Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@mirro czy to nie spaniałe .

USA szukają sposobów na pomoc Ukrainie. Jeden z pomysłów: wysłać do Polski Żelazną Kopułę, a Polska w zamian dostarczy Kijowowi patrioty

Administracja prezydenta Joe'go Bidena rozważa wykorzystanie programu dotacji Departamentu Stanu do wysłania dodatkowej pomocy wojskowej dla Ukrainy, po tym jak Kongres wstrzymał finansowania broni. Równolegle w Senacie powstała koncepcja, żeby dokonać trójstronnej wymiany, w ramach której Polska otrzymałaby z Ameryki izraelski system Żelazna Kopuła i wysłała część swoich systemów Patriot do Ukrainy.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

Każdy baran potrafi wklejać gotowe teksty. Może napisz co ty o tym myślisz i dlaczego?

Wiec co o tym myślisz co ludzie opisują dopiero zaczyna się umieranie po szprycy .

Mądry nie poszedł się szprycować zaś głupi był pierwszy . 

DAWID, 21 LAT
List od matki... 💔
"Nasz syn Dawid miał marzenie, aby dostać się na studia na AWF we Wrocławiu, kierunek fizjoterapia. Udało mu się. W roku akademickim 2020/2021 większość nauki spędził ONLINE przed komputerem jak wszyscy studenci. Był bardzo smutny i zmęczony tą sytuacją, gdyż nie mógł się spotykać z kolegami i koleżankami.
Zachętą była informacja na stronie uczelni, aby zdać „egzamin z odpowiedzialności” i zasz**əpić się.
Nasz kochany syn Dawid wszedł w to. Pierwsza dawka była 11.04.2021, druga 23.05.2021. Prosiłam błagałam, aby poczekał, nie spieszył się…
Odpowiedział, że chce mieć kontakt z uczelnią, kolegami i koleżankami.
Rektor apelował: skorzystajcie z tej możliwości, aby móc powrócić do zajęć stacjonarnych. Nasz syn Dawid wziął sobie do serca apel. Zdał „egzamin”…
4 grudnia grając na turnieju piłki nożnej nagle zasłabł, przewrócił się, koledzy reanimowali go do czasu przyjazdu pogotowia, bezskutecznie. Pogotowie również nie pomogło.
Gdy przyjechałam z mężem już nie mogłam nic zrobić. Nasz syn leżał przykryty czarnym workiem. Mogłam jedynie paść na kolana, wycałować, przytulić wykrzyczeć mój ból, pomasować zimną rękę i nic więcej. Serce mało nie pękło.
Mogę tylko, albo aż powiedzieć, że nasze dziecko zabił ten preparat.
Był zdrowym, młodym, wysportowanym mężczyzną, chodził na siłownię. Był mądry, miał dziewczynę, grał w piłkę nożną.
Teraz dopiero się zaczyna umierać NAGLE! Nasz syn Dawid też tam pośpieszył.
Na koniec chciałam powiedzieć, że jeszcze dwa miesiące temu, pytałam syna, czy będzie brał trzecią dawkę, powiedział że nie będzie!
Musiał widzieć na portalach że odchodzą młodzi ludzie. NAGLE!
Apeluję do naszego rządu o natychmiastowe zaprzestanie przymusu i nachalnej zachęty, która jest również praktykowana na całym świecie, jak również w Polsce. Zadaniem polskiego rządu jest dbanie o obywateli w każdym wieku i zgoda na jakiekolwiek leczenie i profilaktykę powinna być całkowicie dobrowolna, bez żadnych gróźb, ograniczeń i represji.
Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „TRUCIZNA NA LUDZI”
Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Wiec co o tym myślisz co ludzie opisują dopiero zaczyna się umieranie po szprycy .

Mądry nie poszedł się szprycować zaś głupi był pierwszy . 

Każdy podejmuje jakieś decyzje. Jakbyś troszkę ważył słowa byłoby lepiej.

