Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jacus napisał:

to galan bedzie ogladal terz pasjami tv-niemiecki zna bo u bauera robi 🤣..ja sporo zapomnialem . ale jakos  w austri sie niedawno dogadywalem..

13 godzin temu, mirro napisał:

Zjednoczoną Prawicę już mieliśmy. A jakby tak teraz Zjednoczoną Lewicę powołać? Ciekawe kto by zgłosił akces? 

zjednocona lewica to wiele lat byla..

@mirro się śmieje na to co aktualnie się dzieje... albo odpier z dala.

Opublikowano
16 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

To zagrywka pod publiczkę z tym Sawickim i to nic nie da bo PSL już przed wyborami dogadany był z Tuskiem . PIS nie ma szans na koalicję niech się zresetują bo 8 lat to już się znudzili co niektórym wyborcom .

Szacun za te słowa. Chociaż jeden zrozumiał.

Opublikowano
50 minut temu, DTaras napisał:

No bo właściwie, patrząc na Zjednoczoną Prawicę, to kto tam się zgłosił? Ano taki np Pan Mejza a także ( z całym szacunkiem) k**wy, punki oraz terroryści. Ciekawi mnie jaki element poszedłby do Zjednoczonej Lewicy. I wcale nie chodzi mi o preferencje seksualne.:lol:

Opublikowano
mirro napisał:

50 minut temu, DTaras napisał:

No bo właściwie, patrząc na Zjednoczoną Prawicę, to kto tam się zgłosił? Ano taki np Pan Mejza a także ( z całym szacunkiem) k**wy, punki oraz terroryści. Ciekawi mnie jaki element poszedłby do Zjednoczonej Lewicy. I wcale nie chodzi mi o preferencje seksualne.

A jak ten sam 🤭 ?

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 6.11.2023 o 21:08, Ulman napisał:

Godzinka minęła a tu Romany , galany czy Mariusze  siedzą cicho a to chyba powinien być niebywały skandal żeby niezależny patriotyczny prezydent powołał na marszałka seniora komunistę i zdrajcę narodu co z postkomuną i złym Tuskiem Polskę sprzedał ich chciał nas oddać Niemcom

po pierwsze ja wczoraj siałem do 24 po 2 kto kogo zdradził i sprzedał a kto go wybrał do sejmu ?  

Opublikowano (edytowane)

Jak tam pisiorki wasza koalicja z psl em która wciąż nie daje większości? Bo w pisie już się żreć zaczynają. Kukiz owcom nazwa klubu nie pasuje. Więc jak tam kto szybciej się rozpadnie przyszła rządowa koalicja czy pis? A gdzie wasz marszałek? Gól mu skoczył?

main_06przysz_o_bez_r_owych_barw_ny_sekcja.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Jak tam pisiorki wasza koalicja z psl em która wciąż nie daje większości? Bo w pisie już się żreć zaczynają. Kukiz owcom nazwa klubu nie pasuje. Więc jak tam kto szybciej się rozpadnie przyszła rządowa koalicja czy pis? A gdzie wasz marszałek? Gól mu skoczył?

a jak tam obietnice wyborcze ? 

20 godzin temu, jacus napisał:

ja pszenice sieje a wy sie bzdurami zajmujecie..

socjaliści 

Opublikowano
37 minut temu, Ulman napisał:

Co siałeś?

pszenice a co 

5 minut temu, hubertuss napisał:

Roman Tusk jeszcze nie jest premierem to raz a dwa spokojnie trzeba poczekać w końcu 500 plus tez nie pojawiło się na drugi dzień po wygranych przez pis wyborach.

pożyjemy zobaczymy 

Opublikowano (edytowane)

ktoś tam pytał czy ew "chwilowy" rząd dostanie jakieś wypłaty za ... niedopuszczenie przez większość sejmową do pracy?
a no dostaną ale pono tylko miesięczną stawkę co jest jakoś "do przełknięcia" ale i tak dobrze nie wygląda
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Tymczasowy-rzad-Morawieckiego-nie-potrwa-dlugo-ale-odprawa-bedzie-sie-nalezec-8642167.html

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Mit co do Ukrainy został uchylony przez Ursula von der Leyen wypowiedzi w TVN . Ukraina wypełniła już w 90 % zobowiązania do Przyjęcia do Unii .

Jak Sądownictwo i Korupcja tego już w Ukrainie nie ma .  Zanosi się że Ukraina jeszcze za obecnego Parlamentu Unijnego , zostanie przyjęta do wspólnoty .

Są tu tacy co powiadają nie prawdę co do Ukrainy że panuje złodziejstwo i  korupcja to są oszczerstwa . Ursula von der Leyen  przekazała bardzo ważną informację .

Opublikowano (edytowane)

Trochę odbiegając od Polityki...Co sądzicie o tej sprawie? Wysłuchajcie do końca 

https://fb.watch/obnUeteTnK/

1 godzinę temu, tracker napisał:

800 + Donaldo dawał od 1 czerwca :D

Ponoć pieniędzy nie ma i że wszystkiego się wycofują 🤷

Zaczyna się super patrząc choćby na wyrok sądu  w sprawie Niemca który w Polsce wykrzykiwał do Pracowników  że,,wystrzelał by wszystkich Polaków...?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
55 minut temu, galan99 napisał:

Mit co do Ukrainy został uchylony przez Ursula von der Leyen wypowiedzi w TVN . Ukraina wypełniła już w 90 % zobowiązania do Przyjęcia do Unii .

Jak Sądownictwo i Korupcja tego już w Ukrainie nie ma .  Zanosi się że Ukraina jeszcze za obecnego Parlamentu Unijnego , zostanie przyjęta do wspólnoty .

Są tu tacy co powiadają nie prawdę co do Ukrainy że panuje złodziejstwo i  korupcja to są oszczerstwa . Ursula von der Leyen  przekazała bardzo ważną informację .

Może i wypełniła ale musi wypełnić 100 % a te ostatnie procenty jak np integralność terytorialna będą najtrudniejsze i mogą trwać o ile się wydarzą latami.

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

a no oby się i ten brodacz

Na razie facet próbuje powiązać jakoś te dwa przypadki Gromu I Formozy. Zawsze to wygląda ciekawiej. Ale , no właśnie pozostaje ale. 

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Ponoć pieniędzy nie ma i że wszystkiego się wycofują 🤷

3 godziny temu, tracker napisał:

800 + Donaldo dawał od 1 czerwca :D

teraz wam powiem jak oszukali z babciowym ........ miało być 1500zł jeśli matka pójdzie do pracy , 😆  ok ale podarunkiem ze pójdzie zaraz do pracy ... czyli po urodzeniu zamiast 80% wypłaty co się zarabia dostaniesz 1500zł 

o do 3 roku życia czyli tak was wychujam  to lepiej za ciąże pobierać kasę na l4 ciąża po urodzeniu zus wypłaca ci 80 wynagrodzenia 😆

myślałem ze się załapiemy  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v