Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

W nowej trzydziestce ma być pozostawione wszystko co było najlepsze, m.in. ten sam silnik 2-cylindrowy, ale konstruktorzy wiedzą o tym, że obecne gospodarstwa mają większe powierzchnie i wymagania, więc idąc z duchem czasu postawiono na modyfikacje. Zmodernizowany silnik zamiast 31 KM wygeneruje całe 35 KM!

No za***isty silnik 31 koni.😂 No faktycznie , jak będzie miał 35 koni, to na bank spełni oczekiwania dużych gospodarstw.🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Porównanie do cebuli jak zwykle głupawe. Paliwo jest niezbędne całej gospodarce, każdemu i codziennie. Wojna ruskich od których kupowaliśmy większość ropy spowodowała niepewność i panikę. Cebula to temat zgoła inny. Nie jest niezbędna i konieczna każdemu i codziennie a jak się ktoś uprze to może latami jej nie używać. Jej cena wynika tylko i wyłącznie z prawa podaży i popytu ale ty tego najprostszego mechanizmu nigdy nie pojmiesz. 

w Izraelu cebula i czosnek jest nieodzowna :D

51 minut temu, galan99 napisał:

Poznajcie posła Gdulę z Lewicy. Poseł Gdula ma SUV-a i crossovera (oczywiście silniki spalinowe), ale z całą mocą popiera zakaz sprzedaży aut spalinowych i chętnie przymusi wszystkich do komunikacji miejskiej i aut elektrycznych. Sam "elektryka" nie kupi, bo nawet dla niego są zbyt drogie, ale poczeka, aż ceny może trochę spadną i wtedy będzie go stać. A, że wielu innych Polaków nie będzie? Trudno, są przecież rowery, prawda? A jeśli się okaże, że nie będzie żadnej taniej alternatywy dla "spalinówek" to wtedy nawet on ruszy na barykady przeciwko zakazowi, za którym Lewica głosowała w Brukseli

https://www.facebook.com/watch?v=632171878714887

Na razie zapłacili im za głosowanie, a potem się zobaczy

Opublikowano
38 minut temu, gregor1284 napisał:

On zamiast zajmować się czymś czego nie rozumie powinien zająć się tym co mu wychodzi 

Jakby tak było to by całe życie niczego nie zrobił😂

Opublikowano (edytowane)

40 ha cebuli poszło pod bronę talerzową

skąd ta informacja?
może to tylko pole gdzie miała być cebula ale nie było czego zbierać? w ub r byle partaczowi cebula jara za dobrze nie wyszła i pewnie to taki przypadek gdzie porosła ta cebula jak dynie... tak gęsto xD albo info sprzed kilku lat gdy cebuli było na prawdę za dużo.
Gdyby w minionym sezonie ktoś skasował dobrą plantację cebuli to coś z nim nie tak; co i takie Przyroda zna przypadki ;) 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

@galan99, Cały czas ciekawi mnie twoja teoria o cebulowym spisku. Kto bierze w nim udział ? Kto tym steruje? 

No i śmiała teoria że zabiorą mi majątek gdy skasują socjal. Czemu tak ci się wydaje i jaki ma być mechanizm i zależność tych dwóch działań?

Opublikowano

u mnie cebula zgnila - z tego sporo juz na polu.

poczucie humoru w narodzie jeszcze zyje- na marszu papieskim widzialem wielki bander ze zdjeciem jp II z walesa . nawet sb ich nie laczyla-jednego akta sa sfalszowane a drugiego prawdziwe 😂

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, dysydent napisał:

skąd ta informacja?
może to tylko pole gdzie miała być cebula ale nie było czego zbierać? w ub r byle partaczowi cebula jara za dobrze nie wyszła i pewnie to taki przypadek gdzie porosła ta cebula jak dynie... tak gęsto xD albo info sprzed kilku lat gdy cebuli było na prawdę za dużo.
Gdyby w minionym sezonie ktoś skasował dobrą plantację cebuli to coś z nim nie tak; co i takie Przyroda zna przypadki ;) 

jesteś niedowiarkiem .

Miejscowość Żułów ,gmina Kraśniczyn . 

Kto z tamtych stron będzie wiedział .

