Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Takeda napisał:

to zależy, widać to na twoim i kilu innych przypadkach na tym forum dokładnie.

Tak jak przedtem tobie nie przeszkadzało olewanie Konstytucji przez PiS, teraz nie będzie to samo w wykonaniu KO przeszkadzało chociażby Hubertusowi. Przez ostatnie 8 lat było odwrotnie

o widzisz; przypomniałem sobie co Mirro mógł mieć na myśli pisząc

6 godzin temu, mirro napisał:

Bodaj @dysydent ostrzegał przed tym już dawno. Ale widać miłościwie panujący nie brali tego pod uwagę, więc mamy co mamy.

nawet bym nie spamował tym postem gdyby mi się nie przypomniało że nawet Gadowski pojechał po PiSie jako to - pisząc retoryką @Bogdan_ja - nasr.li w potrawę która zrządzeniem podłych; losu i wyborców teraz im samym będzie podana

.... ? .... ? .... a xuj z tym! nie wiem o którego momentu podlinkować to od samego początku
dlaczego akurat Gadowskiego linkuję? a no raz że miewa błyskotliwy dowcip a dwa że Sam jest częścią dowcipu jakim jest (a może jej nie ma) "prawica polska"
cokolwiek poszło gorzej i już się żrą między sobą :D

• Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Co ty tu znowu po pijaku belkoczesz? Możesz to przetłumaczyć na polski?

jak tam twój mentor pedofil ?  widzę ze udawanie głupka to masz mistrza 

2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Nic... stwierdzam tylko fakty 😁

Pytanie jest co szambiarz chce ugrać ? 😁😁😁

marko kolo babe już znalazłeś ? 

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Oj, no co, prawdę napisał, rzeczywiście nie było paliwa na stacjach xD 

Były takie sytuacje . Miałem info ze stacji Orlenu, na dostawę czekali o 1-2 dni dłużej , a popyt był tak duży , że w ciągu dnia sprzedawali to co normalnie na kilka dni wystarczało . Potem znowu 1-2 dni mieli pustkę. Z kolei prywatna stacja miała odrzucane zamówienia np przez tydzień i wiem ,że przez 3 dni napędu nie sprzedawali .

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Widzę romus cienko kwiczysz po upadku dojnej zmiany 😁

Kura co ty poczniesz  jak twój mentor koci naszczalnik zejdzie 😁

a czemu mam kwiczeć ? pisałem już dawno ze w tym kraju bd pis po i tak do usranej śmierci ..  ja mam polewkę niesamowitą bo 21roku najbardziej znienawidzony polityk w pl dzisiaj zbawiciel narodu ? wszystko sprzedał Niemcowi  

tak było najgorszych liderów politycznych Donald Tusk - 21,4 proc.,  

Politycy

Miejsce 1: Donald Tusk Fot. Sławomir Kamiński/Agencja Gazeta

Na zamówienie tygodnika "Wprost" firma Brand24 przebadała opinie o politykach, które pojawiły się w sieci między 24 a 31 października bieżącego roku. W badaniach wykorzystano ponad milion domen oraz portale społecznościowe - Facebook i Twitter. Na ich podstawie "Wprost" opublikował listę jedenastu polskich polityków najbardziej znienawidzonych przez internautów. Zobaczcie ranking.

Cały artykuł "Nienawiść po polsku" w najnowszym wydaniu tygodnika "Wprost".

(Onet/mk)

azeta

PolitycyAgencja Gazeta

Miejsce 6: Waldemar Pawlak Fot. Stefan Romanik/Agencja

gencja Gaz

PolitycyPolitycyAgencja Gazeta

Miejsce 2: Bronisław Komorowski Fot. Anna Kraśko/Agencja GazetaPolitycyAgencja Gazeta

Miejsce 3 Radosław Sikorski Fot. Sławomir Kamiński/Agencja Gazeta

Edytowane przez Roman176
  • Haha 1
Opublikowano

Widzisz jaki ten naród niewdzięczny ..wszystko sprzedał a jednak  będzie rządzić  bo tak większość zadecydowała ...prawda jest taka że to PiS sprzedał i okradł najwięcej ..i dalej jeszcze kradnie ...ale pierdel jest już blisko romus ...😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Roman176 napisał:

Na zamówienie tygodnika "Wprost" firma Brand24 przebadała opinie o politykach, które pojawiły się w sieci między 24 a 31 października bieżącego roku. W badaniach wykorzystano ponad milion domen oraz portale społecznościowe - Facebook i Twitter.

Nooooo jak się badania robi na podstawie tych dwu portali to można wiele wybadać. 

6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

..prawda jest taka że to PiS sprzedał i okradł najwięcej ..i dalej jeszcze kradnie ...

A Polaków straszą że im zbraknie na życie. Ciekawe dlaczego? Że tyle rozkradli?

