Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

akurt to widzialem na filmie

Ja naocznie...

Na filmie to się nie liczy...

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Z tej stabilności nic nie ma bo cena jest naszpikowana podatkami . Jakby skakała to chociaż ludzie zrobiliby zapasów po 5,5zł trochę

Patrzmy na ile kosztuje baryłka ropy a ile było kiedyś podatków i marż a ile jest teraz

Nie tak dawno wjeżdżało do nas paliwo bez podatków z Niemiec a pewnie i gdzie indziej też i jakoś niemcom nie zabrakło paliwa i polacy wszystkiego nie wykupili im🤣

Byłoby tańsze to systuacja byłaby odwrotna, większy przerób i więcej podatków w budżecie 🤣.

Drzewo jakoś może bez problemu wyjeżdzać

Oni wiedzą że paliwo każdy musi kupić i łupią polaków ile wlezie

Jeszcze raz powtarzam teraz na pis zagłosują ludzie głupi, uzależnieni od socjalu albo takie pętaki jak roman, galan, mareczek

Wolniej bo się rozpędziłeś za bardzo , @racyl Oglądam tylko TVN- tylko ta stacja może przekazać prawdę , całą prawdę .

Co do socjalu to to już lewica daje więcej jak PiS .

PO tez przebija w socjalu PiS . 

• Haha 1
Opublikowano

na filmie to zawsze ladniej wyglada 😂.

tak narawde wiekszosc atrakcji turystycznych to jest z deka przereklamowane...na zywo wygladaja znacznie gorzej niz na filmie-do tego te tlumy turystow..zamiast zwiedzac to trzeba czekac w kolejce zeby cos zobaczyc.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Zapomniałeś dodać: papieryzacji. Czy nie zapomniałeś? Nadal podoficerów się produkuje a wiesz co taki podoficer wart. Jeżeli ten szczebel będzie nauczony brać odpowiedzialność i dostanie możliwość ją wziąć to będzie już coś... Druga sprawa to pojebane zróżnicowanie szacunku. Dlaczego niby szturman ma być postrzegany jako bohater a obsada umocnienia czekająca aż ją rozj..ie artyleria już nie? Od zawsze mnie na to wuj szczela bo z dziury się też wychodzi i często takie szczury były zabierane do grup szturmowych. Te tworzenie elit w perspektywie wspolnej sprawy nie pomaga bo elity wówczas pokazuje bitwa.

Jako że przeszedłem i rozpoznanie i piechotę to zdradzę Ci pewną tajemnicę W rozpoznaniu ludzie się szanują a przynajmniej kiedyś szanowali. Budowało się też specjalnie atmosferę specjalności i etos zwiadowcy aby żołnierz ZSW miał poczucie pewnej nadzwyczajności. Była tylko jedna pułapka. Jeżeli propaganda i psychotechnika brała górę nad ciężkim zwykłym szkoleniem i zapierdolem, to szybka następowałą degeneracja pododdziału.  W piechocie, jak dostałem kompanię zmechanizowaną, to przez chwilę nie mogłem się odnaleźć. Szczucie między pododdziałami i kadrą na każdym kroku. Dowódca batalionu chyba tylko myślał jak poróznić jednych z drugimi i kto może mu podpierdalać resztę.  Najpierw musiałem zwalczyć to wszystko żeby dało się dowodzić. Potem nabrali szacunku do siebie bo stworzyliśmy pododdział. Przestali nazywać się trzodą, bo tak byli dotychczas  traktowani. Tak więc jeżeli nie ma trochę pasji w dowodzeniu a priorytetem nie jest stworzenie "bandy" z którą będziesz mógł isć walczyć, to będzie jak dzisiaj.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, jacus napisał:

na filmie to zawsze ladniej wyglada 😂.

tak narawde wiekszosc atrakcji turystycznych to jest z deka przereklamowane...na zywo wygladaja znacznie gorzej niz na filmie-do tego te tlumy turystow..zamiast zwiedzac to trzeba czekac w kolejce zeby cos zobaczyc.

