Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

@mirro Wpadło mi gdzieś w oko iż nasz generał oparł obronę ppanc na oszczepach olewając przy tym co u nas się robi zez kolcem oraz w MESKO. Pierwsze myślałem, ze to żart ale zgubiłem źródło. Wiesz coś?

Słyszałem też o tym przy kawie, a jak wyraziłem zdziwienie, to przestali mnie lubić. Ale z szarżą się nie dyskutuje, więc przeprosiłem za wyskok a wtedy zaraz zapytali czy nie chcę wrócić do służby.🤣

Opublikowano

Było się zgodzić, ale z warunkiem że nie poniżej generała. Byś może trochę beton skruszył???

Opublikowano

Będąc generałem mógłbyś odmówić przyjęcia zaszczytów od obecnej władzy.😜

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

https://wpolityce.pl/polityka/633129-sondaz-pis-z-najwiekszym-poparciem-wsrod-zdecydowanych

Jak się zrobi cieplej to PISowi jeszcze sondaże wzrosną , opozycja dalej ma program - jebać PIS a to za mało , kto nie na widzi PIS to ma problem z tym głosowaniem na kogo .

19 godzin temu, mirro napisał:

A PiS nie j**any staje się toksyczny, czyli jebać PiS, bo będzie tylko gorzej.🤣

tak trochę z opóźnieniem odpowiadam ale "każdy ma swoje..."

zakładając że obaj macie rację a wiele wskazuje że tak to wniosek jeden - lepiej to już było a teraz tylko gorzej nas czeka co by nie zrobił

zdarzają się takie momenty w historii i jedyne można dociekać jak do tego doszło

19 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Co by nie powiedzieć to wychodzi że PIS jest partią teflonową czyli jak na razie nie do zdarcia , szydercze i zajadłe ataki w internecie nie przynoszą skutku skowyt przeciwników staje się z dnia na dzień coraz bardziej śmieszny .

a to już wiem skąd taka coraz większa ciemnota
teflon jako tworzywo sztuczne boi się światła

15 godzin temu, witejus napisał:

To ilu ludzi zmarło wskutek nękania czyścicieli?ilu wyrzucono z mieszkań? ilu zginęło w obronie mieszkania?jeśli w ten sam sposób

a ukarano bodaj jednego prawdziwego winowajcę czy tylko szukano koziołków ofiarnych?
i jeszcze jedno - czy twórcy toksycznego prawa nie są większymi zbrodniarzami jak wykonawcy? nawet czy i ci co łamią, naciągają prawo względnie "strawne"?

15 godzin temu, nie napisał:

a aresztowanie dziennikarzy w pkw? nasyłanie abw na dziennikarzy i zabieranie im laptopów? nocne spotkania na śmietniku z właścicielem gazety w celu blokady niewygodnych dla rządu tekstów?

opisane jest złem ale dwie kadencje a my nadal nie wiemy czy ktokolwiek został ukarany za rozkazy pod którymi to zło wyrządzono
przecież odsunięcie jakiegoś dygnitarza od stanowiska karą nie jest, jakieś zawieszenie w obowiązkach na czas wyjaśnienia wszystkich urzędasów linii decyzyjnej jakiegoś zdarzenia jednoznacznie ocenianego jako zło?
Pis nieudolny, ? sam wie że przecenia propagandowo wagę zdarzeń ?  a może interesowny jako taki sam beneficjent eliminacji niewygodnych władzy osobników, każdej władzy z samej natury tych osobników?

no przecież nic nam nie wiadomo aby za te poczynania abw ktokolwiek został ukarany adekwatnie do patologii demokracji jaką te zdarzenia tworzą.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Agrest napisał:

To ja napiszę.

Niedługo będziemy łapówki ukraińcom płacić by sprzedali nasze płody jako swoje, lub zajęli miejsce w kolejce do lekarza. A załatwienie sobie obywatelstwa ukrowskiego będzie niczym karta vipowska otwierająca wszystkie drzwi...

aż mnie korci na kogoś od Brauna zagłosować gdyby nie był takim wyznaniowym pojebem bo jeszcze nam do narodowościowych wojen wyznaniowych brakuje
no ale tak na pudpuchę warto czymś podobnym grozić

(ło masz, limit zlepiania postów się wyczerpał czy ki x..? )

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

Słyszałem też o tym przy kawie, a jak wyraziłem zdziwienie, to przestali mnie lubić. Ale z szarżą się nie dyskutuje, więc przeprosiłem za wyskok a wtedy zaraz zapytali czy nie chcę wrócić do służby.🤣

