Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mam ale to najsłabsze moje gleby i mimo ze 2 i3 klasa to nie warto sie nad nimi rozwodzić. Ty po prostu nie umiesz się ze swoją ziemią obchodzić i dlatego tak dziadujesz. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, mirro napisał:

Rządki widać.

no
i dołek po mojej brodzie jak mi szczena opadła że chyba coś z tego (partactwa) będzie bo chwast opanowany pendimetaliną i aklonifenem przedwschodowo i praktycznie w momencie wschodów przyprawione oxyfluorofenem że aż kolanka cebuli pobielały ale dziś już zielone i pierwszy liść widać (tylko nie na tej fotce bo lepszej kamery nie wziąłem aby z bliska czy zoomem... no myślalem że nie ma po co bo co będę puste pole filmował :P )

jeszcze jest prosulfokarb w Boxerze w zanadrzu jak by szarłaty i komosy wyskoczyły bo graminicyd to formalność

chyba ten rok będzie urodzajniejszy na cebulę jak ubiegły gdy taka partanina a - zanosi się - wyjdzie
coraz bardziej nie żałuję że jarej w tym roku swojej nie mam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

placek to robi za babę za garami , gdzie on tam do takiej ziemi zdatny..drugie to czym ? drapacem i bometem ? on nie uprawia tylko suszy ziemie kilkoma przejazdami bo ani sprzętu ani rozumu do tego nie ma...🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Mam ale to najsłabsze moje gleby i mimo ze 2 i3 klasa to nie warto sie nad nimi rozwodzić. Ty po prostu nie umiesz się ze swoją ziemią obchodzić i dlatego tak dziadujesz. 

znowu bajdurzysz -2 i 3 klasa to marzenie ponad polowy polski...

tu nie ma zadnego porownania -2 i 3 klas mam kawalek dalej i tam sobie mozesz bronami robic. a tu sa ily 4b- glenboznawstwo to chyba z daleka widziales ...

Opublikowano (edytowane)

placek ile przejazdów robisz?.. .brony ,drapacz ,siew znowu brony 🤔

tate tak robił to i ty 😜🤭

poka te maszyny z tego wielkiego świata 🤔

dostałeś kaski z małych to co kupiłeś ..pryskacz , kosiarkę i co jeszcze ?

Kura żeby nie to to nic byś nie miał 🤣🤣🤣

Placek a kto pisał że 4a,b to ponoć piach jest u was 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

znowu bajdurzysz -2 i 3 klasa to marzenie ponad polowy polski...

tu nie ma zadnego porownania -2 i 3 klas mam kawalek dalej i tam sobie mozesz bronami robic. a tu sa ily 4b- glenboznawstwo to chyba z daleka widziales ...

Polska moze sobie o tym marzyć a dla mnie to codzienność.

To ze jest ił nie oznacza że musi być 4 klasa ani to że jest less nie oznacza że będzie klasa pierwsza lub druga. Niewiele widziałeś to ci sie wydaje że wszędzie jest tak jak na twoim zadupiu. Wiesz choć jaki masz poziom próchnicy? Ile masz frakcji ilastej i drobnego pyłu według granulometrii?

Opublikowano
11 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

placek ile przejazdów robisz?.. .brony ,drapacz ,siew znowu brony 🤔

tate tak robił to i ty 😜🤭

poka te maszyny z tego wielkiego świata 🤔

dostałeś kaski z małych to co kupiłeś ..pryskacz , kosiarkę i co jeszcze ?

Kura żeby nie to to nic byś nie miał 🤣🤣🤣

Placek a kto pisał że 4a,b to ponoć piach jest u was 😜

glowka juz nie pracuje jak dawniej ????? 

ja piasek mam kawalek dalej- 

11 godzin temu, Ulman napisał:

Polska moze sobie o tym marzyć a dla mnie to codzienność.

To ze jest ił nie oznacza że musi być 4 klasa ani to że jest less nie oznacza że będzie klasa pierwsza lub druga. Niewiele widziałeś to ci sie wydaje że wszędzie jest tak jak na twoim zadupiu. Wiesz choć jaki masz poziom próchnicy? Ile masz frakcji ilastej i drobnego pyłu według granulometrii?

i za pare lat zdazyles zdegradowac swoj czarnoziem do V klasy .. w sumie masz racje ,kiedys przyjda prawowici wlasciciele i tak ci go odbiora 🤣

wiedzy za grosz ,  a praktyka tez zadna.. poczytaj troche , wez lopatke   z piaskownicy pokop  w ziemi..

Opublikowano (edytowane)

trza mieć wiedzę żeby 2 tyny owsa było ...😜🤣🤣

placek opowiesz o tej agrotechnice która do tego doprowadziła ...🤭prose napisz  jak sp***dolic pole żeby tak uroslo 😜

Opublikowano (edytowane)

A u mie wszystko gra w najlepsze ...robota idzie a tyko co najwyżej po kontroli ....🤣🤣🤣

Chcesz zobaczyć prawdziwe rolnictwo i maszyny to poproś to ci pokaże ...  placek kobieto 😜

co tam się stanelo na tym drugim kawałku co było 2,5 tony ?....jakie doświadczenia i jaka wiedza do tego doprowadziła 🤭

za maLo poczytałeś 🤔

Opublikowano

kaftan aby cie nie cisnie ???leki sa smaczne ?? pielegniarki ci elektrowstrzasy daja odpowiednie ?? jedzenie lepsze niz z parobkiem gotujecie ?? lekarze cie omijaja z daleka ?? 

Opublikowano

placek pisz na temat a swoje zwidy  zostaw sobie bo mnie tym nie ruszysz ...🤷‍♂️

poka te swoje maszyny bardzo ciekawy jestem czym taki oczytany profesor robi że ma takie plony ...

🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

masz chyba w rodzinie kogos zdrowego na umysle - wiec podpytaj czy normalny czlowiek powinien sie interesowac swoim majatkiem i maszynami czy bardziej cudzymi...

bez odbioru -jade pryskac.

Opublikowano (edytowane)

bardzo mnie poprostu  interesuje czym robi madrala co poucza wszystkich bo ponoć taki madry  i ma 2 tony owsa z ha  ....To bardzo ciekawe co to za metody uprawy są i nawożenie itp ...🤔poprostu zwykła ciekawość jaka to epoka jest ?🤭

może mocznik nie zadziałał albo co ?🤔

albo za mało poczytane było 🤷‍♂️

Opublikowano
4 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

bardzo mnie poprostu  interesuje czym robi madrala co poucza wszystkich bo ponoć taki madry  i ma 2 tony owsa z ha  ....To bardzo ciekawe co to za metody uprawy są i nawożenie itp ...🤔poprostu zwykła ciekawość jaka to epoka jest ?🤭

może mocznik nie zadziałał albo co ?🤔

albo za mało poczytane było 🤷‍♂️

z ciekawosci tez zapytam - jaka trawa w chorszczy,kolo szpitala jest co kosic,rosnie ladnie,kwiatki kwitna ?? daj ci cos poplewic ?? wychodzisz do ogrodu na ile godzin ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v