Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ja się pytam o teraz. A Mercedes nówka z czterolitrową (ptfu) V6...

nie wiem ale gdzie mają taki silnik ? 

7 minut temu, Ulman napisał:

Nooooo,  jak się już nie ma żadnych argumentów to sie jeden czepia edycji a drugiemu posty znikają🤣

Daj link - masz  z tym  jakiś problem? Podaj konkret a potem będziemy nad tym dyskutować a nie nad tym co ci sie wydaje że gdzieś słyszałeś ale nie zrozumiałeś jak zwykle.

musisz być naprawdę pacanem a jak jesteś aż tak głupi 21 50 

Opublikowano

daj link żeby być na 100% pewnym że dyskutujemy o tych samych informacjach.

Taras ma rację że spokojnie idzie zarejestrować nowe auto które ok 300 g CO2 wypluwa. Znasz się na tym Roman bardzo dobrze ale czy wiesz jak to w sposób zupełnie legalny robią?

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, Roman176 napisał:

e jak zachorujesz na raka ,rozrusznik itp  to zdechniesz jak pies 75

Co ty ,Roman, przecież wyznawcy Korwina są zawsze młodzi, piękni i zdrowi, a w ostateczności mogą się przejść po prośbie po rodzinie i sąsiadach, jak swego czasu mówił Miki🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Roman to mi może......😆 Niczego nie skasowałem tylko tematy ci się poj....ły. Poniższe znajdziesz w temacie o cenach pszenicy. Sprawdź zanim coś napiszesz tak samo jak o poglądach konfederacji. 

mój błąd faktycznie, w temacie pszenicy, ale w pracy jestem mogłem nie przyuważyć jak z doskoku przeglądałem.

Co do poglądów kofnfy to je znam, ba zdażyłem nawet przeczytać połowę z tej 100 ustaw co już mentzen zdażył usunąć, podobnie jak o swojej 5 woli zapomnieć ale:

1. Korwin-mikke woli oddać córkę w ręce pedofili niż dać na edukację seksualną do szkoły, wypowiedź publiczna

2. Winnicki zaprasza rokrocznie AfD czyli nazioli na marsz niepodległości, a to jest plucie w twarz wszystkim Polakom o innych dziadach choxciażby z włoch co zaprsza nie wspomnę

3. Bosak  zajumał kasę z fundacji charytatywnej i dopiero interwencje prasowe pomogły odkręcić to bo nie chciał oddać pieniędzy potrzebnych na operację co ludzie dobrowolnie dawali, a on płacił nimi prywatne rachunki i to on jest też za całkowitym zakazem aborcji. no i on pisał, że nie ma dowodów że ziemia krąży wokół słońca

4. Braun tutaj tylko zasłona milczenia, tyle dobrego dla Tuska że przez niego rudym nie będą dopierdalać, chyba że Braun się przefarbuje i to on chce monarchii dziedzicznej

Dodatkowo cała kofa chce by każdy mógł opiewać wszelkie ustroje totalitarne od nazizmu, przez faszyzm do komunizmu czy tego co pol pot budował, bo to ogranicza wolność słowa, jednocześnie chcą zaostrzyć kary za obrazę kościoła, było w 100 Mentzena

Konfederacja to światopoglądowe średniowiecze, z takimi ludzmi nowoczesnego silnego państwa nie zbudujesz. Polecam wywiad z piotrem marcem czyli Liroy dlaczego odszedł i jak konfederacja działa i wygląda w środku

Edytowane przez Takeda
Opublikowano

Liroy to akurat jakiś specjalny autorytet nie jest.

Korwin ma często przesadzone wypowiedzi ale w całym wywiadzie to wygląda trochę inaczej

Co do Winnickiego to nie darzę go specjalną sympatią ale na szybko sprawdziłem że AFD jest w pełni legalną partią na poziomie europejskim więc to trochę dziwne że takich nazistów nie zdelegalizowali. Z drugiej strony nasi rządzacy robią łaskę faszystom z UPAiny przez wiele lat i jeszcze są z tego dumni więc Winnicki to pikuś.