Tylkooo... że to znaczy iż oni mają nas we du.. żym skrócie. Nie podoba mnie się to. Oszczep jak spada wybiera już płonącą maszynę... Cza coś będzie wymyśleć jak to używać.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, nie napisał:

Premier Norwegii Jonas Gahr Store zapowiedział w poniedziałek nowy pięcioletni pakiet pomocy dla Ukrainy na zakup broni oraz pomoc cywilom o wartości 75 mld koron (ok. 6,7 mld euro). 

trzeba było dopisać już że ten fundusz ze zwiększonych zysków ze sprzedaży norweskich węglowodorów

taki trochę środkowy palec naszemu Premierowi pokazany że niekoniecznie pierwszy żebrak się na jałmużnę załapie
nawet więcej bo na kim te zyski głównie wzrosły?
Ukrainie nawet jak Norwegia pomoże to z polskich pieniędzy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Agrest napisał:

Będąc generałem mógłbyś odmówić przyjęcia zaszczytów od obecnej władzy.😜

Ja znam generałów tylko ze zdjęć. I taki jeden ze zdjęcia ostatnio tak się zasłużył w tworzeniu WOT, że został generalnym generałem. Generałem, a w naszym kraju to już pułkownikiem, nie zostaje się po to aby zaszczytów odmawiać i zapierdzielać.

Opublikowano
14 godzin temu, racyl napisał:

Może nikt nie był taki perfidny za czasów PO żeby codziennie ludziom puszczać hejt na kanałach publicznej telewizji

🤣 oni byli tak zadufani w sobie że myśleli że będą rządzić do końca świata i jeden dzień dłużej😆, przez myśl nikomu nie przeszlo że mogą podwójnie przegrać wybory to i nie widzieli potrzeby puszczania codziennie hejtu na PIS, uznali że wystarczy co drugi dzień😝. Woleli wielbić Jaruzelskiego i Tuska, przypomnij co Michnik powiedział, że co musiałoby się stać aby Komoruski przegrał wybory prezydenckie:D

Opublikowano

Komuniści też się nie spodziewali, że przegrają tak sromotnie wybory w 1989 roku, ale im to się udało, mieli swoich ludzi w każdej partii "opozycyjnej" i nadal sterowali państwem

Opublikowano (edytowane)
Dnia 6.02.2023 o 12:27, jacus napisał:

https://www.agrofoto.pl/fakty/prezes-kampol-fruit-aresztowany-zarzuty-oszustwa-rolnikow-na-kwote-ponad-9-5-mln-zl,128017.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=agrofoto.pl

lublin to nie orawiok- wbijcie sobie to do glowy, on nigdy tak nie pisal,to nie jego styl..marecek tez nie..

chyba ten co w jesionce spal dostal odlot od brzoskwinki 😂

Ty się nie wypowiadaj lepiej kto jest kto bo strzelasz ślepakami i tyle... 

To jest lorowiok i on ma babkę i matkę na rencie.. 🤣

Jego właśnie te renty najbardziej obchodza bo jest na utrzymaniu u nich.... 🤭

To len patentowany co do roboty nie chodzi bo go pognali z tartaku.. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

To nie problem a wręcz duże ułatwienie. Będą  głosować na kogokolwiek byle nie na PIS.

To świadczy tylko o społeczeństwie, że ma krótką pamięć. PO u władzy ma osobę, która wygryzła współzałożycieli partii. Zostawiła partię w chwili kryzysu samą sobie, dbając o własne interesy a następnie jawi się jako jedyny zbawca narodu. Lewica ma w swych szeregach prawdomówną osobę, która po wygranych wyborach miała zrzec się mandatu europosła. Tyko że tak się nie stało. PSL według niezależnego :ph34r: portalu w akcie rozpaczy, rozważa sojusz z Agrounią. Konfederacja jeszcze nic nie osiągnęła a już się gryzie między sobą. Pis ma problem że rządził o jedna kadencję za długo i ta kadencja jest nijaka. Nie ma żadnego pomysłu na rządy. Morawiecki się już przejadł, tylko widocznie w Pisie albo tego nie zauważają albo nie ma nikogo kto byłby nowym premierem. W skrócie jak widać na pierwszym miejscu jest prywata a interes kraju na samym końcu. W zasadzie nie ma obecnie na kogo głosować.

19 godzin temu, witejus napisał:

Jedno jest pewne, po wyborach będzie skowyt ,płacz i zgrzytanie zębów.

Nie mogę się doczekać tych wyborów. PL będzie po nich krainą mlekiem i miodem płynąca.

