Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, mirro napisał:

Bo na tym polega robota opozycji.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868Lekcja odrobiona. Tylko lingwistycznie przekład Pani Witek przez translator typu Pan Bochenek chyba nie do końca został zrozumiany.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868

Ale tak donosić? Toć to zdrada, a ludzie co tak robią to zaprzańcy . Czy może coś się zmieniło z tymi definicjami przez ostatnie dni ???🤔🤔🤔

Opublikowano
8 minut temu, alfa napisał:

Ej a moze mały myśli że naprawdę TVP to byla antyrządowa bo przecież on z kotem nie maja telewizji a może Krzywousty mu nie powiedział tego 

Dziadkowi się doreszty pomerdoliło . Przez 8 lat chciał by telewizja była pro rządowa  a teraz mu się pomerdało i chce żeby była antyrządowa. To jest ewidentna schiza ale trudno sie dziwić bo gościu będąc zdeklarowanym socjalistą uparcie twierdzi że jest prawicowcem.  Trudny przypadek

Opublikowano
19 minut temu, dysydent napisał:

a będzie coraz więcej takich opinii bo rzeczywiście mamy przykład jak spaprać sprawę z góry wygraną

za Wyspiańskim można Tuskowi napisać - nas..a łeś se chamie w złoty róg

E tam ,zwolennicy twierdząc, że to czekolada 😆 

Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Dziadkowi się doreszty pomerdoliło . Przez 8 lat chciał by telewizja była pro rządowa  a teraz mu się pomerdało i chce żeby była antyrządowa. To jest ewidentna schiza ale trudno sie dziwić bo gościu będąc zdeklarowanym socjalistą uparcie twierdzi że jest prawicowcem.  Trudny przypadek

Hipokryzje to tam u każdego jednego w tym bałaganie da się zaobserwować 

Opublikowano

Hipokryzja to pikuś , to są zaburzenia świadomości i tożsamości. 

Dziś słuchałem Polskie Radio 24. 3 razy sprawdzałem czy to na pewno ta stacja. Nie ma już Klarenbacha, Płużańskiego, ekspertów od Tuska i Niemiec czy tropicieli sPISków wszelkiej maści. Czasami robiąc dłuższą trasę słuchałem ich nawet ponad godzinę i mogłem zakosztować alternatywnej rzeczywistości a'la PIS. Trochę szkoda że zostanie do słuchania jeno Radio Maryja  które i tak PR24 do pięt nie dosięgało w sztuce szczucia i propagandy. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Wiem, ze Zemła wydał oświadczenie, ze nie był czyścicielem kamienic ale co mi szkodzi pośmiać się z wyjących pisiorów.

aha a Kaczyński wydał oświadczenie ze nie jest prawiczkiem bo obcował z aktywiszczą  .. a ten szef policji czyściciel kamienic to sw spokoju kazali mu iść do emeryturę 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Jaki poziom w TVP taki poziom przejęcia.

Wszystko co państwowe będzie przy każdej zmianie władzy obsadzane kolejnymi ekipami i takie obrazki będą się cyklicznie powtarzać. Likwidacja TVP to najprostsze i najbardziej efektywne rozwiazanie. 

To jest normalna kolej rzeczy, że po wygranych wyborach, nowa ekipa obsadza stołki swoimi, "biednymi" ludźmi ale takie przejęcie TVP nie ma za wiele wspólnego z praworządnością a raczej z chaosem. Być może celowym. W tym przypadku najlepszym rozwiązaniem była by likwidacja kanału TVP Info.

9 godzin temu, jacus napisał:

na szczescie takich jak ty co w piwnicy zyja i czerpia wiedze z tvp-info duzo nie jest..ledwo pare milionow wymierajacych  w szybkim tempie.

Czemu TVN 24 nie chce się odkodować i nadawać jako kanał ogólnie dostępny za pośrednictwem tv naziemnej ? Było kilka konkursów na wolne sloty a nawet ostatnio na 4 miejsca ale jakoś nie był chętny.

7 godzin temu, Leszy napisał:

Cyganie byli wcześniej i kradli na potęgę po wsiach i jakoś ich nikt wtedy nie ustawił, i nie pozbył. Te stare pokolenia to widać zwykłe troki od kaleson byli...🙃

Widać jeszcze nie wszystko widziałeś.

29 minut temu, Ulman napisał:

Hipokryzja to pikuś , to są zaburzenia świadomości i tożsamości. 

Dziś słuchałem Polskie Radio 24. 3 razy sprawdzałem czy to na pewno ta stacja. Nie ma już Klarenbacha, Płużańskiego, ekspertów od Tuska i Niemiec czy tropicieli sPISków wszelkiej maści. Czasami robiąc dłuższą trasę słuchałem ich nawet ponad godzinę i mogłem zakosztować alternatywnej rzeczywistości a'la PIS. Trochę szkoda że zostanie do słuchania jeno Radio Maryja  które i tak PR24 do pięt nie dosięgało w sztuce szczucia i propagandy. 

