Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

Jakby wszyscy byli tacy jak twoi dziadkowie to dziś może salutowalbys Niemcom albo był popychadłem u ruskich. 

Ilu latało po lasach i co ?? I tak byliśmy przez 45 lat popychadłem ruskich ... Nie ważne było że Polacy walczyli pod Monte Cassino, pod Arnhem, i tak wielcy tego świata zdecydowali za nas ...

Albo spytaj się tych zwykłych szarych robotników co osobiście osiągnęli strajkami w 70r. czy 80r. ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak mnie znajdą w jakiś Niemczech albo Francji ;)

xD Chłopie wątpię by ktoś z dowodzących popełnił taki błąd żeby granic nie zamknął zawczasu, żebyś przypadkiem nie spierd*lił  xD

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

xD Chłopie wątpię by ktoś z dowodzących popełnił taki błąd żeby granic nie zamknął zawczasu, żebyś przypadkiem nie spierd*lił  xD

Wiesz, ja jako magister inżynier automatyki raczej nie będę mięsem armatnim w wojsku, ale o Ciebie bym się martwił ...

A przymusowym wojskiem wiele się nie wywalczy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

By wygrywać, a przynajmniej próbować. 

Yyyy eeee. To się nie uda. Mamy na tyle odmóżdżony naród, wyzuty z jakich kolwiek wartości że to nie ma racji bytu 

2 minuty temu, Desperado napisał:

No raczej ucieczka nie wyglądała by tak jak w przypadku ukropow. Do granicy niemieckiej i na kopach spowrotem 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz, ja jako magister inżynier automatyki raczej nie będę mięsem armatnim w wojsku, ale o Ciebie bym się martwił ...

Nie wiem, może zrobią Ciebie od razu generałem  :P  xD o mnie się już nie musisz martwić, bo ja już pod wojsko nie podlegam, no może w razie wojny jeszcze przypilnować i wyperswadować karabinem na tyłach, żeby takim jak Ty nie przypomniało się czasem że mleko na gazie zostawili i chcieli wracać do domku.  xD

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Yyyy eeee. To się nie uda. Mamy na tyle odmóżdżony naród, wyzuty z jakich kolwiek wartości że to nie ma racji bytu

Wszystko ma rację bytu, bo w razie wojny kula w łeb jak nie chce walczyć albo się uchyla, wtedy zabawy już nie ma, ale wielkim jednak błędem było zawieszenie służby wojskowej.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tym gorzej dla nich, obojętnie kto by nie rządził, jest ustawa o obronie ojczyzny i będzie takowa i w razie jakiegokolwiek konfliktu i mobilizacji wszystko zostawiasz i masz się wstawić gdzieś w miejsce zgrupowania. Ale masz rację chciałbym to widzieć co te młode łebki by odstawiali.   xD

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wziąłem karty bo to referendum wg mnie było bez sensu, takie moje prawo ;) 

twoje prawo też jest bezsensu jak tam rudy teraz bd musiał socjal płacić na ciapatych 

21 minut temu, Tomasz0611 napisał:

ze niby co ?  i porabiasz na 2ha truskawki dobre dobre 

Wyższa szkoła designu i architektury

Opublikowano
20 minut temu, Desperado napisał:

I po co my tu rozmawiamy o suwerenności  Polski, interesie kraju itd ,jak co niektórzy mają to głęboko w d....! 

• Like 3
Opublikowano
54 minuty temu, Ulman napisał:

a jakoś inteligentnie i z polotem umiał byś się odgryźć ?

a ty umiesz być normalny ? a propo jak tam dofinasowanie mld tuska do tvp tak cie nie boli ? 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tak jak Ty dostałeś przekaz podprogowy - nie bierz karty będziesz cool?

zaorałeś go jak gnójna polu 

44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A o co walczyć, o interesy Obajtków, Tusków, Sasinów czy innych ?? 

a co z Niemcem bd śpiewał hali hajlo ? ... tak po cichu ci podpowiem  walczy sie o swoją rodzinne dzieci i przyszłość 

Opublikowano
3 godziny temu, andrzej78 napisał:

Ale za to były bardzo wyważone "myśli " Sikorskiego . Z punktu widzenia odbiorcy -  ,nagrania z "Sowy i.." były ciekawsze  bo zupełnie  naturalne.😃

A sluchales co Pinokio o takich jak,ty tam mówił ? O Kubicy ? Klientach swojego banku?

