Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6 chlopa albo .nawet baby dzien i noc ,swiate piatek i niedziela tam stoi..jest inny taki pomnik ??

co czuje normalny policjant gdy ma bronic kawalka kamienia  ? jak widzia takiego jak ja-zima byla wiec nikogo wiecej nie bylo -to sie zastanawia czy ma w kurtce mlot udarowy na baterie czy nie, czy tylko zdjecia robi ,alno za chwile weznie majzel i mlotek i zacznie go kuc zanim oni dobiegna to niepowetowane straty dla pamieci poleglych wynikna..

Opublikowano

Wychodzi następna afera PiS , chodzi o umowę wsparcia Polski dla ukrainy . Wychodzi na to że pomoc ukrainie miała być dostarczona na podstawie umowy z początku 2016 roku . Umowa by mogła być ważna musiała być ratyfikowana przez sejm a niestety nie było nad nią głosowania czym wszelakie decyzje pomocy ukrainie na podstawie tej umowy łamały konstytucję . Podejrzewam że umowa zawarta później  Izraelem też nie była przegłosowana w sejmie a więc nie ma mocy sprawczej a zatem nie działa a już zaczeły się deklaracje pomocy Izraelowi , ta sprawa mogła mieć wpływ na roszady w wojsku gdyż generałowie odmówili bezprawnych działań bez głosowania w sejmie .

Opublikowano

W pisie widać ostra sraka jest. Agrobiznes już jest regularnym spotem pisu. Najpierw straszyli by zapasów nie robić bo jak szopa się spali to odszkodowania nie będzie a potem straszyli Hołownią, że plusy zabierze. Dalej nie oglądałem bo tylko cenę gryki zerknąć włączyłem.

Opublikowano (edytowane)

Co do gryki to w spocie PiSowskim było że dopłacili rolnikom do pszenicy i gryki  a w rogu w kółeczku informacja 15 mld , tak sę ogłupia Polaków . Przeciętny miastowy bedzie się zastanawiał co ci rolnicy chcą , 15 mld dostali to chyba nie tak źle :) , to powinno być prostowane w trybie wyborczym ale o to PiS nie dba byle by nakłamać .

1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Jest to korupcjogenna zapłata za oszukanie ludzi o popsutym"instrybutorze" :) .Nie wiem czy potem pracownikom wystarczy przed sądem jak zaczną ich podawać do sądu za wprowadzanie w błąd i okłamywanie . Jak ktoś jeszcze zdoła udowodnić przed sądem że z powodu kłamatwa o popsutym dystrybutorze poniósł kosmiczne straty to pracownikom moze sie czkawka odbijać ta premia przez lata .

Edytowane przez marks50
  • Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, dsbh napisał:

A jak nic nie wziąłem od Pisu to mogę nie doceniać ?

Możesz a nawet musisz, bo jesteś pomijany, ale Ci co  najwięcej z reguły biorą najmocniej mielą ozorami.

Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wojna-w-izraelu/news-ewakuacja-polakow-z-izraela-utrudniona-chwilowe-klopoty-herc,nId,7080788

Czegoś teraz nie rozumiem , skoro obecnie Izrael nie jest już bombardowany a wręcz odwrotnie  izrael bombarduje Palestynę i szykuje sie do wiekszej "interwencji" to na logikę herkulesy powinny ewakuować  Polaków z Palestyny nie Izraela ???? Kogo oni ewakuują z Izraela ??> Podwójnopaszportowców ?? Niby ma tam być 1000 Polaków w tym Izraelu ? niby w jaki sposób ? zamiast po ludzi wysyłać pasażerskie samoloty , wysyłaja transportowe ??? Co oni ewakuują ludzi razem z kozamii krowami ??? Cóż to za Polacy którzy latają na wycieczkę z całym dobytkiem ??? Jak wiemy wystarczy termos , kanapki by zwiedzać świat :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

prawdziwa policja ma już dosyć tego cyrku i upolitycznienia ich organizacji. 

miesiecznice, strajki, cowid, teraz jako ochrona dygnitarzy pisioskich na wszystkich dozynkach i potańcówkach. 

ich zawód staje się śmieszny i ludzie tracą szacunek do zawodu policjanta. 

