Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

28 minut temu, peugeot napisał:

usprawiedliwianie  ludobójstwa

tego to nic nie usprawiedliwia... i nigdy nie powinno...

Tylko, że to zawsze jest wynik. Zawsze jest jakiś dobry przyjaciel kozy co nakręci stado przeciw stadu. No a jak najprościej? Wyznaczyć sztywne kryteria patrioty. Wszak każdy kocha własną ziemię a najbardziej majątek jaki na niej zbudował...

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

robi się podwyżki, a później kombinacje komu obiecać że się obniży...

Bo tak działają rządy komunistyczno-socjalistyczne, dumnie rozwiązują problemy które sami stworzyli xD 

• Like 1
Opublikowano

no właśnie.

i jeszcze tu wmawiają niektórzy że należy im za to dziękować....

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, DTaras napisał:

Wszak każdy kocha własną ziemię a najbardziej majątek jaki na niej zbudował...

A jak określisz kogoś kto zakochał się bez wzajemności i mimo to bierze co chce ? Niektórzy tu  takie postawy wręcz pochwalają . 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)

Boże miej nas w opiece A tych sk***ysynów i złodziei zgłać jednym ciosem

Te PISdzielce  chcą opodatkować zrzutki, czyli WOŚP, i inne zrzutki np  zbierane przez ludzi aby leczyć  dzieci , Boże czy ty to widzisz.

2 miliardy to k**wa w mgnieniu oka na TVP gówno się znajdzie a tu k**wa jeszcze mało jeszcze k**wa będą kraść, legalnie kraść ale na leczenie dzieci niema 

A teraz dzisiaj wyszło jeszcze afera willa Plus,  ta pisda Czarnek pokupował za 40 milionów z pieniędzy publicznych wille i tereny pod swoje fundacje , właścicielem niektórych tych willi jest holding pod nadzorem Sasina 

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

https://superbiz.se.pl/wiadomosci/obnizki-cen-gazu-dla-piekarni-i-cukierni-od-1-kwietnia-aa-EWCL-j4a5-3nVp.html

czy to jest normalne?

robi się podwyżki, a później kombinacje komu obiecać że się obniży...

Jak dostałem 4800 za byle 400 m kw do ogrzania gdzie i tak jest to wykonywane strefowo klimą to co? Lw dla firmy jest trzy razy droższy niż dla domu a to ta sama ruła. To jest mądre? Taniej jest propan ale kuźwa niema gdzie butli upchać...

Opublikowano
peugeot napisał:

29 minut temu, DTaras napisał:

Wszak każdy kocha własną ziemię a najbardziej majątek jaki na niej zbudował...

A jak określisz kogoś kto zakochał się bez wzajemności i mimo to bierze co chce ? Niektórzy tu  takie postawy wręcz pochwalają . 

Trochę... nie rozumie tej karkołomnej przenośni.

Opublikowano

Ciekawy plan .

Rosjanie mają nowy sposób, aby wjechać do Europy. Jest dziwny, ale legalny

Dla Rosjan pojawiła się niebanalna, ale być może najtańsza trasa lotnicza do Europy. Uzbekistan Airways ogłosiło, że od końca marca będzie latać ze stolicy kraju Taszkentu do Mediolanu i Paryża.

https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/rosjanie-maja-nowy-sposob-aby-wjechac-do-europy-jest-dziwny-ale-legalny/7983nvl,07640b54

Nowa tras do Europy

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, peugeot napisał:

Dysydent ,  relatywizując godzimy się z tym że  ocena  czegokolwiek nawet w obrębie założeń nie ma sensu . Gdyby każdy  tym się kierował to można powiedzieć że  dalej chodzilibyśmy po gołej ziemi i polowali na innych . Jednak jest inaczej i to nazywa się cywilizacją  , wiem nie jest idealna bo nasze cele ukształtowała ewolucja ale to wspomniana cywilizacja pozwala nad tym zapanować .