No i po co stać w tych kolejkach w sandałkach z reklamówka pod pachą... Kotlina Kłodzka na 2 kółkach, to jest coś fajnego, a nie stanie w kolejkach. Nawet jak byłem w Twierdzy Kłodzkiej albo Srebrnej Górze to w kolejkach nie trzeba było wstać, wszystko z marszu. Jedynie w Złotym Stoku musiałem poczekac 15 min. Bo na pierwsze wejście po moim przybyciu mieli już komplet. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Wolniej bo się rozpędziłeś za bardzo , @racyl Oglądam tylko TVN- tylko ta stacja może przekazać prawdę , całą prawdę .

Co do socjalu to to już lewica daje więcej jak PiS .

PO tez przebija w socjalu PiS . 

Ja nie mam tvn 24 i nie oglądam , czasem zerknę na fakty.

Kto ci takich głupot nagadał że tvn tylko prawdę przekazuję ?

Trzeba coś oglądać żeby zrozumieć ile było podatków w paliwie kiedyś a ile jest teraz ?, trzeba coś ogladać żeby zauważyć że masę rzeczy drastycznie drożeje a za to co mamy coraz mniej kupujemy

Opublikowano (edytowane)

Jak bym nie wierzył , to bym nie pisał .

jak dochody spadają to co się robi ?.

Zwiększa dochodowość by starczało na wszystko tak czy nie .

Firma jak ma problemy , to zwalnia ludzi i juz jakieś działanie zostało zrobione dla dobra firmy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Nie oglądam TVP INFO , bo nie mówią prawdy , tylko TVN POKAZUJĄ TO CO JEST NAPRAWDĘ .

Na świecie i w Polsce , jakie dobra Unia przegłosowała dla , ludzi też pokazują żeby żyło się lepiej .

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

wywiad z mentzenem :D 

Kolejna ustawa: postulował pan, by sądy orzekały mniej wyroków "w zawieszeniu", a więcej kar bezwzględnego pozbawienia wolności. Dlaczego?

Nie jestem karnistą. Nie jestem przygotowany w tym temacie.

Ale ja pytam o pańskie pomysły. Pan prezentował te ustawy, całość nazwał "ustawami Mentzena". Pytam o pańską działalność.

Ale to rzeczy sprzed czterech lat. Wielu z nich nie pamiętam. To zresztą dziś bez znaczenia. 

Spróbujmy inaczej: polskie sądy w sprawach karnych orzekają zbyt łagodnie, zbyt surowo czy w sam raz?

Nie mam poglądu na ten temat. Jest to część rzeczywistości, którą się nie interesuję.

Idziemy dalej: zaproponował pan likwidację szkół, w których jest niewielu uczniów.

Zupełnie nie wiem, o co chodzi.

To przypomnę: projekt przewidywał, że jeśli w danej szkole publicznej jest niewielu uczniów, szkoła zostanie zamknięta, a uczniowie przeniesieni do innej, możliwie najbliższej szkoły.

Nie mam zdania na ten temat.

Myślałem, że będzie pan gorliwiej bronił 100 ustaw Mentzena. Podkreśla pan, że nie ze wszystkimi pomysłami, które pan firmował, się zgadza. Czy gdy pan się już znajdzie w Sejmie, będzie pan głosował wyłącznie za tym, z czym będzie się pan osobiście zgadzał?

To doskonałe pytanie, na które nie znam odpowiedzi. W praktyce zaś często może dochodzić do sytuacji, w której 99 proc. projektu ustawy jest dobre, a 1 proc. jest zły.

Prawo i Sprawiedliwość w tym się wyspecjalizowało, we wrzucaniu złych poprawek do dobrych ustaw. I nie wiem, co w takiej sytuacji należy zrobić. Przykładowo mamy nowelizację kodeksu, która jest potrzebna. A ktoś tam wrzuca lex Kaczyński. Zagłosować wtedy za, przeciw, wstrzymać się?

