Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
27 minut temu, masa24 napisał:

o moje zrodla dochodu to sie nie boj , bo mam 3 lacznie z 250 ha gospodarstwem.  zastanawia mnie wasza ignorancja , krotkowzrocznosc .....    czemu nie dopuszczacie mysli ze jednak moga tu zjechac i mozemy miec druga francje szwecje ???    nie boj sie tez o to co widzialem i gdzie bylem  bo  zdobywajac wyksztalcenie musialem wyjechac daleko za wies a ty do szkoly zawodowej zapewne rowerem jezdziles

powtarzasz te same argumenty co kazdy jelop.  ze juz ich tylu jest ..... zawsze bylo, warszawa 25 lat temu byla pelna zoltych i czarnych ,  teraz w kazdym malym miescie po 2-3 arabskie kebabny .   ale to nie sa osiedle, to sa pojedyncze osoby ktore tu pracuja  ........   pokaz mi osiedle arabow ?  pokaz mi miejsce gdzie strach wyjsc bo jest arabskie getto ?  sa juz takie miejsca w polsce ???   nie ma ?    ale moga byc 

i masz czas siedziec na af calymi dniami ?? podziwiam ..

prawdziwa ignorancja jest myslenie ze oni tu nie przyjada..

w samej nigerii jest wiecej osob do 18 r zycia niz w calej unii europejskiej.

europa wymiera a przyroda nie znosi pustki..

a byles w warszawie ostatnio ?? widzisz delikatna roznice ??

przyjedz dziecko do krakowa -polskie getto wystarczy 🤣

u nas zeby zdobyc wyksztalcenie to wystarczy podmiejskim podjechac.. na upartego to na rowerze mozna spokojnie do uniwersytetu dojechac.. ja do szkoly sredniej mialem blizej niz do podstawowej 🤣

w kaftan to chyba pis-uarow 

pamietacie🤣

image.jpeg.fc4bd8ebeacd8fafc02c35f5fa054032.jpeg

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ukropów zatrudniasz przy zbiorach?

Tam to chyba z Chin mieli Ci niewolnicy przyjechać?

A kogo zatrudnisz, Polak w polu robić nie chce ... 

Nie z Chin tylko Bangladesze, Indie i Bliski Wschód ...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A kogo zatrudnisz, Polak w polu robić nie chce ... 

Nie z Chin tylko Bangladesze, Indie i Bliski Wschód ...

Dziwne na zachodzie pracują w polu, pewnie wiesz z jakiego powodu🤔

Jak Niemiec strajkuje to wesoło nie jest i u nich .

https://wiadomosci.wp.pl/niemcy-czeka-paraliz-rolnicy-planuja-protesty-w-calym-kraju-6982180762384896a

Gut te elektryki 😄🙆‍♂️ hubercik kupiłeś już?

📸 Obejrzyj ten film na Facebooku
https://www.facebook.com/share/v/6uFbPJAfKsRo3vwD/

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Tak, wreszcie nie ma szczucia i plucia w telewizji publicznej, a na Republikę mam wyjebane, niech sobie tam gadają co chcą, a jak niektórzy nie chcą się tam reklamować to nie mój problem.

Ale Ci wyprali mózg  , całe życie byłeś przeciwko pis czy ostatnio zmieniłeś zdanie

Opublikowano (edytowane)

No trzeba mieć konkretnie wyprany mózg... i tu nie trzeba być za czy przeciw jakiejkolwiek partii aby to dostrzec co było wcześniej w info jaka narracja no chyba że zagorzały wyznawca Jarosława tak wpatrzony że tego nie widział 🤭 To samo co teraz w drugiej prawilnej stacji 🤦 tylko jedna prawda, nawet jak i gówno prawda ale ich prawda. Kto chce niech ogląda i tam im datki wpłaca wolność Tomku w swoim domku 😉

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Dziwne na zachodzie pracują w polu, pewnie wiesz z jakiego powodu🤔 

📸

W zeszłym roku była godzinowa netto 20zl/h, do tego ziemniaki, mięso itd na wyżywienie, a na akord wychodziło 20-40zl/h, tak samo wyżywienie dokładałem, czy to jest za mało ??? Składki KRUS itp po mojej stronie, pobierałem aby na początku zaliczkę, ale jak ktoś miesiąc przepracował to nie odliczałem żadnego KRUS itp od wypłaty. To co zarobisz, to zostaje ci w kieszeni, nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów w związku z pracą.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
10 godzin temu, masa24 napisał:

przeciez oni jeszcze dobrze tv nie przejeli a zaczynaja propagande w druga strone, wiec nie wiem jak mozna mowic ze teraz jest wszystko ok :)

nie rozumiem osob ktore wysmiewaja potencjalnych uchodzcow. przeciez to sie dzieje tu i teraz,  francja, szwecja , niemcy i pewnie pare innych krajow. ma z tym badziewiem problem,  to nie jest zaden s-f tylko fakty.   teraz bogate kraje ue beda rozsylac to na polse litwe rumunie bulgarie zeby zdjac z siebie troche tego dziadostwa ......