Najlepiej to niech siedzą w swoich placówkach i niech nic nie robią bo po co

Na uroczystościach państwowych zawsze była obstawa policji tak samo na dożynkach

Będzie tusk premierem to tak samo będą zabezpieczać

2 godziny temu, mirro napisał:

Wbrew te mu co pisze, to jednak się odwołują. Normalnie walisz na stół kwit i odchodzisz.  Żołnierz ma w każdej chwili prawo do złożenia wypowiedzenia stosunku służbowego. Nie musi też podawać żadnych przyczyn.I nic żadnym organom decyzyjnym do tego.

Prawdopodobnie tak właśnie było z naszymi generałami a w interesie Błaszczaka i PiSu jest aby jak najdłużej nikt nie dopytywał dlaczego, z jakich powodów , walnęli właśnie teraz tymi kwitami.

Jeśli LGBT identyfikuje się z całokształtem dokonań Lecha Kaczyńskiego, albo chce wyrazić swą pamięć o tych co zginęli. to nie widzę przeciwwskazań aby taki wieniec tam umieściło. 

Tak samo rezygnujesz jak w każdej innej pracy a sraczka jest jakby ci dwaj byli nie zastąpieni

Lepiej niech się nauczą szukać ruskich rakiet 😂

Całe to lgbt to jest element tylko do zaczepki. po co ktoś ma się obnosić z tym jakie ma poglądy czy orientacje

34 minuty temu, hubertuss napisał:

Obajtek też się boi utraty stołka więc daje premie może ktoś zagłosuje dodatkowo na pis. Nie wiadomo kto będzie rządził po wyborach ale u pisiorów widać strach i nerwy. Jakich wcześniej nie było.

Trzeba było troche więcej doczytać o tym 😂 premie były co roku, jest różnica że wysokość tych premii ustalają teraz a wypłata i tak będzie w tym samym czasie co zwykle

48 minut temu, hubertuss napisał:

W pisie widać ostra sraka jest. Agrobiznes już jest regularnym spotem pisu. Najpierw straszyli by zapasów nie robić bo jak szopa się spali to odszkodowania nie będzie a potem straszyli Hołownią, że plusy zabierze. Dalej nie oglądałem bo tylko cenę gryki zerknąć włączyłem.

wystarczy mieć życzliwego sąsiada i nie trzeba żadnych straszaków żeby zapłacić za składowanie nawozu czy paliwa

Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/zadnych-kompromisow-izrael-odpowiada-na-atak-hamasu-relacja-na-zywo-6950748989856576l

już sienawet nie kryją że wywożą eskimosów z dobytkiem , Casa typowy samolot transportowy jest w Izraelu . Za granicą mówia wprost że konflikt w wojsku wynika z tego że generałowie nie zgodzili się z wysłaniem wojsk do Izraela , dlatego Płaszczqk ich zdymisjonował . 200 żołnierzy wysłano jako kontyngent . Nie chodzi tu o pilotów do ewakuowali tylko żołnierzy tam stacjonujacych .

Opublikowano
51 minut temu, racyl napisał:

Tak samo rezygnujesz jak w każdej innej pracy a sraczka jest jakby ci dwaj byli nie zastąpieni

Z takim podejściem nigdy nie pojmiesz co to odpowiedzialność dowódcy.

