Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Te chłopy co ostatnio strajkowali to też próżniaki?

Przyjmijmy że teraz zima więc mają wolne. A ch*j kogo obchodzi co chłop robi ze swoim czasem wolnym.😂

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Te chłopy co ostatnio strajkowali to też próżniaki?

a kto tam ich wie? Osobiście nie znam nikogo kto na takim strajku kiedykolwiek był. Nie wiem więc kto naprawdę strajkuje. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, racyl napisał:

Zdjęcie

To wcale nie było tak. Nie było mgły tylko ruscy wymienili przednie okna samolotu i im się sztucznie head up  ta mgła wyświetlała na szybie aby ich zmylić.  Potem powstało zamieszanie aż w końcu to stewadessa ogłosiła że pokład jest gotowy do lądowania czym w sposób oczywisty zasugerowała i wywarła presję na pilotów. Błasik mówił że do skutku ale chodziło mu o to żeby zjeść wszystkie kanapki. Protasiukowi się już od tego bekało a któryś się tak obżarł że nie mógł się zmieścić. Objedli się tak że aż kląć zaczęli. No i przyczyna jest oczywista - w trakcie lotu tak się nażarli że przeciążyli samolot i zaczeli puszczać ognie bęngalskie przez co powstało zwiększone ciśnienie w centroplacie, pożar, wybuch i katastrofa.

A kanapki na drogę zrobil im Tusk.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Ulman napisał:

A kanapki na drogę zrobil im Tusk.

Nie wiem, co było w tych kanapkach, ale położyło ich na amen

Jak w dowcipie z bacą:

Czym przyłożyliście pokrzywdzonemu?

Gazetą "Trybuna Ludu"

A co było w tej gazecie ?

Nie wiem, nie czytałem

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Rząd o Izerze, a internet pęka ze śmiechu. Czy jest się z czego śmiać? (auto-swiat.pl)

Tak się kończą urojone projekty  lewicowych narcyzów z PIS. Od początku poroniony pomysł bez żadnych szans na sukces. Cała ta bujda była dla ciemnoty i bazowała na jej sentymencie do komuny. Tak jak Roman wielokrotnie pisał - najważniejsze żeby fabryki dymiły i produkcja szła a że nie miało to sensu to sprawa bez znaczenia.

Opublikowano

Jakby się kto spodziewał wdzięczności Ukraińców😝

Okazuje się jednak, że urodzinowy tort nie był przypadkiem. W grudniu Budanow rozmawiał z portalem Liga.net. Rosyjskich mediów nie zainteresowały jednak tak bardzo jego wypowiedzi, ale to, co znajdowało się w gabinecie dowódcy. To "godna uwagi" mapa, która w ich ocenie przedstawia Rosję podzieloną na mniejsze państwa. W ocenie rosyjskich mediów można na niej dojrzeć "Republikę Środkoworosyjską", natomiast tereny na Dalekim Wschodzie w pobliżu Chin oznaczono literą "K". Dalej, Kuryle przydzielono Japonii, obwód Kaliningradzki Niemcom, a Karelię Finlandii.

Opublikowano
23 godziny temu, Ulman napisał:

Skąd ten cytat o nielubianym Tusku? Możesz dać link?

EDIT - już znalazłem - tekst z maja 2014  Donald Tusk najbardziej NIELUBIANYM POLITYKIEM według czytelników SE.PL! Zobacz wszystkie wyniki rankingu! - Super Express - wiadomości, polityka, sport

wow  samy tekście po kliknięciu jest lin czekałem aż jakiś baran napisze bo podobno to wina tvp nawet jak rządził był znienawidzonym Niemcem ... tylko idioci wierzą ze to nie ten tusk chce wygrać dzięki za uwagę  

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Rząd o Izerze, a internet pęka ze śmiechu. Czy jest się z czego śmiać? (auto-swiat.pl)

Tak się kończą urojone projekty  lewicowych narcyzów z PIS. Od początku poroniony pomysł bez żadnych szans na sukces. Cała ta bujda była dla ciemnoty i bazowała na jej sentymencie do komuny. Tak jak Roman wielokrotnie pisał - najważniejsze żeby fabryki dymiły i produkcja szła a że nie miało to sensu to sprawa bez znaczenia.

das ulman ja gut ales gut propagandę 

Ciekawe czy pojawią sie niemieccy ekolodzy i będą palić opony przed powstającym zakładem ? Niemcy staną na uszach żeby wszystko zablokować.

https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/8654448,izera-fabryka-jaworzno-samochod-elektryczny-morawiecki-wideo.html

cały czas rzucają im pod nogi kłody bo fabryka stanie tam zapki grenpes  bo pod fabrykę wycinają drzewa a onuca ruska popiera 

5 godzin temu, Roman4321 napisał:

przykro się na to patrzy ja mam większą rodzinne niż tam ludzi strajkuje bez związków to wy najwyżej tam grilla sobie tam zrobić 

Opublikowano

Rosja miała w styczniu 1,76 bln rubli deficytu budżetowego. To równowartość 25 mld dol. czyli bardzo duża kwota. Gdyby tej wielkości deficyt powtarzał się każdego miesiąca, Rosja w całym roku miałaby dziurę w budżecie sięgającą około 14 proc. PKB. To największa dziura budżetowa w pierwszym miesiącu roku, jaką Rosja notuje od 1998 r., czyli od czasów, gdy rządził nią jeszcze Borys Jelcyn. Zgodnie z projektem budżetowym na cały 2023r deficyt miał wynieść około 2% PKB, czyli około 41 mld USD.

