Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

O.o Co Ty mówisz? a opozycja już ostrzyła sobie zęby że jeszcze coś sprzeda, czego przedtem nie zdążyła sprzedać.    :P

Po pisie nie wiele zostanie do sprzedania. 

6 minut temu, mirro napisał:

To jak zlikwidują Okęcie, to też jego część wojskową. No i wtedy Pan prezydent RP ( oby Allach był dla niego łaskawy) będzie musiał gnać do Radomia aby zdążyć na samolot.:lol:

Może jakiś głupek się obudzi i choć z jeden pas zostawią dla siebie. Bo przecież politycy nie będą jeździć do Łodzi. Chyba, że z Modlina będą latać.

A tym czasem pis bawi nas dalej. Niezły kabaret. Minister Kamiński zażądał od Łukaszenki by grupa Wagnera opuściła Białoruś. Niezły cyrk. A kto ma dowody, że grupa Wagnera tam jest. I kto ma dowody, że opuści Białoruś? A w ogóle nikt nawet nie wie czy ten Wagner i Prigożyn żyją czy nie. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Może jakiś głupek się obudzi i choć z jeden pas zostawią dla siebie.

Tu nie chodzi o rozsądek, tylko o wzmocnienie przekazu iż CPK jest niezbędne. Bo chyba jakoś w ten projekt wiara w Narodzie upada.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No ostatnio pojawiły się reklamy w mediach choć na polu nic jeszcze niema przez kilka lat dzielności spółki i roztrwonione setki milionów. Zdaje sobie sprawę, że wyeliminowanie Okęcia ma podkreślić potrzebę budowy CPK. To jest chore.

A tym czasem na innej sztandarowej inwestycji prl tj pis czyli przejściu granicznym na przekopie mierzei nie odprawiono nikogo przez 4 miesiące.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, hubertuss napisał:

A tym czasem pis bawi nas dalej. Niezły kabaret. Minister Kamiński zażądał od Łukaszenki by grupa Wagnera opuściła Białoruś.

To jeszcze niech zażąda aby Al Kaida opuściła Afganistan. :lol:Będzie wtedy mocniejszy przekaz.

Albo nie. Od razu niech zażąda aby Łukaszenka opuścił Białoruś. I zabrał Wagnerowców ze sobą.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Tu nie chodzi o rozsądek, tylko o wzmocnienie przekazu iż CPK jest niezbędne. Bo chyba jakoś w ten projekt wiara w Narodzie upada.

kiedy był by... może być i po co potrzebny CPK?

z założenia ma/miał być hubem komunikacyjno biznesowym na skrzyżowaniu szlaków handlowo gospodarczych południa z północą wschodu z zachodem tylko od wschodu szlaban na tym szlaku ostawili "koledzy"; putin i ukraińcy (i jeszcze ten przydupek łukaszenka ale to "krótkoterminowy" już przydupek) bo coraz mniej wskazuje aby się kiedykolwie mieli sensownie dogadać a od południa "kolega" orban nomen omen "wykolegował swoich fanów pisowców i jak tak się zastanowić to bardziej prawdopodobny teraz jest taki hub na Nizinie Węgierskiej niż tam w tym... ja to sioło się nazywa czy czyje ono tam jest?
czy przypadkiem nie (oby nie prorocza gra słów) - Baranów?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

No ostatnio pojawiły się reklamy w mediach choć na polu nic jeszcze niema przez kilka lat dzielności spółki i roztrwonione setki milionów. Zdaje sobie sprawę, że wyeliminowanie Okęcia ma podkreślić potrzebę budowy CPK. To jest chore.

A tym czasem na innej sztandarowej inwestycji prl tj pis czyli przejściu granicznym na przekopie mierzei nie odprawiono nikogo przez 4 miesiące.

to som same sukcesy 🤣

teraz dożynki, to tłuste pisiowe koty się lansują, a wójtowie ich po d*pach całują. 

zieliniak w moim regionie po 4 dożynki odstawia. limuzyna jak pocisk zasuwa pod okiem partyjnej milicji. 

ochroniarze pod bronią łażą za nimi. skoro naród ich tak uwielbia, to czego się tak boją 🤔

Opublikowano

Polityka nie ma zasad są tylko układy i kasa .

Pierw to jak jeden na drugiego .

Włodzimierz Czarzasty: To, co Biedroń proponuje, to totalna "ściema"

Zaś tu są już wielcy przyjaciele .

Opublikowano

wy tam na wschodzie to awanturnikami jestescie-  adamczyk,pek, nawet pies czy gowin zadnej ochrony nie mieli. siedzialem przy sasiednim stole kolo ministra pis-u i nie mialem nawet zamiaru mu za...choc mu sie nalezalo 🤣

2 godziny temu, mirro napisał:

W dobrym towarzystwie- zawsze.:lol:

to tutaj bys abstynetem zostal..

2 godziny temu, mirro napisał:

a ilu w to wierzylo ?? 

okecie juz jest w sam raz, niedlugo moze byc za male ale jest modlin, radom..

ta budowa ma taki sam sens jka przekop mierzeii-tyle ze kosztuje troooche wiecej..

kolejna burza od rana i ani kropli.

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „W Krakowie wychodzą na pole. -W Warszawie na dwór. -Na ŚlÄ…sku- na plac. w PIS-ie na idiotów. Konfederacji wchodzą w dupe”

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Słyszeliśta? Pis Okęcie chce zlikwidować a 600 ha ziemi w Warszawie sprzedać.

Kolego łykasz wszystko jak pelikan przeczytaj ustawę 

Opublikowano
21 minut temu, jacus napisał:

to tutaj bys abstynetem zostal..

