Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Dlaczego wyrok dopiero teraz ? Prezydent ułaskawia kiedy chce i kogo chce .

'

'

Tiaaaaaa tylko ciekawe czemu nikt nie chciał ułaskawić żołnierzy z Nangar Khel (oczywiście wysłanych tam przez państwo Polskie)  zanim debile nie zrujnowali im życia?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Incydent_w_Nangar_Chel

"Prezydent Andrzej Duda nie skorzystał z prawa łaski względem skazanych["

Edytowane przez mirro
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jeśli w środę nie wpuści Hołownia Wąsika i Kamińskiego na obrady to cały PIS powinien nie uczestniczyć w obradach sejmu , całkowita destrukcja izby powinna nastąpić . Skoro izba SN jest nie uznawana przez UE to ta właśnie izba powinna zanegować wynik wyborów i co wtedy ?

No i ?? Bez 194 PiSiorów też można przegłosować budżet, nadal jest większość ... Pójdzie się starym zwyczajem do Sali Kolumnowej i tam się będzie głosować xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, dysydent napisał:

zawsze jednak trzeba mieć nadzieję że może kiedyś pojawi się w końcu na planecie Ziemia jakaś istota rozumna
w końcu nawet i te ww pisma to obiecują

Był już Alf, był E.T ale to nic nie dało. :lol:

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Pójdzie się starym zwyczajem do Sali Kolumnowej i tam się będzie głosować xD

A tam siostra Pani Witek  o imieniu Reasumpcja to przypadkiem nie urzęduje?:lol:

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, mirro napisał:

A tam siostra Pani Witek  o imieniu Reasumpcja to przypadkiem nie urzęduje?:lol:

A nie wiem, ale wystarczy na sali z 150 osób, w protokół wpisze się 250 i będzie OK xD Tylko trzeba trochę poczekać, bo Rysiek pewnie na sześciu króli wyjechał i będzie przypał jak jego podpis będzie w protokole xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Przed 2025 rokiem Duda ich ułaskawi

Pytanie jest inne. Do czego dwu skompromitowanych PiSiorów jest jeszcze potrzebnych PAD, Szczególnie chodzących na wolności?:lol:

Opublikowano (edytowane)

no przypadek tych dwóch cwaniaczków PiSowi elektoratu nie przysparza i na pewno wystawienie ich w wyborach ma wymiernie procentowo ujemny udział w w wyniku wyborczym pisiorów
nie pójdą siedzieć na pewno bo i reszta obecnej sceny politycznej sporo im zawdzięcza tak że może ktoś się kiedyś na prawdę wqrwi i weźmie powystrzela i oby nie dał się złapać jeśli nie będzie ofiar postronnych
wszystkie szwindle mają swój próg społecznej akceptowalności i tego zdają się nie rozumieć ani Duda ani reszta tego betonu jaki teraz mamy w parlamencie

jeśli - mimo moich przewidywań - jednak trafią fizycznie za kratki to będzie oznaczało że jednak ktoś coś zrozumiał z tego w jak groźnym kierunku Polska zmierza i że jest jeszcze szansa zawrócić

a i jeszcze tego z xujnego parlamentu co z pierdla polskiego wprost tam trafił ... jak to było? "reasumować" tam gdzie jego miejsce tak że obie bandy dominujące politycznie w Polsce siebie warte

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

no przypadek tych dwóch cwaniaczków PiSowi elektoratu nie przysparza i na pewno wystawienie ich w wyborach ma wymiernie procentowo ujemny udział w w wyniku wyborczym

To by trzeba połączyć z wywiadem jakiego udzielił Kaczyński, gdzie przyznał iż Kamiński przedstawił mu sposób działania jaki miał podjąć w tym przypadku. Ponoć Kaczyński nie był entuzjastą tak poza prawnych działań ale dostrzegł u Kamińskiego taką determinację i nakręcenie że uznał iż bez jego akceptacji i tak zrealizuje to co mówi. Tak więc Pan Kaczyński w tym wywiadzie zaorał siebie i Kamińskiego bezpowrotnie,

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

i xuj z nimi, gorzej co z tą sprawą robi teraz cała reszta

każdy z nas wobec tego przypadku niech ma świadomość że żadne prawo Go w Polsce nie chroni jeśli kilku polityków uzna że chcą go udup.ć i jeszcze zostaną bezkarni nawet jeśli się władza zmieni.
Nie pozostaje nam zatem nic innego jak liczyć na samych siebie a nie prawo a co za tym idzie olać polskie prawo

tej rybie łeb już dawno zegnił i schodzi to coraz niżej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

siedem też

Można owszem i to bez wahania.:lol:

10 minut temu, dysydent napisał:

Nie pozostaje nam zatem nic innego jak liczyć na samych siebie a nie prawo a co za tym idzie olać polskie prawo

Ostrożnie z takimi deklaracjami.:lol:

Opublikowano (edytowane)

No!
to program polityczny na ten rok my ustalili
tera dawać mi tu aktualny rok bo w coraz większe zacofanie popadamy i tutaj

ja nie założę
 bo gdzie? z taką ksywą? :P

myślałem że będę mógł wreszcie zmienić
no ale sami widzicie

18 minut temu, mirro napisał:

Ostrożnie z takimi deklaracjami.:lol:

no co? przykład idzie z samej góry a liderom trzeba dorównywać kroku bo za maruderstwo też nagrody nie będzie

a z resztą; te debile tyle tych przepisów namnożyli że nie ma takiego którego stosowanie nie łamało by któregoś innego tak że ja i tak po niewczasie tylko stwierdzam to co już większość nieświadomie a wszyscy i tak są zmuszeni stosować

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

To bądź właśnie  normalnym człowiekiem i powiedz co zrobił ?.  A będzie odpowiedz co nie zrobił .