Jeśli Bosak coś zajumał to dziwne że mu teraz tego nie wyciągają przy każdej okazji i ani go nie oskarżyli ani nie skazali.

Co do Brauna to przywrócenie monarchii na pewno nie byłoby gorsze od obecnych rządów zidiociałych mas. Czy to byłby król czy jakieś inne elity nie ma wiekszego znaczenia. Ważne jest żeby rzadził ktoś kto ma szersze spojrzenie a nie durnie wybierani przez głupią wiekszość. Można to porównać do wielkiej firmy. Tam nie robole wybierają sobie dyrektora czy prezesa tylko zarząd bo ma szersze spojrzenie i wie o co w danym biznesie idzie gra. Gdyby robole mieli głos to momentalnie wybraliby na prezesa tego durnia który najwiecej obieca,  a on dawałby im coraz wiecej żeby utrzymać stołek, bo wie że lepszej roboty nie znajdzie. Jak długo taka firma by istniała?

Nade wszystko , konfederacja bardzo różni się od dotychczasowych partii które niekiedy są sektami i mają całkowicie takie samo zdanie we wszystkich sprawach. Uważasz taką zgodność w poglądach za naturalną? To jest absolutnie nie możliwe by ludzie którzy mają własne zdanie i przemyślenia mieli całkowicie  spójne poglądy. Jeśli jakaś zbiorowość zgadza się we wszystkim to znaczy że każdy z jej członków nie ma za grosz swojego zdania. W konfederacji jest sporo róznych poglądów i ja też nie ze wszystkimi sie zgadzam ale jest mi do nich najbliżej. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Jeśli Bosak coś zajumał to dziwne że mu teraz tego nie wyciągają przy każdej okazji i ani go nie oskarżyli ani nie skazali.

akurat bosak jest patriotą fajnie sie go słucha 

Opublikowano
Roman176 napisał:

Życzę wszystkim aby się nie przekonywali o tym patriotyźmie...

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

Ewolucja Bosaka to bardzo ciekawy przypadek. tak jakoś rzucił mi się w oczy kiedyś, Najpierw darł strasznie japę bez krzty zapoznania się z tematem. Potem chwilę go nie było w mediach, a jak znowu sie pokazał, to widać było że z niektórymi sprawami zapoznał się, choćby powierzchownie, ale jednak coś tam wiedział. Jest cwany. Ładnie opowiada. Ktoś mu podpowiedział żeby nie darł się na współrozmówców ani redaktorów. Nie ma zbyt dużo własnych przemyśleń, ale wali zbitką informacji nawet tych prasowych. Tak że Romanie ja bym na gościa uważał, bo fajnie to się słucha Edyty Górniak z musicalu "Metro", bo se wyłączysz kiedy chcesz.🤣

Opublikowano (edytowane)

ludzi którzy jawnie kontestują demokrację powinniśmy demokratycznie pozbawić praw do korzystania z jej mechanizmów bo inaczej to oni pozbawią tych praw nas i będziemy musieli zniżyć się do zwierząt tak jak musieli kacapy pod rządami podobnych. putin też na początku robił dobre wrażenie a teraz ma na sumieniu setki tysięcy zarżniętych jak świnie skacapionych rosjan i paru innych nacji a końca nie widać zanim nie zdechnie lub ktoś nie zniży się do jego poziomu zezwierzęcenia i go nie zarżnie  wybierając konfederatów ryzykujemy zbyt wiele aby nawet rozważać na pewno i pozytywy z potencjalnych ich rządów bo sporo patologii są w stanie wyeliminować tylko że sami już są patologią innego rodzaju. grożą cofnięciem relacji społecznych do norm postfeudalnych czyli nom które Historia w drodze selekcji eliminowała przez kilka wieków.
Proponuję taki eksperyment myślowy; po której stronie stanęli by te Bosaki i reszta watahy podczas uchwalania Konstytucji Trzeciego Maja? czy konstytucji USA?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, dysydent napisał:

ludzi którzy jawnie kontestują demokrację

Kurna. Jak Ty coś powisz, to mnie tylko encyklopedia ratuje...

