Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

To, ze pracujesz w takiej czy siakiej firmie to nie oznacza, że płace były zamrożone w firmach prywatnych i tyle w temacie. Pisałeś głupoty i już.

Może rozejrzyj się trochę po publikacjach i dokształć. Nawet pensje w biedronce czy innych marketach możesz sobie wziąć za przykład.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

Dzisiaj ludzie ograniczeni umysłowo nie wiedzący skąd sie biora pieniądze w budżecie popierają PIS. Nikt normalny nie popiera

Za Tuska płaciliśmy większe podatki. Może akurat Ty nie, ale My szarzy obywatele tak i tu faktów nie zmanipulujesz porównując chociażby PIT. Tylko, że wtedy pieniędzy "nie ma i nie będzie" więc żyłeś w przekonaniu, że tych podatków nie płacisz/ my. Teraz widząc ile idzie na programy społeczne nagle łapiesz się za kieszeń i krzyczysz;-złodzieje!!!?🤨

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Coś ci się pomieszało od tego wszystkiego. Pisowski przekaz był ,ze z zachodu. A celnicy może berbeluchy się opili i ci nagadali bajek. Karuzele vatowskie działały w Europie. I żadna mafia do tego niepotrzebna. Mało tego karuzele vatowskie działały i pewnie działają również zapis. Brat komendanta granatnika w jednej był.

Wyciągają po pieniądze które im pis zabrał z podatków. Znowu się nie orientujesz. Pis nie ma swoich pieniędzy w budżecie oni mają i wydają nasze pieniądze a nie ich.

Ty nie rozumiesz pisałem o nielegalnym przemycie paliwa a nie o karuzeli vat .A niedawno miałem kontrolę i brakowało FV z austri i czech i się upomnieli więc nie sądze że dalej trwa karuzela jak mnie takie nic prześwietlili 

Więc jak odbierają co ich to o co krzyk jest rozliczone pis im zabrał oni odzyskali - ty nie rozumiesz że wszystkim i opozycji i pisiorom chodzi o władze a za tym pieniądze -=podważ tę teze 

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał:

Od decyzji czy złożyć wniosek czy nie ?😂. Jaka to jest ewolucja PIS-owska jak dopłacają do nieudacznictwa 😂

To zdanie miałoby sens gdyby każdy zarabiał i płacił za siebie a nie ktoś pracował na ciebie

Nieudacznikiem raczej nie jestem ale potrafię się jeszcze tak dostosować by generować może nie krocie ale przyzwoite zyski z pewnościa 

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

To właśnie jest dziwne co pisze @v11 popierający pis który dopłaca do nieudacznictwa.

W jakiej branży pracujesz na jakim stanowisku, a najlepiej daj nazwę firmy sprawdzimy, bo jakoś nie chce mi się wierzyć w te 13 14 w sektorze prywatnym. Chyba, że jesteś tam dyrektorem i sam sobie przyznajesz

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, v11 napisał:

Mój byt zależy od moich decyzji i jak w ewolucji dostosowania się a jednostki niedostosowujące wymierają albo socjal 

niejaki prigożyn też się nie dostosował bo chciał być nazbyt samodzielny co jak na specyfikę rosji ....

rodzaj "dostosowania" narzuca swym charakterem państwo i co jest dostosowaniem w jednym to zbrodnią w drugim

chore systemy wymagają chorych dostosowań i używanie podobnych argumentów jest zwykłą demagogią i szczytem cynizmu

Opublikowano
1 minutę temu, sakala napisał:

Za Tuska płaciliśmy większe podatki. Może akurat Ty nie, ale My szarzy obywatele tak i tu faktów nie zmanipulujesz porównując chociażby PIT. Tylko, że wtedy pieniędzy "nie ma i nie będzie" więc żyłeś w przekonaniu, że tych podatków nie płacisz/ my. Teraz widząc ile idzie na programy społeczne nagle łapiesz się za kieszeń i krzyczysz;-złodzieje!!!?🤨

Znalazł się następny matematyk rasowej klasy 🤣 . większe podatki były przed 2015r tylko że budżet był mniejszy ? 🤣cud , cud .

Te programy społeczne nikomu nie potrzebne oprócz pis żeby mógł wygrać wybory

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Nieudacznikiem raczej nie jestem ale potrafię się jeszcze tak dostosować by generować może nie krocie ale przyzwoite zyski z pewnościa 

Jeszcze trochę rządów PIS i będziesz generował na poziomie ukraińców😄. właśnie za te zyski wieś odwraca się od pis

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

Siedzieć 30 lat w jednej firmie i mówić że źle  🤣

z roku na rok gorzej, ale człowiek się przyzwyczaił do kolegów z pracy i jakoś to się toczy

Opublikowano

27 minut temu, v11 napisał:

kolego za czasów przed 2015 nie napisałem czy nie czytasz? z zachodu lewizny cysternami nie przywieziesz bo tam nie ma mafii

a spirytus premyslowy albo olej opalowy to skad przywozili ?. u nas tez prawdziwej mafii nie ma. tej we wloskim stylu..

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, sakala napisał:

Niepotrzebne nikomu??? To skąd takie poparcie i wygrane wybory już w kieszeni? Cud cud.

Poparcie ludzi nie potrafiących normalnie rozumować , nie potrafiących liczyć, nie majacych wyobraźni że co roku za np 100zł mają co raz mniej .