Opublikowano
marks50 napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wojna-w-izraelu/news-ewakuacja-polakow-z-izraela-utrudniona-chwilowe-klopoty-herc,nId,7080788

Czegoś teraz nie rozumiem , skoro obecnie Izrael nie jest już bombardowany a wręcz odwrotnie  izrael bombarduje Palestynę i szykuje sie do wiekszej "interwencji" to na logikę herkulesy powinny ewakuować  Polaków z Palestyny nie Izraela ???? Kogo oni ewakuują z Izraela ??> Podwójnopaszportowców ?? Niby ma tam być 1000 Polaków w tym Izraelu ? niby w jaki sposób ? zamiast po ludzi wysyłać pasażerskie samoloty , wysyłaja transportowe ??? Co oni ewakuują ludzi razem z kozamii krowami ??? Cóż to za Polacy którzy latają na wycieczkę z całym dobytkiem ??? Jak wiemy wystarczy termos , kanapki by zwiedzać świat :) 

Gdybyś wziął pod uwagę iż Chananas nie walczy o żadną Palestynę jeno jest aby jak najwięcej ludności Izraela przerobić na mielone to byś durnych pytań nie zadawał. Pasażerski samolot posiada linia lotnicza a loty są w strefę wojny. Aaa szkoda słów...

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał:

Czegoś teraz nie rozumiem , skoro obecnie Izrael nie jest już bombardowany a wręcz odwrotnie  izrael bombarduje Palestynę i szykuje sie do wiekszej "interwencji" to na logikę herkulesy powinny ewakuować  Polaków z Palestyny nie Izraela ????

Dzisiaj minister Rau powiedział że działają w Palestynie, ale informacje nie mogą być publiczne. Raczej śmiem wątpić, bo bezpieczna droga ewakuacji i tak wiedzie przez Izrael.

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Gdybyś wziął pod uwagę iż Chananas nie walczy o żadną Palestynę jeno jest aby jak najwięcej ludności Izraela przerobić na mielone to byś durnych pytań nie zadawał. Pasażerski samolot posiada linia lotnicza a loty są w strefę wojny. Aaa szkoda słów...

To casą transportową będa ich ewakuować jak bydło :) 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

honor żołnierza nakazuje w przypadku otrzymania rozkazu , który jest niehonorowy, odmówić jego wykonania

myślę, że cierpliwość wielu wojskowych już się skończyła, świadczy o tym między innymi statystyka odejść w ciągu ostatnich 2 lat z wojska, a uzupełnienie podobno nie wystarczają nawet na uzupełnienie wakatów, nie mówiąc o tworzeniu nowych jednostek

• Like 1
Opublikowano
marks50 napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/zadnych-kompromisow-izrael-odpowiada-na-atak-hamasu-relacja-na-zywo-6950748989856576l

już sienawet nie kryją że wywożą eskimosów z dobytkiem , Casa typowy samolot transportowy jest w Izraelu . Za granicą mówia wprost że konflikt w wojsku wynika z tego że generałowie nie zgodzili się z wysłaniem wojsk do Izraela , dlatego Płaszczqk ich zdymisjonował . 200 żołnierzy wysłano jako kontyngent . Nie chodzi tu o pilotów do ewakuowali tylko żołnierzy tam stacjonujacych .

A to już żydzi stwierdzili, że mają dość swoich wojaków. Te dwieście chłopa może być przydatne w przypadku ewakuacji ze stref walki lub samej strefy Gazy. Poza tym są w nich również technicy. C130 ciął jak przecinak to polecieli na lekko. Taki tam kontyngencik.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Dzisiaj minister Rau powiedział że działają w Palestynie, ale informacje nie mogą być publiczne. Raczej śmiem wątpić, bo bezpieczna droga ewakuacji i tak wiedzie przez Izrael.

chyba wizy sprzedają w Palestynie, bo co oni innego mogą tam robić ?

• Haha 2
Opublikowano
mirro napisał:

To ja tu w trybie przypuszczającym a taki Rau...

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Takie podejście było że szukali rakiety kilka miesięcy 😂

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

honor żołnierza nakazuje w przypadku otrzymania rozkazu , który jest niehonorowy, odmówić jego wykonania

Honoru do tego nie mieszaj. Za każdy niezgodny z prawem rozkaz i jego wykonanie, jest prokurator. Nikt nie chce zmarnować se reszty życia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v