Naprawdę nie wiem.

a ustawy mentzena nie są mentzena i zniknęły, przepadły 

już dawno żaden polityk tak się nie pogrążył; lepiej niech już korwina i brauna do mediów puszczają :D 

widziałem kiedyś rozmowę z mentzenem w kanale sportowym i od razu dało się zauważyć, że to oślizły typ; konfederacja lepiej by wyszła gdyby przewodniczącym był winnicki albo bosak

59c99b8a2f087e23d6faf617964634973e0d8034091274650e4f6297fc794e5b.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Jak bym nie wierzył , to bym nie pisał .

jak dochody spadają to co się robi ?.

Zwiększa dochodowość by starczało na wszystko tak czy nie .

Firma jak ma problemy , to zwalnia ludzi i juz jakieś działanie zostało zrobione dla dobra firmy .

jeszcze piszę na tej ujowej klawie co wcześniej to nie będę szerzej wyjaśniał dlaczego ale myśl tak dalej a szybko stracisz to co jeszcze masz (przede wszystkim zdrowie) jeśli nie zamierzasz twardo negocjować a czasem wręcz wymuszać cen a zgadzasz się na wszystko co inni narzucają.
prosta droga do pozycji bezwolnego parobka który nie robi tego co chce a co musi a przy okazji współuczestniczy w tworzeniu opresyjno niewolniczego systemu.

oferta wyceniana po granicy kosztów jest ofertą porażki i jeśli musisz roboczogodzinami nadganiać rosnące ceny Twoich potrzeb... resztę dopisz sobie sam bo ja z tą klawiaturą i tak za dużo...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wielu ludzi w Polsce niech  przemyśli co powiada , że tego socjalu nie trzeba , bo są ciemnym ludem .

Powtarzam i będą to robił ma być to co jest w Niemczech ma być i w Polsce . Dodam w takich samych kwotach  .

Zasiłek rodzinny został zwiększony do 250 euro miesięcznie na każde dziecko. Wcześniej na pierwsze i drugie dziecko przypadało 219 euro, na trzecie 225 euro, a na czwarte 250 euro. Każdy, kto już otrzymuje zasiłek na dziecko Kindergeld, nie musi nic robić.3 lut 2023 .

Zasiłek dla bezrobotnych w Niemczech może otrzymać osoba, która przez ostatnie 2 lata przepracowała co najmniej 12 miesięcy na terenie UE, a jej ostatnie zatrudnienie lub zwolnienie miało miejsce w Niemczech. Do otrzymania świadczenia uprawnione są wyłącznie te osoby, które nie przekroczyły 65 roku życia.

Czyli zarabiając średnią krajową przez 5 lat, otrzymamy 5 Entgeltpunkte, czyli nasza emerytura będzie wynosiła około 5 x 33,47 = 167,35 euro (Niemcy Wschodnie) lub 5 x 34,19 = 170,95 euro (Niemcy Zachodnie). Ostateczna wysokość emerytury zależy jednak naszej od indywidualnej sytuacji.

14 września rząd RFN rozpoczął wdrażanie trzeciego pakietu osłonowego – przyjął projekt ustawy o wprowadzeniu świadczenia obywatelskiego (Bürgergeld), które 1 stycznia 2023 r. zastąpi „zabezpieczenie podstawowe” dla długoterminowych bezrobotnych w ramach systemu Hartz IV (Arbeitslosengeld II).19 wrz 2022

Od stycznia 2023 roku rząd podwoił kwotę dodatku mieszkaniowego Wohngeld. Poluzowano także wymogi, dotyczące przyznawania świadczenia. Dzięki wprowadzonej zmianie pomoc przysługuje także osobom otrzymującym średnie dochody. Dopłata do czynszu wynosi średnio 370 euro miesięcznie.1 mar 2023

Polscy obywatele tylko beczą , tego nie bo złe i tak cały dzień .