2 godziny temu, 1kris1 napisał:

obejrzałem również. hm. toć to TVN light. to ma być rzetelne jak ekspertem jest dziennikarz wyborczej. będzie jeden przekaz. kto będzie władze kontrolował?

A gazety polskiej albo gejowskiej pardon niedzieli ?

1 godzinę temu, nie napisał:

kłamali, kłamią i kłamać będą, bo kłamstwo i podłość to ich dna

przywrócimy praworządność - łamią codziennie prawo

skandal! pis dał szczujni 2mld zł na propagandę - tusk da 3mld 

zlikwidujemy barierki żeby być bliżej ludzi - po kilku dniach rozstawiają nowe

zlikwidujemy zamrażarkę sejmową - pierwszy projekt ustawy konfederacji szlus do zamrażalki

pis rozdaje socjal i zadłuża państwo - rozdają więcej i bardziej zwiększają zadłużenie

pis przekupił patologię 500plus - tusk przekupił 800plus

a hołota, która wybrała ich do rządzenia, jest przez nich codziennie w d*pę dymana i jeszcze się z tego cieszy, ludzie całkiem pozbawieni honoru

Słychać kwik świni od koryta oderwanej😂

24 minuty temu, krzychu121 napisał:

Jakby wszyscy byli tacy jak twoi dziadkowie to dziś może salutowalbys Niemcom albo był popychadłem u ruskich. 

A tacy Czesi czy Słowacy ?????? Oni walczyli ?

21 minut temu, Desperado napisał:

xD Chłopie wątpię by ktoś z dowodzących popełnił taki błąd żeby granic nie zamknął zawczasu, żebyś przypadkiem nie spierd*lił 

Dnia 18.12.2023 o 20:36, 12Pafnucy napisał:

On ma szybki motor 😀

Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ilu latało po lasach i co ?? I tak byliśmy przez 45 lat popychadłem ruskich ... Nie ważne było że Polacy walczyli pod Monte Cassino, pod Arnhem, i tak wielcy tego świata zdecydowali za nas ...

Albo spytaj się tych zwykłych szarych robotników co osobiście osiągnęli strajkami w 70r. czy 80r. ...

Jesteśmy popychadłem przez takich ludzi jak między innymi her Donald czy Klamczuszek Vatowiecki. Kiedyś było dokładnie tak samo. Ludzie tracili życie dla ojczyzny a do władzy dopychali się sprzedajne kur.y które nic nie zrobiły bo jak wybuchał jakiś konflikt to pierwsi uciekali a po fakcie wracali i robili z siebie patriotów.  Wracali, mieli kasę  i wpływy bo zachód czy wschód takich przysyłał i im to wszystko zapewniał. A nie było trudno takich ,, podrzutków '' przekonać żeby działali na szkodę własnego państwa. Jak zagraniczne służby zobaczyły że gdy wybucha konflikt to takie osoby pierwsze uciekają to łatwo można nimi sterować. 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A o co walczyć, o interesy Obajtków, Tusków, Sasinów czy innych ?? 

a co z Niemcem bd śpiewał hali hajlo ? ... tak po cichu ci podpowiem  walczy sie o swoją rodzinne dzieci i przyszłość 

Opublikowano
3 minuty temu, andrzej78 napisał:

I po co my tu rozmawiamy o suwerenności  Polski, interesie kraju itd ,jak co niektórzy mają to głęboko w d....! 

