Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No jak to jaki, najpierw PiS zawyżył ceny nawozów w państwowych zakładach, żeby potem dobrodusznie dać rolnikom parę groszy, a jak to mawia prezes, polski chłop jest pazerny, da mu się 100zł/ha i pójdzie na wybory xD 

Opublikowano (edytowane)

To ma związek taki , co teraz wyszli na drogi i krzyczą precz z PiS .

Ale czy wszyscy z tych prawie 427 tysięcy ?.

To pytanie  na strajkach jest ,powiedzmy 500 traktorów to ma się nie jak na takim strajku .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Bo jak średnio taki chłop stracił przez Ukraiński import 1000zł/ha, to te 100zł od prezesa go nie zadowoli ... Przed tym całym importem ceny były podobne jak na MATIF,  jakieś 50-100zł mniejsze w zależności od regionu kraju, a teraz jest to 200zł/t mniej niż na MATIF, łatwo licząc 6t pszenicy z ha x 150zł straty przez UPA-dlińców daje 900zł/ha w plecy ...

W grudniu kukurydzę sprzedawałem to było 50zł mniej niż na MATIF w tym czasie, teraz ciężko dostać 950zł/t czyli 200zł mniej niż MATIF.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, witejus napisał:

Jakieś bzdury wypisujecie

Czemu bzdury ile jest rolników w Polsce co mogą wyjść na ulicę ?.

Co tylko z roli żyją ?.

Są rolnicy co maja po 200 ha i prowadzą firmy budowlane i typ .

Rolnicy prowadzący ,składy nawozów i skup zboża oni mają wywalone na tych co strajkują .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wśród takich są zwolennicy i przeciwnicy PISa także innych partii, na kogo kto będzie głosował decydują emocje a nie to ile wniosków nawozowych złożono, które już dawno wypłacono.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano

4 minuty temu, galan99 napisał:

Czemu bzdury ile jest rolników w Polsce co mogą wyjść na ulicę ?.

Co tylko z roli żyją ?.

Są rolnicy co maja po 200 ha i prowadzą firmy budowlane i typ .

A co ma za znaczenie ile wyjdzie na ulicę? 

A jak nie żyją wyłącznie z roli to ich głupota PISu nie dotyczy?

Opublikowano (edytowane)

Nie do końca , bo rolnik co prowadzi skład nawozów , to chętnie obskubał by rolnika co tylko żyje z roli  i tak dalej , czy nie prawda . Dodatkowe dochody z prowadzenia firmy , pracy tacy ludzie mają kasę na wszystko co miesiąc .

Ile rolników prowadzi skup zboża w Polsce ?.

Też żerują na rolniku co uprawia ziemie zawodowo .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

Wśród takich są zwolennicy i przeciwnicy PISa także innych partii, na kogo kto będzie głosował decydują emocje a nie to ile wniosków nawozowych złożono, które już dawno wypłacono.

I te emocje pozytywne są codziennie budowane w tvp 😁

Wiedzieli co robią od razu przejmując tvp i ktoś powie że nie są wyrachowani

nawozy nie są tanie polifoska 6 kosztuje 4800zł/tona. jedynie saletra poniżej 3 tys a tak wszystko drogie

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Nie do końca , bo rolnik co prowadzi skład nawozów , to chętnie obskubał by rolnika co tylko żyje z roli  i tak dalej , czy nie prawda . Dodatkowe dochody z prowadzenia firmy , pracy tacy ludzie mają kasę na wszystko co miesiąc .

Przepraszam że przy Wielkiej Sobocie ale jesteś wzorcem idioty.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Tak wielka sobota .