nie rozumiem jak mozna to wysmiewac .......  a jezeli ktos mowi ze musimy przyjac kogos w ramach solidarnosci to przeciez juz trzeba byc skonczonym debilem....  mamy wzgledny spokoj , a zaraz mozemy miec osiedla z odpadem..... jak mozna sie z tego smiac ??

Jednak można , Rudy jak był przewodniczącym Unii to co robił , przymusowe branie czarnych nierobów  , jak nie to kara . Za co kara ?. Niemcy na peronie Grali i witali kwiatami  czarnych nierobów . Oni nie chcą pracować , oni chcą socjalu . Nabrali to niech teraz sobie ich , trzymają i płacą im , jak nie chcą , to Niemcy wiedzą co się z tym robi .

Wakacje kredytowe , Tygryska już spalili na panewkach nie będzie 3 miesięcy , może 1 miesiąc i to nie pewne .

Opublikowano
38 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Całe życie byłem przeciwko szcuciu na drugiego człowieka ... 

To znaczy żeby było dobrze w Polsce , musi być tylko jedna słuszna partia ,jak się zwała PZPR . Wielu jest w obecnym rządzie , wystarczy popatrzeć na nocną zmianę co uwalili demokratycznie wybrany rząd . Bolo krzyczy konstytucja , praworządność , zapomniał co robił .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Znaczy co sugerujesz?

Rozwiązania takie jakie proponuje Król i Pietrzak ;)

1 minutę temu, galan99 napisał:

To znaczy żeby było dobrze w Polsce , musi być tylko jedna słuszna partia ,jak się zwała PZPR . Wielu jest w obecnym rządzie , wystarczy popatrzeć na nocną zmianę co uwalili demokratycznie wybrany rząd . Bolo krzyczy konstytucja , praworządność , zapomniał co robił .

Nie musi być jedna partia, można kogoś krytykować, ale mieć prawdziwe, rzetelne argumenty a nie opluwac niepotwierdzonymi informacjami... Nie podoba mi się TVP, i nie podoba TVN, tylko w TVP jest taka różnica, że właścicielem jest państwo, a więc my wszyscy... W TVN czy Republice mam w 4 literach co pokazują, ale TVP to już co innego ...

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Przecież opowiadasz że dobrze było jak PZPR rządziła. 

• Like 1
Opublikowano

ale mieć prawdziwe, rzetelne argumenty a nie opluwac niepotwierdzonymi informacjami...

Czemu nie można zrozumieć że partie jak PO I PiS to są te same poglądy ilu z PiS przeszło do PO , tak samo z PO do PiS .

Jedni na drugich będą zawsze ujadać , jak by tego nie było przestali by istnieć .

Opublikowano (edytowane)

No to jak tak będzie to ja nie będę oglądał TV Publicznej ... Jak chcą ujadać, to niech zakładają swoje stacje telewizyjne, czy kanały na YT, jak na to nie płacę to mam w 4 literach co tam sobie pokazują ...

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Ot I się okazało jak zwolennik PIS bardzo tęskni za komuną😆

Jak to uwalili? Demokratycznie odwołali. Ot takie zasady demokracji.

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Przecież opowiadasz że dobrze było jak PZPR rządziła. 

Nie zrozumiałeś przekazu .

Czy dobrze czy źle to trzeba ludzi pytać jedni powiedzą na tak zaś inni na nie .

Ale była jedna partia i nie było mowy nienawiści partyjnych .

2 minuty temu, Ulman napisał:

Ot I się okazało jak zwolennik PIS bardzo tęskni za komuną😆

Jak to uwalili? Demokratycznie odwołali. Ot takie zasady demokracji.

To była zasada demokratyczna jak powiadasz , policzymy głosy ?.

Zamach komunistyczny tak to się nazywa .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

To była zasada demokratyczna jak powiadasz , policzymy głosy ?.

Zamach komunistyczny tak to się nazywa .

Policzyli głosy, mieli większość w Sejmie, czego nie rozumiesz ? Kto ma większość w Sejmie ten w nim rządzi, prosta zasada ...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v