Przy takich wypowiedziach zastanawiam się gdzie są ci wszyscy, którzy twierdzili że nie oglądają i słuchają Pisowskich mediów.

Opublikowano

Święta tuż za rogiem, a na Broniszach skoku sprzedaży nie widać. Gdzie podziali się kupcy?

Skoku sprzedaży na rynku w Broniszach jak nie było, tak nie ma. Handlowcy boją się zakupu dużej ilości warzyw i wolą na bieżąco uzupełniać zapasy. 

– Szczyt zakupów świątecznych trudny do uchwycenia. Powodem jest termin wigilii przypadający w tym roku w niedzielę. Handlowcy są niepewni co do wielkości zapasów zgromadzonych w sklepach więc wolą przyjechać na Rynek Bronisze dwa razy częściej i na bieżąco uzupełniać asortyment – wyjaśniają eksperci Rynku Hurtowego Bronisze.

Warto przy tym zaznaczyć, jak dodają specjaliści, że niesprzyjająca pogoda ogranicza również handel bazarowo-straganowy. Dni są bowiem wietrzne i deszczowe. Tymczasem, wszyscy na Broniszach przygotowali się na duży ruch ze strony kupców. – Operatorzy Rynku są raczej dobrze przygotowani towarowo. Jest bardzo duży wybór towarów w szerokiej gamie cenowej – informuje Rynek Hurtowy Bronisze. Co dalej?

Na wysoki skok sprzedaży szanse maleją w zatrważającym tempie. Niemniej, jutro oraz w sobotę na Broniszach z pewnością pojawią się warszawscy kupcy, którzy będą uzupełniać zapasy. Ruch powinien okazać się nieco wyższy, szczególnie w godzinach porannych.

Rynek Hurtowy Bronisze

Opublikowano
16 minut temu, dsbh napisał:

Przy takich wypowiedziach zastanawiam się gdzie są ci wszyscy, którzy twierdzili że nie oglądają i słuchają Pisowskich mediów.

Słuchanie i oglądanie jest konieczne żeby sobie wyrobić opinię. Pis tak sformatował sektę że w skrajnych przypadkach ogladali tylko i wyłącznie jedną stację i mieli w 100% takie samo zdanie i poglądy jak to co oglądają i słuchają. Takich kilka przypadków mamy  w tym temacie - wystarczy kilka pytań o szczegóły i wychodzi ze człowiek nie wie tym co mówi.

4 minuty temu, galan99 napisał:

Święta tuż za rogiem, a na Broniszach skoku sprzedaży nie widać. Gdzie podziali się kupcy?

Skoku sprzedaży na rynku w Broniszach jak nie było, tak nie ma. Handlowcy boją się zakupu dużej ilości warzyw i wolą na bieżąco uzupełniać zapasy. 

– Szczyt zakupów świątecznych trudny do uchwycenia. Powodem jest termin wigilii przypadający w tym roku w niedzielę. Handlowcy są niepewni co do wielkości zapasów zgromadzonych w sklepach więc wolą przyjechać na Rynek Bronisze dwa razy częściej i na bieżąco uzupełniać asortyment – wyjaśniają eksperci Rynku Hurtowego Bronisze.

Warto przy tym zaznaczyć, jak dodają specjaliści, że niesprzyjająca pogoda ogranicza również handel bazarowo-straganowy. Dni są bowiem wietrzne i deszczowe. Tymczasem, wszyscy na Broniszach przygotowali się na duży ruch ze strony kupców. – Operatorzy Rynku są raczej dobrze przygotowani towarowo. Jest bardzo duży wybór towarów w szerokiej gamie cenowej – informuje Rynek Hurtowy Bronisze. Co dalej?

Na wysoki skok sprzedaży szanse maleją w zatrważającym tempie. Niemniej, jutro oraz w sobotę na Broniszach z pewnością pojawią się warszawscy kupcy, którzy będą uzupełniać zapasy. Ruch powinien okazać się nieco wyższy, szczególnie w godzinach porannych.

A wczoraj mój pies szczekał przez pół godziny a potem przestał. I co ty na to?

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Zabiłeś psa .

Będziesz siedział . Prezydent RP nie  ułaskawi .

Odpowiedzialność karna za zabijanie, uśmiercanie lub dokonywanie uboju zwierzęcia z naruszeniem przepisów ustawy albo znęcanie się nad zwierzęciem. podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Zabiłeś psa .

Będziesz siedział .

Odpowiedzialność karna za zabijanie, uśmiercanie lub dokonywanie uboju zwierzęcia z naruszeniem przepisów ustawy albo znęcanie się nad zwierzęciem. podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Każdy pies który przestał szczekać nie żyje? No popatrz , mój sąsiad ma psa który nie chce szczekać a już kilka lat biega, merda ogonem kopie dziury w ogródku i jula na koła samochodów. 

dowiedziałeś się kto z obecnej koalicji obiecywał że skasuje socjal? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v