Wysokość zasiłku rodzinnego za pierwszy kwartał 2023 r. Holandia .

Wiek dzieckaKwota

od 0 do 5 lat269,76 euro

od 6 do 11 lat327,56 euro

od 12 do17 lat385,37 euro

Ile wynosi minimum socjalne w Holandii?

W Niderlandach minimum socjalne wynosi aktualnie około 1100 euro netto. Dla porównania w Polsce od 2020 roku to 1266 zł.19 paź 2022

Ustawowa minimalna pensja w Holandii wynosi w 2023 r. € 1.925 brutto miesięcznie przy 38-40 godzinnym tygodniu pracy (w zależności od branży) - to jest ok. € 1750,- netto.

Dalej beczeć że w Polsce nie potrzeba .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
mirro napisał:

Jako że przeszedłem i rozpoznanie i piechotę to zdradzę Ci pewną tajemnicę W rozpoznaniu ludzie się szanują a przynajmniej kiedyś szanowali. Budowało się też specjalnie atmosferę specjalności i etos zwiadowcy aby żołnierz ZSW miał poczucie pewnej nadzwyczajności. Była tylko jedna pułapka. Jeżeli propaganda i psychotechnika brała górę nad ciężkim zwykłym szkoleniem i zapierdolem, to szybka następowałą degeneracja pododdziału.  W piechocie, jak dostałem kompanię zmechanizowaną, to przez chwilę nie mogłem się odnaleźć. Szczucie między pododdziałami i kadrą na każdym kroku. Dowódca batalionu chyba tylko myślał jak poróznić jednych z drugimi i kto może mu podpierdalać resztę.  Najpierw musiałem zwalczyć to wszystko żeby dało się dowodzić. Potem nabrali szacunku do siebie bo stworzyliśmy pododdział. Przestali nazywać się trzodą, bo tak byli dotychczas  traktowani. Tak więc jeżeli nie ma trochę pasji w dowodzeniu a priorytetem nie jest stworzenie "bandy" z którą będziesz mógł isć walczyć, to będzie jak dzisiaj.

Etos... To się zawsze wypracowuje. Za wyśmianie propagandy we WOT zostałem już kilkukrotnie ukarany... Tzn. dwie opinie z rzędu są z oceną bardzo dobry to niewiem czy oni to wpisują do akt. Chłopaki się nabijają, że wuefem naciągłem...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Wielu ludzi w Polsce niech  przemyśli co powiada , że tego socjalu nie trzeba , bo są ciemnym ludem .

Powtarzam i będą to robił ma być to co jest w Niemczech ma być i w Polsce . Dodam w takich samych kwotach  .

Zasiłek rodzinny został zwiększony do 250 euro miesięcznie na każde dziecko. Wcześniej na pierwsze i drugie dziecko przypadało 219 euro, na trzecie 225 euro, a na czwarte 250 euro. Każdy, kto już otrzymuje zasiłek na dziecko Kindergeld, nie musi nic robić.3 lut 2023 .

Zasiłek dla bezrobotnych w Niemczech może otrzymać osoba, która przez ostatnie 2 lata przepracowała co najmniej 12 miesięcy na terenie UE, a jej ostatnie zatrudnienie lub zwolnienie miało miejsce w Niemczech. Do otrzymania świadczenia uprawnione są wyłącznie te osoby, które nie przekroczyły 65 roku życia.

Czyli zarabiając średnią krajową przez 5 lat, otrzymamy 5 Entgeltpunkte, czyli nasza emerytura będzie wynosiła około 5 x 33,47 = 167,35 euro (Niemcy Wschodnie) lub 5 x 34,19 = 170,95 euro (Niemcy Zachodnie). Ostateczna wysokość emerytury zależy jednak naszej od indywidualnej sytuacji.