Nie wiem czy to ja byłbym dobrym towarzystwem dla pozostałych użytkowników AF, 

2 godziny temu, dysydent napisał:

z założenia ma/miał być hubem komunikacyjno biznesowym

Podejrzewam że założenie było inne. Po prostu miał być. Miał powstać i ch*j.:lol:

• Like 1
Opublikowano

Prowadzicie dziwną dyskusję teorie itd dotyczącą CPK więc wam dradze tajemnicę na poziomie państwowym -Po wybudowaniu CPK będę miał bliżej na samolot jak pojadę na sponsorowane przez koncerny wycieczki .Jest jednak mały problem -czy dożyje otwarcia?

• Haha 1
Opublikowano

Jam nie godzien.

1 minutę temu, v11 napisał:

Prowadzicie dziwną dyskusję teorie itd dotyczącą CPK więc wam dradze tajemnicę

Spoko luz. My tu łacha drzemy. 

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

Nie wiem czy to ja byłbym dobrym towarzystwem dla pozostałych użytkowników AF, 

mnie tam obojętne dopóki po pijaku nie ma głupich odzywek i nie rzygają obok mnie żebym to wąchał -bo dla niepijącego to trauma 

Opublikowano
5 minut temu, v11 napisał:

Prowadzicie dziwną dyskusję teorie itd dotyczącą CPK więc wam dradze tajemnicę na poziomie państwowym -Po wybudowaniu CPK będę miał bliżej na samolot jak pojadę na sponsorowane przez koncerny wycieczki .Jest jednak mały problem -czy dożyje otwarcia?

I będzie ono zbudowane z pieniędzy za grafen i ludzie będą tam dojeżdżać tym milionem polskich aut elektrycznych, ładowanych z polskich źródeł odnawialnych 🤣

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, v11 napisał:

-bo dla niepijącego to trauma 

Oooooo jak kto nie pije to trza na niego uważać.:lol:

4 minuty temu, HF86 napisał:

ładowanych z polskich źródeł odnawialnych

Szczególnie ci, co im teraz rachunki za prąd do pomp ciepła po 15 tyś poprzychodziły.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

a jaka radość teraz na fotowoltaice, tam gdzie wszyscy coś założyli 🤭

Opublikowano

Mnie to  obojętne za czyje jak kilkadziesiąt razy już stałem kilometrami -Nadarzyn Janki , Raszyn -wieczorem wyjeżdżać żeby na rano na samolot zdążyć .Byle na CPK nie trzeba będzie rano dzień wcześniej wyjeżdżać 

raszyn 

1 minutę temu, HF86 napisał:

No mam dylemat bo przestawiłem falownik -jeszcze się nigdy nie wyłączył  a tauron zaczyna sprawdzać  ustawienia 

7 minut temu, mirro napisał:

Żeby go nie obrzygać !!!

Opublikowano

Majster, jak Ci falownik pozwala ustawić powyżej 253 to jest ustawowo do wyebania... A instalacja niech zgadnę - na południe i ze siedem do dziewięciu kW. Choć moc energetyka chce z panela a nie falownika a uzyskać 800 W/m kw. to u nas nie takie hop i już.

Opublikowano (edytowane)

Został milionerem, bo jego mamusia załatwiła mu kontrakt z IBM

Bill Gates otwarcie przyznał, że w swoich młodzieńczych latach nie wykazywał zainteresowania szkołą i nie miał motywacji do nauki matematyki. Miliarder zaskoczył również wyznaniem dotyczącym snu.

Współzałożycielowi Microsoftu, Billowi Gatesowi, brakowało motywacji w szkole i nie chciało mu się uczyć matematyki

W swoim podcaście przyznał, że myślał kiedyś, że "im mniej wysiłku się wkłada, tym jest się fajniejszym"

Miliarder porzucił Uniwersytet Harvarda, aby włączyć się do rewolucji informatycznej i założyć Microsoft

Dziś  świat jest jego  .

Każdy jest kowalem swego losu .

https://businessinsider.com.pl/lifestyle/gates-rywalizowal-z-kolegami-o-jak-najmniejsza-ilosc-snu-lenistwo/xp2w65v?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_bi

Czarzasty do Kosiniaka-Kamysza: Lubisz mnie, Władysławie?

Edytowane przez galan99
Opublikowano
16 minut temu, DTaras napisał:

Majster, jak Ci falownik pozwala ustawić powyżej 253 to jest ustawowo do wyebania... A instalacja niech zgadnę - na południe i ze siedem do dziewięciu kW. Choć moc energetyka chce z panela a nie falownika a uzyskać 800 W/m kw. to u nas nie takie hop i już.

A tam kiedyś zrobiłem sobie uprawnienia a rozsądna zmiana napięcia to kwestia wpisania kodu kraju i tyle a kiedyś walili u nas do 265 V więc nie było wyboru .A dopiero po przekroczeniu 253V ponad  5 min falownik powinien się wyłączyć jeżeli w tym czasie nastąpi spadek napięcia poniżej układ liczy od początku .jest możliwość obejscia tego legalnie .Procesor z nastawą po np 4 min przekroczenia 253 V otwiera  na 2 sek zawór gorącej wody z przepływowym podgrzewaczem i napięcie spada i falownik od nowa liczy czas (rozwiązanie moje autorskie) A instalacje dwie po niecałe 10 kw dwa liczniki ot takie sknerstwo które się spłaciło w 2,5 roku  

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Szczególnie ci, co im teraz rachunki za prąd do pomp ciepła po 15 tyś poprzychodziły.:lol:

to ledwo 5 ton ekogroszku..ja tyle spalam co roku.

1 godzinę temu, HF86 napisał:

nawet u nas co kilka domow jest a nie u kazdego..2 lata i nigdy mi nie wywalilo..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v