Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

jak by co to był mój pomysł

jak bożnica z parlamentu to dla wszystkich wyznań

był taki suchar jak bolszewiccy najeźdźcy w jakiejś chałupie matkę z córką gwałcili a jeden starą babcię na piecu wypatrzył
- no ale to staruszka , uszanujcie bodaj z racji wieku - negocjowała córka
- jak wojna to dla wszystkich gówniaro a nie wszystko by chciała dla siebie - dało się słyszeć z zapiecka

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Braun źle zrobił. Choć uśmiałem się co nie miara i dziś jeszcze się śmieję jak oglądam memy. Ale tak szczerze sejm nie powinien być miejsce m dla takich uroczystości religijnych. Są różne inne miejsca niech sobie tam robią takie uroczystości niech tam idzie kto chce kogo zaproszą nie mam nic przeciwko. Ale miejsca gdzie jest prowadzona aktualna polityka nie powinny temu służyć.

Dla Brauna wpłaciło już około 1900 osób ponad 70 tys zł.

Opublikowano

Dokładnie tak samo myślę - sejm to nie  miejsce na szopki

Jeśli nie chciał upamiętnienia żydowskiego święta - mógł napisać do marszałka protest, nawet zebrać podpisy, wystąpić w tym temacie na mównicy - kulturalnie

Opublikowano (edytowane)

taa, i dużo by to dało
na pewno nawet na tym forum by z dziesięć stron było mniej bo nikt by tego nie zauważył

jeden idiota robi z parlamentu kanał na jutubie a inni wykorzystują okazję że taka oglądalność a że temat kontrowersyjny to może i dobrze że tak to wszystko poszło
jedyne pytanie z wczoraj zadanych na jakie padła jakakolwiek odpowiedź - co się dzieje jak religie miesza się z państwem

bo wszystkie inne Tusk wysłał na drzewo i czy ktoś pamięta kto o co pytał z tych kilku godzin hucpy w jaką zamieniło się wczorajsze posiedzenie?
Jedynie ustalono że polski parlament m in świadczy i "usługi kosmetyczne" dla żydówek a Polska to może i państwo z dykty ale proszkowo malowanej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Zatarg z Żydami to pikuś pogadają w mediach pomówią popiszą. Ale Braun zaburzył bardzo ważny dzień w polskim sejmie. Mniejsza z tym jaki rząd został powołany. Ale w takim dniu takiej lipy nie powinien odstawić.

Kanał na yt nic tu chyba nie wnosi. Nawet gdyby nie było transmisji obrad na yt a były nawet za Witek to tam na miejscu gdzie nie było transmisji live ludzie mieli tyle telefonów i kamer że i tak w świat by poszło.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

tyle było u mnie śniegu -  wskazał w sali poseł Czarnek

tyle było u mnie śniegu -  wskazał w sali poseł Czarnek

a tak na prawdę to krzyczał wtedy na Hołownię - ej! Ty! tera ja bede gadał

a później nawet powtórzył że - "teraz ja mówię" - jak już zaczął a Hołownia się wcinał
ale co powiedział to nie pomnę ale On nic nigdy ciekawego nie mówił co warto było by spamiętać

• Haha 1
Opublikowano

wyszło dobrze i głośno. w dobie napasci pejsatkow na Palestyne, wszyscy powinni pogasić świeczki i się wypiąć, tak jak na putina. 

czemu putin zły, a Izrael cacy i wszyscy cichosza 🤔

Opublikowano (edytowane)

Kaczyński był tym przysłowiowym gajowym tylko nie na okręcie a nawet w prawdziwym polskim lesie politycznym tylko że ten las sam w poligon wojenny zamienił i ma tyle do gadania teraz dokładnie ile gajowy na wojskowym poligonie
teraz nawet nie wie czy te krzaki kulołomy pozwolą Mu z tego poligonu posprzątać na jedną kupę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Wielkie larum bo pejsate rytuały przerwane. Chcrzescijanskie symbole jak były poniewierane to chyba nikt nie został ukarany🤔

Macie problem z krzyrzem? To kim wy jesteście, jakiego pochodzenia? Wasi dziadkowie rodzice? 

Który kraj poniewiera swe symbole religijne tak jak U nas to sie robi? 

Jak powiedział Tusk ,,Polskość to nienormalność"  Nadstawiajcie drugi policzek a oni niech robią co chcą 🤦‍♂️ 

Wywalcie flagę Polski, godło bo po co to komu...

z krzyrzem to owszem natury polonistycznej😂

tak mi sie przypomnialo gdy  w 89 r w auli szkoly razem z kolegami krzyz wieszalismy..

niedawno salon remontowalem ,zostaly gole sciany, pozniej stara kazala pare zdjec powiesic .. za pare dni zreflektowalem sie ze jedna trzeba isc do garazu po wkretarke i kolki --czegos brakowalo. termometru oczywiscie..no i krzyza rzecz jasna.

jehoszua zdaje sie swietowal to ponad 30 razy a miriam nawet dluzej..

ale od konfiarza trudno wymagac logiki,rozsadku i zastanowienia .