14 września rząd RFN rozpoczął wdrażanie trzeciego pakietu osłonowego – przyjął projekt ustawy o wprowadzeniu świadczenia obywatelskiego (Bürgergeld), które 1 stycznia 2023 r. zastąpi „zabezpieczenie podstawowe” dla długoterminowych bezrobotnych w ramach systemu Hartz IV (Arbeitslosengeld II).19 wrz 2022

Od stycznia 2023 roku rząd podwoił kwotę dodatku mieszkaniowego Wohngeld. Poluzowano także wymogi, dotyczące przyznawania świadczenia. Dzięki wprowadzonej zmianie pomoc przysługuje także osobom otrzymującym średnie dochody. Dopłata do czynszu wynosi średnio 370 euro miesięcznie.1 mar 2023

Polscy obywatele tylko beczą , tego nie bo złe i tak cały dzień .

Wysokość zasiłku rodzinnego za pierwszy kwartał 2023 r. Holandia .

Wiek dzieckaKwota

od 0 do 5 lat269,76 euro

od 6 do 11 lat327,56 euro

od 12 do17 lat385,37 euro

Ile wynosi minimum socjalne w Holandii?

W Niderlandach minimum socjalne wynosi aktualnie około 1100 euro netto. Dla porównania w Polsce od 2020 roku to 1266 zł.19 paź 2022

Ustawowa minimalna pensja w Holandii wynosi w 2023 r. € 1.925 brutto miesięcznie przy 38-40 godzinnym tygodniu pracy (w zależności od branży) - to jest ok. € 1750,- netto.

Dalej beczeć że w Polsce nie potrzeba .

Za robotę próżniaku się w końcu weź a nie na mannę z nieba aby liczysz !!!!

Edytowane przez racyl
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Poparcie ma stabilne wśród tłumoków co im trzeba od rano do wieczora puszczać propagandę w tvp info bo nie umie sam zrozumieć otaczającej go rzeczywistości.

Kto powiedział że wyborcy pis to zaraz mele ?, ci to zazwyczaj nie są niczyimi wyborcami.

Był numer na wnuczka, był na policjanta teraz jest na emeryta ogłupionego tvp. Nie na darmo PIS na początku kadencji położył łape na tvp i swoją tępą propagandę serwuję

Niby za co mają ludzie głosować na PIS ? za drożyznę, podatki, ograniczenia i państwo wyznaniowe

Tutaj narracja wygląda tak, że Pis wspiera patologię czyli meneli ale skoro twierdzisz że to różne pojęcia to muszę zweryfikować mój pogląd na te kwestie. Co do poparcia i głosów, to jednak ktoś na nich głosuje/popiera i skąd wiesz że oglądają wyłącznie TVP Info ? Masz twarde dowody na to czy tylko to Twoja sugestia ? Społeczeństwo daje się manipulować zarówno ze strony Pisu jak i PO. Swego czasu rozmawiałem ze zwolennikiem Platformy, myślałem, że mi coś zrobi jak porównałem Pis do PO 🤣. Pis to dla niego zło wcielone a PO jest the best, tylko nie umiał tego uzasadnić 😛.

53 minuty temu, racyl napisał:

Trzeba coś oglądać żeby zrozumieć ile było podatków w paliwie kiedyś a ile jest teraz ?, trzeba coś ogladać żeby zauważyć że masę rzeczy drastycznie drożeje a za to co mamy coraz mniej kupujemy

To muszę w takim razie chyba zacząć oglądać aby zrozumieć :ph34r:. Tylko jak zacznę o 18.50 Wydarzenia to skończę po 20 na Tv Trwam 😛.

9 minut temu, galan99 napisał:

Po co nam port lotniczy skoro jest w Niemczech. Po co nam socjal skoro jest  w Niemczech 🤣.

A najlepsze jest to, że swego czasu, ówczesny prezes TVP, który w każdym wywiadzie podkreślał, że stacji nie stać na nic bo nie ma wpływu z abonamentu, przymierza się do wprowadzenia modelu....niemieckiego odnośnie abonamentu 😛.