Przychody z ropy i gazu spadły o 46% do 6 mld USD,  podczas gdy przychody spoza ropy i gazu spadły o 28% do 13 mld USD.

Na ten moment dostępne rezerwy to zaledwie 155 mld dolarów, które można użyć, z 630 mld USD przed lutową napaścią.

Koszt wojny ocenia się od 130 mld (rosyjskie źródła) do 330 mld USD (amerykańskie źródła) w ujęciu rocznym.

W wyniku sankcji (tych, które nie działają :D )  jest ona zupełnie odcięta od zachodnich rynków finansowych, więc musi sobie radzić inaczej. Według Bloomberga imperium Putina w styczniu sprzedało 3,6 ton złota i 2,3 mld chińskich juanów ze swoich rezerw.

rusofile, czas na zrzutkę :D wysyłać diengi do putinka

----------------------------------------

Jeden bitcoin kosztuje teraz około 23000 dol., czyli 101 tys. zł. Jednak być może wkrótce w Gliwicach będzie go można kupić trochę taniej. Niestety chodzi tylko o niewielki ułamek bitcoina. Dokładnie o 0,12728813 BTC. Taka właśnie wartość zostanie wystawiona na licytację w Pierwszym Urzędzie Skarbowym w Gliwicach.

kto chętny?

Opublikowano

rezerwa lekowa w aptekach się skończyła lub na wyczerpaniu a jedyne kraje które mają zasoby by produkować leki to Chiny i cichy gracz Indie

i co z tym BTC zrobić, chyba jedynie na coś zamienić?

Opublikowano

ale chiny juz 2 lata temu zapowiedziały swój zielony ład i tę role wielkie producenta chemi miały przejąć niemcy , ogólnie załozenia niemiec gdy role premiera sprawowała  Merkiel było postawienie na wielką chemie oni sobie zdają sprawe ze gospodarka oparta na przemysle maszynowym się bedzie konczyła i po to był tez potrzebny im nord stream 

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

wow  samy tekście po kliknięciu jest lin czekałem aż jakiś baran napisze bo podobno to wina tvp nawet jak rządził był znienawidzonym Niemcem ... tylko idioci wierzą ze to nie ten tusk chce wygrać dzięki za uwagę  

das ulman ja gut ales gut propagandę 

Ciekawe czy pojawią sie niemieccy ekolodzy i będą palić opony przed powstającym zakładem ? Niemcy staną na uszach żeby wszystko zablokować.

https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/8654448,izera-fabryka-jaworzno-samochod-elektryczny-morawiecki-wideo.html

cały czas rzucają im pod nogi kłody bo fabryka stanie tam zapki grenpes  bo pod fabrykę wycinają drzewa a onuca ruska popiera 

Gdzie w samy tekście jest lin?  Czemu znowu kłamiesz? Z reszty bełkotu o TVP, znienawidzonym Niemcu Tusku wnioskuję że strasznie zabolało że potwierdziłeś kolejny raz swoje defekty umysłowe i emocjonalne.

Niemcy to pewnie w Jaworznie się pojawią ale po to żeby oglądać ten cyrk i miec z tego bekę. To jedyna w Europie inwestycja w komunistycznym stylu która jest tylko po to by nakraść ile się da I zaspokoić komunistyczne sentymenty osobników takich jak ty.

Tak swoją drogą to jest za***isty  sukces. Robią ten samochód już że 6 lat i w końcu wzięli się za wycinkę krzaków!  za***iscie! Za rok zaczną kopać fundamenty a za 5 lat podłączą prąd 🤣 jak się państwo bierze za inwestycje to zawsze połowę rozkradną a resztę zmarnują.  

Opublikowano
10 godzin temu, Roman4321 napisał:

chętnie bym wziął udział w budowie tej fabryki , mniejsza o to czy ten produkt odniesie sukces, ma ktoś namiary?

krzaki kolo elektrowni w jaworznie...

9 godzin temu, Roman4321 napisał:

jak byś skrzyknął ziomków to by było raźniej w większej kupie

nie wiedzialem ze ty jestes jakims azjata- skad przyjechales z nepalu,indi,filipin ,indonezji,wietnamu, bangladeszu ?? iel kosztuje lot z singapuru ??

Opublikowano
PIS pali  głupa i udaje, że nie pamięta, to jemu i innym towarzyszom pisowskim trzeba przypomnieć. W latach 2005-2007 PiS rządził, w tym premierem był sam genialny strateg, umiłowany zbawca narodu Jarosław Aleksander Kaczyński.
Opublikowano

Lech Kaczyński w 2010 miał lecieć do Moskwy i stać obok Putina na Placu Czerwonym. Putin wcześniej zamordował Lecha, co nie przeszkodziło Jarosławowi na nagranie tego filmu.

Opublikowano
mirro napisał:

12 minut temu, DTaras napisał:

Noo to wszystko jasne.

A na co liczyłeś?🤣 Jak kiedyś zapytałem gościa na czym pracuje i powiedział mi że na najlepszym nie do podsłuchania, czyli satelitarnym, to go zapytałem, gdzie reszta tego ustrojstwa. Tym bardziej że komunikacja szła akurat przez tego a nie innego satelitę.

Liczyłem na szyfrowany satelitarny albowiem samolot resztę ustrojstwa ma na pokładzie i szybko poruszające się w samolocie radio satelitarne zawsze miało drobne problemy to tak czy siak... Ale dobra - świat poszedł do przodu zgrabnie omijając polskie służby.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v