Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, thor1984 napisał:

w tym roku sporo osób już się zdziwiło w mops czy gminie, z tego co się słyszy sporo osób odpada na dożywianie dzieci czy stypendia szkolne

A to 500 za chwilę 800 plus ulga prorodzinna nie wspominając o bzdetach jak laptop czy 300 na start juź nie wystarcza? 500plus nie wlicza się do kryterium dochodowego, to co za patologia chodzi u Was po gopsach? Niespotykane u mnie na wsi zjawisko

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Tak się zdziwi, jak jarek w kolejce. Wbij sobie do łba: nikt z dotychczasowej opozycji nie pójdzie w koalicję z pisem. Za całokształt działań pis wobec nich.

Ty sobie do łba wbij że politycy to sprzedajne świnie i dla władzy i kasy zrobią wszystko. Co i rusz słychać o przejściach polityków od lewa do prawa i odwrotnie. Koalicja będzie tam gdzie więcej zaoferują.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, thor1984 napisał:

Znajoma co robi w masarni nie raz opowiadała jak to emeryci stojący w kolejce rozmawiali jak to teraz dobrze bo 13  14 a przy ladzie jak do nich podchodziła to zamiast 10 plasterków brali 5 i to jeszcze cienko krojonych bo drożyzna 😄

To jak zabiorą im trzynastki i tusk da 5 zł rewaloryzacji to kupią 20 plasterków? Dziwne, że rynki jeszcze nie zareagowały deflacją na wieść o wygranej oPOzycji. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, sakala napisał:

To jak zabiorą im trzynastki i tusk da 5 zł rewaloryzacji to kupią 20 plasterków? Dziwne, że rynki jeszcze nie zareagowały deflacją na wieść o wygranej oPOzycji. 

To zobacz jak złotówka się umacnia, jak giełda zareagowała na wynik wyborów ... Akcje Orlenu 10% w górę na wiesc o tym że będzie dobrze zarządzany ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
mirro napisał:

3 godziny temu, sakala napisał:

Pytania były precyzyjne. Wyrażały nie tylko poglądy ale nawet czyny potencjalnie  decyzyjnych partii,  w wyżej wymienionych kwestiach. 

A pewnie że były precyzyjne, bo nawet precyzyjną odpowiedź zawierały.

Raz żem pił wódeczkę z profesorem ale takim uczelnianym i żeśmy se dyskutowali. To nawet jak nie miał jeszcze dużej bomby to mi wciąż gadał żebym jak pytanie ma więcej niż pięć słów zastanowił się drugi raz i podzielił temat. Mądry człowiek... na egzaminie mu to zacytowałem później.

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Na razie to nie strasz mnie PiS-em, bo za Tuska to się jeszcze jakoś na świniach dało zarobić, a za PiS-u musiałem skasować hodowlę, bo przez dwa lata była permamentna dokładka do biznesu lub praca tylko za gnój ... Za Tuska były górki i dołki, za Kaczafiego i rządu Beci dwa lata permanentnego dołka ... To PiS jesienią 2017 zlikwidował hodowlę oddającą 600-700 tuczników rocznie ... Żadna Spurek nie była potrzebna, wystarczył Kaczaffi i Becia vel broszka ...

Za Pisiorków chociaż byki zdrożały o 100 %

Opublikowano
40 minut temu, sakala napisał:

A to 500 za chwilę 800 plus ulga prorodzinna nie wspominając o bzdetach jak laptop czy 300 na start juź nie wystarcza? 500plus nie wlicza się do kryterium dochodowego, to co za patologia chodzi u Was po gopsach? Niespotykane u mnie na wsi zjawisko

Bo u was na wsi gopsu nie ma do miasta musicie jechać.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna paliwo na Orlenie drożeje....

Bo będzie dobrze zarządzany🤷‍♂️

42 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

złotówka się umacnia, jak giełda zareagowała na wynik wyborów ... Akcje Orlenu 10% w górę na wiesc o tym że będzie dobrze zarządzany ...

22 minuty temu, hubertuss napisał:

Bo u was na wsi gopsu nie ma do miasta musicie jechać.

Nikt nie jeździ

Edytowane przez sakala
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko to policzyć na wszystkie moje hektary to już nie wiem czy wyjdzie ten dochód ... Zboża na lekkim +, kukurydza jak wyjdzie na 0 to będzie cud ... 

I czyja to zasługa, bo na pewno nie Tuska ...

No teraz to pewnie będa same plusy w kospodarce, przeca Doni  wybawiciel na bialym koniu zalatwi wszystko jak trzeba😎

Edytowane przez GRZES1545
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Roman, rozumiem że koniecznie chciałeś odpowiedzieć ale na litość boską,  jak masz bełkotać i pisać od czapy to sobie daruj. Nic na siłę😒 Znalazłeś już ta wypowiedź Korwina?

ja nie musze ty idioty nie udawaj wyrzucili go już ........  ? wszyscy są przeciwko niemu wiec udawajmy albo palimy gupa jak ty 

Opublikowano

https://www.pap.pl/aktualnosci/korwin-mikke-zawieszony-w-prawach-czlonka-konfederacji-i-wyrzucony-z-rady-liderow-jest

już to zrobili ... a za co a bo coś tam i te i cała odpowiedz napisz mi @Ulmanale jesteś pajacem 

38 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna paliwo na Orlenie drożeje....

Co ten Tusk wyrabia?🙆‍♂️

a teraz paliwo może być po 10 zł kiedy to było mam w d*pie Polaków  

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

gdzie ten czarny koń rolnictwa

Pewno przygotowuje plan żeby nam żyło się dostatnio.

4 minuty temu, Roman176 napisał:

a teraz paliwo może być po 10 zł kiedy to było mam w d*pie Polaków

Co ci Polacy zawinili?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

To zobacz jak złotówka się umacnia, jak giełda zareagowała na wynik wyborów ... Akcje Orlenu 10% w górę na wiesc o tym że będzie dobrze zarządzany ...

A no gospodarka ruszy teraz jak nigdy,🤔

Kiedy Turów zamykają? Bo słyszałem że Germany już szykują umowę na sprzedaż prądu na wschod Europy.

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v