Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ulman napisał:

Czyli rozumiem że uczciwie to znaczy tyle ile warta  jest jego robota?

No a jakże... Przy czym jest jeszcze coś takiego jak gotowość i tu trzeba mądrze zasobem zagospodarować.

Opublikowano

przyjedz na ciezkie gliny i sprobuj 😂, mi sei udalo skonczyc siew rowno z pierwszymi kroplami ulewy..

teraz jeziora na polach stoja a cos jeszcze by na uslugach zasial..zime zapowiadaja w styczniu wiec urosnie spokojne a ta siana we wresniu  prawie zgnije.

13 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Zapewniam cię że nie zarobisz tyle 😁

U was cała wioska to tyle co moja gospodarka 😁😁😁😁

Taki los małorolnych ,muszą się gdzieś cisnąc 

Ile takich placków musi wyżyć z rodziną na 90 ha ..,około 200 ....😁😁

zaczyna watpic ze w twojej rodzinie jest tyle wyksztalconych osob- choroba ,choraba ale zawsze madrze pisales a tutaj takie bzdety..

Opublikowano

Placek nikomu nie wciśniesz swoje biedy i choroby ....jesteś tam gdzie twoje miejsce czyli straż klozetowa ...to twoja bida nie moja 😁

Co za miny mają dziś pisdzielce ...aż serce się raduje 😁

Opublikowano

Roman176 napisał:

a próbowałeś topić się na iłach pod górę ?  180l w październiku 

Ale Wy dwa wrażliwce 😃 Pewno jak jeża autem rozjedziecie to cały tydzień lamentu... Toć skąd ja mam wiedzieć jak jest u Was? Pisałem bardziej w kierunku tych zaczepnych...

hubertuss napisał:

No i bez marszałka zostaną.  Nikt nie będzie słuchał ich fochów skończyło się panowanie ciężko będzie się pogodzić.

Zachowujesz się trochę jak ci oderwani od rzeczywistości z PiS. Takie rzeczy na starcie to pewny dym i mieszanie w szambie. Będą dążyć do rozwałki i przedterminowych wyborów jak jakieś Trumpy. A życie swoje dołoży: dwóch nie będzie mogło być, pięciu L4, siedmiu w delegacji do komisji i dupa z większości. Trzeba teraz srakę od krzesła odkleić i do roboty ruszyć a przy tym łeb mieć gdzie trzeba

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale ja nie jestem przeciwko temu by pis nie miał marszałka. Niech ma. Tylko nie Witek bo ona akurat łamała prawo przez reasumpcje głosowanie w sali kolumnowej. Tam może być nawet prokuratura to po co mają ciągać marszałek polskiego sejmu. Jest w pisie jeszcze sporo posłów nie obciążonych żadnymi machlojami. A co do tego czy WItek zostanie marszałkiem czy nie w domyśle wice to pisiory i tak będą pod tym rządem ryć więc to żadne tłumaczenie. A jak pis nikogo nie da to dać konfie i gitara. To samo komisje jak przedstawią nie uwikłanych ludzi to niech mają jak każe tradycja. Tylko nikt już nie bezie słuchał ich fochów, że oni dadzą tego kogo inni nie chcą i będą udawać pokrzywdzonych.

Warto przypomnieć, że za głosowanie w sali kolumnowej to nawet Terlecki bardzo Witek nie bronił a wręcz przeciwnie jego zeznania ja pogrążały bo on w trosce o swój tyłek bronił się. Tak wiec jeśli będzie taka wola Witek może mieć inne zajęcie niż marszałkowanie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, hubertuss napisał:

No i bez marszałka zostaną.  Nikt nie będzie słuchał ich fochów skończyło się panowanie ciężko będzie się pogodzić.

Lepsza zmiana idzie , teraz będą fochy starych POsrańcow ...Tusk Giertych Pawlak 🤦‍♂️ gdzie Ci ludzie mieli rozum głosować na nich. Lepper miał rację, rozgrywają ludzi jak chcą,  a nam się wydaje że  dobrze wybraliśmy. 

https://www.facebook.com/reel/625449776327828

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Ja pierdziu odklejony Pinokio 🫣😁😁😁

Nie potrafi z honorem się podać do dymisji tylko bajki opowiada 

Kurka jakie to nieszczęście tych ludzi 😁

Gdzie wy To oglądacie?🤔

Opublikowano (edytowane)

Ja myślę, że Pinokio w żadne koalicje juz nie wierzy to jest po prostu maksymalnie cyniczny człowiek jak to go ktoś określił o mentalności drobnego geszefciarza. On już tylko gra na czas. Nie ma nawet oporu i honoru przed tym by się skompromitować za dwa tygodnie gdy nie dostanie wotum zaufania i będzie musiał iść usiąść na ławy miedzy posłów.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v