14 godzin temu, Leszy napisał:

Bzdura. TVP za obecnej ekipy przebija wszystko co było do tej pory. 

Jest prosty sposób na to. Przestać oglądać. Od dawna nie jestem niewolnikiem ani Faktów ani Wiadomości i jest mi z tym dobrze.

Opublikowano
52 minuty temu, DTaras napisał:

Ja znam generałów tylko ze zdjęć. I taki jeden ze zdjęcia ostatnio tak się zasłużył w tworzeniu WOT, że został generalnym generałem. Generałem, a w naszym kraju to już pułkownikiem, nie zostaje się po to aby zaszczytów odmawiać i zapierdzielać.

Od pulkownika w górę to już stanowiska obsadzane nie po zasługach, tylko po postawie. Albo przynajmniej nie otwieraniu gęby z krytyką.😂 Inna sprawa że polityków i tak nie przeskoczą a znam paru co karnie odpowiadają "Tak jest", albo rozkaz a idą i kombinują jak tu ogryźć temat żeby jednak durnowato po całości nie wyszło.

58 minut temu, mikad napisał:

Jak jeszcze do tego putin powie że to wina zgniłego zachodu to kacapy gotowi ruszyć na wielką wojnę ojczyźnianą.

Ło Panie. Jak będą się bardzo wk***iać, to może choć znieść im embargo na drożdże?😂 Albo jaką pomoc humanitarną w tej formie zaproponować? 🤣

Opublikowano

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

#Konfederacja w obronie polskich lasów!

Parlament Europejski chce odebrać lasy państwom członkowskim i
przenieść je do tzw. kompetencji dzielonych. Wyrażamy swoją dezaprobatę zarówno wobec pełzającego przejmowania przez Unię Europejską kontroli nad polską gospodarką, jak i podstępnego forsowania unijnej polityki klimatycznej pod pretekstem “współdecydowania” o polskich lasach. Zgoda na stopniową utratę decyzyjności o tym, co polskie, jest kolejnym krokiem do osłabienia pozycji Polski na arenie Unii Europejskiej. 
Pokaż mniej
Opublikowano
47 minut temu, witejus napisał:

🤣 oni byli tak zadufani w sobie że myśleli że będą rządzić do końca świata i jeden dzień dłużej😆, przez myśl nikomu nie przeszlo że mogą podwójnie przegrać wybory to i nie widzieli potrzeby puszczania codziennie hejtu na PIS, uznali że wystarczy co drugi dzień😝. Woleli wielbić Jaruzelskiego i Tuska, przypomnij co Michnik powiedział, że co musiałoby się stać aby Komoruski przegrał wybory prezydenckie:D

przez co przegrali wybory ?,  przez afery normalnie pokazywane w tv a przede wszystkim PIS i dudę w normalny sposób pokazywali w 2015 roku

Jakby nie patrzeć to telewizja za czasów PO była bardziej uczciwa, miała jakieś zasady.

Nikt michnika, jaruzelskiego codziennie nie zapraszał ani nie pokazywał

PIS jest o wiele gorszy od PO bo nie umie w normalny sposób wygrać wyborów bez angażowania tvp w kampanię

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Tak się  znasz na napinaczach jak na wszystkim. Coś tam słyszałeś i coś ci się wydaje🤣 Dziecko we mgle😆

naprawdę ? biedaku cały napinacz się wymienia ........... ładowarce maniutu jest na tyle gruby napinacz ze sie tak robi 

Opublikowano

Roman, jak się zdąży, to można wymienić samą rolkę bez wywalania napinacza. Jak się nie zdąży albo oleje sprawę, to trza wymienić całość. Ja w tamtym roku olałem sprawę w Favoricie 818 z silnikiem MANa i zamiast rolki za 500 PLN musiałem napinacz za 2500PLN

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, racyl napisał:

PIS jest o wiele gorszy od PO bo nie umie w normalny sposób wygrać wyborów bez angażowania tvp w kampanię

Jak rządziło PO miało wszystkie media, radia, telewizje i gazety i wszystkie zaangażowane w kampanię wyborczą po stronie PO.W jaki sposób przegrywa się wybory ,,NORMALNIE" a jak  ,,NIENORMALNIE"?🤣Ta banda gamoni uwierzyła w sondaże robione na ich zamówienie które to sondaże kadziły im rzekomym wysokim poparciem, przypomnij no co ten ,,analityk" Michnik mówił w jakich okolicznościach Komoruski może przegrać wybory.😆

Edytowane przez witejus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v