Ale rolnik jest na straconej pozycji obecnym czasie .

wesołych świąt @Ulman.

a prawoslawni to chyba nie teraz swietuja ?? 

skladalem znajomemu wniosek nawozowy na 200 kg jakiegos wynalazku to  chyba jakas amofoske  , on taki rolnik jak z koziej d*py traba, jeszcze nic nie zasial ,a wniosek zlozyl,

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Roman176 napisał:

najgłupszy teks jaki przeczytałem od ciebie .

a i tak dzięki że przeczytałeś i reagujesz bez personalnych wyjazdów

miałem okazję trafić na typka w necie i pierwsze wrażenie miałem jak najgorsze nie dla tego że ma jakieś tam poglądy polityczne ale w jaki sposób je manifestuje i może nie zmuszaj mnie do szukania czymże praktycznie od dziecka się zajmuje i co tam już zdołał nawrzucać do sieci bo nawet sam się boję co znajdę.

muszę docytować dalej

3 godziny temu, Roman176 napisał:

ta biedna pani tak samo srała i była ja on influers.....  ujem była zamieszania zaginiecie kasy słynej afery puszkowej z 

fakt że się przyłączył do nagonki na matkę przez dziecko w niczym nie usprawiedliwia kim jest matka, czy w ogóle jest, ponadto nie po to jest ochrona prywatności nawet skazańców w procesach sądowych a tym bardziej pokrzywdzonych aby mógł je publikować każdy kto w dowolny sposób te dane uzyskał
z resztą spróbuję podlinkować i może się wyświetli
FqeU-2KWAAEns9v?format=jpg&name=large

zapewne znasz mój stosunek do fundamentalizmów religijnych, religii jako instrumentarium nadużywanego przez kacyków religii (nazywam ich szamanami) do celów nic z Wiarą nie mających wspólnego a zauważ że nie przyłączyłem się do dyskusji po żadnej ze stron w sprawie wyciągniętej przeciw ś p JP II i nie wykorzystuję jakichkolwiek argumentów z tej - w sumie - afery medialnej na dowody moich poglądów i tez.

są granice których nie przekracza się nawet wobec najgorszych wrogów i taką granicę ten gówniarz przekroczył przyłączając się do wykorzystania nieszczęścia dziecka nawet jeśli by to nieszczęście było domniemane to nikt nie udowodnił, że nie padło ofiarą pedofilii a udowodniono wręcz przeciwnie a co za tym idzie było to dziecko... Jego prywatność chroniona prawem
Jeśli wierzysz że Bóg czasem daje znaki to czy samobójstwo tego dzieciaka nie jest takim znakiem? znakiem danym komu? i co, rozpoznało to "plemię żmijowe" ten znak i bodaj przeprosiło Tę nie ważne taką czy owaką ale matkę?

zatem może nie kop obrony poniżej poziomu grobu bo do jeszcze gorszych kontrargumentów możesz się dokopać
akurat ta "kopalnia" nie jest przez dobro projektowana czego dowód że złu daje argumenty co wyżej w tym pisemku które mam nadzieję się podlinkowało i da się tu odczytać bo jak nie to ... dobra; poszło.
A teraz dowiaduję się że zamiast szczyla nieco przystrofować aby na przyszłość nie spadał poniżej poziomu tych których atakuje to jeszcze nagrodzono synekurami intratnymi i to nie jedną.
co prawda to tylko kolejny dowód na moje oświadczenie iż sprawiedliwość nie istnieje ale aż takich dowodów nawet ja sobie bym nie życzył bo samego mnie aż zaczyna przerażać że na prawdę mam rację i zabija to do reszty moją nadzieję że może jednak nie.

do wszystkich - przepraszam za tak smutny i przygnębiający temat akurat tuż przed świętami ale zostałem wywołany i im szybciej....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał:

Nie wszyscy .

Polscy rolnicy złożyli prawie 427 tysięcy wniosków o pomoc. Pieniądze będą wypłacane do końca lipca i w sierpniu. Jakie dofinansowanie otrzymają rolnicy, którzy złożyli wniosek? Ceny nawozów w 2021 i 2022 roku, zacznie wzrosły .zakwalifikowano ponad 418 tys.

To są rolnicy .

RESZTA ETATOWCY .

Ja kuźwa nie składałem. I w pizdu z tymi wnioskami. Ani ja rolnik, ani etatowiec.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

A ciul z nimi. I tak trza zawsze pół bańki na nawozy wyłożyć.🤣 A w tym roku pewnie więcej. kupione na koniec roku weszłoby mi na magazyn, Teraz kupione i taniej jak wcześniej.

