Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Przez czas PRL tacy ludzie jak Piłsudski czy Sikorski też byli  przestawiani jako nieudacznicy , marzyciele, wrogowie demokracji. Dziś ta śpiewka jest o Kaczyńskim.

Ja nie wiem czy Kaczyński jest wrogiem demokracji, bo nie wiem czy on rozumie to pojęcie, A jeśli nawet , to jak je rozumie, bo być może to tylko jego wyobrażenia a nie prawda.

• Thanks 1
Opublikowano

zostal dzialaczem gdy uciekl z priwislanskiego kraju- wy w nim mentalnie tkwicie do dzisiaj 😂..

gdy do niego wrocil-znowu sie stoczyl zarowno jako polityk jak i czlowiek

engels- historia nie jest czarno -biala. przyklady zbrodni sie znajda z kazdej strony.

jak mowia anglicy-frak pasuje w 3 pokoleniu,wam eszcze ile brakuje

pewnie jak onuca jestes ukraincem z dziada pradziada a polakiem swiezej daty 🤣.

to samo jest tutaj na balkanach- kazda nacja ma swoja historie..

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Ja nie wiem czy Kaczyński jest wrogiem demokracji, bo nie wiem czy on rozumie to pojęcie, A jeśli nawet , to jak je rozumie, bo być może to tylko jego wyobrażenia a nie prawda.

każdy ma jakieś swoje "wyobrażenie", on ma takie, jakie ma, skrzywione przez lata życia w PRL, ktory próbuje wdrażać teraz

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

I w tym jest cały problem ze oszukują ukraińców nie ucząc historii , że ich państwo powstało na trupach Polaków ale ze teraz w Polsce chce  zrobić to samo przeinaczając historię to się dopiero dowiedziałem z rok temu , jak mi kolega tłumaczył że PiSowcy planuja zapomnieć o Wołyniu to kłóciłem sie że to nie może się wydarzyć , nie w dzisiejszych czasach ale teraz widzę ze wprowadzaja plan Polin jak to mawiał Juda Andrzej . 

Edytowane przez marks50
Opublikowano

No to mamy jasność w tej kwestii.

Przed chwilą, marks50 napisał:

jak mi kolega tłumaczył że PiSowcy planuja zapomnieć o Wołyniu

Mam nadzieję że o nich zapomni historia szybciej.

Opublikowano

no musiałem posta od nowa bo praktycznie to samo tylko Twój pierwszy wskoczył

w/g Kaczyńskich demokracja jest tylko wtedy kiedy Oni wygrywają, kiedy inni to "obce wpływy"

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, marks50 napisał:

I w tym jest cały problem ze oszukują ukraińców nie ucząc historii , że ich państwo powstało na trupach Polaków ale ze teraz w Polsce chce  zrobić to samo przeinaczając historię to się dopiero dowiedziałem z rok temu , jak mi kolega tłumaczył że PiSowcy planuja zapomnieć o Wołyniu to kłóciłem sie że to nie może się wydarzyć , nie w dzisiejszych czasach ale teraz widzę ze wprowadzaja plan Polin jak to mawiał Juda Andrzej . 

Historia żyje tak długo, jak żyje ostatni człowiek, który o tym pamięta

Pamięc natomiast nie może być przeszkodą do szukania drogi pojednania, jednak nie na zasadzie "uderzyli cię w jeden policzek, to nadstaw drugi" bo to do niczego nie doprowadzi. Na zło nalezy odpowiadać stanowczo siłą.

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

jak mowia anglicy-frak pasuje w 3 pokoleniu,wam eszcze ile brakuje.

To najwyraźniej twoim przodkom coś nie poszło skoroście dziady od X pokoleń

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

No to mamy jasność w tej kwestii.

Mam nadzieję że o nich zapomni historia szybciej.

Budowanie historii na zakłamaniach zawsze odbije się czkawką - tak jak w PRL zakłamywano 17 września czy wojnę polsko-sowiecką

Opublikowano

dyskusje polityczne w Polsce są jałowe .Polacy mają we krwi nutę kombinatorstwa i złodziejstwa i tego nie da się wykorzenić -kto by nie rządził to okaże się że jest nie tak bo grabie zawsze grabią do siebie .Zresztą polityka Brukseli też dawno zgniła i każdy walczy o swoje prywatne  interesy -jeszcze najbardziej podoba mi się postawa Orbana wali go co tam Europa dba albo udaje że dba o interesy Węgier .

