Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, DTaras napisał:

To wysil mózgownicę i wyobraź sobie, że Hamas ten gnój wygrywa, ale Hamas, nie Palestyna... Czy on na bank ma rację?

Gdyby ktoś wywalił Cię z własnego domu, to byś go jeszcze przeprosił i poszedł w świat spać pod mostem ? My graniczymy z tym rejonem, jesteśmy zależni od nich ? Za każdą pomoc jesteśmy w d*pę kopani, tylko tego nikt nie widzi.

11 godzin temu, sakala napisał:

To źle robisz. Trzeba brać skoro dają i podziękować pięknie przy urnie.

To żeś mnie rozbawił. Ja tam od polityków nic nie chcę oprócz spokoju. A na wybory chodzę regularnie. Korzystam z prawa wyborczego, które mi przysługuje.

8 godzin temu, jacus napisał:

byl ktorys wsiok w niemczech ostatnio ?? wie ktorys jak obecnie wygladaja ?? syf wiekszy niz w polsce.smieci jak we wschodniopolskich lasach.drogi dziurawe jak na podlasiu. 

niemcy sa tylko cieniem siebie sprzed lat..

Człowiek ze wsi wyjedzie. Wieś z człowieka nigdy.

6 godzin temu, DTaras napisał:

Skoro przepił to wpłacił dużą część na vat i akcyzę

i dał ludziom pracę

Czyli 500+ skoro trafia do "patologi" a ta to podobno przepija to wraca to do kasy państwa w postaci vatu i akcyzy, jednocześnie dając pracę zakładom owocowym Dobrze kombinuje ?

5 godzin temu, Luki99 napisał:

To właśnie PiS mało co nie zniszczył polskiej hodowli i roślinnej tym. A z ASF - em też przez tyle lat rządów sobie nie poradzili tylko prawie całkowicie zlikwidowali hodowle. 

Poradzili sobie bo płot na granicy z Białorusią spełnia dwie role :ph34r:. A ASF zaczął się za rządów PO, to tam nie wiedzieli z czym mają do czynienia i jak działać ?

4 godziny temu, DTaras napisał:

Poco podnosić? Jest gadka o emeryturach stażowych co oznacza iż można pójść wcześnie po wypracowaniu puli ale też dostać mniej jak się puli nie wypracuje. Wiek emerytalny podniesie się sam.

Te stażowe emerytury to śmiech na sali. W wieku 62 czy 63 lat można będzie przejść na emeryturę. Czyli gdy ktoś zacznie pracować w wieku 18 lat, to ile lat przepracuje  do stażowej emerytury ? Co do puli to w tej chwili aby uzyskać minimalną trzeba mieć 25 lat a poniżej tego jest tragedia.

4 godziny temu, Meg5 napisał:

To czy Polska Jest Jedna  nie mają szans ,to się okaże ,ale i od nas Polaków ,a przede wszystkim patriotów zależy . Przestańcie patrzeć na sondaże ,które mają tyle wspólnego z prawdą ,co obecni politycy . 

Problem takich ugrupowań jak Polska jest jedna czy Bezpartyjni jest taki, że są mało znani, nie mają siły przebicia w mediach. No i sondaże stawiają ich na końcu, także większość nie zwraca na nich uwagi. Woli się podniecać Tuskiem czy Kaczyńskim.

4 godziny temu, 6465 napisał:

Nie rozumiem. Na PiS to nie bo mnie ciągle łoszukują.To na kogo mam głosować żeby mi nie zabronili do kościoła chodzić 🤔

Przecież kościół jest teraz passe. Gdzie Ty chcesz chodzić ? W niedzielę to do supermarketu lub na paradę równości.

:ph34r:

• Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
dsbh napisał:

Gdyby ktoś wywalił Cię z własnego domu, to byś go jeszcze przeprosił i poszedł w świat spać pod mostem ? My graniczymy z tym rejonem, jesteśmy zależni od nich ? Za każdą pomoc jesteśmy w d*pę kopani, tylko tego nikt nie widzi.

