Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nie żebym bronił Szydło ale i z Sawickiego wylazła butna nepotyczna świnia,
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/sawicki-odpowiada-szydlo-ws-wiatrakow-niech-sie-cieszy-brukselskimi-srebrnikami/qgz2l89

z tymi "srebrnikami" ani na temat, ani dyplomatycznie ani dowcipnie

jednak komuch komuchem zdechnie nawet jeśli to tylko popierdółka pozeteselowska a nie prawdziwy komuch

zarozumiały buc tylko promocję dla Szydło zafundował tak jak kiedyś inny buc Ziobrze
że też Hołownia dopuścił toto do szajki

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
35 minut temu, galan99 napisał:

Drugie dno afery wiatrakowej. Niemieckie giganty zwolnione z wielomilionowego podatku

Były minister Janusz Cieszyński (PiS) zauważa, że w projekcie nowelizacji ustawy dotyczącej zamrożenia cen prądu, gazu i ciepła autorstwa Koalicji Obywatelskiej i Polski 2050 „zrobiono prezent” zagranicznym koncernom – głównie niemieckim: zwolniono je z konieczności płacenia odpisów od nadzwyczajnych zysków. To właśnie te pieniądze były przeznaczane na łagodzenie skutków obniżek cen prądu dla Polaków.

A co to są te nadzwyczajne zyski? Jaka jest definicja prawna? 

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

aaa,   jak wizualnie to wszystko jasne😆

nie przystawiłem drabinę i go pomierzyłem 

31 minut temu, dysydent napisał:

z tymi "srebrnikami" ani na temat, ani dyplomatycznie ani dowcipnie

jednak komuch komuchem zdechnie nawet jeśli to tylko popierdółka pozeteselowska a nie prawdziwy komuch

teraz to zauważyłeś   .... ?

simens     „Afera Lex Siemens”: Nowa koalicja chce wywłaszczać ludzi pod wiatraki, Szczerba ucieka przed pytaniami 😁

dobre czasy idą 

22 godziny temu, dysydent napisał:

a to zależy pod jakim kątem zmierzysz

przy "problemach z utrzymaniem pionu" ... xD

w pionie 18 z ssaniem może by skoczył do 20 

Opublikowano

ty jak idziesz do las widzisz tylko jedno drzewo czy małe średnie i durze ?  zle z tobą 

Co ciekawe w tym samym czasie nieoficjalnie mówi się o tym, że Polska po latach rzekomych "problemów z praworządnością" Polska otrzyma zaliczkę z KPO mniej więcej w wysokości kwoty jaką potrzebuje produkujący również "zielone technologie" niemiecki koncern Siemens, żeby przetrwać - Niemiecki gigant w tarapatach. W ciągu doby stracił na wartości ponad 3 mld euro - pisał portal Money.pl w zeszłym miesiącu - Siemens Energy to jedna z kluczowych firm dla niemieckiej transformacji energetycznej. Jej kłopoty wynikają ze strat za spółki zależnej, która ma natomiast problemy z jakością turbin wiatrowych - podawało Deutsch Welle. Siemens ma negocjować wsparcie z rządem Niemiec.

- Ponieważ nasi polityczni oponenci lubią słowo "lex", ale lubią też niemieckie koncerny, proponuję ustawę o prądzie i wiatrakach nazywać "Lex Siemens".

Ale kompromitacja @MichalSzczerba. Przyznał na antenie, że nie zna projektu o wywłaszczaniu Polaków pod budowę wiatraków i konfiskatę majątku Orlenu, a okazało się, że pod tym projektem się podpisał.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Skoro żeś pisał że.....

5 godzin temu, Roman176 napisał:

to ty nie masz tych dużych .. a propo kto ich ma ?  

...... a nie potrafisz wytłumaczyć co masz na myśli,  to oznacza że jak zwykle nie wiesz o czym piszesz

Opublikowano (edytowane)

Jacy eksperci pisowscy? Kto będzie stawiał ten bezie. Kumpel pracuje w stoczni gdańskiej i mają bardzo dużo roboty z wiatrakami i ich produkcją i zarobki dobre. Jestem za dywersyfikacją źródeł energii i bardzo mnie ta ustawa cieszy podobnie jak wasza sraczka z jej powdu.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Michał Kołodziejczak o wiatrakach / autor: Fratria/X: @EKOlodziejczak_

Na temat zmiany przepisów, na temat budowania wiatraków wypowiada się bardzo dużo osób, w dużej mierze te, które w przeciwieństwie do mnie nie mają tego nieszczęścia mieszkać w sąsiedztwie kilkunastu turbin wiatrowych. Wysokość jednej to 155 metrów, a odległość od zabudowań najbliższej to około 650 metrów. Zbudowane praktycznie bez konsultacji społecznych, bez wsłuchiwania się w głos ludzi i brania pod uwagę ich zdania

— napisał na platformie X lider Agrounii.

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał:

Jacy eksperci pisowscy? Kto będzie stawiał ten bezie. Kumpel pracuje w stoczni gdańskiej i mają bardzo dużo roboty z wiatrakami i ich produkcją i zarobki dobre. Jestem za dywersyfikacją źródeł energii i bardzo mnie ta ustawa cieszy podobnie jak wasza sraczka z jej powdu.

ruchanie w dupe to wasza specjalność wyborcy rudego sam Kołodziejczak to napisał ze ten błąd bd nas dużo kosztował 

a pisze o tym samy co ja ze bez konsultacji społecznych wie bali mu wiatraka pod dom 

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Co to za chłopczyk?

platforma Kołodziejczyk 

Edytowane przez Roman176
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

A co to są te nadzwyczajne zyski? Jaka jest definicja prawna? 

@Ulman Chorążanka - W podróży przez Gminę Tomaszów Lubelski - W cieniu Wiatraków

Od 3 min Wiatraki i Ulmana pszenica .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Ale ja się pytam o nadzwyczajne zyski o których pisałeś. Te wiatraki widzę z okien więc nie wiem co ty chcesz tym udowodnić?  Obstawiam ze nie masz pojęcia o czym pisałeś i będziesz teraz poboczne wrzutki robił. Co ten film wnosi? To że istnieje wieś Chorążanka i stoją w niej wiatraki? No karwasz rewelacja! Przełomowa informacja o znaczeniu ogólnopolskim😆

59 minut temu, Roman176 napisał:

ten durzy dałem na zdjęciu nad domami   

Ze zdjęcia widać że jest sporo większy od chałup ale nijak rozmiarów nie określisz. Nie wiem czemu pisałeś że u mnie są te małe skoro sam nie wiesz jaką ten ma wielkość🤔 Wiatraków u mnie nie widziałeś , rozmiarów tego z fotografii nie znasz ale wiesz że u mnie sa te mniejsze🤣 Taki sam burdel logiczny robisz ze wszystkim o czym piszesz.

Opublikowano

Ja już mam koło domu .

Rozumiem że tak jak wiekszość PISowskiej tłuszczy nie masz pojęcia co to są te nadmiarowe zyski , na czym to polega, jak się liczy i ile płaci ? Dostałeś propagandowego gotowca dla ludu i go powielasz nie mając pojęcia co to tak naprawdę oznacza😃 Orlen czy inne PGNiG już zapłacili ten podatek czy nie?  A może wiesz czy ktokolwiek go zapłacił?

Opublikowano

Już idzie fama w mediach , że wszystkie starsze auta nie będą mogły tankować E10, nawet wplatane  są wypowiedzi ekspertów. Toż to wierutne kłamstwo,no ale wiadomo kogo trzeba oczernić za taki stan.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v