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Pamięc natomiast nie może być przeszkodą do szukania drogi pojednania, jednak nie na zasadzie "uderzyli cię w jeden policzek, to nadstaw drugi" bo to do niczego nie doprowadzi. Na zło nalezy odpowiadać stanowczo siłą.

Powiedzmy że karma wraca. A w drugim czy trzecim pokoleniu to już jest zemsta a nie sprawiedliwość.

Opublikowano

oni nas pilami rzneli a mysmy zapomnieli...

wybaczamy i prosimy o wybaczenie.........

kucyk z konfederacji ktory udaje kuca 😂, wielki dziad co nawet pana, a nie wspomniec o polaku nie potrafi udawac......

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

kucyk z konfederacji ktory udaje kuca 😂, wielki dziad co nawet pana, a nie wspomniec o polaku nie potrafi udawac......

apel biskupów polskich do niemieckich wcale nie był taki głupi i wbrew pozorom pomógł załatwić wiele rozbieżnosci polsko-niemieckich, nawet wyszło to lepiej, niż politykom

aczkolwiek "przebaczam" nie  oznacza "zapominam o tym, co zrobiliście"

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

Jakbym udawał to bym się jarał byle wyjazdem w zaśmierdziałym autokarze

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

- tak jak w PRL zakłamywano 17 września czy wojnę polsko-sowiecką

Na spotkaniu klasowym była nasza wychowawczyni ze szkoły średniej. Uczyła nas historii. Pogadaliśmy se o tym co robiłem i widziałem przez te lata. Jak doszliśmy do tematu Maciarewicza i 1991 roku, to jej widelec wypadł z rąk. Tak że ten, tego półprawdy wciąż dobrze się mają.

• Haha 1
Opublikowano

Nie pierwszy raz ukraińcy na Wołyniu dokonali mordu na Polakach . Przy biernej postawie hitlerowców banderowcy wspierani przez kościół prawosławny oraz chłopów dokonali rzezi . Czyli to nie byli tylko nacjonaliści z UPA których domeną był darwinizm a także kościół wschodni który święcił siekiery i widły ukraińskim chłopom .

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Nie pierwszy raz ukraińcy na Wołyniu dokonali mordu na Polakach . Przy biernej postawie hitlerowców banderowcy wspierani przez kościół prawosławny oraz chłopów dokonali rzezi . Czyli to nie byli tylko nacjonaliści z UPA których domeną był darwinizm a także kościół wschodni który święcił siekiery i widły ukraińskim chłopom .

kościół prawosławny nienawidził polaków na unię i unitów - dla nich było to coś, czego nigdy nie zaakceptowali

dotąd deptali ścieżki u cara, aż w końcu kościół unicki zlikwidował na rzecz prawosławia  - a i tak unici w 90% przeszli na katolicyzm, co było policzkiem w twarz prawosławia

• Like 1
Opublikowano

Powiedzmy że karma wraca. A w drugim czy trzecim pokoleniu to już jest zemsta a nie sprawiedliwość.

ja to bym postrzegał jedynie jako pretekst na "dalszy ciąg Historii"
Jeszcze z czasow komuny (no może już tej późnej) pamiętam tę piosenkę zasłyszaną z pokątnie rozprowadzanej kasety a później nawet zasłyszałem ją w Polskim Radio bodaj czy nie w Trójce (jeszcze tej oryginalnej)
Ukraina to w ludzkiej perspektywie czasu od zawsze był obszar zapalny i dlaczego miało by się to zmienić w przyszłości, To taka sama strefa ścierania kultur jak w dalekim porównaniu "Bliski Wschód"

Opublikowano (edytowane)

Gdyby obecnie Lwów należał do Polski, działo by się tak to samo, co w Jerozolimie, tylko zamiast palestyńczyków zamachy organizowaliby ukraińcy. Zresztą tak juz było w 20-to leciu międzywojennym

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Ulica Zamojska .

Witałem się z Ministrem .

Nie uschła Ci ręka?

Albo obiecałeś sobie, że jej nie umyjesz aż do śmierci ?

Opublikowano (edytowane)

może i

Przed chwilą, witejus napisał:

gówna

ale z poselskim immunitetem
a to już szlachetniejszy rodzaj bo publiczne :P

w/g "superministra Prezesa" atakowanie Papieża to atak na suwerenność Polski?
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-07-09/jaroslaw-kaczynski-jawnie-formulowane-sa-plany-pozbawienia-nas-suwerennosci/

znaczy kto tu kogo anektował? Polska Watykan czy Watykan Polskę?
Czyli (w/g w/w) każdy niekatolik Polak nie jest Polakiem?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v