Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Chciałem tu zaznaczyć że piszę się tu głupoty,

Ooooo przepraszam, ale protestuję na takie kalumnie. To bardzo poważne forum i bardzo poważny temat, A że darcie łacha jest tu standardem, to tylko na plus.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, GRZES1545 napisał:

To już wiesz, ja wiem to Ci napisałem. 

Osobne komisję do wszystkiego i kto ma za to płacić? Mało wydali na wybory i te plakaty ku...a wszędzie?

To idzie z kasy podatnika i to akurat tutaj niektórym nie przeszkadza.

48 minut temu, Leszy napisał:

To i tak policzą frekwencję. Chodzi o to, aby nie pozwoliła zalegalizować tego potworka. Lepiej w ogóle nie brać karty. 

Patrz niżej.

17 minut temu, jacus napisał:

w sumie to referendum nie ma zadnej mocy sprawczej.

pytanie wymyslone na kolanie zajetym przez kota. nawet komorowski sie bardziej wysilil..

Referendum jest wiążące jeżeli zagłosuje więcej niż połowa uprawnionych do głosowania.

W sumie to czego się boicie ? Wystarczy zakreślić tak lub nie i to wszystko.

• Like 1
Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wojna-w-izraelu/news-rada-europejska-o-wojnie-w-izraelu-nie-ma-zgody-na-terror,nId,7088970

Trochę sie wyłamie w temacie ale dlaczego te europejskie miernoty mówią w moim imieniu ??? Przecież ja nie popieram Izraela tym bardziej ze właśnie szykują się do holokaustu Palestyńczyków , ja się pod ta deklaracja nie podpisuje , Terror jest po obydwóch stronach bez wyjątku , ja nie chcę być współodpowiedzialny za morderstwo 640 (narazie ) dzieci Palestyńskich , jaki to humanitaryzm gdy się staje po stronie która tego dokonała , tu nie ma dobrej strony więc w takich wypadkach należy zająć pozycie obiektywna . Teraz będą następne mordy i to przy akceptacji niuni europejskiej . Ja otwarcie mówię . Nain , No  , Nie !!!!! zabijaniu dzieci , jak by to nie było motywowane . 

Opublikowano
23 minuty temu, marks50 napisał:

Do 21 będzie frekwencja 112 % jak na demokracje przystało :) , potem zwycięska partia powie że wygrali w 98,43 % ale dla standardów europejskich niech będzie 30 % :) , 

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wybory-parlamentarne-2023/news-zniszczone-karty-do-glosowania-mnoza-sie-incydenty,nId,7088958

No to już apokalipsa , rodziny skłócone , co z tą Polska ??? Jak widać NWO cel osiąga .

Zawsze np. rejonach turystycznych była większa frekwencja niż ludzi upoważnionych do głosowania. Bo się można przepisywać. Teraz też gdzieniegdzie tak będzie. 

Opublikowano

mogliby się spytać o finansowanie tvp 

finansowanie kościoła 

czy z 300 posłów zmniejszyć 

albo czy nie robić uczciwych kastingow do sp skarbu państwa. 

Opublikowano
3 minuty temu, marks50 napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wojna-w-izraelu/news-rada-europejska-o-wojnie-w-izraelu-nie-ma-zgody-na-terror,nId,7088970

Trochę sie wyłamie w temacie ale dlaczego te europejskie miernoty mówią w moim imieniu ??? Przecież ja nie popieram Izraela tym bardziej ze właśnie szykują się do holokaustu Palestyńczyków , ja się pod ta deklaracja nie podpisuje , Terror jest po obydwóch stronach bez wyjątku , ja nie chcę być współodpowiedzialny za morderstwo 640 (narazie ) dzieci Palestyńskich , jaki to humanitaryzm gdy się staje po stronie która tego dokonała , tu nie ma dobrej strony więc w takich wypadkach należy zająć pozycie obiektywna . Teraz będą następne mordy i to przy akceptacji niuni europejskiej . Ja otwarcie mówię . Nain , No  , Nie !!!!! zabijaniu dzieci , jak by to nie było motywowane . 

to się nie rozpoczęło teraz. 

ta wojna trwa od dawna i ludobójstwo. 

ale wszędzie była modna tylko upaina I koszerne bomby były poza zainteresowaniem głównego nurtu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

A skąd pewność że akurat Ci dziadkowie co podjada autobusem zagłosują na PiS? To tak jak byś  powiedział że Ci co biorą trzynastki czy 500 plus to wyborcy PiS. 

