Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie do KOŃCA w Europie jest na pierwszym miejscu 

TOP 20. Najlepiej sprzedające się samochody w I poł. 2023 r. w Europie

Lp.

Nazwa modelu

Liczba sprzedanych egzemplarzy

1.

Tesla Model Y

125 144

2.

Dacia Sandero

118 883

3.

Volkswagen T-Roc

107 249

4.

Opel Corsa

102 082

5.

Peugeot 208

101 151

6.

Renault Clio

96 135

7.

Toyota Yaris Cross

90 135

8.

Volkswagen Tiguan

88 020

9.

Volkswagen Golf

85 730

10.

Dacia Duster

82 813

11.

Toyota Yaris

78 783

12.

Peugeot 2008

78 058

13.

Hyundai Tucson

77 706

14.

Skoda Octavia

77 174

15.

Ford Puma

74 677

16.

Renault Captur

73 453

17.

Kia Sportage

72 488

18.

Nissan Qashqai

69 045

19.

Citroen C3

66 777

20.

Volkswagen Polo

63 329

Opublikowano

kiedyś pisałem o VW zostałem wyśmiany przez umlana ....  zobacz gdzie dzisiaj jest vw  ...  a skoda pomimi tych samym silników jakoś się trzymała do 2020 później przenieśli elektronikę i komponenty do chin  brakowało do skodów  elektryki dlatego z 2021 wyprodukowane stały na parkingach i oczekiwały na elektronikę mysle ze te co stały 2 lata się wyprzedały .. ale teraz skoda to bardzo awaryjne auto skrzyni sypią się łożyska przy 25tyś  silniki  mam kolegi co ma durzy serwis pokazał mi ostatnio skode octawie z 45tyś  przebiegiem  auto miało robioną skrzynie sprzęgło i skoczyła się gwarancja amen płać za swoje .. umywają ręce a ta miała coś silnikiem coś stukało 

Opublikowano

Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych składa zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa "przez Grzegorza Brauna, który znieważał Żydów oraz przez blogerkę Monikę Jaruzelską, która te treści rozpowszechniała. Jaruzelska opublikowała nagrane treści w celu propagowania i rozpowszechnia wypowiedzi mimo tego, że miały one charakter przestępczy i nienawistny" — ocenia Ośrodek. W odpowiedzi zostaje nazwany przez Jaruzelską "kapusiem".

W swoim szoku i zdumieniu na kanale Jaruzelskiej pozostaję jednak w odosobnieniu. W komentarzach pod nagraniem dominuje huraoptymizm przeplatany komplementami o "szkole dziennikarstwa". Dziennikarstwa, którego definicja przez osiem lat rządów PiS została w Polsce na tyle wypaczona, że przytakiwanie promującemu przemoc politykowi próbuje się w ten sposób nazywać.

Pytanie, gdzie leży granica prawa do publicznych — w dodatku wygłaszanych bez żadnego dziennikarskiego trybu — publicznych wypowiedzi, jeśli nie w niedawnym zachowaniu Grzegorza Brauna? Oraz kto po Braunie przyjdzie do Moniki Jaruzelskiej, legitymizując jej najnowsze metody przeprowadzania "wywiadów"?

wolne onetowskie media 🤮 🤮🤮

Opublikowano

kwachu też by miał pewnie lekki problem się wytłumaczyć z poziomu życia, do zarobków, ale kto to będzie sprawdzał 🤫

Opublikowano (edytowane)

niejaka Łętowska w Wirtualnej Polsce użyła.. skleciła na sytuację pogardy prawnej w Polsce termin - "sepsa konstytucyjna" z konstatacją że będzie przewlekła
unikam linkowania zboczeńców jak nie muszę a tu nie muszę bo artykuł nudny i nic ponad wnoszący to tym razem poskąpię...

dlaczego akurat WP taką wrzutkę robi i co ma sugerować takie larum? czy aby nie - poddajmy się prawodawcom z Brukseli bo nasze kacyki z PO-PiSu szczają na prawo i polaczyny to same się rządzić nie potrafią i musi je zawsze ktoś z zewnątrz za ryj trzymać?

a czy to olewanie prawa nie jest prawie celowe by taki obraz stworzyć? no ale banda która jakieś żydowskie hanuki po gmachach poublicznych pala czy aby jest polskim rządem?

ja tylko pytam ;) jak by co

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

... prywatne stacje tv mogą sobie dawać kasy ile chcą...

A publiczna tv to wkoncu  jest kasa  nasza , jakiś umiar się należy 

Prywatne , czy państwowe i tak to wszystko finansuje szary obywatel , jeżeli nie z podatków to z reklam towarów które kupuje. Ponadto to branża ustala cennik ( tzw wolny rynek pracy ).

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

A mialo byc tak pięknie. Kolega nasz dał się w błąd wprowadzić 

Piszesz o Romku czy o sobie. To co podał Roman to prawdopodobnie 2022. Bo 2023 jeszcze się nie skończył. A liczby pasują do 2022.

https://carsmile.pl/blog/top-10-najlepiej-sprzedajace-sie-auta-na-swiecie

Natomiast to co ja pisze najprawdopodobniej pierwszy kwartał 2023. Wystarczy wpisać w przeglądarkę prozaiczną frazę - najlepiej sprzedający się samochód na świecie.

https://www.wnp.pl/motoryzacja/pierwszy-raz-samochod-elektryczny-najlepiej-sprzedajacym-sie-autem,714959.html

Model y był faktycznie najlepiej sprzedającym się samochodem w Europie do października. Późniejszych danych nie znalazłem. Ciekawe jak się rok zamknie dla świata i EU.

Co do Lisa i jego programu w tvp to może i dużo zarabiał ale program miał dużą oglądalność i zatrudniał go jak dobrze pamiętam ówczesny prezes tvp współpracownik Kaczyńskich nie jaki Łopiński. Ten co to ostatnio był prezesem tvp ze dwa dni.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, hubertuss napisał:

program miał dużą oglądalność 

Był pierszym programem w którym jawnie rozpoczęto walkę z opozycją ( wówczas PIS ).

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

I dzieci w krajach trzeciego świata chociaż mają zajęcie, a nie tylko się bawić, albo w tablety się gapić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v