Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Ale streszczenia i owszem...

oj to zanim ja streszczenie skompakt.. wymyślę to Ty zapomnisz o co pytałeś
może jednak niech się @HF86 męczy (o ile zechce) a czy pełnej odpowiedzi udzieli? wątpię, czy ktokolwiek...?

a nawet już odpowiedział, tylko... no właśnie; ...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

brak funduszy na telefon zaufania, psychologia dziecięca leży, prawo aborcyjne wywrócone, Memejamejza zerujący na rodzicach chorych dzieci, zamknięte szpitale w czasie wiruska. 

Opublikowano

No trochę napisał 

Fakt. Zaniedbania są. I ważniejsze sprawy są.

Jednak te mniej ważne też trzeba rozwiązywać ..tym bardziej że medialne...

1 minutę temu, dysydent napisał:

oj to zanim ja streszczenie skompakt.. wymyślę to Ty zapomnisz o co pytałeś
może jednak niech się @HF86 męczy (o ile zechce) a czy pełnej odpowiedzi udzieli? wątpię

Opublikowano

wielkie ujnia bo świeczki zgaszone, a wy.....lac do Izraela i tyle, a to największy problem w pl na kolejne miesiące będzie. 

bankrutów pełno się pojawia, gospodarka kuleje, wszystkie budżetowe mordy głodne, a te tylko o urarzeniu bezczelnych i bezlitosnych pejsikow 😤

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

wielkie ujnia bo świeczki zgaszone, a wy.....lac do Izraela i tyle, a to największy problem w pl na kolejne miesiące będzie. 

bankrutów pełno się pojawia, gospodarka kuleje, wszystkie budżetowe mordy głodne, a te tylko o urarzeniu bezczelnych i bezlitosnych pejsikow 😤

To jest mowa nienawiści .

• Haha 3
Opublikowano

popatrz na ich mowę nienawiści. 

ja widzę jednak drobną różnicę. 

Opublikowano (edytowane)

No trochę napisał 

Fakt. Zaniedbania są. I ważniejsze sprawy są.

Jednak te mniej ważne też trzeba rozwiązywać ..tym bardziej że medialne...

kiedy był największy przyrost naturalny a zatem relatywnie do populacji najniższa śmiertelność?
czy wtedy były te wszystkie

1 godzinę temu, HF86 napisał:

brak funduszy na telefon zaufania, psychologia dziecięca leży, prawo aborcyjne wywrócone, Memejamejza zerujący na rodzicach chorych dzieci, zamknięte szpitale w czasie wiruska. 

nie wiem jak nazwać? - postulaty ... bodaj jeden; były spełnione? no może jeden - Mejzy nie było xD

no wcześniej linkowałem kiedy największy ... jak to nazwali? - "baby boom, które nastąpiło po Drugiej Wojnie Światowej)"

taa, wtedy to były i telefony a już zwłaszcza zaufania i cała ta reszta z cytatu? xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

dzietności już nikt nie zwiększy żadną ustawą. 

nie te czasy że się rypali bez tolku. 

dziś jedno,dwójka dzieci, ale świadomie, a nie" daj Boże, się spłodziło, ktoś pomoże. "

Opublikowano
56 minut temu, hubertuss napisał:

NO i ta babka mu sama pod gaśnice wlazła. W ogóle widać było, że straż marszałkowska próbowała ewakuować gawiedź ale nikt nie słuchał i wszyscy jeszcze się bliżej pchali.

Taka teraz mentalność, jak coś się dzieje to telefonik i lecą nagrywać, kto by tam się martwił że może grozic komuś niebezpieczeństwo, albo trzeba pomóc🙆‍♂️

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale jak oni mordują w palestynie to humanitarnie 

Halal...tak to  chyba u nich zwą🤔

Opublikowano (edytowane)

Kurde...

To co jest nie tak?

...by wychodziło że czym lepiej, tym jest gorzej?

żeby chociaż te emerytury, no dobra - skoro muszą być to tylko wtedy i tyle emerytury dostaniesz ile tylko twoje (piszę ogólnie a nie tylko do Ciebie) dzieci i ile w jakichś tam składkach odprowadzą a bezdzietnym co najwyżej jakie głodowe minimum socjalne w zasiłku jakim a nie emeryturze z ogólnych podatków ale takie no na prawdę minimum a jak chcą to se niech uskładają jakie kapitałowe; nie musieli łożyć na dzieci to powinni mieć z czego

bodaj tak albo coś ''w tym guście"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Oj zrobić referendum czy siecpalic mają czy nie i po problemie....

Nie ma za co....

Tu sprawa jest jasna bez tego. 

Wyszedł z tego taki cyrk jak ze zbożem z UA . Pierw sprowadzili i wywołali kryzys, potem wielcy wybawiciele będą gasić pożar.  Jak widać zamiast lepszej zmiany będziemy mieli podobne metody działania.

9 minut temu, HF86 napisał:

nie te czasy że się rypali bez tolku. 

dziś jedno,dwójka dzieci, ale świadomie, a nie" daj Boże, się spłodziło, ktoś pomoże. "

W Afryce ponoć mnożą się na potęgę 🙆‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Jak nie jak tak , dobrzy w tym są Etiopczycy i wystarczy  ich tu ściągnąć , gdy nasza populacja liczyła 35,7 mln ,ich było niecałe  35 mln. To było ponad 40 lat temu . Od tego czasu nas przybyło że 3 mln a obecna  populacja  Etiopii to  ponad 113 mln . Mówiono że to taki biedny kraj .

Opublikowano

Ale czemu dopiero dzieci na nas?

A moje składki gdzie?

Niby ten KRUS mały, ale już że 30 lat odprowadzam...

obecne składki są w chorym systemie to i

je owa choroba zżera bezpowrotnie tak że jakie składki? one zostały przeżarte przez obecnych i to nijak skoligaconych z płacącym emerytów którzy ani mają ani dożyją jakiegokolwiek obowiązku alimentacyjnego wobec obecnych składkowiczów

rozmycie w systemie zawali cały sytem

Opublikowano

dzisiaj ta młodzież zanim się odchowa to już zaciąga potężny dług. 

policz dwa lata macierzyńskiego, 12 tyś bombelkowego, 500 przez 18 lat, plus leczenie i wykształcenie,dobij studia, plus stypendia dla biedoty i wyjdzie że mało który emeryt po 45 latach pracy tyle pobierze 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

W sumie to wiem że nie ma...

Tak se tylko.

No ale co? Bez emerytur?

No nie każdy radę da tak do końca zarabiać...

Eutanazja??

Rysiek może wolwem przejedzie w zamian za piłę w spadku 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v