Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

Zrobi się trochę  miejsca dla młodszych. To też dobrze.

To dobrze, tylko młodzi mogą chcieć za szybko zrobić karierę i być jeszcze gorszymi partyjnymi sługusami niż Ci starzy ...

Już mieliśmy cyrk obwoźny Błaszczaka, czołgi i transportery wożone na lawetach po całym kraju ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Wielu nie było w wojsku, nie  wiedzą co znaczy ja zmienia się kadra jaki jest chaos .

Co innego zmiana w pododdziałach a co innego w instytucjach centralnych MON.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To dobrze, tylko młodzi mogą chcieć za szybko zrobić karierę

To nie takie proste,

Opublikowano

A kto będzie chciał zostać dowódcą kompanii albo plutonu? Mało jest takich debili jak ja. Wszyscy wiedzą że to ciężki kawałek chleba i to tego ciemnego.

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Tylko dowództwo jednostki wojskowej .

A daj spokój. Jest parę brygad i jak ktoś marzy o gwiazdkach generalskich, to musi podowodzić wcześnie albo później. Reszta to tylko epizod.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

A kto będzie chciał zostać dowódcą kompanii albo plutonu? Mało jest takich debili jak ja. Wszyscy wiedzą że to ciężki kawałek chleba i to tego ciemnego.

Nie wiesz co zrobić, tu na forum padło wiele tez ze strony pracodawców , że jak komuś nie pasuje praca i wynagrodzenie to niech sobie szuka innej roboty.

Opublikowano
1 minutę temu, andrzej78 napisał:

Nie wiesz co zrobić, tu na forum padło wiele tez ze strony pracodawców , że jak komuś nie pasuje praca i wynagrodzenie to niech sobie szuka innej roboty.

to już tylko takie pokrzykiwania, w rzeczywistości, wielu takich januszexów marzy o tym, aby zatrudnic kogokolwiek na dłużej niż 2-3 miesiące

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A daj spokój. Jest parę brygad i jak ktoś marzy o gwiazdkach generalskich, to musi podowodzić wcześnie albo później. Reszta to tylko epizod.

Pułkownik szybko stanie się generałem zaufanym .

Opublikowano
Przed chwilą, andrzej78 napisał:

Tak też mnie straszono. Że jak mi nie pasuje, to na moje miejsce przed bramą jednostki czeka tłum chętnych. I popatrz, przez 8 lat nikt mnie nie chciał na etacie dowódcy kompanii zmechanizowanej zmienić. A zawsze na biurze przepustek ( tak dla jaj) pytałem czy nikt się nie zgłosił. Aż dowódca batalionu poprosił żebym przestał pytać.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Jak obstawiacie jak się dogada z Ukrainą na jakich warunkach przystanie Minister .

Minister Siekierski wskazał od czego zacznie. Będzie to regulacja stosunków z Ukrainą

Jeżeli mowa o stosunkach ,to zasadniczo chodzi o to żeby zawsze być z tyłu. 😄

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

No i mamy pierwszego PiSowskiego yntelygenta kopiującego bezmyślnie partyjny przekaz xD Ale co się dziwić, w płaską ziemię wierzy to i propagandzie łatwo się poddaje ...

Się Mariuszek dzisiaj TVP INFO naoglądaj bo może jutro czarny ekran zamiast Rachonia zobaczysz xD 

No ciekawe co zrobią z tvp. 🤔

Ale Tomasz widzę że nazwiska dobrze znasz🤭

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ale Tomasz widzę że nazwiska dobrze znasz🤭

Urban, Tumanowicz, Szczepański takie nazwiska też znam, niedaleko im do Kłeczka, Rachonia, Kurskiego czy Holeckiej, metody prowadzenia telewizji podobne ...

Być może i któraś z obecnych "gwiazd" telewizji skończy jak Tumanowicz, będąc cieciem na parkingu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v