Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Cały czas pisałem że nikt socjali nie ruszy.

A jakie mam zdanie na ten temat, to chyba wiesz.

Mnie nie cieszy rząd Tuska. Jedynie upadek PiS z jego dyktatorem raduje.

To na jeden , h...J , WYCHODZI , tylko teraz , będą inni wygłodniali , brać ile się da .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

Główka pracuje , teraz to na pewno nie zabraknie pieniędzy na odprawy dla obecnego  rządu i start następnego.😄

1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
Roman176 napisał:

1. Tesla Model Y

Jeździłem. Dużo wewnątrz miejsca, słaby promień zawracania i potrzeba ze dwa dni klikania w ten telewizor aby ogarnąć temat ustawień choćby nawiewu. Można pieszego opeerać przez megafon....

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

a po co, teraz u władzy jest opcja "ch... z tą Polską wchodnią"

no i już działa bo takie zadupie że nie tylko "wrony zawracają"

przynajmniej w oficjalnych oświadczeniach

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Słucham tych komunikatów o rakiecie i kilka szczegółów mi nie pasuje

Po pierwsze jest zdecydowanie za małe darcie ryja że ruscy nas atakują, prowokują, NATO powinno odpowiedzieć , my stanowczo zareagować  zaprotestować itd.

Po drugie , z komunikatu wynika że rakieta była nad naszym terytorium ok 3 minuty i przeleciała ok 40 km. Z prostej matematyki wynika że leciała z prędkością ok 800km/h.

Po trzecie z tego co wyczytałem to ponoć rakiety odpalali z rejonu morza kaspijskiego co oznacza że ta rakieta powinna zapieprzać nad całą upainą zeby do nas dolecieć i polecieć z powrotem. Dystans to tak na oko z 1500 km.co oznacza że leciała sobie nad upainą ok 2 godziny i zapewne jakąś godzinę nad upainą kontrolowaną przez upaińców. Jak oni maja taka skuteczność w likwidacji rakiet jak twierdzą to aż dziwne że jej nie rozpieprzyli. 

Po czwarte nie ma żadnego info gdzie na upainie spadła lub została zestrzelona.

Trochę dziwne to wszystko

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Słucham tych komunikatów o rakiecie i kilka szczegółów mi nie pasuje.

Z komunikatu wynika że rakieta była nad naszym terytorium ok 3 minuty i przeleciała ok 40 km. Z prostej matematyki wynika że leciała z prędkością ok 800km/h.

Po trzecie z tego co wyczytałem to ponoć rakiety odpalali z rejonu morza kaspijskiego co oznacza że ta rakieta powinna zapieprzać nad całą upainą zeby do nas dolecieć i polecieć z powrotem. Dystans to tak na oko z 1500 km.co oznacza że leciała sobie nad upainą ok 2 godziny 

Nie taki dystans ,rakieta wleciała w przestrzeń nad Polską na odległość 40 km od granicy ,zatem ..,.,.- zmień te proste matematyczne przemyślenia.

Opublikowano

dobrze ze ta rakieta nie trafila w grzede bo by mogla koguta tamtejszego ustrzelic na rosol..

2 godziny temu, galan99 napisał:

Od razu przenieść Polaków ze wschodu za Wisłę .

ukraincy wyjechali wiec mozemy jakis do czrnej roboty przygarnac..

2 godziny temu, jahooo napisał:

a po co, teraz u władzy jest opcja "ch... z tą Polską wchodnią"

a poprzednia ??? co inego mowila co innego robila i przepasc w rozwoju jeszcze sie poglebila..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Gdzie ten dobrobyt?

W spadku dochodów rolnika np?

juz nie narzekaj, modl sie zeby gorzej nie bylo..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v