Opublikowano
mirro napisał:

W nowej trzydziestce ma być pozostawione wszystko co było najlepsze, m.in. ten sam silnik 2-cylindrowy, ale konstruktorzy wiedzą o tym, że obecne gospodarstwa mają większe powierzchnie i wymagania, więc idąc z duchem czasu postawiono na modyfikacje. Zmodernizowany silnik zamiast 31 KM wygeneruje całe 35 KM!

No za***isty silnik 31 koni.😂 No faktycznie , jak będzie miał 35 koni, to na bank spełni oczekiwania dużych gospodarstw.🤣

prima aprilis?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, galan99 napisał:

jesteś niedowiarkiem .

Miejscowość Żułów ,gmina Kraśniczyn . 

Kto z tamtych stron będzie wiedział .

Pewnie to ziemia sióstr zakonnych spod warszawy. Zapewniam cie ze nie masz pojęcia o tym co tam się dzieje.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Nie ma .

Co mnie Europa obchodzi .

Polska mnie obchodzi , w polsce nie brakuje  .

Obietnice .

Słyszałeś dziś konwencje lewicy nowej , program .

300 tyś mieszkań dla ludzi prawie za darmo .

Emerytury 1900 zł najniższa .

20 % podwyżki płac .

Tak wiele więcej , co raz to trudniej wybrać , wszyscy dają , tylko czy dadzą to co obiecują ?.

Która partia da na prawdę .

Opublikowano (edytowane)

Po czym poznać socjalnego patola ?? Patrzy która partia da mu więcej pieniędzy które najpierw wykradła z jego kieszeni... Szkoda że nie ma parti która łączy typowo wolnorynkową gospodarkę z pogonieniem kościoła z polityki ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

Kuźwa, tak se myslę że jakbym wrócił na jeden kontrakt, to by mi emkę naliczyli od nowego stopnia i stanowiska, to za te trzy lata byłaby jeszcze wyższa.🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Po czym poznać socjalnego patola ?? Patrzy która partia da mu więcej pieniędzy które najpierw wykradła z jego kieszeni... Szkoda że nie ma parti która łączy typowo wolnorynkową gospodarkę z pogonieniem kościoła z polityki ...

Jest demokracja możesz wybierać , taką co będzie zabierać wszytko .

Moje zdanie jest takie ,

Jak masz dziesięć cukierków zaś inny ma tylko jednego cukierka taki przykład .

jak będą dawać jeszcze po 5 cukierki odmówisz powiesz , nie ja mam już .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

Jak masz dziesięć cukierków zaś inny ma tylko jednego cukierka taki przykład .

Trochę inaczej to wygląda, ja mam 10 cukierków, PiS-iorksi patol ma 1 cukierka, przychodzi Jarosław, zabiera nam cukierki, daje nam po 4 cukierki, a 3 cukierki zabiera dla siebie. Tak wygląda patologia PiS-u... Dlatego niech nikt mi nie zabiera moich cukierków, a patol PiS-iorski i Jarosław niech idą do normalnej roboty... A i jeszcze musi znaleźć gdzieś cukierki, żeby finansować z budżetu tą mafię w kieckach, która mówi nam jak mamy żyć...

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał:

Która partia da na prawdę .

A z kogo ściągnie żeby potem dać ?

Kto na te podarki będzie musiał pracować ?

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Takiej sytuacji nie ma i nie będzie bo żaden rząd nie ma swoich pieniędzy na rozdawanie

Przed chwilą, galan99 napisał:

Ty i inni co z roli żyją  , bo najłatwiej łupić .

Każdego łupią bez wyjątku .

Nawet zapłacą za to ci emeryci co na pis głosują

Opublikowano (edytowane)

Jak nie ma , z rolnika  mają i będą doić ile się da , każda partia obiecuje , posłuchaj jakie to są obiecanki na miliardy .

Nic nie słyszał od żadnej partii , że coś zmieni w rolnictwie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

@racyl tego PiS-iorskiego barana nie przekonasz, prezes go strzyże jak tylko może, a ten się cieszy, bo trochę wełny na kocyk na zimę mu podarował xD 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Jak nie ma , rolnicy mają i będą doić ile się da , każda partia obiecuje , posłuchaj jakie to są obiecanki na miliardy .

I żadna z tych parti nie ma mojego głosu ... Jakby tak połączyć poglądy gospodarcze Konfy z światopoglądem Lewicy, to byłby wybór ;) Pogonić patole do roboty i wygonić kościół ze szkół i polityki .

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v