O właśnie tutaj rozmawiałem z kimś o abonamencie, muszę odszukać temat.

Dnia 27.03.2023 o 08:14, racyl napisał:

Takiej propagandowej telewizji publicznej to raczej nigdzie nie ma no może na białorusi lub ukrainie

Ta nasza telewizja jest zależna od pis jak nigdy dotąd wiec pis powinien ją finansować ze swoich składek a nie budźetu

To jest ohydna, tępa propaganda na rzecz jednej partii.

Jest :).

A gdy Pis skończy władzę, to kto będzie finansował TVP ? W Anglii czy Niemczech jest abonament obowiązkowy. Tylko że tam obywatel oprócz opłat dostaje coś w zamian. Tutaj były już prezes TVP zapomniał o tym powiedzieć. W Niemczech wszystkie kanały nadawcy publicznego są dostępne za darmo poprzez satelitę. W Anglii jest t.z.w. wiązka punktowa, która obejmuje zasięgiem kraj i dzięki temu kanały są również dostępne za darmo. U nas był taki pomysł, nawet ruszył ale ówczesny prezes Farfał, dziwnym trafem został dosyć szybko zdymisjonowany a projekt zakończył działalność. Ciekawe dlaczego ? Słyszał ktoś o takiej sprawie ? W innych państwach Europy, jeżeli opłacasz abonament dostajesz bezterminową lub terminową kartę kodową do odbioru kanałów publicznego nadawcy. A u nas aby zobaczyć całą zawartość TVP trzeba wykupić różne pakiety w kablówkach lub w platformach cyfrowych. To akurat nikomu nie przeszkadza. No cóż jesteśmy tylko krajem zbytu.

Co do propagandy, jest również w TVP ABC, Kulturze czy Sporcie ? Widział ktoś balet lub operę w TVN lub Polsacie ? To się nie kalkuluje bo słupki oglądalności idą w dół bo widz zmienia kanał. Woli kabaret czy paradokument.

Pisać dalej 😛 ? Na kanał informacyjny i Wiadomości idzie z całej puli jaką TVP dostaje ok. 100 tys. zł. Reszta idzie w kanały tematyczne, seriale czy modernizacje. Sama zmiana standardu nadawania z SD na HD pochłania duże koszta a jest 16 ośrodków regionalnych. Do tego dochodzą rekonstrukcje cyfrowe a TVP ma dużą bazę. To są też duże koszta. Także TVP to nie tylko Info.

Opublikowano

Tak zwana "solidarność społeczna" to chwytliwe hasło, nie może być jednak tak, że ci, co pracują sa w gorszej sytuacji, niż ci , co niepracują, bo w sumie dostają więcej za nic nierobienie, niż za uczciwą, sumienną pracę

• Like 2
Opublikowano

Ale niech skasują TVP INFO i tą tępa propagandę o 19.30 i może sobie być ten abonament. Nie mam nic przeciwko TVP Historia, Kultura czy Nauka, bo to akurat te kanały TVP które da się oglądać bez problemu. 

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, dsbh napisał:

Tutaj narracja wygląda tak, że Pis wspiera patologię czyli meneli ale skoro twierdzisz że to różne pojęcia to muszę zweryfikować mój pogląd na te kwestie. Co do poparcia i głosów, to jednak ktoś na nich głosuje/popiera i skąd wiesz że oglądają wyłącznie TVP Info ? Masz twarde dowody na to czy tylko to Twoja sugestia ? Społeczeństwo daje się manipulować zarówno ze strony Pisu jak i PO. Swego czasu rozmawiałem ze zwolennikiem Platformy, myślałem, że mi coś zrobi jak porównałem Pis do PO 🤣. Pis to dla niego zło wcielone a PO jest the best, tylko nie umiał tego uzasadnić 😛.