Edytowane przez mirro
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Widzisz jaki ten naród niewdzięczny ..wszystko sprzedał a jednak  będzie rządzić  bo tak większość zadecydowała

dlatego cieszę się ze jestem Ślązakiem gdyby nie Śląsk i nasi ludzie to w Polsce nic by niebyło 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba
- 71 fabryk,
- 18 zakładów mięsnych,
- 16 fabryk odzieżowych,
- 14 chłodni,
- 10 zakładów elektronicznych,
- 10 fabryk mebli,
- 9 zakładów hutnictwa żelaza i metali nieżelaznych,
- 9 elektrociepłowni,
- 7 elektrowni,
- 7 fabryk samochodów i ich części,
- 5 cementowni,
- 5 kopalni węgla kamiennego.
To zbudowano w okresie Gierka:
- Dworzec Centralny w Warszawie,
- Fabryka Samochodów Małolitrażowych w Tychach,
- Huta Katowice,
- Trasa Katowicka, czyli "gierkówka",
- Trasa Łazienkowska w Warszawie,
- Kombinat Paliwowo-Energetyczny Bełchatów,
- Rafineria Północna Gdańsk,
- Kopalnie: Borynia, Śląsk i Trzydziestolecia PRL,
- Elektrownie: w Dolnej, Kozienicach, Rybniku,
- Huta miedzi w Głogowie,
- Kopalnia miedzi w Rudnej,
- Zakłady Azotowe Włocławek.
Zbudowano prawie w całości polską energetykę, w tym elektrownie węglowe – Bełchatów (4400 MW), Kozienice (2600 MW), Jaworzno III (1200 MW), Dolna Odra (1800 MW), Rybnik (1800 MW), Połaniec (I blok) – oraz wodne w Żarnowcu (700 MW) i Włocławku (160 MW), które wciąż dostarczają połowę zużywanego w Polsce prądu. W ciągu 30 lat, które minęły od tego czasu, wybudowano tylko jedną elektrownię (o mocy 4400 MW).
Wybudowano prawie 2 miliony mieszkań czynszowych. Były to całe osiedla i mieszkania które Polacy mogli wykupić za grosze i zostać właścicielami, one też zostały wybudowane za Gierka .

Business Insider Polska
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Romus wungiel  se lepiej otrzep bo widać że ci wali w dekiel 😁

czekaj jak krus tusk zlikwiduje bd słychać świński kwicz i do pracy 

• Haha 2
Opublikowano

roman -ty ciulu ,gierek byl z sosnowca 😂, jaki z niego hanys ??

6 godzin temu, nie napisał:

nie należą do zbioru moich zasad

ale jeżeli dla kogoś szambo jest perfumerią, to ok, jego wybór

pamietacie jeszcze kto o kim podobnie mowil ??

Opublikowano (edytowane)

@galan99 jeden lajk za Gadowskiego w zupełności wystarczy a jak na mój przypadek to i tak o jeden za dużo bo ....

znasz tego suchara o zamarzającym wróblu co mu życie krowa przypadkiem uratowała obsrywając ciepłym plackiem a lis tylko po to wykąpał aby mu rosół z wróbla gów.em nie walił? ;)

to że ja coś/kogoś linkuję wcale nie znaczy że ku jego pożytkowi.
Ten gość wystarczy że nikt Mu nie przeszkadza, sam udowadnia dlaczego nie warto; bo to co między tymi w sumie niezłymi dowcipami głosi jak na trzecią dekadę dwudziestego pierwszego wieku budzi co najwyżej uśmiech politowania i żenady, czasem zdziwienia że jeszcze tacy się uchowali  co najwyżej jest niegroźnym skansenem który oderwał się od rzeczywistości dawno temu i co najwyżej jest eksponatem, reliktem dawno już minionego ...

13 minut temu, jacus napisał:

pamietacie jeszcze kto o kim podobnie mowil ??

nie wiem, nie pamiętam, może przegapiłem ale czy o coś podobnego jak niżej Ci chodzi?
tak tylko ze dwie minuty od linkowanego czyli do momentu kaczej ..upy z "pieczątką"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jacus napisał:

roman -ty ciulu ,gierek byl z sosnowca 😂, jaki z niego hanys ??

mieszkał urodził sie w cieszynie .. i mieszkał z rodziną porębie powiecie bielskim 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

W czasie pandemii koronawirusa premier niemieckiego landu Meklemburgia-Pomorze Przednie Manuela Schwesig chciała zakupić rosyjską szczepionkę Sputnik V dla potrzeb swojego kraju związkowego.  W kwietniu 2021 roku Schwesig zwróciła się do Warniga o pomoc przy zakupie rosyjskiej szczepionki przeciwko Covid-19 Sputnik V . Rząd landu zdecydował się na zakup miliona dawek rosyjskiego preparatu, z czego później zrezygnował - preparat nie zyskał akceptacji Unii Europejskiej. :D 

