Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

nie wiem komu ... zapytaj ich ja wydobywam koks 

w Kolumbi powiadają koks zawsze jest rynek zbytu -problemem jest transport 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@theta     https://dorzeczy.pl/opinie/477207/ukraina-w-ue-rolnicy-z-polski-mieliby-zrezygnowac-z-doplat.html

Trochę to takie naciągane konfabulacje bo to bardziej wygląda jak koncert życzeń niemiaszków niż realia . Wszystko do zrealizowania dopiero po rewolucji w UE czyli zgoda na dyktat niemiecki i zrezygnowania z jednomyślności . Problem taki by wprowadzić głosowanie większościowe nie jednomyślne trzeba jednomyślnej zgody której np. Francja czy Polska nie powinna dać za żadna cenę ale kto wie co czas pokarze , może po to jest gra na wstrzymanie KPO że w końcu kołchoz przyzna pieniądze pod warunkiem zgody ze zrezygnowania jednomyślności czyli stara metoda przekupywania pieniędzmi przekupowanego :) w sumie ta metodę obecnie stosuje PiS rozdając plusy z pieniędzy tych którzy te plusy biorą :) . A poprzednie lata pinokio doskonale pokazał że da sie ograć w UE i to kilkukrotnie np. zgoda na przewodnictwo urszulifon olewajen w zamian za stołek dla Szydło - był zonk . Potem ten fundusz kovidowy  który podżyrował -znów kicha , w tym roku stukneli pinokia na kamieniach milowych że wypłacą KPO tylko spełnić dwa kamienie milowe , zlikwidować izbę dyscyplinarna sędziów i będzie OK -gwarantowała sama Ula fon olewajen i znów wpadka okantowali pinokia :) Tak więc mogą znów mu bajek naopowiadac a on naprawdę uwierzy jak ten bajkowy pinokio i sie zgodzi na przewodnictwo niemców .  

A tak poza tematem słyszeliście że Sholtz dostał łomot i cały posiniaczony :) i ta beznadzieja chce przewodniczyć całej UE :) :)  :) normalnie  parodia władzy :) 

Edytowane przez marks50
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Roman176 napisał:

2022 r. produkcja była niższa o ok. 1,0 proc. 🤣 bo zborze było

Po którym zborze?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

romus duzo pil , siedzial na af i mial wypadek wiec nie ma co sie dziwc ze produkcja wegla koksujacego spadla  😂

nie jacuś  dziś dożynki nie piłem 2 miesiące trzeba to nadrobić ale nie dzisiaj 

10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Po którym zborze?

po śląsku to zboże

na żyto gada się reż   

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Chyba wciągasz a nie wydobywasz.

naprawdę ? 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

po śląsku to zboże

Dziwny ten śląski...

Opublikowano

Generalnie odkładając ten koks na bok. Trzeba przyznać, że Morawiecki poseł ze Śląska ładnie górników robi po raz kolejny w wała. Przed kilku laty robił ich w wała gdy nasz węgiel lądował na hałdach a pis sprowadzał ruski na rekordową skalę. Teraz robi ich w wała, że wungiel będzie przyszłością a PGE w 2030 roku chce z niego rezygnować. Ciekawe ilu idiotów zagłosuje na Morawieckiego.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

A skąd PGE weźmie energię ? W Opolu jeszcze beton w elektrowni ne stwardniał -to że pozbędą się elektrowni węglowych nie swiadczy o tym że te elektrownie przestaną działać .Podobnie jak było z ruskim gazem Niemcy kupowali od Ruska  i odsprzedawali jako co ?

Nawet za 30 lat będą wydobywać węgiel i kopcić 

Niemcy budują i otwierają nowe elektrownie i kopalnie  brunatnego aa tu takie farmazony 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem PGE się pytaj skąd wezmą węgiel czy tam inne paliwo pytaj dlaczego takie farmazony w kampanii wyborczej. W końcu w PGE pisowscy nominaci siedzą. Tacy głupi czy specjalnie Pinokiu przed wyborami w kolanko strzelają?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

No chyba mówiłeś że trzeba ... wierzyć...

Pomiędzy wiarą a naiwnością jest subtelna różnica jeżeli PGE Bełchatów (największa w Europie elektrownia) i PGE Opole to w sumie 30% energii dla Polski to wiadomo że d*py tego prądu nie wyciągną zejdźmy trochę na ziemię 

0

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, v11 napisał:

To czysty przykład manipulacji w którą uwierzyłeś 

No to nieźle manipulują. Kierowane przez pisowskich nominatów PGE manipuluje przeciwko pisowi. Powtórzę więc pytanie z poprzedniego postu bo widać nie zrozumiałeś. Pisowscy nominaci kierujący PGE manipulują górników i społeczeństwo przeciwko pisowi z głupoty czy chcą podłożyć komuś przysłowiową świnię? Bo opozycji to woda na młyn.

A może w pisie zaczęła się już na dobre wojna i ludzie powiązani z Sasinem i zakonem PC chcą utopić Mateuszka?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Kolego opisałem  fakty i nie mnie oceniać czy w PIS jest podkładanie świń .Odniosłem się do stwierdzenia że PGE rezygnuje z 2030 z węgla co jest utopią .Niemcy wracają do węgla (brunatnego) otwarli nie dawno nową odkrywkę i uruchomili elektrownię węglową i wygaszona i nową a nam każą zamknąć Turów czy to normalne? .Byłem w Turowie i i te wywody o braku wody itd nawet dla laika są brednią jak spojrzymy na ukształtowanie terenu .A fakt jeżeli maja nasrane w papierach to daje się czas na wyprostowanie a nie jednoosobowy wyrok zamknąć bo tak pasuje politycznie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v