47 minut temu, dysydent napisał:

do wszystkich - przepraszam za tak smutny i przygnębiający temat akurat tuż przed świętami ale zostałem wywołany i im szybciej....

Nie masz za co przepraszać. Akurat te święta to wyjście z grobu i tryumf dobra , miłości i życia, Z PiSowskiego grobu nic dobrego nie wyjdzie. A każdy kto tam wpadnie w spróchniałe truchło się zamieni.  Choć każdy fundamentalizm mogiłę na swoją miarę kopie, to jednak nadziei nie porzucaj.🤣 (kuźwa co ja  piszę ?)

Edytowane przez mirro
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

(kuźwa co ja  piszę ?)

a ja czytam

11 minut temu, mirro napisał:

to jednak nadziei nie porzucaj

czyli może jednak tak być że sprawiedliwość istnieje?

eee tam, nawet jeżeli to i tak nikt jej nie doczeka bo pono jeśli nastaje to dopiero na samym końcu

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

a i tak dzięki że przeczytałeś i reagujesz bez personalnych wyjazdów

miałem okazję trafić na typka w necie i pierwsze wrażenie miałem jak najgorsze nie dla tego że ma jakieś tam poglądy polityczne ale w jaki sposób je manifestuje i może nie zmuszaj mnie do szukania czymże praktycznie od dziecka się zajmuje i co tam już zdołał nawrzucać do sieci bo nawet sam się boję co znajdę.

niestety dzisiaj większości influencerów tak działa wp.. się nie swoje sprawy prywatne życie ... ja tylko odniosłem sie do jednej sytuacji bo na tym moja wiedza się koczy co robi 

są granice których nie przekracza się nawet wobec najgorszych wrogów i taką granicę ten gówniarz przekroczył przyłączając się do wykorzystania nieszczęścia dziecka nawet jeśli by to nieszczęście było domniemane to nikt nie udowodnił, że nie padło ofiarą pedofilii a udowodniono wręcz przeciwnie a co za tym idzie było to dziecko... Jego prywatność chroniona prawem

zgadzam się z tobą o ile coś mi sie obiło o uszy pytam co z pedofilem ? gdzieś padło słowo ze to był z tej samej partii działacz ....  dlaczego nic nie gadamy o nim ? dlaczego nie gadamy o pedofilu hmm ? nie wiem o co kaman ...

2 sprawa jak mię irytuje, widziałeś konferencje felix po śmierci syna nawet nie płakała nie puściła jednej łzy, uśmiechała sie nie było nawet smutku żona to oglądałem w PN  .. 

wyszła walczyć z pisem mimo śmierci dziecka bez skruchy żałoby ?  ... może ja tego nie rozumie 

Jeśli wierzysz że Bóg czasem daje znaki to czy samobójstwo tego dzieciaka nie jest takim znakiem? znakiem danym komu? i co, rozpoznało to "plemię żmijowe" ten znak i bodaj przeprosiło Tę nie ważne taką czy owaką ale matkę?

znakiem hmm... samobójstwa się  z dnia na dzień nie popełnia musi być długofalowy stan depresyjny zdrowy człowiek nie popełni samobójstwa z dnia na dzień trzeba mieć odwagę hmm .....  czy jak by to nazwać  

tak działają infl...ch*je 

w d*pie byłem gówno widziałem nie znam ale się wypowiem i wiem co z czym  .... to jest od niej wina bo mogła tam nie wejść 

straciłem wene bo dziecko woła tu to i tam .. ehhhhhh

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

najbardziej opłacalne jest teraz zakładanie fundacji ... tak myślę , aby założyć fundacje lecącego gówna, i uświadamiać ludzi z miasta jaką drogę pokonuje gówno z rozrzutnika  na pole ... tylko koszt  3-4 mln ,trzeba przekonać matiego 🤔, jakieś uwagi ,spostrzeżenia ?

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v