Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

O nie ostatni pożar mnie wykończył a raczej ubezpieczenie i pierdolenie ludzi snucie opowiadań domniemań ( z góry dziękuję za odpowiedzi typu boś uj itd) -jakbym nie był na usłudze 50 km od domu to by mi chyba  wcisnęli podpalenie własnoręczne  A żeś trafił  prawie  dychę   tak  13 ale w czwartek .A z tym że pod górkę nie do końca się zgodzę  przychodzą serie -jak za długo jest  rewelacyjnie to się coś popierdoli i jakiś czas  znowu spokój . A żeby nie zapeszyć finansowo  to raczej jest bardzo dobrze więc jak w okolicy mają mnie uwielbiać -dodatkowo nie owijam problemów w bawełnę tylko ładuje jak świni do koryta jak na to ktoś zasługuje 

Po tym płaczu i jadze jaki sączysz  to musi ci  być ciężko bo w jakieś opowiadania typu patriotyzm praworządność itd nie wierzę -natomiast polityka i pieniądze lub nadzieja ich zdobycia to prawie to samo .I nie wmawiaj ani mi ani sobie że do rządzenia pcha się ktoś z pobudek innych niż pieniądze  a durni wszyscy jednakowo od prawa do lewa .I prosiłem 2-3 przykłady koncepcji dla rolnictwa na tej wychwalanej opozycji 

Importu nie wstrzymają ani jedni ani drudzy to samo z cenami bo to reguluje rynek ,ceny środków produkcji to samo .nic nie słyszę aby jedni czy drudzy mieli chęć rozbudować nabrzeża zbożowe czy coś w podobnym kierunku jeden głupszy i bardziej chciwy od drugiego . 

A jak trzeba mieć zryty umysł żeby na dziś dla przykładu przechowywać zboże jak prawie na 100% będzie puszczona ukraina i wwiozą to nie przez wschodnią granicę ale przez pozostałe i co na dopłaty liczą ci magazynujący 

Wskaż mi, gdzie płakałem? Zauważ, że nie wychwalam nikogo. Zamiast żądać 2-3 koncepcji dla rolnictwa od opozycji, pokaż 2-3 od wychwalanego prze ciebie pisu. Zgodzę się z tobą w jednej kwestii: do polityki idą dla kasy. Co do durnoty, to obecni przebijają wszystkich. To był mój ostatni post w tej dyskusji.

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

jakos na sam dzwiek tego imienia mam zle wspomnienia.. babka miala tak na imie 😂.

To złe wspomnienia masz o babce?   :P a co, z wózka cię wysypała?    xDto by wiele wyjaśniało w twoim zachowaniu teraz.   :P

• Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, jacek1296 napisał:

Wskaż mi, gdzie płakałem? Zauważ, że nie wychwalam nikogo. Zamiast żądać 2-3 koncepcji dla rolnictwa od opozycji, pokaż 2-3 od wychwalanego prze ciebie pisu. Zgodzę się z tobą w jednej kwestii: do polityki idą dla kasy. Co do durnoty, to obecni przebijają wszystkich. To był mój ostatni post w tej dyskusji.

I dobrze  bo jak brak argumentów to lepiej zamilknąć niż pisać głupoty  A gdzie wychwalałem pisałem tak jak to widzę i jak jest -pisiory nie okradły mnie nawet w 50 % tego  jak porównam z poprzednikami 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Pisałem po rebelii  że nie ma możliwości aby ten numer z buntem puścił mu Putin płazem .Jeżeli to prawda to się ziściło -kurcze trzeba uważać co się pisze  bo mnie zneutralizują 

Opublikowano

A jeszcze takie zastanowienie a może to taki sposób na zniknięcie  ? Ruscy to ruscy a żeby Jewgienij był tak głupi żeby latać wręcz nie wierzę  -mógł sp***dolić gdzie pieprz rośnie 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiadomo, dlatego Polska mając tak wybitnego znawcę wypadków lotniczych jakim jest A. Macierewicz powinna go wysłać, aby dokładnie przebadał ten wypadek, przy okazji niech zabierze z sobą paczkę parówek z Biedronki jako element potrzebny do badań xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, mikad napisał:

Ostateczne czyszczenie sprawy Prigożyna. Białoruś odmówiła płacenia Wagnerowcom. Rosja ostatnio intensywnie przejmowała interesy Prigożyna. 

43 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

dlatego Polska mając tak wybitnego znawcę wypadków lotniczych jakim jest A. Macierewicz powinna go wysłać, aby dokładnie przebadał ten wypadek,

I tego najbardziej obawiaja sie Rosjanie.

Opublikowano

To kolejna przestroga Putina 

Putin do Prigożyna 

Jevgienij pażałsta ciai 

spasiba niet 

to chociaż wsiądz do samolotu 

Teraz oskarżą Amerykanów i zachód a na pogrzebie Putin pójdzie z wieńcem 

Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

Pisałem po rebelii  że nie ma możliwości aby ten numer z buntem puścił mu Putin płazem .Jeżeli to prawda to się ziściło -kurcze trzeba uważać co się pisze  bo mnie zneutralizują 

Ten bunt był tak grubymi nićmi szyty, że aż bolało patrzeć na relacje z niego. Teraz zaś widowiskowo "załatwili" głównego prowodyra. Dziwne. 

Opublikowano

Władek zaplusowal u mnie.Na krótko mógł by się naszymi pajacami zająć dając popis władzy na wyjeździe.

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

No to PiS stracił przeciwnika i jak tu teraz straszyć Naród inwazją Wagnerowców?:lol:

Nie doceniasz ... To duży błąd...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v