Wymień kilka nam tu przykładów .

Oj ty masz burdel w głowie. Jak z tego co zrobił ma wynikać czego nie zrobił? Przeczytaj sam siebie i się zastanów

4 godziny temu, galan99 napisał:

A co powinien , teraz zrobić jako Polski Premier dla dobra Polski . 

Bo to nie mój premier , wiec nie wiem ?.

To ty zarzucasz że nie zrobił nic więc chyba wiesz co powinien zrobić. Jeśli nie wiesz co miał zrobić to jak możesz zarzucać że tego nie zrobił? To jakaś schizofrenia albo po prostu głupota.

3 godziny temu, miwigos napisał:

Podpowiem Ci , 

Zablokować import z Ukrainy

Wywalczyć odszkodowanie wojenne od Niemiec

A przedewszystkim , wszystko robić zgodnie z konstytucją

Jak miał zablokować skoro nie miał żadnej władzy? 

Jak wywalczyć coś od niemiec skoro PIS nie przedstawiło oficjalnych wyliczeń i o nic nie wystąpiło? 

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Staram się tych narzekaczy wystrzegać. Znam chlopaka z wiochy obok który pomimo że sam utrzymuje dziewczynę i córkę nigdy nie narzeka. Wszystkich prac dorywczych się łapie i sobie żyją. 

To tam u Ciebie nie ma stałych prac tylko same fuchy ?

2 godziny temu, konteno napisał:

To chyba do mnie było

Wiesz , czasem inaczej się nie da jak warunki i sytuacja nie ułatwiają normalnej egzystencji w realizacji pasji celów itp.

Kiedy u innych zarówno w niedzielę i święta jakieś roboty normalne idą to mnie matka sztorcuje że nic nie powinienem robić bo święto itp 

Sąsiad nieraz w niedzielę jakieś drobne prace wykończeniowe w domu i wkoło niego robił , znajomi postawili dom i wykańczają go teraz to i w sylwestra i wczoraj wieczorem jakieś światło sie paliło w środku. Ludzie robią to co chcą lubią , potrzebują i im pasuje tylko ja robię co muszę.

Żyjesz aby pracować czy pracujesz aby żyć ?

39 minut temu, mirro napisał:

Pytanie jest inne. Do czego dwu skompromitowanych PiSiorów jest jeszcze potrzebnych PAD, Szczególnie chodzących na wolności?:lol:

A co PAD zamierza po zakończeniu kadencji ? Czy wzorem innych byłych prezydentów pójdzie w niebyt czy jednak ma pomysł na siebie ?

1 minutę temu, Ulman napisał:

Jak wywalczyć coś od niemiec skoro PIS nie przedstawiło oficjalnych wyliczeń i o nic nie wystąpiło? 

A to nie problem. Bierze dokumentacje z Pisu :ph34r: i składa wniosek.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dsbh napisał:

Żyjesz aby pracować czy pracujesz aby żyć ?

chyba to pierwsze , przyjeżdzam do domu i w kimono albo leze patrze w sufit , do fuch się nie nadaję jakichś poważniejszych , jako popychadło jak w robocie to i owszem

Edytowane przez konteno
Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Przed 2025 rokiem Duda ich ułaskawi

Pytanie jest inne. Do czego dwu skompromitowanych PiSiorów jest jeszcze potrzebnych PAD, Szczególnie chodzących na wolności?

Ja tyż się nad ttm zastanawiałem ale mnie to generalnie nie grzeje.

dysydent napisał:

ee tam hollywoodzki pic i fotomontaż

Tak mówisz bo E.T. wrócił do domu i nie może się bronić.

Mariusz2903 napisał:

1 godzinę temu, racyl napisał:

Przed 2025 rokiem Duda ich ułaskawi i co wtedy powiesz . 

Ułaskawienie to nie jest uniewinnienie.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Jak miał zablokować skoro nie miał żadnej władzy? 

Wtedy nie teraz wszystko może , ale nic nie zrobi ,zboże , cukier cały czas do nas idzie

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, miwigos napisał:

Wtedy nie teraz wszystko może , ale nic nie zrobi ,zboże , cukier cały czas do nas idzie

i  będzie szło i wszyscy z polskich kacyków mają w tym temacie gów.o do gadania
tylko co poniektórzy cwaniakują łżąc że mają

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Przed 2025 rokiem Duda ich ułaskawi i co wtedy powiesz . 

pewnie ułaskawi ich nawet przed skierowaniem aktu oskarżenia do sądu ? 😂

416078385_385719887299202_4272256879146209940_n.jpg.c669b2d1a9792b094da0e213ed7fd26f.jpg

Opublikowano (edytowane)

Duda ułaskawiając tych cwaniaczków przed zapadnięciem wyroku sam orzekł ich winę a że ułaskawienie Prezydenta nigdzie w polskim prawie nie przerywa procedur sądowych to sąd musiał i tak przewód dokończyć a w obliczu ułaskawienia cóż innego mógł orzec jeśli Prezydent już wcześniej skoro ułaskawił to przecież musiał z czegoś ułaskawić.
Nigdzie też w polskim prawie nie ma napisane (czy tam nie było napisane w adekwatnym czasie bo później pisowskie tałatajstwo wszystko mogło dopisać) aby Prezydent mógł ułaskawić nieskazanego "ot tak, na wszelki wypadek" :P  i tym samym doktor prawa zrobił z prawa groteskę a z siebie ... i tu nie mogę kontynuować zobligowany prawnym zakazem obrazy majestatu urzędy Prezydenta ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v