Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

I wszyscy żyli długo i szczęśliwie.......😄 Po 45 roku ubiegłego stulecia Ruskie też mieli taki akcent ,że byli " naszymi sojusznikami ".

masz duzo wolnego wiec troche sie poducz jakie byly roznice...

romus-slyszales jak pinokio chwalil merkel ?? ja to ma sie do oficjalnej linii partii..

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Rudy podnosi opłaty o 40 %  woda + ścieki . Chcą nawet 500 % podnieść .

I tak za to płaciłeś, jak Wody Polskie ustalały za niskie stawki za m3 to gminy dopłacały do wodociągów z twoich podatków ... To jest jak z sztucznie zaniżanymi stawkami za ciepło w miastach, URE nie pozwala na wyższe stawki to miasta dopłacają do ciepłowni ...

• Haha 1
Opublikowano

rotacyjny pajac zaprosił do sejmu fundację ocalenie, która należy do Abolish Frontex, a jej program to:

- udostępnienie dla wszystkich, niezależnie od statusu imigracyjnego, publicznych mieszkań, opieki społecznej, edukacji, opieki zdrowotnej, pomocy prawnej, prawa do mieszkania
- wstrzymanie i zakazanie deportacji
- zamknięcie istniejących strzeżonych ośrodków dla imigrantów i zakaz budowy następnych
- zaprzestanie "szpiegowania" migrantów oraz gromadzenia i udostępniania danych na ich temat (w tym biometrycznych)
- likwidacja dotychczasowych baz danych
- usunięcie z granic UE wojska oraz straży granicznej oraz zaprzestanie używania rzekomo militarystycznego języka, jak np. mówienie o "walce" z nielegalną imigracją 

Opublikowano
dysydent napisał:

przecież nikt nie wierzy że Tusk rozgoni media publiczne bo Duda kasę zabrał porozmawiamy może za pól roku czy ja nie miałem racji. teraz na prawdę szkoda klawiatury bo jak media polskie państwowe były fatalne od zawsze tak będą do nadal ale na pewno będą bo i Tusk jeszcze niczego istotnego nie zrealizował z tego co obiecał

Oczywiście, że masz rację. Prezydent nie zapewnił finansowania które to w związku z działalnością Spólki i jej sprawozdaniami za lata poprzednie jest potrzebne czyli Spółka traci majątek bez którego nie ma prawa pracowników oszukiwać że im zapłaci świadczenia to należy dokonać przekształceń i po to jest stan likwidacji. Do tego potrzeba ustaw? Chyba takowe już są.

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Co raz słabsze pokolenie .

20211224_164342.jpg.7c8988c4704059d8d71bbfa63ddd4ad8.jpg

Opublikowano

coś o wolnych mediach i tchórzach z po

Drodzy, uznałem, że powinienem przestawić Wam historię pewnej debaty eksperckiej nt polskich finansów publicznych. Przestawię krótko fakty i ograniczę komentarz do minimum, pozostawiając Wam interpretację. Głównie zależy mi na tym, abyście mogli Państwo obejrzeć całą tę debatę.

Chodzi o moją debatę ze Sławomirem Dudkiem, zaplanowaną pierwotnie na 19/7 w wirtualnejpolsce. Organizator odwołał ją tuż przed terminem w związku z rzekomymi problemami technicznymi i miał zaproponować szybko nową datę. Wirtualnapolska nigdy nie wróciła z terminem. Ponad 70 dni awarii. 

Tymczasem na początku września Sławomir Dudek wezwał mnie do debaty. Ponieważ jestem zawsze bardzo otwarty na wymianę argumentów od razu przyjąłem zaproszenie. Przypomniałem wirtualnejpolsce, że mieli ją zorganizować, ale bez odzewu. Temat podjął Paweł Zielewski i zaprosił do Forbes. Przyjąłem miłe zaproszenie choć lekkie obawy o intencje się pojawiły. Niemniej przebieg debaty ich nie potwierdził i sposób jej przeprowadzenia przez Pawła Zielewskiego był w pełni profesjonalny. Debata o polskich finansach publicznych odbyła się w Forbes w dniu 26/9. Przedstawiłem w niej sytuację fin. publ. i odpowiedziałem na nieprawdziwe w mojej ocenie zarzuty Sławomira Dudka dotyczące ich przejrzystości. Warto, aby każdy poznał nasze argumenty i wyrobił sobie swoje zdanie. 

