Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

wiem że to nie do mnie było ale profilaktycznie w ramach "abolicji".... ;)

do ciebie nie 

1 minutę temu, Ulman napisał:

A Grodzkiego też trybunał będzie sądził? 

a immunitetu się rzeknie  ? nie  a trybunał jest od prawa jak zawsze pytania z d*py   

Opublikowano
14 minut temu, dzikidaniel napisał:

Ty tak poważnie? Boli cię że jedni kombinowali z prawem, stosowali kruczki a nie boli cię że inna palatia już się nie bawi w kruczki tylko jawnie łamie prawo dla swoich potrzeb? Naprawdę nienawiść tuskowa ekipa w was tak zaszczepiła że byle do celu bez względu na cenę?

Akurat nie głosowałem na Tuska tylko na osobę która dla mojej miejscowości zrobiła na prawdę dużo ( miedzy innymi drogi, nowy wóz strażacki, gruntownie odnowione budynki straży, biblioteki), i tak mówię poważnie jestem zwolennikiem nie tylko w polityce ale ogólnie krótkiego załatwiania spraw a nie jak by to powiedziała córka tworzenia jakiejś dramy. 

to według Ciebie pis łamał prawa czy nie?

Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

A Kamiński się zrzekł? 

nie

6 minut temu, thor1984 napisał:

o według Ciebie pis łamał prawa czy nie?

wszyscy łamią tylko stosują moja prawda jest prawdziejsza od twojej 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

nie

To jak mają go sądzić przed trybunałem? 

Tak w sumie to PIS nie wie ze sąd nie może sądzić Kamińskiego? Może im podpowiedz bo chyba błądzą a tak jak piszesz , sprawa jest bardzo prosta.

Opublikowano
10 minut temu, thor1984 napisał:

Akurat nie głosowałem na Tuska tylko na osobę która dla mojej miejscowości zrobiła na prawdę dużo ( miedzy innymi drogi, nowy wóz strażacki, gruntownie odnowione budynki straży, biblioteki), i tak mówię poważnie jestem zwolennikiem nie tylko w polityce ale ogólnie krótkiego załatwiania spraw a nie jak by to powiedziała córka tworzenia jakiejś dramy. 

to według Ciebie pis łamał prawa czy nie?

Tak powinno być..

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

nie przed trybunałem tylko czy z zgodne z prawem jest uniewinnienie przed wyrokiem  

to pytanie to jak pytanie Leppera z cyklu czy można zgwałcić prostytutkę ? 

Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał:

nie przed trybunałem tylko czy z zgodne z prawem jest uniewinnienie przed wyrokiem  

48 minut temu, Roman176 napisał:

znowu coś brałeś ?  sąd nie może skazać po to jest trybunał 

To w końcu jak ma być? Ma ich osądzać trybunał czy nie? 

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Jeśli w środę nie wpuści Hołownia Wąsika i Kamińskiego na obrady to cały PIS powinien nie uczestniczyć w obradach sejmu , całkowita destrukcja izby powinna nastąpić . Skoro izba SN jest nie uznawana przez UE to ta właśnie izba powinna zanegować wynik wyborów i co wtedy ?

wszystko zalezy od ochrony.. jesli maja I grupe to nie dadza rady 🤣 co najwyzej prezesa poturbuja.

bedzie wesolo- pucz 2.0

nie pucz kiedy nie wejde-cos tak to bedzie lecialo..

obstawiam cyrk na maxa. do pracy ide ale z rana moge poogladac .

2 godziny temu, mirro napisał:

Pytanie jest inne. Do czego dwu skompromitowanych PiSiorów jest jeszcze potrzebnych PAD, Szczególnie chodzących na wolności?:lol:

oni sporo wiedza...

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Romek.

Bez wyzwisk 

Psujesz ludziom kulturalną wymianę zdań 

ledwo kolacje zjadlem a tu juz z jakas kultura wyskakujesz.

tu nigdy jej nie bylo i nie bedzie..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Mariusz będziesz na proteście 11 tego?

wyjdzie na warszawska ulice a tu masa mniej lub bardziej opalonych chodzi .popusci w spodnie ze strachu i po wiecu...

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

znowu coś brałeś ?  sąd nie może skazać po to jest trybunał 

on boze narodzenie swietuje, niedawno z cerkwi wrocil.. cos se lyknal dla kurazu-macie cos wspolnego z soba. 

Opublikowano
1 godzinę temu, thor1984 napisał:

I miał racje , chyba że nie brała kasy 

Opublikowano

Roman176 napisał:

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A jak można ułaskawić przed wyrokiem ?? xD Jak wtedy wg polskiego prawa byli zwyczajnie niewinni xD 

a nie może ? gdzie to jest napisane ? wyborca rudego to ten co jest głupi i wierzy w niego jak idiota ...  mądrzejszy wyborca sprawdził by co na to konstytucja 

W art. 139 Konstytucji nie rozstrzygnięto, czy w zakresie prawa łaski mieści się także abolicja indywidualna, a zatem czy możliwe jest ułaskawienie danej osoby zanim dojdzie do jej prawomocnego skazania.

ale platfusy wiedzą więcej i lepiej 

Nie rozstrzygnięto? Skoro artykuł dotyczy prawa łaski a nie prawa abolicji to rozstrzygnięto na wstępie

miwigos napisał:

1 godzinę temu, thor1984 napisał:

I miał racje , chyba że nie brała kasy 

Kuwa - trochę szacunku do dziewczyn bo podejmują się ciężkich misji. Jak nie chce to choć bladź siłą brać to gwałt.

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Nie rozstrzygnięto? Skoro artykuł dotyczy prawa łaski a nie prawa abolicji to rozstrzygnięto na wstępie

Kuwa - trochę szacunku do dziewczyn bo podejmują się ciężkich misji. Jak nie chce to choć bladź siłą brać to gwałt.

Dobrowolnie idą na ta misje , tak nisko nie padłem żebym musiał z ich usług korzystać

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

ja? Nemesil
bo mnie ząb napier...
nawet pomaga

wiem że to nie do mnie było ale profilaktycznie w ramach "abolicji".... ;)

W ramach abolicji ( tej tak na wszelki wypadek) to już dawno byś se wszystkie zęby wyrwał.:lol:

Opublikowano
miwigos napisał:

Dobrowolnie idą na ta misje , tak nisko nie padłem żebym musiał z ich usług korzystać

Czemu nisko? Są takie, że to raczej w drugą stronę. To jest element każdej kultury. Teraz co prawda jest google i aj-ej ale kiedyś to tylko dziewczyny. W Wenecji to były jedne z najlepiej wykształconych osób a w akcie wyrównywania szans na wrażliwe informacje, w tym majątkowe, kler wymyślił spowiedź.

Opublikowano
mirro napisał:

W ramach abolicji ( tej tak na wszelki wypadek) to już dawno byś se wszystkie zęby wyrwał.

W ramach abolicji mi się raz wyślizgła z łap flaszka bociana..

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v