Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taaa, a w głubczycach 3 klasa to jest piaszczysta🤣 Tam wszędzie pylaste gliny tyle że te gorsze strukturalnie są bonitowane w niższych klasach. Nie brnij Roman bo znowu się zaorzesz. A pod Raciborzem jest taki Joachim  co robi dużo warzyw. W Piotrowicach ma pierwsze klasy i mu tam ziemniak przepieknie wychodzi tak samo zresztą jak inne warzywa. I co ty na to?

Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, Roman176 napisał:

a co na to związki zawodowe kółka rolnicze 

A myślisz, że PiS się nimi interesuje ?? Tadeusz Szymańczak, jeden z pierwszych który wprowadzał na szerszą skalę uprawę kukurydzy w naszym kraju gospodarzy w tym rejonie, i co, jego też mają gdzieś ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Pisowcy już nawet tablice przy drogach powystawiali ze z takich środków za tyle i tyle . A drogi za rok jak dobrze pójdzie bo narazie pieniędzy nie ma . Tak się trafią do swoich wyborców 

Opublikowano

Dziś środa wielkiego tygodnia  czyli Judaszki -dzień zdrady Judasza  za 30 srebrników - ja nie chcę nic sugerować ale pochodzenie Żełeńskiego i dzisiejsza wizyta sama nasuwa wiele skojarzeń .... 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, dsbh napisał:

Przykład Kukiza pokazuje, że ludzie chcą zmian. Stworzył coś w pośpiechu na jednym programie JOWach a mimo to ludzie za nim poszli. Inna sprawa że później to co osiągnął, dosyć szybko rozpi.przył. Głosowałem na niego i na prezydenta i na partię i nie mam z tym problemów.

Jak wygra PO to będą przez kolejne lata sprzątać po Pisie a na czym będzie to polegać to tylko politycy będą wiedzieć. Platforma miała swój czas a Tusku jest tak wiarygodny jak Biedroń ze swoimi obietnicami. Nabierzesz się na to ? Trudno, tylko potem nie narzekaj przez następne lata.

Kukiza już nie ma i nic nie znaczy. Teraz trzyma się nogawki PIS, wychwala ich byle tylko zostać w sejmie. PIS kukizowi ludzi podebrał dając im stanowiska a ci powciągali całe rodziny na urzednicze posady.

Kukiz to był ideowy i przyciągał ludzi  jak nie wszedł do sejmu i nie pokazał co potrafi

Z resztą tak kończą wszystkie partie co romansują z PIS

Palikot, kukiz, lpr, samoobrona, wiosna to jest wszystko jeden sort do puki nie zobaczył stanowisk, kasy itp

Po pis tak czy inaczej trzeba posprzątać i to jest nie uchronne .

Na co mam się nabrać ?, ja niczego nie oczekuje po za posprzątaniem i stabilnością bez wariackiej inflacji

Vat niech wróci na 22%,

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nikt tyle szkód rolnikom nie narobił jak pis ani po ani psl ani lewica. Bo takich tumanow jak Kowalczyk czy Wojciechowski nikt nie miał odwagi wysyłać na stanowiska. Przypomnę, że Wojciechowski miał problem z przejściem konkursów na komisarza kilka razy przechodził i politycznie go przepchnęli bo PL nie miała żadnego komisarza. 

Słyszałeś jak Kowalczyk mówił, że rolnicy źle go zrozumieli, ze kazał trzymać zboże bo nie do powiedział ze tylko do żniw? Robią z was durni a wy ich bronicie bo tak was zaprogramowali.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Spokojnie wróci PO do władzy z wiosną , Lewicą i tam swymi dodatkami , zrobią czystkę dokładniejszą .

będzie VAT 30% , zabiorą socjal, będzie git

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

W biednych wsiach to norma że przeludnienie.

No bo co macie tam robić?

no wlasnie -ja ide do zonki wczesnie a wy piszecie cala noc.

10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

jak to co ?..kradno sobie zesrane pampersy żeby w piecu napalić 🤣🤣🤣🤣

powiedz synowi ze to jest nielegalne i ze pampersy nawet te dla doroslych wyrzuca sie do smieci.

18 minut temu, marks50 napisał:

Dziś środa wielkiego tygodnia  czyli Judaszki -dzień zdrady Judasza  za 30 srebrników - ja nie chcę nic sugerować ale pochodzenie Żełeńskiego i dzisiejsza wizyta sama nasuwa wiele skojarzeń .... 

kazdym postem potwierdzasz ze jestes idiota ...

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

Nikt tyle szkód rolnikom nie narobił jak pis ani po ani psl ani lewica. Bo takich tumanow jak Kowalczyk czy Wojciechowski nikt nie miał odwagi wysyłać na stanowiska. Przypomnę, że Wojciechowski miał problem z przejściem konkursów na komisarza kilka razy przechodził i politycznie go przepchnęli bo PL nie miała żadnego komisarza. 

Słyszałeś jak Kowalczyk mówił, że rolnicy źle go zrozumieli, ze kazał trzymać zboże bo nie do powiedział ze tylko do żniw? Robią z was durni a wy ich bronicie bo tak was zaprogramowali.

No bo to jest właśnie przekaz do wyborców pis powiedzieć i zrobić tak a później wmówić że to nie o to chodziło 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

Jak byś się dowiedział że , Polska jest tylko teoretycznie na papierze , Polskie ludzie są tylko wybierani ale nie maja nic do powiedzenia . Wykonują polecenia im nadane z innych Panów ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
37 minut temu, jacus napisał:

no wlasnie -ja ide do zonki wczesnie a wy piszecie cala noc.

powiedz synowi ze to jest nielegalne i ze pampersy nawet te dla doroslych wyrzuca sie do smieci.

kazdym postem potwierdzasz ze jestes idiota ...

teściowie syna są na chodzie i nie robią w pampersy jak ty kaleko 🤣🤣🤣🤣

wiem że bardzo byś chciał aby tak było ...Ale to co ty chcesz  i twierdzisz to gieeee znaczy na tym świecie 🤭

napisz co u twojego syna slychac niedojdo 🤣🤣🤣🌺🤣🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał:

Pierwsze słyszę o tych judaszkach.

No i temu nie mam tak idiotycznych skojarzeń...

Opublikowano

Wołodymyr Zełenski przyjechał do Polski. Nie zabraknie rozmów o "drażliwych kwestiach"

— Prezydent Ukrainy przekroczył granicę z Polską — powiedział minister Marcin Przydacz w TVN24. Jak zapewnił, wśród licznych tematów rozmów ma znaleźć się także kwestia upamiętnienia ofiar zbrodni wołyńskiej. To pierwsza w pełni oficjalna prezydencka wizyta Wołodymyra Zełenskiego w innym kraju od początku wojny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v