jeden cel, czyli "wstawanie z kolan". Nic innego ich nie obchodziło, tylko tak argumentowali wszystko co robią. Jak się stawia sprawę w ten sposób, to nawet sie nie zauważa jaką pozycję przyjęło sie w międzyczasie.

Konkluzja - wielki i wspaniały Naród rządzony przez swoich najgorszych i najgłupszych przedstawicieli.

• Like 2
Opublikowano

jeszcze w historii tzw IIIRP żaden rząd niczego ludziom dobrowolnie nie oddał, każdy zwiększony podatek, jak podatek Belki czy większy VAT, który "miał być tylko na chwilę" pozostał, a każdy nowy rząd dokłada nowe podatki

niezależnie od tego, która partia by wygrała wybory, pewne jest tylko jedno - wzrost podatków i ich zagmatwania, bo jak się coś zagmatwa, łatwiej jest ukryć machlojki i niejasne wydatki.

Opublikowano

@Desperado I znowu cię w wała zrobili aby weto weszło trzeba to w każdym kraju ratyfikować. Jak z tobą rozmawiać jak ty nic nie wiesz a tylko kity łykasz. Ty faktycznie jesteś desperado taki intelektualny bardziej. Nie mas z o niczym pojęcia a tylko kit łykasz. Powiedz lepiej na jakie to wszystko mamy się zgodzić.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Konkluzja - wielki i wspaniały Naród rządzony przez swoich najgorszych i najgłupszych przedstawicieli.

Co się dziwić głupki wybrały głupków robaki zakaz samochodów spalinowych zgoda na jakieś wszystko nie rozumienie nawet tego, że to weto którym pis straszy musi być ratyfikowane w każdym kraju najogólniej mówiąc. CI ludzie łykną wszystko co im ktoś powie. I to widać nawet tutaj.

Opublikowano
41 minut temu, hubertuss napisał:

ja ci mogę NIEOFCJALNIE napisać, że jutro będą rozdać darmowe wycieczki na księżyc.

I tu masz rację, rzadko bo rzadko, te pieniądze będą wtedy gdy będą te wycieczki na księżyc🤣

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

@Desperado I znowu cię w wała zrobili aby weto weszło trzeba to w każdym kraju ratyfikować. Jak z tobą rozmawiać jak ty nic nie wiesz a tylko kity łykasz. Ty faktycznie jesteś desperado taki intelektualny bardziej. Nie mas z o niczym pojęcia a tylko kit łykasz. Powiedz lepiej na jakie to wszystko mamy się zgodzić.

To ty jesteś ciemny jak ruska machorka, myślisz że Niemcy od tak sobie o tym pier**lą byle pier**lić? chłoptasiu oni mają dokładnie plan już dawno opracowany jak do tego dojść, a tacy jak ty jak się obudzą to już tylko z ręką w nocniku   xD

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

To ty jesteś ciemny jak ruska machorka, myślisz że Niemcy od tak sobie o tym pier**lą byle pier**lić? chłoptasiu oni mają dokładnie plan już dawno opracowany jak do tego dojść, a tacy jak ty jak się obudzą to już tylko z ręką w nocniku   xD

Obsrany jak Kaczafi wczoraj, ciągle latał zmienić pampersa xD Nakarmią was tą głupią papka z TVP INFO i jak idioci to powtarzacie ... Zacznijcie samodzielnie myśleć, bo za niedługi czas nie będziecie mieli czego powtarzać xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Chroń nas Panie przed własnymi głupkami, obojętnie z jakiej partii, bo oni są dla Polski najgorszym zagrożeniem.

O widzisz, twoje modlitwy zostały jakiś czas temu wysłuchane, PiS stracił władzę xD a niedługo, miejmy nadzieję, te szkodniki obejrzą świat w kratkę ;)

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Każdy ma swoje przywary. Pamiętasz? Niemcy mieli cesarza. Wszyscy królów a ci cesarza a cysorz to miał klawe życie aż się temat urwał. Niemcom nie można też odmówić konsekwencji w działaniu oraz planowania - z uwzględnieniem popełnionych wcześniej błędów. My natomiast jesteśmy sentymentalni i dlatego żyjemy rozbiorami i porażką wojny obronnej trzydziestego dziewiątego...  Gdyby jednak wyciągnąć jakieś wnioski to hipotetyczna wrogość niemca mogłaby zostać wykorzystana bo gdy podzielą siłę przemysłu miedzy siłę roboczą będą obawiali się rewolucji a w tym strachu staną się sentymentalni... Wpuścili np Teslę na podwórko - w konkurencji z nami. 

Opublikowano

Obecna sytuacja, gdy koalicja, która dopiero się zawiązała - życzy wszystkim odsiadki - to raczej chore. Tak się polityki nie uprawia, w każdym razie - w normalnym kraju

W tej chwili to "zamienił stryjek siekierkę na kijek"

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v