Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, barrei napisał:

Religia to opium ludu. Religia to rodzaj duchowej gorzałki, w której niewolnicy kapitału topią swe ludzkie oblicze, swoje roszczenia do choćby trochę godnego ludzkiego życia.

Opium nie próbowałem, ale gorzałka mi smakuje.:lol:A jak mają roszczenia do godnego życia, to niech se godnie żyją. To wolny kraj.:lol:

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Za to propagatorzy walki klasowej nigdy nikogo nie dławili, ani nie przyciskali. Szkoda tylko że terroryzm uznali za jedno z dopuszczalnych narzędzi tej walki.

:lol:

Bo to przez ludzi.....same koncepcje, pomysły bywają dobre...😆

Opublikowano
58 minut temu, jacus napisał:

a co ci sie nie sklada- chlop probuje efektownie i z hukiem pozegnac sie z tym swiatem i mu nie wychodzi 😂

zamyka firme ktora przynosi wielkie dochody -kto bogatemu zabroni ?

wplaca setki tysiecy zaliczki za odpad firme krzak -patrz wyzej.

Ktoś kto nie ma odwagi zaryzykować zawsze będzie się taplał w błocie po kolana i do końca będzie się łudził że kiedyś będzie lepiej tylko jeszcze jeden dzień w tym błocie a jutro to samo .Jak  skala  decyzji innych przekraczają twoje wyobrażenia to nie komentuj jak nie z tobą dyskusja .A to że być może tu pajacujesz nie uprawnia do podejrzewania o pajacowanie innych. 

Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:

Ktoś kto nie ma odwagi zaryzykować zawsze będzie się taplał w błocie po kolana i do końca będzie się łudził że kiedyś będzie lepiej

Owszem. Tylko że bywa że to ryzyko głupota bywa... Jak z tym uffem..

Opublikowano

Głupoty w tym żadnej  nie widzę nie dosyć że psie pieniądze mnie to kosztowało to z każdej tony mam 300l bio i 330 kg N  jaka głupota. To że ponad  99% nie jest w stanie uwierzyć w to że się da bo nie ogarniają to powód do przytyków .Brak wiedzy nie usprawiedliwia głupoty .A bajkopisarz musi albo mieć nadzwyczajną pamięć albo wszystkie bajki zapisywać bo i tak po czasie wtopi nieświadomie a mnie nie zarzucisz nic (z wyjątkiem sporego  zaniżenia powierzchni gospodarstwa  a to  żeby mnie małorolni nie traktowali jak obszarnika i nie hejtowali  ) 

10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Owszem. Tylko że bywa że to ryzyko głupota bywa... Jak z tym uffem..

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, mirro napisał:

Ale to już @dysydent kiedyś klarował a szukać mi się nie chce.

łoo Panie. tego to i ja nie znajdę bo nawet nie pamiętam w którym to roku

najgorzej jak Wiarę podciąga się do rangi Wiedzy a tym bardziej jedną drugą się neguje. Wiara tylko wtedy ma sens gdy wypełnia niewiedzę ale świadomą niewiedzę w drugą stronę tzn gdy Wiara wypiera ową świadomość niewiedzy... no cóż; marny los takiej wyznawców i ich otoczenia

piszecie teraz o głupocie to dodam - czy świadomość niewiedzy jest większą głupotą niż zastąpienie niewiedzy Wiarą?
odpowiedź (publiczna) na to pytanie choć oczywista niesie wysokie ryzyko "banowalności" zatem na tym zakończę ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, mirro napisał:

Opium nie próbowałem,

dawno temu gdy miałem tak gdzieś dwie trzecie swego obecnego wzrostu, w czasach gdy jeszcze mak wsiewano w buraki sobie pojadłem z jeszcze niezaschniętych makówek i... zapomniałem umiejętności jazdy rowerem tak że do dziś nie jestem pewien czy mam prawo do podobnego oświadczenia xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Otwieram nową kampanię Wyborczą - Sławne sylwetki przyszłych posłów- Głosuj świadomie . Czyli w temacie polityka o przyszłych posłach . Zaczełem nie fortunie w temacie  cena zbóż ale teraz w polityce myślę ze będzie OK . 

Okręg nr7 (chełmski ) Jak się przyjrzałem dokładnie np. Posłom PiS to sie okazuje że zaden nie jest z tego regionu . 1) Kamiński  zamieszany w aferę podkarpacką ułaskawiony przez prezydenta 2) Madziar gniazduje w Wołominie -Człowiek Sasina , zasiadający w różnych spółkach skarbu państwa z resztą jak i żona i to w spółkach górnych lotów .3) Sachajko który pochodzi nie z tego okręgu . Głosujący na niego pisowcy muszą uważać bo strasznie lawiruje bo był u Kukiza , wygrał z ramienia PSL do sejmu , jest obecnie w PiSie ale jak się dostanie koryta to może wyladować nawet w KO mu wszystko jedno.4) M.Pawłowska także z poza okręgu chęłmskiego , także odbywała pielgrzymki współpracując u wszystkich od sasa do lasa prosto z lewackiego SLD trafia na listy PiS  

Tak właśnie wygląda lista PiS i posłowie którzy mają szansę na koryto , napewno nie będą działać dla regionu bo z  nie pochodzą z tego okręgu . Zapraszam innych do przedstawinia innych okręgów , może ktoś pokusi się o kielecki ????