Aale masz na myśli tych izraelitów co to zostali przez Arabów wykopani czy kogo?

dsbh napisał:

Czyli 500+ skoro trafia do "patologi" a ta to podobno przepija to wraca to do kasy państwa w postaci vatu i akcyzy, jednocześnie dając pracę zakładom owocowym Dobrze kombinuje ?

Dobrze dobrze. Państwowa karuzela VAT to inflacja a najprostszy sposób na nią to rozdawać bejmy na prawo i lewo.

Opublikowano
dsbh napisał:

Te stażowe emerytury to śmiech na sali. W wieku 62 czy 63 lat można będzie przejść na emeryturę. Czyli gdy ktoś zacznie pracować w wieku 18 lat, to ile lat przepracuje  do stażowej emerytury ? Co do puli to w tej chwili aby uzyskać minimalną trzeba mieć 25 lat a poniżej tego jest tragedia.

No tak się właśnie podnosi wiek emerytalny bez podnoszenia wieku emerytalnego. Mała poprawka - za szkoły dostajesz już lata pracy.

Opublikowano (edytowane)

Darował jako psa .

Psy teraz same się pchają i nie darowani czy będą odpowiednim czasie wycinać być może jak padnie odpowiednie hasło do świętej wojny .

„Potop” jeden z najlepszych filmów jakie powstały w Polsce.

Kmicic w akcji genialna rozgrywka. Czasem tak ludzie też rozmawiali, oczywiście to było w innym czasie, wolnych od miłości i pokoju

„słuchaj kozi synu…”

https://www.facebook.com/watch?v=875757673959582

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

żeby nie być posądzonym o jednostronność to teraz czas prześwietlić kaczyńskiego

w takim razie co zrobił dla polski i polaków kaczyński, co po nim zostało?

to prześwietl kaczyńskiego ale jak był premierem czyli lata 2006-2007 wtedy też pis rządził

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, dsbh napisał:

To żeś mnie rozbawił. Ja tam od polityków nic nie chcę oprócz spokoju. A na wybory chodzę regularnie. Korzystam z prawa wyborczego, które mi przysługuje.

Człowiek ze wsi wyjedzie. Wieś z człowieka nigdy.

Poradzili sobie bo płot na granicy z Białorusią spełnia dwie role :ph34r:. A ASF zaczął się za rządów PO, to tam nie wiedzieli z czym mają do czynienia i jak działać ?

Problem takich ugrupowań jak Polska jest jedna czy Bezpartyjni jest taki, że są mało znani, nie mają siły przebicia w mediach. No i sondaże stawiają ich na końcu, także większość nie zwraca na nich uwagi. Woli się podniecać Tuskiem czy Kaczyńskim.

Przecież kościół jest teraz passe. Gdzie Ty chcesz chodzić ? W niedzielę to do supermarketu lub na paradę równości.

:ph34r:

to ze ze wsi nie wyjezdzasz to juz wiem .. bylek kiedys poza parafia ?

ty jedynie na plebanie chodzisz ??  iel dni potem masz zaparcia 😂

Edytowane przez jacus
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

„Potop” jeden z najlepszych filmów jakie powstały w Polsce.

podobno o gustach się nie dyskutuje, ale Potop to Faraonowi Kawalerowicza może buty czyścić.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

noo @Takeda taka opinia w czasach wojen religijnych i podziale politycznym w Polsce to jeszcze dzisiaj ujdzie ale jutro to było by naruszenie ciszy wyborczej
podobnie jutro PiSanie o męskich toaletach publicznych czy płaskostopiu też będzie ścigane z art. 107 par. 1 kodeksu wyborczego ;) xD

jednak ludzie to bardzo durne istoty

na szczęście jeszcze dwa dni i ten wyborczy obłęd się skończy i posprzątają te polityczne szmaty co szpecą nasz kraj wyzierając wrażymi ryjami darmozjadów z każdej strony gdzie nie spojrzeć.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, KarolTD90 napisał:

Konfederacja. Patrz  jakie u nas banery wiszą 

20231012_221010.jpg

ja też na konfederację 😛 za to ze nie dostałem przelewu za dach do wyborów 😛 mieli szansę jeszcze kupić mój głos 

Edytowane przez radekz200
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, alfa napisał:

Ogladaliscie zachętę pierdolniętej szydło ? 