Wiesz, lepiej żeby do nich dotarło zawczasu żeby jednak nie mieli głęboko w d*pie suwerenności Polski, bo mogą się bardzo zdziwić kiedyś i na pewno nie będzie nic do śmiechu, a zwłaszcza ci młodzi do 35 roku życia.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, krzychu121 napisał:

Jesteśmy popychadłem przez takich ludzi jak między innymi her Donald czy Klamczuszek Vatowiecki. Kiedyś było dokładnie tak samo. Ludzie tracili życie dla ojczyzny a do władzy dopychali się sprzedajne kur.y które nic nie zrobiły bo jak wybuchał jakiś konflikt to pierwsi uciekali a po fakcie wracali i robili z siebie patriotów.  Wracali, mieli kasę  i wpływy bo zachód czy wschód takich przysyłał i im to wszystko zapewniał. A nie było trudno takich ,, podrzutków '' przekonać żeby działali na szkodę własnego państwa. Jak zagraniczne służby zobaczyły że gdy wybucha konflikt to takie osoby pierwsze uciekają to łatwo można nimi sterować. 

I właśnie chyba dlatego ja się tam nie nadaje. Żeby być kimś trzeba przestać być sobą a co to za życie gdy nie jesteś sam dla siebie sobą? Samego siebie oszukiwać?

Opublikowano

Tylko tak na zdrowy rozum jak iść umierać za państwo które dzisiaj mnie niszczy i jeb ie z każdej strony w którym mam coraz mniej praw ,a coraz więcej obowiązków podatków. Gdzie  urzędnicy wymyślają  coraz bardziej posrane przepisy i wymogi.Przychodzi do mnie urzedas I pokazuje mi że on mnie może zniszczyć bo on dzisiaj jest Bogiem i ja mam za takie państwo i takich ludzi iść  umierać?Przykro mi to pisać  ale Polska to chory kraj i niestety ale jesteśmy pojebanym narodem.

• Like 1
Opublikowano

Tego nie udało się wypracować przez rok czy dwa, te rozkładanie trwało lata ale pomimo że teraz jest taka yntelygencja to mało kto to widzi. Jeszcze cyfrowej waluty nam brak i już całkiem będzie ciekawie a niech bankowość internetowa działa jak wszystkie rządowe aplikacje to całkiem umarł w butach 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zawsze tak było że durnie i bogaci narobili gnoju, a za wolność ginęli zwykli niewinni ludzie i bynajmniej nikt ich się nie pytał czy chcą ginąć. Na razie durne przepisy i wymogi wymyślają nasi urzędnicy, chociaż już w większości pod dyktando obcych, gorzej jak za nas zaczną wymyślać wszystko obcy, to będziemy narodem poddanym.

6 minut temu, Marko83 napisał:

Tylko tak na zdrowy rozum jak iść umierać za państwo które dzisiaj mnie niszczy i jeb ie z każdej strony w którym mam coraz mniej praw ,a coraz więcej obowiązków podatków. Gdzie  urzędnicy wymyślają  coraz bardziej posrane przepisy i wymogi.Przychodzi do mnie urzedas I pokazuje mi że on mnie może zniszczyć bo on dzisiaj jest Bogiem i ja mam za takie państwo i takich ludzi iść  umierać?Przykro mi to pisać  ale Polska to chory kraj i niestety ale jesteśmy pojebanym narodem.

Opublikowano
18 minut temu, Marko83 napisał:

A gdzie pójdziesz jak by zagotowało się w Polsce?  Myślisz Niemiec Cię przyjmie jak my Ukraińców? 

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale po co wojna jak już wszystko co wartościowsze ogarnęli?

Tereny i to co pod nimi  jest

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

A gdzie pójdziesz jak by zagotowało się w Polsce?  Myślisz Niemiec Cię przyjmie jak my Ukraińców?

Przede wszystkim nikt nigdzie nie pójdzie, bo nikt nikogo nie wypuści, a przynajmniej tych w wieku poborowym. Znam osobiście takich co całym rodzinom powyrabiali paszporty żeby wiać jakby co.    xD

Opublikowano
7 minut temu, Desperado napisał:

Przede wszystkim nikt nigdzie nie pójdzie, bo nikt nikogo nie wypuści, a przynajmniej tych w wieku poborowym. Znam osobiście takich co całym rodzinom powyrabiali paszporty żeby wiać jakby co.    xD

Tu na af pamiętam kilku się tym chwaliło

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v