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ostra-dyskusja-o-pomocy-dla-ukraincow-czy-wy-jestescie-normalni/r45lg6j

najgłupsza riposta jaką można było "wystosować" (bo - "wymyślić" było by dla tej Pani przesadnym komplementem) - "...posłanka Lewicy Joanna Scheuring-Wielgus. — Czy chciałby pan, żeby Polacy, którzy wyjeżdżają za chlebem do Wielkiej Brytanii czy Irlandii, byli potraktowani tak, jak pan chce teraz potraktować Ukraińców? Bo ja bym nie chciała. Niech pan myśli ..."

jeśli rolą Polski jest większe troszczenie się o Polaków na (dobrowolnej) emigracji jak o Tych którzy tu zostali to ... niech szlag trafi taką Polskę już teraz bo z takimi politykami jak ta Wielgus rzeczywiście nikt tutaj nie zostanie bo po co?

to jest właśnie dramat że musimy wybierać między oszołomami religijnymi i jednocześnie względnie dobrymi gospodarczo politykami a względnie zrównoważoną ideologicznie tzw centrolewicą ale za to szumowinami gospodarczymi i nie mam odpowiedzi na pytanie co zmienić by było optymalnie bo całą esencją negatywów jest obecna władza; i poebana ideologicznie i zdemoralizowana socjalistycznie tak że przynajmniej  jedna konkluzja - mało kto zamiast obecnych jest od nich gorszy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

najgłupsza riposta jaką można było "wystosować" (by "wymyślić" było by la tej Pani przesadnym komplementem) - "...posłanka Lewicy Joanna Scheuring-Wielgus. — Czy chciałby pan, żeby Polacy, którzy wyjeżdżają za chlebem do Wielkiej Brytanii czy Irlandii, byli potraktowani tak, jak pan chce teraz potraktować Ukraińców? Bo ja bym nie chciała. Niech pan myśli ..."

Noo w kategorii najmądrzejsze, to może i to nie wygrywa, ale.

A tym ale są wydarzenia po ostatnim meczu Legii. Idę o zakład że tam też urabianie miejscowych, przez miejscowych polityków wzięło górę nad rozsądkiem.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Rozumiem zbyt mocno napisane , ale przez takich co na oślep poszli mieli przeje...e co nie chcieli szprycy brać . Wiec sami na siebie podpisali wyrok dobrowolnie dali sobie wstrzyknąć  .

i gdzie te miliony co mialy umrzec od szczepionki ??? tam gdzie nowa jerozolima do konca 22 r..

w chorych umyslach..

u nas ludzie sie szczepili masowo bo i masowo umierali i jakos pogrzebow nie ma..

zreszta w kwietniu to rocznikowo mozna bylo sie szczepic i na pewno taki mlody wtedy nie mogl.

Opublikowano
Dnia 7.10.2023 o 10:10, Luki99 napisał:

Teraz jest drożyzna jakiej nie było 

jaka ? bo tak tusk powiedział ?

Polsce daleko do średniej unijnej. Ceny u nas nawet o połowę niższe

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-polsce-daleko-do-sredniej-unijnej-ceny-u-nas-nawet-o-polowe-,nId,6899848#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Dnia 7.10.2023 o 10:10, Luki99 napisał:

Teraz jest drożyzna jakiej nie było 

jaka ? bo tak tusk powiedział ?

Polsce daleko do średniej unijnej. Ceny u nas nawet o połowę niższe

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-polsce-daleko-do-sredniej-unijnej-ceny-u-nas-nawet-o-polowe-,nId,6899848#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

3 godziny temu, hubertuss napisał:

356-pomyslcie-tylko-jak-wielki-kompleks-tuska-musi-miec-kaczynski.jpg

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „CHCEMY WEJŚĆ DO UNII. A MY CHCEMY WYGRAĆ WYBORY W POLSCE.”

9 minut temu, jacus napisał:

i gdzie te miliony co mialy umrzec od szczepionki ???

a znasz tysiące chorych ?  ja zmam paru dziesięciu i co ?  

tu masz dokument niemiecki 

najgorsze jest to ze nikt nie zbiera danych po covidzie nikt im nie umie pomóc 

odbijają się od drzwi nikt im nie umie pomoc 

Opublikowano

Ale w Polsce są najmniejsze zarobki niż w innych państwach. Ja i tak głosuje na KO. 🤪

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, mirro napisał:

Noo w kategorii najmądrzejsze, to może i to nie wygrywa, ale.