I uważasz że nie powinno być referendum?

Nie biorę udziału w obłudzie. Po pierwsze referendum nie ma żadnej mocy prawnej. Rząd jaki by nie był nie musi się do tego stosować to jedynie wskazówka. Po drugie obecny rząd sprowadza uchodźców setkami tysięcy sprzedając rozdając wizy ile wlezie. I jak się okazało nikt nie sprawdza do kogo te wizy trafiają. To po co mam głosować jak oni o jedno pytają drugie robią.

O wieku emerytalnym już tu pisałem. Jeśli chodzi o płot to i tak przechodzą przez niego ludzie ale może kiedyś przyjdą takie czasy, ze nie będzie potrzebny i tym, że ktoś chce go jutro rozebrać to się tylko ludzi straszy.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, marks50 napisał:

Terror jest po obydwóch stronach bez wyjątku , ja nie chcę być współodpowiedzialny za morderstwo 640 (narazie ) dzieci Palestyńskich , jaki to humanitaryzm gdy się staje po stronie która tego dokonała , tu nie ma dobrej strony więc w takich wypadkach należy zająć pozycie obiektywna .

Nie ma czegoś takiego jak strona obiektywna. Szczególnie kiedy intryga jest szyta grubymi nićmi. Żydzi roszczą sobie prawo odwetu i zrobią co będą chcieli. Humanitaryzm musiałby polegać na wprowadzeniu sił rozjemczych. Tylko kto to zrobi? I kto będzie do nich strzelał? Bo przypuszczam że chętnych byłoby wielu. Unia nie ma swojej armii i ONZ nie ma swojej armii, więc nic się nie da zrobić.

Hamas ma w pi,,dzie ilu Palestyńczyków zginie i Izrael też.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Żydzi roszczą sobie prawo odwetu i zrobią co będą chcieli.

Nie zrobią co będą chcieli nie tym razem .

Bo przypuszczam że chętnych byłoby wielu. 

Są chętni i to bardzo chętni i się nie boją tylko przy....ą .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Sam byłem między 12.00 a 17.00 ;)

taka byla kolejka ??

14 minut temu, dsbh napisał:

To idzie z kasy podatnika i to akurat tutaj niektórym nie przeszkadza.

Patrz niżej.

Referendum jest wiążące jeżeli zagłosuje więcej niż połowa uprawnionych do głosowania.

W sumie to czego się boicie ? Wystarczy zakreślić tak lub nie i to wszystko.

w jaki sposob wiazace ?? to jakies ustawy uchwala na jego podstawie ?  o jakiej tresci ??

10 minut temu, Leszy napisał:

Zawsze np. rejonach turystycznych była większa frekwencja niż ludzi upoważnionych do głosowania. Bo się można przepisywać. Teraz też gdzieniegdzie tak będzie. 

nad morzem zawsze tak jest, bierzesz zaswiadczenie o prawie do glosowania i wtedy stoisz jak glupi pare godzin na polu ..do wsi kotra liczy 3 tysiace ludzi w sezonie przyjezdza 30 tysiecy. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacus napisał:

taka byla kolejka ??

Bez kolejki, czy to ważne dokładnie o której ? U nas nie ma raczej kolejek podczas wyborów, jak jest 4 osobowa komisja na 8 wsi średnio po 35 gospodarstw domowych każda. Jedynie po kościele potrafi być jakaś kolejka.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Bez kolejki, czy to ważne dokładnie o której ? U nas nie ma raczej kolejek podczas wyborów, jak jest 4 osobowa komisja na 8 wsi średnio po 35 gospodarstw domowych każda. Jedynie po kościele potrafi być jakaś kolejka.

u mnie czteroosobowa komisja na kilka wsi, z czego jedna ma 160 a druga 220 domów i dwie mniejsze, jedna 30 z adruga ze 40 domów

taka złośliwość władz gminnych, że wszyscy muszą akurat tam pielgrzymować do najdalszej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v