Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Włodzimierz Czarzasty , wypowiedz z dzisiaj święto zapalenia światła , zostało zakłócone będzie powtórzone jutro .

Aaaaa święto odpalonej gaśnicy też powtórzą ?:lol:

• Haha 3
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Wielkie larum bo pejsate rytuały przerwane. Chcrzescijanskie symbole jak były poniewierane to chyba nikt nie został ukarany🤔,  Macie problem z krzyżem? To kim wy jesteście, jakiego pochodzenia? Wasi dziadkowie rodzice?  Który kraj poniewiera swe symbole religijne tak jak U nas to sie robi?  Jak powiedział Tusk ,,Polskość to nienormalność"  Nadstawiajcie drugi policzek a oni niech robią co chcą 🤦‍♂️  Wywalcie flagę Polski, godło bo po co to komu...

Najbardziej krzyż bezczeszczą ci co na nim politykę robią. Pretensje do nich. Bo do kogo? Skoro powycierane tym symbolem wszelkie wychodki? Do kina też nie chpdzę na czas bo przed filmem pół godziny reklam...

mirro napisał:

Aaaaa święto odpalonej gaśnicy też powtórzą ?

Transmisję w kinie proponuję - wszak to sejm przecież.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, mirro napisał:

Aaaaa święto odpalonej gaśnicy też powtórzą ?:lol:

Nie powtórzą nigdy jest wypowiedz .

https://www.facebook.com/watch?v=1068653790991640

Janusz Korwin-Mikke ogłasza nowy projekt polityczny. To może być zła wiadomość dla Konfederacji

— Chcemy żyć w normalnym świecie. A ten budowany przez maniaków z Unii Europejskiej nie jest normalny — mówił na konferencji Janusz Korwin-Mikke i ogłosił start nowego projektu politycznego. — Nazwa partii jest już ustalona. Nie będę jej podawał do czasu, aż ją zarejestrujemy — zastrzegał. Inicjatywa Korwina to zła wiadomość dla Konfederacji, szczególnie jeśli przyłączy się do niej Grzegorz Braun.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galan99 napisał:

Tak wielu tam obecnych posłów krzyczy przecież o świeckim państwie i oddzieleniu tych dwóch kwestii od siebie.

Tylko krzyczy podczas wyborów po wyborach nic się nie zmieni .

Nikt z nowego rządu nie podniesie ręki na kościół .

a kto tu mówi o podnoszeniu ręki na jakikolwiek kościół czy bożnicę?
wręcz przeciwnie, mój postulat zabrania mieszania tego z syfem jakim jest polityka i jej śmierdząca wszelkim qrestwem kłamstwem, i czym tylko chcesz z obrzydlistw nora jaką jest parlament

inna sprawa że z żadnym bogiem nie ma nic wspólnego wyznanie które się tam pcha samo i to jest wystarczający powód aby bodaj tych oszustów stamtąd wywalić bo takie religie które doczesną doraźną politykę uprawiają a wręcz chcą u samego źródła to nie religie a jawne oszustwa choćby co do intencji i żadnego boga tam nie szukacie a zwykłej w tym i nade mną władzy
mówię - won!
jeśli ja zechcę sobie boga poszukać to na pewno nie w polityce i polityki przybytkach

a wam wyżej nawet nie muszę pluć w twarz, samiście ją sobie już dość opluli wręcz na siłę pchając Wiarę tam gdzie jej na pewno nie ma po za intrygami, oszustwami, konszachtami jednych przeciw drugim i jeszczeście swoich bałwanów naczepiali, narozpalali i co tam jeszcze na siłe wciskacie
żrecie się między sobą o te bałwany którego to który lepszy i tylko w końcu trupami się te wasze "poszukiwania bogów" kończą jak wami kacyki religijne manipulują tak samo jak polityczne kacyki i to nawet sprawiliście że w tym samym miejscu zebrane

no na razie mamy ofiarę pozbawionej ducha gaśnicy ale nigdy spory religijne nie obywały się bez zbędnych ofiar ludzkiej ciemnoty

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

No i mamy pierwszego PiSowskiego yntelygenta kopiującego bezmyślnie partyjny przekaz xD Ale co się dziwić, w płaską ziemię wierzy to i propagandzie łatwo się poddaje ...