Myślałem, że debata będzie na żywo, ale okazało się na miejscu, że będzie nagrywana i miała być upubliczniona w całości następnego dnia. To się nie wydarzyło, wiec rzecznik PFR Witkowski Michał kilkukrotnie pytał Pawła Zielewskiego kiedy ma być opublikowana. Miało być na pewno w weekend. Następnie, że na 100% w środę z publikacją na stronie onetpl. Do teraz debata nie została opublikowana🤔. Paweł Zielewski przestał odpowiadać. Forbes opublikował jednostronny wywiad ze Sławomirem Dudkiem ze stycznia 2023! 

Paweł Borys (tekst z początku października)

Opublikowano (edytowane)

List Kozaków do Sułtana

38 minut temu, mirro napisał:

A ja wredny niedawno pisałem że najpierw jedni wybiorą prezesa, potem drudzy a potem przyjdzie syndyk.:efendi2:

Koniec z proroctwami, robi się co raz groźniej.:lol:

Nie chcemy komuny - pieśń

1 godzinę temu, nie napisał:

rotacyjny pajac zaprosił do sejmu fundację ocalenie, która należy do Abolish Frontex, a jej program to:

- udostępnienie dla wszystkich, niezależnie od statusu imigracyjnego, publicznych mieszkań, opieki społecznej, edukacji, opieki zdrowotnej, pomocy prawnej, prawa do mieszkania
- wstrzymanie i zakazanie deportacji
- zamknięcie istniejących strzeżonych ośrodków dla imigrantów i zakaz budowy następnych
- zaprzestanie "szpiegowania" migrantów oraz gromadzenia i udostępniania danych na ich temat (w tym biometrycznych)
- likwidacja dotychczasowych baz danych
- usunięcie z granic UE wojska oraz straży granicznej oraz zaprzestanie używania rzekomo militarystycznego języka, jak np. mówienie o "walce" z nielegalną imigracją 

Frayer Full - Wszyscy Na Wiejskiej (Bayer Full - Wszyscy Polacy/PARODIA)

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

To ty masz już 50 lat?

3 godziny temu, Roman176 napisał:

ty masz ponad 

3 godziny temu, Ulman napisał:

Taaaaa, a ile?

2 godziny temu, Roman176 napisał:

coś koło tego przed chyba 

i wszystko jasne😂

Opublikowano
mirro napisał:

A ja wredny niedawno pisałem że najpierw jedni wybiorą prezesa, potem drudzy a potem przyjdzie syndyk.

Koniec z proroctwami, robi się co raz groźniej.

Likwidatorem będzie tradycyjnie ostatni prezes. Spoko.

nie napisał:

coś o wolnych mediach i tchórzach z po (...)

Cóż zatem z tym począć proponujesz?

dysydent napisał:

5 minut temu, jacus napisał:

a jak nie bylo gps to jak oni od wiekow zeglowali ????

a żyje bodaj jeden z nawigatorów który jeszcze to potrafi?
a latarnie morskie działają co by na jakie skały, mielizny nie...?

No przecież te systemy działają równolegle na statkach morskich. Rzeczne nie muszą. Podobnie jest z samolotami tam jest kilka systemów a na końcu widoczność.Nawigacja inercyjna się to zowie. Takie IMU ma błąd rosnący wraz z odległością dlatego są AHRSy itp itd.

Opublikowano
PRZMAS19821982 napisał:

A propos likwidacji mediów publicznych,taki sobie minister nie może tego zrobić  o tak sobie...

Musi być ustawa..

Jak widać dużo rzeczy będzie teraz tak przeprowadzanych,aby ominąć ewentualne weto prezydenta 

Uuu to teraz trzeba się zastanowić ile warte są akcje TVP... Nagle się teraz okaże, że główny akcjonariusz niema wpływu na majątek, dochodzi do nadużyć i struktura musi zostać zmieniona. Argumenty "obrońców" będą tylko utwierdzać tę konieczność.

jacus napisał:

sprawdz mape III rozbioru polski a potem poczytaj co zrobil napoleon....

Aaaa jak doczyta co robili żolnierze Dąbrowskiego zanim z owej ziemi włoskiej do Polski? Za co ich tak Napolełon lubił?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v