To muszę w takim razie chyba zacząć oglądać aby zrozumieć :ph34r:. Tylko jak zacznę o 18.50 Wydarzenia to skończę po 20 na Tv Trwam 😛.

Po co nam port lotniczy skoro jest w Niemczech. Po co nam socjal skoro jest  w Niemczech 🤣.

A najlepsze jest to, że swego czasu, ówczesny prezes TVP, który w każdym wywiadzie podkreślał, że stacji nie stać na nic bo nie ma wpływu z abonamentu, przymierza się do wprowadzenia modelu....niemieckiego odnośnie abonamentu 😛.

O właśnie tutaj rozmawiałem z kimś o abonamencie, muszę odszukać temat.

Jest :).

A gdy Pis skończy władzę, to kto będzie finansował TVP ? W Anglii czy Niemczech jest abonament obowiązkowy. Tylko że tam obywatel oprócz opłat dostaje coś w zamian. Tutaj były już prezes TVP zapomniał o tym powiedzieć. W Niemczech wszystkie kanały nadawcy publicznego są dostępne za darmo poprzez satelitę. W Anglii jest t.z.w. wiązka punktowa, która obejmuje zasięgiem kraj i dzięki temu kanały są również dostępne za darmo. U nas był taki pomysł, nawet ruszył ale ówczesny prezes Farfał, dziwnym trafem został dosyć szybko zdymisjonowany a projekt zakończył działalność. Ciekawe dlaczego ? Słyszał ktoś o takiej sprawie ? W innych państwach Europy, jeżeli opłacasz abonament dostajesz bezterminową lub terminową kartę kodową do odbioru kanałów publicznego nadawcy. A u nas aby zobaczyć całą zawartość TVP trzeba wykupić różne pakiety w kablówkach lub w platformach cyfrowych. To akurat nikomu nie przeszkadza. No cóż jesteśmy tylko krajem zbytu.

Co do propagandy, jest również w TVP ABC, Kulturze czy Sporcie ? Widział ktoś balet lub operę w TVN lub Polsacie ? To się nie kalkuluje bo słupki oglądalności idą w dół bo widz zmienia kanał. Woli kabaret czy paradokument.

Pisać dalej 😛 ? Na kanał informacyjny i Wiadomości idzie z całej puli jaką TVP dostaje ok. 100 tys. zł. Reszta idzie w kanały tematyczne, seriale czy modernizacje. Sama zmiana standardu nadawania z SD na HD pochłania duże koszta a jest 16 ośrodków regionalnych. Do tego dochodzą rekonstrukcje cyfrowe a TVP ma dużą bazę.To są też duże koszta. Także TVP to nie tylko Info.

Nie wiem czy ty głupiego udajesz czy taki jesteś ?

W finansowanie tvp uderza się po zwiększaniu nakładów i tego co prezentują. Każdego dnia tusk wszystkiemu winny albo niemcy mimo iż Tusk skończył rządzić 8 lat temu. To nie jest żadna telewizja publiczna tylko biuro prasowe jednej partii.

Czym te programy w tvp różnią się od konferencji prasowych PIS ?.

Opozycja mówi o likwidacji tvp z wściekłości jak ich codziennie grilują aby budować poparcie PIS.

Każdy normalny człowiek wie że tak nie powinna wyglądać tvp jak od 8 lat

Od kiedy emeryci to patologia ?. Wyborcy pis to w zdecydowanej większości emeryci. Oni nic innego nie oglądają po za tvp.

To co później opowiadają to jest dokładnie to samo czego naoglądają się w tvp. Jeszcze nie widziałeś rozwścieczonego emeryta co krzyczy tusk pod sklepem

Manipulacja to słowo zdecydowanie nie odpowiednie do tego co robi telewizja publiczna pod rządami PIS to jest zwyczajna propaganda sukcesu jednej partii i ciągłe szkalowanie drugiej aby korzyść odniosła ta pierwsza

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v