Opublikowano
50 minut temu, dysydent napisał:

ludzi którzy jawnie kontestują demokrację powinniśmy demokratycznie pozbawić praw do korzystania z jej mechanizmów bo inaczej to oni pozbawią tych praw nas i będziemy musieli zniżyć się do zwierząt tak jak musieli kacapy pod rządami podobnych. putin też na początku robił dobre wrażenie a teraz ma na sumieniu setki tysięcy zarżniętych jak świnie skacapionych rosjan i paru innych nacji a końca nie widać zanim nie zdechnie lub ktoś nie zniży się do jego poziomu zezwierzęcenia i go nie zarżnie  wybierając konfederatów ryzykujemy zbyt wiele aby nawet rozważać na pewno i pozytywy z potencjalnych ich rządów bo sporo patologii są w stanie wyeliminować tylko że sami już są patologią innego rodzaju. grożą cofnięciem relacji społecznych do norm postfeudalnych czyli nom które Historia w drodze selekcji eliminowała przez kilka wieków.
Proponuję taki eksperyment myślowy; po której stronie stanęli by te Bosaki i reszta watahy podczas uchwalania Konstytucji Trzeciego Maja? czy konstytucji USA?

Z tym gdybaniem to popłynąłeś. 

Demokracja to rządy ciemnoty która wprowadza socjalizm i degeneruje finanse calych państw. Jak demokracja ma dawać dobre owoce jeśli masz takich galanów w liczbie kilku milionów? Czy tacy ludzie potrafią dokonać racjonalnego wyboru nie rozumiejąc podstawowych spraw? Z drugiej strony to popatrz na TVPis , ich radio i prasę. Znajdziesz tam przekaz dostosowany do ich elektoratu. Jaki  jest przekaz dobrze wiesz, to wyobraź sobie jaki jest elektorat. Twierdzisz że roszczeniowi durnie wybierający głupków którzy 4 lata muszą robić szopkę dla tychże durni by zostać na stołkach na kolejne 4 to dobry system? 

Opublikowano (edytowane)

każdy system społeczny jest fatalny, ten (demokratyczny) ma najwięcej mechanizmów samoregulacji

Ewolucja też od geniuszy nie zaczynała a od prostych form; rzec można - prymitywnych i suma tego prymitywu doprowadziła do genialnej całości.
Nie ma osobnika na tyle rozumnego aby ogarnął pełną złożoność nawet swojego bliskiego otoczenia czyli można powiedzieć że nawet najgenialniejszy człowiek jest zbyt głupi aby sterować tym otoczeniem a zatem tylko do zbędnych konfliktów doprowadzają autorytaryzmy, wielu więcej zbędnych onfliktów niż selekcja po wszystkich możliwych parametrach w tym i ilościowych.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ewolucja od geniuszy nie zaczynała ale właśnie w zgodzie z ewolucją wysoką pozycję uzyskiwali bardziej zaradni, przewidujący czy  mądrzejsi i to oni stawali na czele. Wielkie mocarstwa upadały gdy do głosu dochodził lud.