Zaciśnij zęby , zamknij oczy i głosuj na PiS bo to tylko cztery lata :) -  ot wizionerka tylko cztery lata a potem niech wali sie świat , jak będą musieli "dzielić " swoim skoro mają tylko 4 lata :) - co z ich dalekosiężnych planów jak otwarcie mówia że tylko 4 lata zamierzają rządzić i to pod warunkiem że ludzie zamkną oczy i zacisna zęby :) . Porażka . Doskonale wiedza że przez te 4 lata będą zacierać ślady , kompromitować się przed społeczeństwem i na nastepne wybory nawet startować nie będą :)

racyl też reklamuje tego Sobonia który głosował przeciw rolnikom w piątce kaczyńskiego , nie miał jaj by stanąć po właściwej stronie za rolnikami a teraz go reklamujesz :) , wydmuszki polityczne :) , chyba masz syndrom jak to mówił kaczyński syndrom sztohl...sty , sztok....my no chodzi o Sztokholm :) 

Chcesz głosować na PiS to głosuj ale chociaż wybierz kogoś kto był za rolnikami , kto nie jest mierny bierny ale wierny bo jak kaczor zarządzi wojne to taki Soboń ślepo sie zgodzi .Nie masz takiego na liście to zagłosuj na nowego karierowicza z dalszych miejsc , trochę pomyślunku , nie idź ślepo jak platformerskie lemingi (może to do ciebie dotrze ? ) dlatego uważam że KO i PiS to to samo bo nie dość że robia to samo to tak samo głosuje ślepo ich elektorat .

lista posłów co mieli jajaFREE_840

Edytowane przez marks50
Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał:

Ogladaliscie zachętę pierdolniętej szydło ? 

uwierzę szydło niż:

- tuskowi co będzie pilnował podnoszenia wieku emerytalnego

- hołowni co chwali 30 lat tuska i będzie sponsorował prywatne wizyty u lekarzy specjalistów

- kosiniakowi co będzie zapewniał minimalne ceny płodów rolnych

• Like 1
Opublikowano

Rudemu wierzą jak by było komu .

Są w Polsce dwa obozy co się  liczą się  PiS i PO lub PO i PiS .

Pozostali to są przystawki do tych dwóch partii .

Wiec Polska jest podzielona na dwa obozy PiS i PO .

Kto będzie władał czas pokaże stawiam na PiS .

Bruksela czeka na wynik wyborów czy ukochany Rudy przejmie władzę w Polsce .

Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał:

To jak piszesz jak masz zamkniete oczy i zaciśnięte zęby ??

Siedzi na klopie, ma zatwardzenie to i objawy takie ma:lol:

19 minut temu, galan99 napisał:

Bruksela czeka na wynik wyborów czy ukochany Rudy przejmie władzę w Polsce .

Nie tylko Bruksela czeka na wynik wyborów, Od poniedziałku wstrzymane są wszelkie ruchy finansowe w różnych inwestycjach, nawet tam gdzie umowy finansowania już były podpisane z bankami,

• Like 1
Opublikowano

Kiedyś miałem służbę oficera dyżurnego. Zadzwonili z brygady że kontrola jedzie dywizyjna, Polazłem do dowódcy i melduję że tak i tak jest. A on na to, :

- Słuchaj młody, zapamiętaj raz na zawsze, że każda kontrola musi się kiedyś skończyć. z kuli ziemskiej nas nie zepchną. Nie siej paniki i chodź ze mną bo musimy ch*jów przywitać.:lol:

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v