A tym ale są wydarzenia po ostatnim meczu Legii. Idę o zakład że tam też urabianie miejscowych, przez miejscowych polityków wzięło górę nad rozsądkiem.

co nieco znam Holandię i wcale mnie nie dziwią zdarzenia wokół tego meczu
Raczej będzie tam tylko gorzej niż lepiej w tych kwestiach ale to nazbyt ługi temat abym teraz zechciał wyjaśniać dlaczego. Może po wyborach i dla tego nie teraz

nie mniej ta wypowiedź tej "Szering" coś tam (bo nawet nie wiem jak to się fonetycznie czyta) otóż ta wypowiedź i podobne tej tzw "lewicy" elektoratu im nie przysporzy

zapewne dla tego Kaczyński jawnie boi się otwartej publicznej debaty na żywo i skrewił
no tu rzeczywiście można Mu przyznać że z "winy Tuska"

boi się palnąć czegoś równie głupiego a właściwie nie On co tych kilku jako tako jeszcze z pozostałych w PiSie myślących którzy z nieznanych nam przyczyn tam jeszcze zostali i nie dopuszczą aby stary "demencjusz" chlapnął coś zgodnie z Prawdą bo w gruncie to otwarty chłopina i nie raz się wygadał z tego co nie powinien

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

zapewne dla tego Kaczyński jawnie boi się otwartej publicznej debaty na żywo i skrewił
no tu rzeczywiście można Mu przyznać że z "winy Tuska"

Tak go Tusk molestował, aż ten skrewił.

Opublikowano

Bo jest  za stary  Prezes do Tuska , by publicznie się przekrzykiwać może tylko publicznie powoli się wypowiadać jak Joe Biden .

Dziadek Amerykański rządzi mocarstwem KOKO kwiczy że Prezes za stary na rządzenie 38 mil Polaków .

image.jpeg.f4be35a1fe479901c2dac20211a6717d.jpeg

image.jpeg.f13e93add96c425a0bbe67030d9374db.jpeg

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Bo jest  za stary  Prezes do Tuska

Przecież Tusk też już swoje lata ma, czyli faktycznie Kaczyński mógłby zejść ze sceny, póki jeszcze może. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, galan99 napisał:

Bo jest  za stary  Prezes do Tuska , by publicznie się przekrzykiwać może tylko publicznie powoli się wypowiadać jak Joe Biden .

Dziadek Amerykański rządzi mocarstwem KOKO kwiczy że Prezes za stary na rządzenie 38 mil Polaków .

Biden jest z frakcji egalitarnej a Kaczyński coraz bardziej z wiekiem stawał się elitarystą a to dwie zupełnie różne kategorie o skrajnie różnych wymaganiach wobec liderów.
Biden z natury uznaje zespołowy system rządów i jest tylko zwykłym urzędnikiem na etacie z czym sam się zgadza gdy Kaczyński wszedł w rolę misjonarza a tacy nigdy nie potrafią dobrowolnie

6 minut temu, mirro napisał:

zejść ze sceny

takich co najwyżej znoszą

w obydwu tego słowa znaczeniach ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
galan99 napisał:

Rozumiem zbyt mocno napisane , ale przez takich co na oślep poszli mieli przeje...e co nie chcieli szprycy brać . Wiec sami na siebie podpisali wyrok dobrowolnie dali sobie wstrzyknąć  .

A masz list od matki co to pociechę szczepionka ocaliła? Wiosną zeszła babeczka co żałowała, że się nie zaszczepiła bo wakacje pod respiratorem nie wspominała najlepiej przy czym ten stres odpalił u niej nowotwór w jelicie grubym...

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, mirro napisał:

A faktycznie od nadawania tych stopni jest Rydzyk.

no jak "korzenie judeochrześcijańskie" to "... chrześcijańskie" i Ci co twierdzą że mesjasza jeszcze nie było to raczej z "rydzykowych" nie są
Btw to właśnie Im się tam wojenka zaczęła i też o proroków, mesjaszy który ważniejszy tam się naparzają

tak to się kończą rządy ideologów religijnych a ta w Izraelu aż nazbyt grubymi nićmi szyta przez zakapiorów strotestamentowych. Jak im tam przecież pasuje pretekst do odwetu na półdzikich islamistach i czy aby ta "ślepota" służb wywiadowczych nie była dopuszczona? Tam też naród się podzielił na zakapiorów religijnych i połowę laicką i ta wojna służy tym pierwszym

ale to okaże się w czasie czy nie przeforsowali i pewnie do tematu powrócimy w analogiach tu naszych polskich bo wszystko wskazuje na to że nasi  wyznaniowcy mniej boją się wojny niż laicyzacji polityki państwa a to zły omen na przyszłość

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v