Nawet pośrednie   usprawiedliwianie  ludobójstwa jest powrotem do prehistorii . Jeśli ktoś ma wątpliwości wystarczy porównać życie tych za i przeciw . 

oj nawet jak na mnie to na granicy zrozumienia i musiałem trzy razy a zaraz czwarty przeczytać nim odpowiem

acha sądzę że zrozumiałem, po poniższej odpowiedzi oceń czy dobrze zrozumiałem

zatem jeśli nie ludobójstwo to kontrola przyrostu naturalnego i izolowanie stref, obszarów państw... nie wiem ale izolowanie tych którzy tej metody "cywilizacyjnej' nie stosują bo sama matematyka ciągu geometrycznego złamie cywilizację
cynicznym wręcz potwierdzeniem mojej tezy (zaznaczam - tezy) są Chiny; najpierw przeprowadzili kontrolę przyrostu populacji to teraz stać ich na cywilizację?

zaznaczam to nie są moje poglądy jakieś ugruntowane a tylko wnioski z obserwacji bo to dylemat zbyt skomplikowany aby mieć jednoznacznie określony i jednocześnie "cywilizacyjnie moralny" (cokolwiek to znaczy o ile cokolwiek) pogląd

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, soltys48 napisał:

2 godziny temu, jacus napisał:

przeczytaj dokladnie o co chodzilo .. kierowales sie tytulem -100 razy powtarzam to za malo, warto doczytac do konca i sprobuj zrozumiec o co chodzilo..

gdyby jednak nie zrozumial -to ci pozniej wyjasnie.

przyłączam się do oczekujących na wyjaśnienie
i jedno pytanie pomocnicze - co mamy z takim zrobić? przeprosić i obiecać poprawę czy zrobić zrzutę na pełny ekwipunek żołnierski plus jaką kamerzynę i skoro taki "publicysta" to dać akredytację korespondenta wojennego wysłać Załużnemu pod komendę a On już niech decyduje co z delikwentem zrobić
bo ignorowanie takich to postawa przysłowiowej świni na deszczu

chm to było trochę więcej niż pytanie ale konkluzja końcowa celowo ma ograniczyć Ci pole manewru bo obawiam się że zalecał byś postawę świni

38 minut temu, peugeot napisał:

Pytanie jest proste  , jak określić zachowanie gwałciciela . 

mechanizm podobny jak u nałogowca co nałóg przejął kontrolę nad świadomością

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Wzorem tego jak postępują ukraińcy w Polsce, już dawno ten jełop powinien złapać polskiego tira za koło.

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, marulekk napisał:

Boże miej nas w opiece A tych sk***ysynów i złodziei zgłać jednym ciosem

Te PISdzielce  chcą opodatkować zrzutki, czyli WOŚP, i inne zrzutki np  zbierane przez ludzi aby leczyć  dzieci , Boże czy ty to widzisz.

2 miliardy to k**wa w mgnieniu oka na TVP gówno się znajdzie a tu k**wa jeszcze mało jeszcze k**wa będą kraść, legalnie kraść ale na leczenie dzieci niema 

A teraz dzisiaj wyszło jeszcze afera willa Plus,  ta pisda Czarnek pokupował za 40 milionów z pieniędzy publicznych wille i tereny pod swoje fundacje , właścicielem niektórych tych willi jest holding pod nadzorem Sasina 

można potwierdzenie tego co piszesz wyszukać w necie?
znaczy że chcą opodatkować bo na boskie wpisy w necie czy pis w kolejce do zgładzenia czy nie bym raczej nie liczył ;)

1 minutę temu, Agrest napisał:

Wzorem tego jak postępują ukraińcy w Polsce, już dawno ten jełop powinien złapać polskiego tira za koło.

takie metody zostawmy kacapom i ukrom

"Peżota" może zapytać o jakieś bardziej cywilizowane bo On ostatnio w temacie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tylko jaki sąd jak dziś ukraińiec u nas jak Mahomet w Arabii

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v