Opublikowano
2 minuty temu, v11 napisał:

Niekiedy trzeba by księżom  biskupom a ostatnio i papieżowi zadać pytanie czy wierzysz a jeżeli tak to dlaczego tak postępujesz  

w jakimś filmie pada sentencja - "nie zadawaj pytań na które nie oczekujesz odpowiedzi" - w tym przypadku jest to rodzaj pytania na które akurat ci akurat pytani muszą dać tylko jedną odpowiedź; zatem zadawanie pytań na które pytany może być zmuszony kłamać też nie ma sensu.

po to jest kolejna sentencja - "po owocach (czy tam - czynach) ich poznacie" tak że po co pytać,
o chyba że toś lubi być okłamywany a wbrew pozorom takich mnóstwo

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, marks50 napisał:

Otwieram nową kampanię Wyborczą - Sławne sylwetki przyszłych posłów- Głosuj świadomie . Czyli w temacie polityka o przyszłych posłach . Zaczełem nie fortunie w temacie  cena zbóż ale teraz w polityce myślę ze będzie OK . 

Okręg nr7 (chełmski ) Jak się przyjrzałem dokładnie np. Posłom PiS to sie okazuje że zaden nie jest z tego regionu . 1) Kamiński  zamieszany w aferę podkarpacką ułaskawiony przez prezydenta 2) Madziar gniazduje w Wołominie -Człowiek Sasina , zasiadający w różnych spółkach skarbu państwa z resztą jak i żona i to w spółkach górnych lotów .3) Sachajko który pochodzi nie z tego okręgu . Głosujący na niego pisowcy muszą uważać bo strasznie lawiruje bo był u Kukiza , wygrał z ramienia PSL do sejmu , jest obecnie w PiSie ale jak się dostanie koryta to może wyladować nawet w KO mu wszystko jedno.4) M.Pawłowska także z poza okręgu chęłmskiego , także odbywała pielgrzymki współpracując u wszystkich od sasa do lasa prosto z lewackiego SLD trafia na listy PiS  

Tak właśnie wygląda lista PiS i posłowie którzy mają szansę na koryto , napewno nie będą działać dla regionu bo z  nie pochodzą z tego okręgu . Zapraszam innych do przedstawinia innych okręgów , może ktoś pokusi się o kielecki ????

w okręgu 7 brak obecnie nam panującej nam pani poseł - nie wiem, co z nią, zawsze miała silne parcie na władzę

wcześniej stąd startował Sasin - czyżby magia liczb przestała działac ?

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

w jakimś filmie pada sentencja - "nie zadawaj pytań na które nie oczekujesz odpowiedzi" - w tym przypadku jest to rodzaj pytania na które akurat ci akurat pytani muszą dać tylko jedną odpowiedź; zatem zadawanie pytań na które pytany może być zmuszony kłamać też nie ma sensu.

Ciągle mnie zadziwia ... mądrość Twoja...👍

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

dawno temu

A faktycznie. Jak miałem łapę w drzazgach to też mi walili jakieś opiaty, przynajmniej kumpel medyk tak twierdził i dodał żebym nie grał bohatera, bo jak mi nie da to się posram z bólu.:lol:

13 minut temu, marks50 napisał:

Tak właśnie wygląda lista PiS i posłowie którzy mają szansę na koryto

Widać chełmskim korytem się nie brzydzą.:lol:

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ciągle mnie zadziwia ... mądrość Twoja...👍

nie sądzę że moja bo raczej scenarzysty "Facetów w Czerni" , ja tylko "podrasowałem"....nie nie "tych" facetów bo dopiero jesteśmy na etapie ustalania czy "tych" facetów w czerni scenariusz był pisany piórem czy ogonem? o scenarzystę filmu SF mi chodziło (tym razem ;) )

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, jahooo napisał:

wcześniej stąd startował Sasin - czyżby magia liczb przestała działac ?

Teraz Sasin startuje z Hogwartu? (Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry):lol:

Opublikowano

przypomnialo mi sie jak stalem w podobnje kolejce przed szkola w ustroniu morski podczas drugiej tury wyborow prezydenckich-zamiast na plazy -3 godziny na chodniku..

oczywiscie zart- byo zimno i wialo..

Dnia 6.04.2022 o 08:08, RU68 napisał:

Niestety rzeczywistość jest jeszcze gorsza w moim przypadku towar jest tragiczny i beznadziejny ale mój sposób mam nadzieję wypali .Ale przestroga dla innych mocznik po 3000 a to za darmo wybrał bym mocznik

Dnia 7.04.2022 o 08:40, RU68 napisał:

Panowie jest zgrzyt wzięli kasę część dostarczyli  i grają głupa 

v11 w porzedni wcieleniu uff..

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

A faktycznie. Jak miałem łapę w drzazgach to też mi walili jakieś opiaty, przynajmniej kumpel medyk tak twierdził i dodał żebym nie grał bohatera, bo jak mi nie da to się posram z bólu.:lol:

Widać chełmskim korytem się nie brzydzą.:lol:

I jak teraz łapa? Kieliszek utrzyma czy tylko przez słomkę?😜

Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

nie sądzę że moja bo raczej scenarzysty "Facetów w Czerni" , ja tylko "podrasowałem"....nie nie "tych" facetów bo dopiero jesteśmy na etapie ustalania czy "tych" facetów w czerni scenariusz był pisany piórem czy ogonem? o scenarzystę filmu SF mi chodziło (tym razem ;) )

Dobre😄

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

I jak teraz łapa? Kieliszek utrzyma czy tylko przez słomkę?😜

Jestem oburęczny. :lol:Tylko córka kiedyś się dziwiła co się musiało stać żeby kawałka mięśnia nie było. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v