Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał:

Wszystko zepsuli? To znaczy co zepsuli? CO to jest to wszystko? Bo póki co to chyba tylko tobie głowa się popsuła. 

Jaka większość? Ty dalej snujesz tu swoje wizje i projekcje rzeczywistości. Spałeś od 15 go października? Gorszego niż pis to już nic nastać nie może. A mi po prostu wesoło, że ludziom zaprogramowanym propagandowo jaki pis dobry a Tusk zły gól skacze. Jakie może być nowe nie znane? Na kogo było głosować. Na tych od stolika co sami sobie go wywrócili. Których to Petru człowiek od 6 króli zaorał w trymiga i założył sufit na 10 %. Na kogo miałem głosować. Kto ma rządzić? Myślisz, ze uprawiając tu malkontenctwo jesteś jakiś lepszy? Czy twój pesymizm coś wnosi? 

Na pewno nie wnosi takiego rozbawienia jak Twoje ujadanie. 

Dla mnie jak i dla pewno 90% społeczeństwa to normalny dzień . Ty tym żyjesz non stop. I od jutra nie będziesz się skupiał na przyszłości tylko nadal będziesz pisał o przeszłości.

Opublikowano

moze nie bedzie lepiej od jutra ale na pewno bedzie smieszniej..

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Naród chce oglądać jak pis zostaje upokorzony./ Teraz Nowacja im jedzie równo.

warto przypomniec ze jej matka zginela w smolensku.

2 godziny temu, Kowalsky30 napisał:

Poseł Koalicji Obywatelskiej Michał Szczerba: Na odchodne łupili, wyprowadzali, nagradzali, zmieniali statuty i regulaminy, betonowali, czyścili rezerwy, dotowali, bezczelnie kradli. Teraz odpowiedzą. To jest już koniec!

Amen

twoj sasiad krysztalowy marian tez sie do tego przyczynil.

20 minut temu, Agrest napisał:

Szampan się chłodzi, truskawki kupione?🤣

gdy bylem w szpitalu po operacji, po 22 kurier przywiozl taki zestaw od wdziecznego pacjenta- te co byly wtedy na zmianie to byly najgorsze..tu wstaw dowolne obrazliwe slowo..do dzisiaj ma uraz do takiego zestawu..

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Agrest napisał:

Na pewno nie wnosi takiego rozbawienia jak Twoje ujadanie. 

Dla mnie jak i dla pewno 90% społeczeństwa to normalny dzień . Ty tym żyjesz non stop. I od jutra nie będziesz się skupiał na przyszłości tylko nadal będziesz pisał o przeszłości.

To w końcu podnieta czy ujadanie? Możesz się zdecydować czy się pogubiłeś? Bo podnieta to raczej stan pozytywny u człowieka za to malkontenctwo które ty uprawiasz tu to jak najbardziej ujadanie.

Resztę twych projekcji rzeczywistości zwanych urojeniami pominę. Bo co ty tam możesz wiedzieć o czym myślę i czym się zajmuje. Ujadaj dalej jak było źle a jak teraz jeszcze będzie gorzej. Wszak malkontenctwo to narodowa cecha Polaków - zawsze źle.

Tak więc ja się bawię, możesz to nazwać podnietą ty ujadasz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Wreszcie skończy się to wieczne zastanawianie jak ugryźć kolejne e-dotacje i logowanie po nocach. Życie polskiego rolnika wraca do normalności👌

Edytowane przez Kowalsky30
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

To w końcu podnieta czy ujadanie? Możesz się zdecydować czy się pogubiłeś? Bo podnieta to raczej stan pozytywny u człowieka za to malkontenctwo które ty uprawiasz tu to jak najbardziej ujadanie.

Resztę twych projekcji rzeczywistości zwanych urojeniami pominę. Bo co ty tam możesz wiedzieć o czym myślę i czym się zajmuje. Ujadaj dalej jak było źle a jak teraz jeszcze będzie gorzej. Wszak malkontenctwo to narodowa cecha Polaków - zawsze źle.

To chcesz powiedzieć  że za Tuska i Kopacz było lepiej niż teraz ?

Opublikowano (edytowane)

@Karol6130 Pewnie ceny w sklepach niższe zus niższy stabilne ceny nawozów i płodów. Mniej złodziejstwa i jawnego przelewania naszych pieniędzy na fundacje matek rodzin. Za po nikt jak Szumowski nie dostawał 160 mln dotacji za które nic nie zrobił.