1 godzinę temu, mirro napisał:

Taka mnie refleksja naszła. Bo w zasadzie, to na Golanie pilnowaliśmy aby Żydzi w szkodę sąsiadowi nie wchodzili, W Jugosławii też muzułmanów rezali sąsiedzi. Kurna, tylko w Iraku była normalna napierdalanka bez większych podtekstów. Czyli wszyscy napieprzali nas , a my wszystkich.

szyici,sunni,kurdowie,chrzescijanie -nie byly podtekstem ?? w jugoslawi katolicy prawoslawni ,muzulmanie i komuniscie  byli..

Opublikowano

ja już dzisiaj streamu z sejmu nie odpalam, jeden raz z wczoraj mi wystarczy
jeden taki kiedyś powiedział - dzięki internetowi dowiedziałem się ilu jest na świecie idiotów

po wczorajszym seansie ja uzupełnię - okazuje się że jest ich jeszcze więcej i to gdzie

ociepliło się to idę kręcić rury, choć nie są grubościenne to i tak mają więcej treści jak to co wczoraj nieopatrznie zobaczyłem
to jest tylko śmieszne, nic więcej a że żałośnie śmieszne to raz wystarczy

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Leszy napisał:

Od lat są z tego zdjęcia, memy z politykami prawicy zapalającymi światła, czy z Kaczyńskim w jarmułce. Nic nowego ani odkrywczego. Toć nikt się z tym nie krył.... 

Tyle że to nigdy nie trafiło do zbiorowej widowni na taką skalę. Dotąd były jakieś migawki pod koniec serwisów informacyjnych i mało kto zastanawiał się co pejsaci odczyniają w sejmie. 

Dziwne że jak żydy ustawiają menorę, zapalają świece i łażą po sejmie jakby byli u siebie to nikogo nie gorszy ale jak im się tylko świeczki zgasi to ruchawka naszych władz praktycznie bez wyjątku i AJ waj!!! na cały świat.

Mocherowa sekta drze japę pod pałacem prezydenckim. Oj będą szopki.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

nie tylko Ty w końcu dziś już nie ma streamu bo nie ma obrad ;)

o widzisz
to dowód tylko że nawet nie sprawdzałem i nie zamierzam już tej parady łgarzy i dwulicowców oglądać (że dwulicowców to nie trzeba daleko bo post wyżej wystarczy na jeden z dowodów)
nigdy nie mówię "nigdy" ale "co do zasady" często; tak i tym razem
strata czasu i dewastacja dobrego smaku i gustu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Screenshot_20231213_124328_TikTok.jpg

ale to o katolicką chodzi. 

za pejsowe będzie szubienice stawiał 🤣

Opublikowano

Włodzimierz Czarzasty , wypowiedz z dzisiaj święto zapalenia światła , zostało zakłócone będzie powtórzone jutro .

Druga sprawa będzie głosowanie dziś lub jutro by , Bosak nie był marszałkiem i to samo powiedział  Szymon Hołownia .

Opublikowano

Sam fakt, że nikt nie kwestionuje takich praktyk w sejmie (nawet konfederacja) wiele mówi o nas jako narodzie. 

Rozumiem potępienie aktu Brauna (chociaż sam osobiście to popieram, to był jedyny sposób, żeby wywołać o tym dyskusje), tak nie rozumiem zmowy milczenia w tym temacie. To sejm, a nie synagoga i takie praktyki nie powinny mieć miejsca. Tak wielu tam obecnych posłów krzyczy przecież o świeckim państwie i oddzieleniu tych dwóch kwestii od siebie.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

ma tyle do gadania teraz dokładnie ile gajowy na wojskowym poligonie

A to byś się zdziwił. Poligon poligonem ale las normalnie państwowy. Parę razy jeździłem do leśników tłumaczyć się z wywalonych drzew przerytych dróg itp. Oczywiście zawsze szło się dogadać żeby afery nie robili, ale fanty trza było ze sobą mieć.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, alandil napisał:

Sam fakt, że nikt nie kwestionuje takich praktyk w sejmie (nawet konfederacja) wiele mówi o nas jako narodzie. 

Rozumiem potępienie aktu Brauna (chociaż sam osobiście to popieram, to był jedyny sposób, żeby wywołać o tym dyskusje), tak nie rozumiem zmowy milczenia w tym temacie. To sejm, a nie synagoga i takie praktyki nie powinny mieć miejsca. Tak wielu tam obecnych posłów krzyczy przecież o świeckim państwie i oddzieleniu tych dwóch kwestii od siebie.

Tak wielu tam obecnych posłów krzyczy przecież o świeckim państwie i oddzieleniu tych dwóch kwestii od siebie.

Tylko krzyczy podczas wyborów po wyborach nic się nie zmieni .

Nikt z nowego rządu nie podniesie ręki na kościół .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v