Aby obejść amerykańskie sankcje, nałożone na tę inwestycję (NS2), kierowany przez Schwesig rząd Meklemburgii-Pomorza Przedniego wspólnie z parlamentem landu założyły w 2021 roku budzącą wiele kontrowersji Fundację Klimatu i Ochrony Środowiska. Fundacja powstała dzięki ścisłej współpracy rządu Schwesig z władzami Nord Stream 2 AG. Od objęcia urzędu premiera, Schwesig kilkukrotnie spotykała się z Warnigiem który zarządzał wówczas spółką Nord Stream 2. Firma Warniga, będąca spółką zależną rosyjskiego Gazpromu, przekazała fundacji 20 mln euro na ochronę środowiska. Akta fundacji zaginęły. :D 

Schwesig od 1 listopada sprawuje funkcję przewodniczącej niemieckiej Rady Federalnej (Bundesratu). Jest to druga, obok Bundestagu, izba parlamentu, w której zasiadają przedstawiciele krajów związkowych. 

kraj trzeciego świata, pozostaje tylko kibicować dalszego rozkładu

Opublikowano (edytowane)

@jacus mało co z tych szumów i trzasków można zrozumieć i może to "Wprost" jaki stenogram skleciło? bo ni uj nie zrozumiałem o czym tam bełkocze ten buc po za może że spóźnialskich do kąta zapędzał i podpisem na yt - "Prezydentowa to czarownica, która powinna poddać się eutanazji. Prezydent - oszust ulegający lobby żydowskiemu" ; nawet nie wiem czy takie słowa padły w tym nagraniu a z rana... ostatni budzi się węch ale słuch (ten selektywny) tuż przed nim tak że zaspanemu takich badziewi technicznych... może później jeszcze raz odsłucham to ew co dopiszę

swoją drogą to warto by rozważyć dlaczego takie buce zdobywają posłuch i estymę społeczną? sami są złem ale i zło ich rodzi na które są odreagowaniem? czy to sama natura i są złem samorodnym... no nie ma wszystkich równych ale religie, nazizmy i wiele innych wartościuje ludzi po fałszywych kryteriach i nic by w tym nadzwyczajnego nie było gdyby takie rydzyki o tym nie wiedziały ale wiedzą że łżą tak że może eutanazja nie ale jakieś badania naukowe... na eksponata takich bo to bydło co za nimi idzie to wiadomo; rasizm jest faktem we wszelkich przejawach życia i ma swoje uzasadnienie społeczne aby mądrzejsi głupszym przewodzili ale ... różne są kryteria ocen czy/już to od ocen w szkole po przez stopnie żołdackie czy stanowiska  hierarchii tzw społecznej ale czy jest kryterium - "skala podłości"?

szamani wiedli by prym gdyby taką opracować a ja bym przebadał czy są takimi świadomie czy to jakieś wrodzone predyspozycje które może by się jakoś dało... leczyć?

Religie (nie mylić z Wiarą) to zbiorowe schizofrenie bazujące na jakiejś biologicznej podatności organizmów stadnych zatem nigdy się ich nie uda wyeliminować, można jedynie minimalizować ich negatywne skutki,  żeby poznać - jak; trzeba zaczynać badania od "głowy". Rydzyk jest wprost idealnym obiektem bo zdołał stworzyć sektę wewn większej religii  że jest to nasz rodzimy - polski obiekt to i akurat jego przypadkiem mamy szansę się w owych badaniach posiłkować bo widzimy wokół siebie tej sekty wyznawców.

że pogarda zalatuje z mojego tekstu? i tak nieporównywalnie mniejsza niż ta jaką zostanę "obdarowany" za ten tekst ze strony owych sekciarzy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

swoją drogą to warto by rozważyć dlaczego takie buce zdobywają posłuch i estymę społeczną? sami są złem ale i zło ich rodzi na które są odreagowaniem? czy to sama natura i są złem samorodnym...

Zacznijmy od tego że są głupi, zawzięci i mają poczucie misji, Natura nie wyprodukuje sama zła na takim poziomie.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

po pierwsze co u Ciebie z uczuleniem na

1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

dziury

wszak przyznaję dokładnie co jedynie powtarzasz tylko innymi słowami

religia ..... jak nie taka to inna będzie

2 godziny temu, dysydent napisał:

Religie (nie mylić z Wiarą) to zbiorowe schizofrenie bazujące na jakiejś biologicznej podatności organizmów stadnych zatem nigdy się ich nie uda wyeliminować,

zaś jeśli coś takiego jak np napieprzanie łbem w glebę i wiele innych obrażających zdrowy rozsądek rytuałów uznajesz za

zestaw norm

to czego to mają być normy? czegokolwiek pożytecznego czy tylko bezsensowną fascynacją robienia czegokolwiek wspólnie bez wnikania czy ma to sens?

no może po za podniecaniem starych pederastów co ten fotomontaż trafnie sugeruje i żadne to normy a zwykłe wynaturzenia
ADCreHf27l9TTUncVPzcU8TmerV1ROMlpdFHMg_3

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

religia jako zestaw norm jak nie taka to inna będzie

Normy i wartości uniwersalne nie potrzebują akceptacji religijnej.I ty możesz miećswój pas Szahida! –  Samsung Galaxy Note 7

Edytowane przez mirro
  • Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v