Opublikowano

System, który permanentnie daje furtkę. Statystyka jest nieubłagana i dla konfederatów - większość z nich to głupcy Ulman. Dobrze wiesz iż najwartościowszy ludzie do rządu się nie pchają a korzystają z dobroci lobbystów. Ale kiedy z takich złotoustych chce się budować rząd... Ulman. Bosakowi włosy odrosły bo wcześniej byćmoże podobałby Ci się z hasła Polska dla Polaków. Nigdy nie stać go było na określenie - których. Na uwagi o granicy Zbąszyń - Zbąszynek unikał odpowiedzi. Spierniczył, nomen omen, do Wrocławia. Tak bardzo nienawidził cyklistów, no już tak bardzo iż ciul wie czy to nie jakaś fasada... Od zawsze pchał się do przodu. Właściwie to na wierzch aby wierzchem jechać. Nauczył się algorytmów gdzie wpisuje tezy to trzeba mu przyznać. Liderem go nigdy nie widziałem. Podobno wyniósł to z domu, od matki. Ta znów uczy przedmiotów ścisłych z nutką teologii? Może ideologii ogólnie. Z takiej szkoły wyszła i tam ją ktoś posłał Lubi ujawniać spiski i wietrzyć niegodziwości. Ostatnio łepki przyszli na jej lekcje w koszulkach od Owsiaka. Na złość. I złość wystąpiła. Tak się złożyło iż uczyła śwagra, mnie a teraz uczy śwagrowego łepka. Z tej krynicy jednak nie czerpaliśmy...

• Thanks 1
Opublikowano

Ewolucja od geniuszy nie zaczynała ale właśnie w zgodzie z ewolucją wysoką pozycję uzyskiwali bardziej zaradni, przewidujący czy  mądrzejsi i to oni stawali na czele. Wielkie mocarstwa upadały gdy do głosu dochodził lud.

a dlaczego ten lud do głosu dochodził? czy ab nie dla tego że owi "geniusze" na czele okazywali się jeszcze większymi głupcami niż najprostsi z ego ludu?

nie mam czasu na razie na kontynuowanie wątku i ew kiedy później do niego powrócę ta że nie spławiam w dyskusji i nawet żałuję że muszę ją zawiesić

na ra :)

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

Ewolucja też od geniuszy nie zaczynała a od prostych form; rzec można - prymitywnych i suma tego prymitywu doprowadziła do genialnej całości.

Prymitywna forma-proste potrzeby, Akurat polityka do nich się nie zalicza, zaś z lubością jest wykorzystywana przez prymitywów.:brawo:

4 godziny temu, dysydent napisał:

ludzi którzy jawnie kontestują demokrację

Podejrzewam że kontestują, nawet nie wiedząc co a raczej wykorzystują starą PiSowska zasadę "trzeba coś ro***erdolić i nie ważne co to będzie".:lol:

2 godziny temu, dysydent napisał:

a dlaczego ten lud do głosu dochodził?

Degeneracja władzy chcącego zrobić ludowi dobrze?:lol:

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Nie gdy do głosu dochodził lud, tylko gdy gro budżetu państwa szło na rozdawnictwo, vide starożytny Rzym, gdzie rozdawano chleb i inne dobra obywatelom kosztem podbitych państw. Gdy nie było juz jak i kogo podbijać, cała machina wzięła w łeb. Albo współczesna III RP

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał:

A źle przeczytałem. Nie wazne

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Kolejna grupa niezadowolonych rolników zaczyna protesty , tym razem plantatorzy malin , za strajkami stoją działacze PSL i oczywiście z doskoku AgroUnia . Ciekawe czy rząd znajdzie pieniądze na dopłaty do malin ?

Opublikowano

Czyli wszystko jest ok a PSL z Kołodziejczakiem chłopów podburzają? Jakby nie ci wrogowie PISu to chłopy byliby zadowoleni?

Nie jest to też przypadkiem intryga Tuska Putina i Niemców przeciw PIS?

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Kolejna grupa niezadowolonych rolników zaczyna protesty , tym razem plantatorzy malin , za strajkami stoją działacze PSL i oczywiście z doskoku AgroUnia . Ciekawe czy rząd znajdzie pieniądze na dopłaty do malin ?

Gdyby nie import z UPAdliny to nie było by problemu, związki mówią już od wiosny, że będą z tym problemy, ale rząd nie raczył słuchać ostrzeżeń rolników ...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Toż ci napisał. Rolnicy strajkują i kłamią bo są inspirowani i napuszczani przez PSL i Agrounię. Rzad nie winny tylko sie inni na nich uwzięli.

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v