Statystyki są nie ubłagane za już nawet 800 plus kupujesz dzisiaj mniej niż za 500 plus w 2016 roku. Za najniższą emeryturę to samo mniej niż za najniższą w 2015 roku. 500 plus nie poprawiło dzietności. Wszędzie widać fiasko działań pisu. Za to mamy rzesze pisowskich milionerów. Ludzi którzy nie mając kwalifikacji wykształcenia zgarnęli miliony dla nich było lepiej. 

3 minuty temu, GABBER85 napisał:

Jest to wielka niewiadoma co będzie, to  splot okoliczności....

Oczywiście, że nikt nie wie co będzie .jak choćby kraść na taką skalę przestana to będzie lepiej. Trzeba zawsze mieć nadzieję że coś jednak się poprawi. A nie z góry malkontenctwo, ze na bank będzie złe.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Na rozchwianym pisowskim rynku jakoś więcej zarabiałem 

Wszystko co podałeś zaczęło się od podnoszenia minimalnej

Pisu nigdy nie broniłem i nie zamierzam, tak jak i innej partia 

Pamiętasz piramidę i linie lotnicze? 

Oczywiście nie mówię że pis tego samego nie robił Bo miał swoje "skoki"

Opublikowano
10 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Wreszcie skończy się to wieczne zastanawianie jak ugryźć kolejne e-dotacje i logowanie po nocach. Życie polskiego rolnika wraca do normalności👌

W rzeczy samej, oby czasem nie musiał po nocach myśleć skąd wziąć kasę na przetrwanie, bo na to się mocno zanosi.   ;)

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GABBER85 napisał:

PS . Ciiii , bo Telus mówi

Taaa, spec od niszczenia polskiej wsi ... Saletra po 2000, NPK po 4000 i pszenżyto po 700, brawo PiS, brawo minister Telus xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja też, ale jak pomyślę, że u schyłku rządów PO kupiłem ziemię za trochę ponad 30 tyś/ha, a teraz za prawie 2x więcej (i to nie była najdroższa oferta za jaką chodzą grunty u nas)., to trochę te zyski się zaczynają wydawać małe. 

Lub weź pobuduj dom wtedy i teraz? Czy naprawdę tak dobrze zarobiliśmy? 

Edytowane przez Leszy
  • Like 2
Opublikowano
58 minut temu, GABBER85 napisał:

Sie zastawnawiam kto lepiej wyszedł, czy ten kto "nabroł" z ujni Fendów i bedzie cza do nich dokładac jak sie zaczną sypać,

Naprawiać trza, ale jak było stać na traktor, to i na serwis trza wyłożyć. Sypią się rózne rzeczy i trzeba jednak kombinować jak nie dopuścić do zapaści technicznej.

Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

Wszystko co podałeś zaczęło się od podnoszenia minimalnej

Pisu nigdy nie broniłem i nie zamierzam, tak jak i innej partia 

Pamiętasz piramidę i linie lotnicze? 

Oczywiście nie mówię że pis tego samego nie robił Bo miał swoje "skoki"

Na piramidę durnie kasę nieśli co mnie to obchodzi, ze ktoś wierzył w 18 % a stabilne i znane banki dawały sporo poniżej 10. To nie moje pieniądze i nie moja bajka. Natomiast jak pisowcy przelewali z publicznych na swoje konta to już mnie obchodzi.

Przy piramidzie trzeba pamiętać, że kilku prokuratorów opóźniało czynności śledcze co wyszło na jaw na komisji i jak nastał pis ci prokuratorzy dostali awans. Czyli możliwa była gra by  narobić większego gnoju i zwalić na Tuska prokuratorzy działali opieszale.

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Ja też, ale jak pomyślę, że u schyłku rządów PO kupiłem ziemię za trochę ponad 30 tyś/ha, a teraz za prawie 2x więcej (i to nie była najdroższa oferta za jaką chodzą grunty u nas)., to trochę te zyski się zaczynają wydawać małe. 

Lub weź pobuduj dom wtedy i teraz? Czy naprawdę tak dobrze zarobiliśmy? 

To jest właśnie kolejny problem wielu ludziom pomimo 500 plus i wzrostu zarobków wiele rzeczy jak np mieszkanie dom czy działka czy dla rolnika ziemia zrobiło się jeszcze bardziej niedostępne.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Taaa, spec od niszczenia polskiej wsi ... Saletra po 2000, NPK po 4000 i pszenżyto po 700, brawo PiS, brawo minister Telus xD

To na ile ma Tusk podnieść ceny zbóż?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v