Się Mariuszek dzisiaj TVP INFO naoglądaj bo może jutro czarny ekran zamiast Rachonia zobaczysz xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Budka poinformował, że spółki górnicze zostawiły Sasinowi w ministerstwie aktywów państwowych zapotrzebowanie na dofinansowanie kwotą 7 mld zł. Tak tyle nas kosztuje wungiel Dodatkowo jedna ze spółek ma w porcie w Gdańsku 1,5 mln ton węgla który się do niczego nie nadaje. Wypadają więc trupy z szaf po rządach pisu.

A w szczujni skowyt, że Tusk ich rozwiąże. Jęczą płaczą jacy to przyjdą dziennikarze. A przecież pis tak samo dał polityka Kurskiego na prezesa a niewygodnych dziennikarzy zwolnił. Ale oni o tym zapomnieli.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Nie ma co ubolewać. Trzeba to jakoś przeżyć. wybory pokazały że postkomuna ma się dobrze . Muszą chyba ze 2-3pokolenia jeszcze wymrzec żeby Polska poszła naprzód. Dotyczy też sądów. Tylko czyja będzie wtedy Polska? w myśl premiera Olszewskiego.

Opublikowano (edytowane)

a nic bo pewnie wyrwana z jakiegoś kontekstu a linkujący sądzi że odbiorca słyszy i Jego myśli

zamierzałem wykładnię psychologiczną streścić tego zjawiska ale była by tu niepotrzebnie nazbyt obraźliwa (mogła by być tak odebrana) a nie mam przyjemności w obrażaniu kogokolwiek kto mnie nie atakuje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Foto po lewej jest z wczoraj wieczora z sejmu. Jako że pierwszy raz rząd wyłoniony został przez sejm marszałek wręczył Tuskowi zaświadczenia w formie uchwał o desygnowaniu na premiera (poniedziałek) i o uzyskaniu wotum zaufania (wtorek) i sobie pamiątkowe foto zrobili.

A w szczujni rozkmina na temat tego, ze widz ma prawo wyboru. Ja się pytam jaki wybór w szczujni ma widz skoro tam tylko pisowska racja jest?

main_01guten_tag_.jpg

main_02oszukiwany_przez_ostatnich_8_lat~1.jpg

main_08cyfrowy_remake_ju_w_kinach.jpg

main_11starsi_panowie_dwaj.jpg

main_15jeden_kt_ry_nie_zag_osowa_ny_krynski.jpg

main_21powsta_y_nowe_schody_ny_surfer.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Data może i łatwa ale co te zdjęcia mają z nią wspólnego?

46 minut temu, hubertuss napisał:

Budka poinformował, że spółki górnicze zostawiły Sasinowi w ministerstwie aktywów państwowych zapotrzebowanie na dofinansowanie kwotą 7 mld zł. Tak tyle nas kosztuje wungiel Dodatkowo jedna ze spółek ma w porcie w Gdańsku 1,5 mln ton węgla który się do niczego nie nadaje. Wypadają więc trupy z szaf po rządach pisu.

Budka na pewni kłamie. Roman zaświadczy że górnictwo to zyski przynosi w dziesiątkach miliardów liczone 😆

Opublikowano
49 minut temu, hubertuss napisał:

Był czas się przyzwyczaić? Ano był. To teraz bez narzekania.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Budka na pewni kłamie. Roman zaświadczy że górnictwo to zyski przynosi w dziesiątkach miliardów liczone

ależ przynosi górnictwo dochody ale budżetowi państwa i nie w dziesiątki a co najmniej setki miliardów idące a dobrodziej urzędas w ramach wielkiej łaski czasem co i górnikom odpali jak się w tym budżecie zagalopują i za dużo w podatkach, akcyzach i czym tam jeszcze zedrą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v