Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ty idioto to nie twój idol 

Właścicieli kopalń rozwścieczył wdrożeniem ustawowych norm bezpieczeństwa i skróceniem czasu pracy w górnictwie do 8 godzin,

z obowiązkową przerwą na obiad. Handlowców oburzyła regulacja godzin otwarcia sklepów, by sprzedawcy wcześniej wracali do domów.

Fabrykantów rozjuszył wniosek, by redukując płace, rezygnowali z proporcjonalnej części zysków, a jeszcze większy opór budziła ustawa o płacy minimalnej. Wystarał się o częściowe dofinansowanie ubezpieczeń od bezrobocia, nie mówiąc o dopłatach do polis zdrowotnych. Gdy nadzorował sprawy wewnętrzne, złagodził rygory więzienne, szczególnie dla młodocianych i więźniów politycznych, których odseparował od kryminalistów, a osadzonym zapewnił rozrywkę i biblioteki.

coś dalej napisać jakiś głupi  

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Żeby alkoholu zabrakło to by musieli cukier i drożdże wycofać ;) a o tym Spurek na razie nic nie mówi xD tak jak w miejscowościach gdzie są tzw trzeźwe godziny zaczęły odżywać mety i uliczny handel alkoholem ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Roman176 napisał:

ty idioto to nie twój idol 

Właścicieli kopalń rozwścieczył wdrożeniem ustawowych norm bezpieczeństwa i skróceniem czasu pracy w górnictwie do 8 godzin,

z obowiązkową przerwą na obiad. Handlowców oburzyła regulacja godzin otwarcia sklepów, by sprzedawcy wcześniej wracali do domów.

Fabrykantów rozjuszył wniosek, by redukując płace, rezygnowali z proporcjonalnej części zysków, a jeszcze większy opór budziła ustawa o płacy minimalnej. Wystarał się o częściowe dofinansowanie ubezpieczeń od bezrobocia, nie mówiąc o dopłatach do polis zdrowotnych. Gdy nadzorował sprawy wewnętrzne, złagodził rygory więzienne, szczególnie dla młodocianych i więźniów politycznych, których odseparował od kryminalistów, a osadzonym zapewnił rozrywkę i biblioteki.

coś dalej napisać jakiś głupi  

Jako lewicowy głupek bez swojego zdania w pełni utożsamiasz się z daną osobą i jej poglądami. Tak jest z każdym bałwanem,  który nie ma żadnych własnych przemyśleń i opinii.  To że Churchill robił głupie rzeczy nie oznacza że jego przemyślenia nie były trafne. Jak za 20 lat dorośniesz to może pojmiesz o co chodzi.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Żeby alkoholu zabrakło to by musieli cukier i drożdże wycofać ;) a o tym Spurek na razie nic nie mówi xD tak jak w miejscowościach gdzie są tzw trzeźwe godziny zaczęły odżywać mety i uliczny handel alkoholem ...

Sylwia Spurek: Alkohol nie bije, a krótka spódniczka nie gwałci

Opublikowano

co cie to dziwni ?  wystarczyło hasło Głubczyce i jak za Tuska wyruchali rolników na ziemnie  na temat tłumaczy ich to jest 

4 minuty temu, 6465 napisał:

🤮

jest h*j h*j bo miesiąc temu Niemca powstrzymał jak bezprawnie obsiewał ziemie po Raciborzem na temat to Niemiec czeka na zbawienie tuska 

Dnia 23.08.2023 o 01:24, Roman176 napisał:

Niemiec nie chce oddać ziemi  rudy zbaw ich lepsze jutro z Donaldem 

Opublikowano
26 minut temu, HF86 napisał:

zaraz jeszcze u kolodziejczaka kapustę będzie wycinał 🤣

Przecież Tuskowi kwiaty wręczał, a mówią że stara miłość nie rdzewnieje 😂😂

Opublikowano

wszyscy się śmieją z kukiza, a prawdziwe szmaty to mati, kaminiak i ten kapuściany krzykacz 

Opublikowano (edytowane)

A tym czasem Kaczor stchórzył przed Tuskiem i ucieka do świętokrzyskiego by nie doznać sromotnej porażki w Warszawie. Rodowity Warszawiak ucieka w Kieleckie by nie przegrać w Warszawie z przybyszem z Sopotu.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 3
Opublikowano
12 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Jacus, Ty chłopczyku nie za dużo na słońcu przebywasz ostatnio?

pogoda sie zrobila wiec trzeba robote podgonic..

a pamietasz takiego zetorka co podobnie jak ja dyskutowal ze zeswirowanym ogarkiem ?? jemu nerwy puscily i zniknal z af 😂, a ja dalej dyskutuje ..

8 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Co cię dziadu moje dzieci obchodzą ....swoje  wypchales w świat z golymi d*pami i cudzymi się interesujesz ...co im zrobisz językiem pomerasz kaleko obsrany 🤪

8 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Zrobiłes ze swojej inkubator a i tak światło gasisz boś kaleka i niedojda ...syna językiem nie zrobisz 😁

nie chce cie podpuszczac ale zrob testy dna synowi.. bo z tego co piszesz to watpliwe zebys go splodzil, sam siebie probujesz przekonac ale ci sie nie udaje..

ogarkowi znowu palma odbija. 

7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

i co z tego ze nie mozna sprzedawac w sklepie -jesli turysci moga sie spokojnie nawalic w barach..

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

pamietasz takiego zetorka co podobnie jak ja dyskutowal ze zeswirowanym ogarkiem ?? jemu nerwy puscily i zniknal z af 😂, a ja dalej dyskutuje

Żyję chwilą.. robię, a później się zastanawiam...

Niedługo znowu usunę i założę nowe...

Kto mi zabroni ...? 

A ni mi się śni robić jak inni, czy też jak by wypadało...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

a pamietasz takiego zetorka co podobnie jak ja dyskutowal ze zeswirowanym ogarkiem ?? jemu nerwy puscily i zniknal z af 😂, a ja dalej dyskutuje ..

Tak, tylko ty dla ogarka to jesteś detal, procent.   :P Ogólnie mniej niż zero.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

v11 gdzie lecisz-szwajcaria ,cypr, kajmany czy inne karaiby ???

Zależy gdzie mnie zaproszą ja wolę jeździć za kasę zachodnich koncernów -w końcu na czyjąś wycieczkę się zrzucacie jak kupujecie ŚOR a ktoś chcąc nie chcąc musi jechać jak proponują  jeszcze przepadnie i co wtedy?

Opublikowano
18 minut temu, Desperado napisał:

Tak, tylko ty dla ogarka to jesteś detal, procent.   :P Ogólnie mniej niż zero.   :P

Nie tylko dla mnie na tym forum 🤪

35 minut temu, jacus napisał:

nie chce cie podpuszczac ale zrob testy dna synowi.. bo z tego co piszesz to watpliwe zebys go splodzil, sam siebie probujesz przekonac ale ci sie nie udaje..

ogarkowi znowu palma odbija. 

Swoim zrób bo twoja się dupcy w robocie a ty jej za kucharkę tylko robisz 😁😁😁😁😁

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v