Poparcie jest od takich ludzi co ich można najłatwiej ogłupić

Edytowane przez racyl
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

niejaki prigożyn też się nie dostosował bo chciał być nazbyt samodzielny co jak na specyfikę rosji ....

rodzaj "dostosowania" narzuca swym charakterem państwo i co jest dostosowaniem w jednym to zbrodnią w drugim

chore systemy wymagają chorych dostosowań i używanie podobnych argumentów jest zwykłą demagogią i szczytem cynizmu

Trudno taka jest ewolucja doświadczenie nauczyło mnie że na rolników nie ma co liczyć i od tego czsu pilnuję swoich spraw i dostosowuję się do swoich przemyśleń a zwolennikiem nikogo nie jestem chyba że tu potrzeba takiego adolfka 

Opublikowano (edytowane)

no i wtedy szczytem dostosowania będzie podpisanie volkslisty i kablowanie na współziomków

tak że miara 'dostosowania' nijak jest miarą ani pozytywną ani wartości czy to systemu czy osoby

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, racyl napisał:

Poparcie ludzi nie potrafiących normalnie rozumować , nie potrafiących liczyć, nie majacych wyobraźni że co roku za np 100zł mają co raz wiecej .

Poparcie jest od takich ludzi co ich można najłatwiej ogłupić

Widzisz, bo poprzednia opcja polityczna nie dała im nawet 100 zł. i najlepiej jakby wyzdychali. Dlatego nauczyli się liczyć że na tamtych nie ma co liczyć jak chcą jako tako żyć.

Edytowane przez Desperado
  • Like 2
Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

Jeszcze trochę rządów PIS i będziesz generował na poziomie ukraińców😄. właśnie za te zyski wieś odwraca się od pis

Aj tam aj tam też się dostosuję budowałem jako firma autostradę odśnieżałem markety usługi melioracyje usługi rolnicze obrót ŚOR nawozami - narkotyki i burdele widocznie jeszcze przedemną 

2 minuty temu, dysydent napisał:

no i wtedy szczytem dostosowania będzie podpisanie volkslisty i kablowanie na współziomków

tak że miara 'dostosowania' nijak jest miarą ani pozytywną ani wartości czy to systemu czy osoby

akurat współziomkowie kablowali na mnie i to tak dla relaksu bo dostałem kilka zł dofinansowania 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, v11 napisał:

narkotyki i burdele widocznie jeszcze przedemną 

karierę w nepotycznych partiach pomijasz? ;)

6 minut temu, v11 napisał:

akurat współziomkowie kablowali na mnie i to tak dla relaksu bo dostałem kilka zł dofinansowania 

co zatem jest złe? współziomki? wszak się "dostosowali" czy system w którym nagradzane są takie "dostosowania"

bardziej - co gorsze bo złe jedno i drugie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

karierę w nepotycznych partiach pomijasz? ;)

spokojna twoja rozczochrana ani ministrant ani rada parafialna ani partia bo nigdy mnie takie kontakty nie jarały  no może SKO i OSP

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Widzisz, bo poprzednia opcja polityczna nie dała im nawet 100 zł. i najlepiej jakby wyzdychali. Dlatego nauczyli się liczyć że na tamtych nie ma co liczyć jak chcą jako tako żyć.

No jak żyją ?, idą do sklepu i sprawdzają po kilka razy paragon albo prrzed kasą liczą czy im starczy.

Nauczyli się że każde darmowe od rządu 100zł odbije się na cenach w sklepach i opłatach.

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

co zatem jest złe? współziomki? wszak się "dostosowali" czy system w którym nagradzane są takie "dostosowania"

Też się dostosowałem wyprostowałem wszelkie nieprawidłowości konsekwencje trochę czasu nerwów o jest ok .Natomiast po dostosowaniu jak odbiłem piłeczkę to współziomki po dopłatach i 3 lata w zawieszeniu za wyłudzanie zgodnie z obowiązującym prawem 

32 minuty temu, hubertuss napisał:

To właśnie jest dziwne co pisze @v11 popierający pis który dopłaca do nieudacznictwa.

Nie ma nic dziwnego to co białe jest białe a co czarne jest czarne a nie wmawiane z fanatyzmu i interpretowanie według uznania i potrzeb 

Opublikowano
28 minut temu, jahooo napisał:

Może rozejrzyj się trochę po publikacjach i dokształć. Nawet pensje w biedronce czy innych marketach możesz sobie wziąć za przykład.

Ty piszący brednie o zamrożonych płacach w firmach prywatnych każesz mi się dokształcać.

25 minut temu, sakala napisał:

Podatki to nie tylko pit. Możesz obniżyć pit a podnieść inne podatki i do budżetu zbierzesz więcej. Możesz pompować inflację i też będziesz podnosił podatek a tacy głupole jak ty będą dalej, żyć w przeświadczeniu, ze płacą mniejsze podatki. I na waszej głupocie bazuje właśnie pis.

22 minuty temu, sakala napisał:

W jakiej branży pracujesz na jakim stanowisku, a najlepiej daj nazwę firmy sprawdzimy, bo jakoś nie chce mi się wierzyć w te 13 14 w sektorze prywatnym. Chyba, że jesteś tam dyrektorem i sam sobie przyznajesz

I co jeszcze podać imię i nazwisko i pesel i adres? Na głowę upadłeś? Możesz sobie nie wierzyć co mnie to obchodzi. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, v11 napisał:

Też się dostosowałem wyprostowałem wszelkie nieprawidłowości konsekwencje trochę czasu nerwów o jest ok .Natomiast po dostosowaniu jak odbiłem piłeczkę to współziomki po dopłatach i 3 lata w zawieszeniu za wyłudzanie zgodnie z obowiązującym prawem 

i twierdzisz że system jest dobry gdy o sukcesie nie decyduje profesjonalizm zawodowy a kto komu odłoży większą świnię/?

już s..ał pies zły czy dobry ale czy ku lepszemu czy gorszemu prowadzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v